• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydir Belcikadayim,kotu hissediyorum..

Arkadasim ben de ifade edemedim belkide,kimseyi de kirmak istemiyorum diye yazmistim.Bu semtte gorduklerimi vs bu forumda ne kadar anlatsam yetersiz kalacak.Bulundugum semt Avrupa degil sanki.

Hemen kadina saldirmissiniz.
Ben sizi anliyorum.
Senelerdir Avrupadayim ama yasadigim ulke ve sehir anlattiginiz gibi degil, lakin Viyana' ya gitmistim gezmek icin, Turk mahallesiymis sanirim gectigimiz yer, kuyumcu Salih, Nur pastanesi , Foto Ayhan vs gormustum, hatta adamin teki Turk bayragina sarilmis geziyordu:işsiz:
Belkica'ya cok goc yasandi, buyuk ihtimal Afgan Suriyeli filandir ordakiler.
Belcika hakkinda bilgim yok ama sabredin.
Her baslangic zordur.

Konu sahibi kendini o kadar kotu ifade etmissin ki hakli olarak tepki toplamissiniz

Ben sizi anladim keske baska bir semte yerlesseydiniz madem belcika gibi bir avrupa ulkesine yerlestiniz herhalde hayal ettiginiz yasam bu degildi

Bence bira arastirip tasinin mutlu olamazsiniz orda bu sekilde

Alıştırma o zaman insanları küçümseyerek kendini mutsuz ederek yaşamaya devam et. Seçiminin karşılığını yaşıyosun yorum yapanlarla sorunun ne? Biz mi gönderdik. Memnun değilsen dön, dönmüyozan mutsuz yaşa. Sana çelişkilerinle mutluluklar
Yorumunuzu okuyunca kendimi gulumsemekten alikoyamadim.Sizin psikolojik sorunlariniz var muhtemelen...Beni uslubum icin elestiriyorsunuz guya ,fakat kendi yazdiklarinizin hic farkin da degilsiniz.Ayrica bu asaglama konusuna neden bu kadar takildiginiz ilginc.Belki de cevap yazacak baska bir sey bulamadiniz veya satasacak birini ariyorsunuz.

Ben de henüz bir hafta önce taşındım Almanya'ya küçücük bir yavrucakla. Konu sahibi seni anlıyorum az buçuk demek için geldim. Zamanla herşey düzelir inşallah her ikimizin adına da

Şansa bak ya. Buradan kaçıp Türk mahallesine denk gelmişsin :)))
Oyle oldu evet.Bilerek geldim tabi ama bu kadar kotu olacagini tahmin edemedim.Burada emlakcidan veya belcikalidan ev tutmak icin en az 3 ay geriye maas bordrosu ve belcika kimligi veya oturum karti gerekiyor.Ilk gelenler bu yuzden memleketlisinden ev tutuyor.

Türkiye'de yaşadığım şehirde en gözde okullar çoğunlukla Suriyeli dolduğu için Türkler o okulları artık tercih etmiyor mesela. O zaman o Türklere de kizalim insan ayrımı yapıyor diye. Gerçekten bazen anlamıyorum şu tepkileri.
Çocuk eğitimi özellikle çok önemli. Insallah umdugunuz gibi bir çevre edinirsiniz.

Yorumunuzu okuyunca kendimi gulumsemekten alikoyamadim.Sizin psikolojik sorunlariniz var muhtemelen...Beni uslubum icin elestiriyorsunuz guya ,fakat kendi yazdiklarinizin hic farkin da degilsiniz.Ayrica bu asaglama konusuna neden bu kadar takildiginiz ilginc.Belki de cevap yazacak baska bir sey bulamadiniz veya satasacak birini ariyorsunuz.
Psikolojik sorunu olan biri var evet
Alış. Neden alışayım
Araştır. Neden araştırayım
Taşın. Bıdı bıdı
Ne yapmamızı bekliyosun?
Aşağılamayı yapan siz olun yada bi başkası, bana hiç normal gelmiyo. Memnun değilseniz yerinizi değiştirin sürekli eleştirmek yerine.

şimdi komik olan şu ki, sizin beğenmeyip alt sınıf dediğiniz insanlar da size aynı şeyi söylüyor. belkiçada varoş bi yerde türk olmak, türkiyede suriyeli olmak gibi bişey heralde. ne diyelim sabredin.

Benim anladığım oldukları yerde genelde yabancılar var yani belcikali degilde, atıyorum kosavalisi, afgani, türkü ve anaokulundada haliyle olan çocuklar yine bu kişilerin... aslinda bende yurt disinda yasadim bazi insanlar sanki özellikle seçilmiş gibi hele bazi okullara yabancılar var diye yerli halk çocuklarını oraya göndermiyor

Benim anladığım oldukları yerde genelde yabancılar var yani belcikali degilde, atıyorum kosavalisi, afgani, türkü ve anaokulundada haliyle olan çocuklar yine bu kişilerin... aslinda bende yurt disinda yasadim bazi insanlar sanki özellikle seçilmiş gibi hele bazi okullara yabancılar var diye yerli halk çocuklarını oraya göndermiyor

türkiyeden kaçıp belçika diye ortadoğuya düşmek gibi bişey olmuş.

