• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydir Belcikadayim,kotu hissediyorum..

bende avrupada yaşamak amerikada yaşamak istiyorum tabi bu hayal.türkiyede yaşamak istemiyorum tabi gidincede neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz hayaller hayatlar oluyor.herşeyin hayırlısı zamanla alışırsınız bence
o amerikada bende yasamak istiyorum hayaller hayatlar iste insanllahh :)))

Peki nereli bu insanlar

Okulda Belçikalı yok sonuçta

Belçika'lının en varoşu da senin giyimine takılmaz ki

ilk baslangic mutlaka zor olur.Tanidik birileri olunca daha kolay oluyor.Bizim sanssizligimiz bu semte gelmek oldu.Insallah sizin de hayalleriniz gerceklesir.
alısırsın bosver en azından avrupa yine tabi iyisi kötüsü olur alısme süreci olur ama uzun vadede düsünmek azım oturm aldınız mı dil biliyomusunuz yada siz en olursa olsun gitme imkanı bulmussun hiccc düsünme burayı fırsatım olsa arkamam bakmadan giderim avrupaya esimin isi olsa diye hergun dua ediyorum

benimde 2 arkadaşım belçikaya erasmusa gitti. biri orda kalmak için sabah akşam çalıştı diğeri ağlayarak döndü.
üstelik ser sefil yaşamalarına rağmen.
alt sınıf olduklarını sanmıyorum. avrupa insanı kıyafete, eşyaya, süse püse pek önem vermez.
alt sınıf demeyi yakıştıramadım üstelik çocuklara.
Arkadasim ben de ifade edemedim belkide,kimseyi de kirmak istemiyorum diye yazmistim.Bu semtte gorduklerimi vs bu forumda ne kadar anlatsam yetersiz kalacak.Bulundugum semt Avrupa degil sanki.

Niye doneyim ki?Bu bahsettigim kisiler entegre olamamis kisiler,dil bilmezler ,copleri yere atarlar.Parkta her gun cekirdek citlerler ve yere atarlar.
Türk mahallesi falan mı orası? Avrupa ve Amerikalılar çekirdeği sadece kuşlara veriyorlar diye biliyorum ben

Arkadasim ben de ifade edemedim belkide,kimseyi de kirmak istemiyorum diye yazmistim.Bu semtte gorduklerimi vs bu forumda ne kadar anlatsam yetersiz kalacak.Bulundugum semt Avrupa degil sanki.

Yukarıda biri demiş ya Türkiye'deki Suriyeli diye bence durum Cidde'n bu

Bursadayım Suriyeliler şehrin merkezinde bir semtteler

Uzaktan bakınca harita üzerinde şehrin en iyi yeri valilik vs var merkezi vs vs

Oysa Suriyeliler yokken de orası oturulacak yerler değildi orada durumu çok kötü olan ya da işte bekar erkekler vs vs kalırdı ya da varoş

Mağazalar vs de öyle

Şimdi Suriyeliler in zenginleri de gelip burada şok olmuşlardı

şimdi komik olan şu ki, sizin beğenmeyip alt sınıf dediğiniz insanlar da size aynı şeyi söylüyor. belkiçada varoş bi yerde türk olmak, türkiyede suriyeli olmak gibi bişey heralde. ne diyelim sabredin.
Cok haklisiniz ama gozlemledigim kadari ile burada ki turkler ikiye ayrilmis modern olanlar belcikalilarin cogunlukta oldugu bolgelere yerlesmis.Bulundugum semt mini Turkiye.Burada sokakta ,markette vs turkce konusuyorsun.

Belçika'nın Ortadoğusuna gitmişsiniz anlaşılan. Araştırıp gitmeliydiniz gittiğiniz yer nasıl bir yer diye. Tabii ki de her yerden insan oraya gelir göç alan bir ülke onların gözünde sizler de öylesiniz. Belçikadakiler Almanyadakiler göç eden insanları sevmez iyi gözle bakmaz ne yazık ki :)

bu tür yorumlara da hastayım siz niye üstünüze alınıp zaten zor zamanlar geçiren bi insanla böyle konuşuyosunuz ki.milletin varoşluğu veya eğitimsizliği niye sizi bu kadar rahatsız etti?ayrıca lüks içinde yaşayıp eğitimsiz ve varoş olanlar da var daha konuda ne anlatılmak istenmiş onu anlayamamışsınız.
Anlattığım için sağol,bı doz ufuk açma iyi geldi dünyaya başka bakmaya başladım. Asagilayamaz,araştırıp gidecekti gittiyse ama boroso çok voros çok bonol sokoldom diyemez,bana göre dememeli sayın hasta bagyan.

Belçika'nın Ortadoğusuna gitmişsiniz anlaşılan. Araştırıp gitmeliydiniz gittiğiniz yer nasıl bir yer diye. Tabii ki de her yerden insan oraya gelir göç alan bir ülke onların gözünde sizler de öylesiniz. Belçikadakiler Almanyadakiler göç eden insanları sevmez iyi gözle bakmaz ne yazık ki :)
Ben Anwpendeyim sehirler berbat bin bir cesit milletten insan var.Buraya daha once gelenlerin anlattiklarina gore flamanlar koylere gidiyormus.Sehirler gercekten karismis durumda.

Özellikle Almanya ve Belçika'daki Türkler'in senelerce orada yaşadığı halde dil bile öğrenmediği, kapalı bir toplum halini alıp o şekilde yaşadığı, kendi ülkesindeki ülkedaşlarından bile daha muhafazakar bir yapı kazandıkları bilinen bir gerçek. Oraya gitmeden önce keşke bir gidip görseydiniz yaşayacağınız yeri, ya da ön hazırlık yapsaydınız. Bir evladınız varmış, düzen değiştirmek, baştan başlamak kolay değil. Biraz daha özenli davransanız bunları yaşamazdınız diye düşünüyorum ben.

Ülke yönetimleri de zaten değişen demografik yapıdan şikayetçi, göçleri ellerinden geldiğince kesmeye uğraşıyorlar. Yukarıda da söylenmiş zaten, ülkemizin yapısı nasıl değiştiyse son yıllarda oralarda da ne yazık ki yaşanan şeyler bunlar. Siz de sanırım şu an o gözle görülüyorsunuz Belçikalılar tarafından. Biraz dil öğrenin, alışın ve o bölgeden taşının. Zamanla alışırsınız diye tahmin ediyorum.

Cok haklisiniz ama gozlemledigim kadari ile burada ki turkler ikiye ayrilmis modern olanlar belcikalilarin cogunlukta oldugu bolgelere yerlesmis.Bulundugum semt mini Turkiye.Burada sokakta ,markette vs turkce konusuyorsun.

Ben sizi çok iyi anladım. Ne umdunuz ne buldunuz.
Şimdi size burada tepki gösterenler Türkiye'de bir Esenyurt'a Esenler'e gidip site olmayan bir mahallede yaşasınlar o zaman görürüm onları. Küçük bebeği olan arkadaşım gece 1-2'ye kadar çoluk çocuk sesinden, kadın muhabbet sesinden illallah etti.
Avrupa'ya gitmiş ama kendilerine Türk mahallesi kurarak oldukları milletten soyutlayan insanların içinde çocuk büyütülmez. Taşınmaya bakın oradan.

Türkiye, avrupa, amerika... hiç farketmez.
Her yerin nezih yerleri olduğu gibi varoş bölgeleri de var.
Bu küçümseme değil.

Back