• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydir Belcikadayim,kotu hissediyorum..

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Arkadaslar merhaba,
Buraya gelmeyi okadar cok istemistim ki ,anlatamam size.Uc aydir buradayim ve aklim Turkiye de.Ben esim ve 4 yasin da ki kizimla geldik.Yerlestigim yer cok kotu bir yer((Istanbul da cok nezih ,hatta luks sayilabilecek bir sitede oturuyorduk.Harika bir evim varmis(ordayken begenmiyordum).Burada ki evler anlatilamaz,okadar degisik ve anlamsiz ki.Bulundugum yere akrabam oldugu icin geldim,insallah tasinacagiz ama okadar kolay degil bu isler.Kizim anaokuluna basladi burada,icim gidiyor.Istanbulda ozel krese gidiyordu burada ki okul ne desem binbir cesit milletten cocuk.Daha cok alt sinif ve egitimsiz insanlar.Okulda zaten belcikali cocuk hic yok.Aranizda Belcika da yasayan varsa eger ve bana sehir,okul vs gibi konularda yon verirse cok sevinirim.

Tabiki de daha rahat bir yasam ve cocugum icin.Zamanla her sey daha guzel olacak buna inaniyorum ,ama ben nasil dayanacagim bilmiyorum.

bende avrupada yaşamak amerikada yaşamak istiyorum tabi bu hayal.türkiyede yaşamak istemiyorum tabi gidincede neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz hayaller hayatlar oluyor.herşeyin hayırlısı zamanla alışırsınız bence

bende avrupada yaşamak amerikada yaşamak istiyorum tabi bu hayal.türkiyede yaşamak istemiyorum tabi gidincede neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz hayaller hayatlar oluyor.herşeyin hayırlısı zamanla alışırsınız bence
ilk baslangic mutlaka zor olur.Tanidik birileri olunca daha kolay oluyor.Bizim sanssizligimiz bu semte gelmek oldu.Insallah sizin de hayalleriniz gerceklesir.

Burada lüksün dibini gordunuz diye orada ki insanlara alt sınıf eğitimsiz gibi yaftalama hakkını vermez ki bu size,beğenmeyen çeker gider.

bu tür yorumlara da hastayım siz niye üstünüze alınıp zaten zor zamanlar geçiren bi insanla böyle konuşuyosunuz ki.milletin varoşluğu veya eğitimsizliği niye sizi bu kadar rahatsız etti?ayrıca lüks içinde yaşayıp eğitimsiz ve varoş olanlar da var daha konuda ne anlatılmak istenmiş onu anlayamamışsınız.

Cekip gidecegiz insallah ,zaten farkli olan bu semtte durmuyor gordugum kadari ile.Burasi varos bir yer.
İstanbul'da yaşadığınız yeri de sonradan gördünüz herhalde ...
Belirli bir düzeyde yaşayan insan uzaya da gitse ortalama o düzeyde kalır çünkü... Demek ki İstanbul'da tamamen şans eseri güzel semtdeymissiniz. Merak etmeyin burada da güzel semti bulur gidersiniz.

Bu işler için biraz pratik ve bilgili olmak gerekir bambaşka bir kültüre gidiyorsunuz gökten direk inmediyseniz önceden on arastirmayla gitmeliydiniz.

Uslubunuzu çok yanlış bulduğumdan konuşma tarzım böyle oldu kusura bakmazsiniz artık...

Ne olursa olsun kimseyi kucumsemeyin yeryüzünde yaşayan herkes en iyi şartlarda yaşamak ister ...

Oraya gidince oluşacak yaşamınızı araştırarak gitseydiniz bu kadar hayal kırıklığı olmazdı sanıyorum.
Rahat hayattan sıkılıp macera aramış gibi duruyosun, büyük cesaret.

Tekrar Türkiyeye dönme gibi bi durumun yoksa modern olmayan alt sınıf insanlarla yaşamaya kendini alıştırsan senin için iyi olur.
Kısa pantolon giymeyen insanlar modern olmuyo mu?
Sen eğitimli, dar görüşlü olmayan biriysen sonunu düşünmeden gideceğine araştırma yapsaydın biraz.

İstanbul'da yaşadığınız yeri de sonradan gördünüz herhalde ...
Belirli bir düzeyde yaşayan insan uzaya da gitse ortalama o düzeyde kalır çünkü... Demek ki İstanbul'da tamamen şans eseri güzel semtdeymissiniz. Merak etmeyin burada da güzel semti bulur gidersiniz.

Bu işler için biraz pratik ve bilgili olmak gerekir bambaşka bir kültüre gidiyorsunuz gökten direk inmediyseniz önceden on arastirmayla gitmeliydiniz.

Uslubunuzu çok yanlış bulduğumdan konuşma tarzım böyle oldu kusura bakmazsiniz artık...
Laf kalabaligi yapmissiniz ,cevap vermeye degmez size.

benimde 2 arkadaşım belçikaya erasmusa gitti. biri orda kalmak için sabah akşam çalıştı diğeri ağlayarak döndü.
üstelik ser sefil yaşamalarına rağmen.
alt sınıf olduklarını sanmıyorum. avrupa insanı kıyafete, eşyaya, süse püse pek önem vermez.
alt sınıf demeyi yakıştıramadım üstelik çocuklara.

Oraya gidince oluşacak yaşamınızı araştırarak gitseydiniz bu kadar hayal kırıklığı olmazdı sanıyorum.
Rahat hayattan sıkılıp macera aramış gibi duruyosun, büyük cesaret.

Tekrar Türkiyeye dönme gibi bi durumun yoksa modern olmayan alt sınıf insanlarla yaşamaya kendini alıştırsan senin için iyi olur.
Kısa pantolon giymeyen insanlar modern olmuyo mu?
Sen eğitimli, dar görüşlü olmayan biriysen sonunu düşünmeden gideceğine araştırma yapsaydın biraz.
Niye kendimi alistirayim ki?Bunlar belirli varos semtlere toplanmis kisiler.Gelmeden once bilgim vardi ama sonucta Avrupa oldugu icin bu kadar kotu olacagini tahmin edemedim.

Niye kendimi alistirayim ki?Bunlar belirli varos semtlere toplanmis kisiler.Gelmeden once bilgim vardi ama sonucta Avrupa oldugu icin bu kadar kotu olacagini tahmin edemedim.
Alıştırma o zaman insanları küçümseyerek kendini mutsuz ederek yaşamaya devam et. Seçiminin karşılığını yaşıyosun yorum yapanlarla sorunun ne? Biz mi gönderdik. Memnun değilsen dön, dönmüyozan mutsuz yaşa. Sana çelişkilerinle mutluluklar

Back
X