Özellikle Almanya ve Belçika'daki Türkler'in senelerce orada yaşadığı halde dil bile öğrenmediği, kapalı bir toplum halini alıp o şekilde yaşadığı, kendi ülkesindeki ülkedaşlarından bile daha muhafazakar bir yapı kazandıkları bilinen bir gerçek. Oraya gitmeden önce keşke bir gidip görseydiniz yaşayacağınız yeri, ya da ön hazırlık yapsaydınız. Bir evladınız varmış, düzen değiştirmek, baştan başlamak kolay değil. Biraz daha özenli davransanız bunları yaşamazdınız diye düşünüyorum ben.

Ülke yönetimleri de zaten değişen demografik yapıdan şikayetçi, göçleri ellerinden geldiğince kesmeye uğraşıyorlar. Yukarıda da söylenmiş zaten, ülkemizin yapısı nasıl değiştiyse son yıllarda oralarda da ne yazık ki yaşanan şeyler bunlar. Siz de sanırım şu an o gözle görülüyorsunuz Belçikalılar tarafından. Biraz dil öğrenin, alışın ve o bölgeden taşının. Zamanla alışırsınız diye tahmin ediyorum.
Guzel ozetlemissiniz.Ben hic gelip gormek istedim cunku geri donus opsiyonu birakmqk istemedim.Isimizi,evimizi dagittik ve geldik.Hic kolay degil bu 3 ay icinde yasadiklarim.Yabanci bir ulke,dil bilmiyoruz,iklimi farkli,ulkemizi ve sevdiklerimizi ozluyoruz. Zamanla her sey duzezlzczk ve iyi olacak bence,sadece suan morale ihtiyacim var.

Avrupa'nın da varoş bölgeleri olamaz mi yav,niye bu kadar üstüne gittiniz konu sahibinin. İstanbul'un bütün semtleri bir mi mesela...Bazı bölgelerden varosluk akarken bazı bölgeler nezih...Küçümseme yada hakaret değil, gerçekler bunlar.
beni anlayan biri cikti sonunda Esenyurt-Bahcesehir ne dersiniz?

belçikalı arkadaşlar varsa görüş alayım, dertleşeyim diye yazmışsın ama bi kişi yazmamış, hatta sitede ülkelere görede başlıklar var ama oralara yazsanda kimse yazmayacak ben de bunu anlamıyorum
sen oraya yerleşip oralı olunca bunu yapma:)
bu arada avrupaya taşınma düşüncesi olanları da korkuttun yani:/

Yani yani aynen öyle olmuş ,
Arkadaş cevap vermedi sanirim türkiyede bu kadar iyi standardlara olup oraya neden gittilerki büyük cesaret
Turkiyede standardimiz ortalamaydi ,zengin degildik.Kazancimiz cocuga,krese,kiraya gidiyordu.Biz Turkiyede ev alamadik cunku faizler ve ev fiyqtlqri uctu gitti.Kizim iyi yetissin diye krese gidiyordu ve aylik ucreti vardi.Burada evi kira oder gibi qliyorsun,araba almak ise en kolay.Turkiyede bunlqrq sqhip olmak gencligini en guzel yillarini borc odeyerek gecirmek demek.Kizim anaokuluna basladi kurus odemedim hic bir masraf etmedim.Detrjan,pecete vs okul malzemesi vs istenmedi.Hersey tumuyle devlete ait.

çok hazırlıksız gitmişsiniz ama yahu... ani bir karar mıydı?
en azından keşke gitmeden burada 1-2 kur dil falan öğrenseydiniz.. dilini bildiğiniz yerde daha rahat edeceğiniz aşikar.

belçikalı arkadaşlar varsa görüş alayım, dertleşeyim diye yazmışsın ama bi kişi yazmamış, hatta sitede ülkelere görede başlıklar var ama oralara yazsanda kimse yazmayacak ben de bunu anlamıyorum
sen oraya yerleşip oralı olunca bunu yapma:)
bu arada avrupaya taşınma düşüncesi olanları da korkuttun yani:/
Eger dili bilerek gelirseniz yasadiklarimin yarisini yasarsiniz.Yabancilardan bikmis buradakiler kolay kolay ev vermiyorlqr caktirmadan disliyorlar.

Yeni bir ulkeye alisma surecindesiniz. Belcika ile fikrim yok ama ydni ulke deneyimim var. Sartlarinizi degistirince zamanla alisacaksinizdir. Daha cok yeni. Umutsuzluga kapilmayin. Cocuklarin farkli kulturden cocuklarla ayni okulda olmasi onkara dezavantaj degil avantaj saglar. Herkesi oldugu gibi farkliliklariyla baris icinde kabullenmeyi ogrenirler.
Calismaya basladiginizda hayatinizi yoluna koyma asamalari kolaylasacaktir. Allah yolunuzu acik etsin.

Isterseniz size yardim olabilirm ben belcikada dogdum buyudum fakat son iki yildir baska bir ulkedeyim kafaniza takilan sorular varsa buyuru

Back