3. Ayda uyku eğitimi verilir mi ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
aslında 4 ten sonra baslamak istiyorum ilk 4 ay nasıl isterse öyle uyusun ama gözleri açıldı iyice heryeri inceliyor ve sese çok duyarlı uykuya dalamıyor hemen uyanıyor gündüz uykusu sogru düzgün uyuyamıyor gazdan dolayı da uyanıyor bazen. Düşündüm ki şimdiden bi uyku düzeni vermeye çalışsam olur mu ?

O yatagına koy aglasa da bakma ağlaya ağlaya uyur sonra dedikleri uyku eğitiminden değil bahsettiğim doğru bulmuyorum onu ve kıyamam da. Emzirip yatağına koyup daha çabuk uykuya geçmesi için bi düzen kurmak istiyorum nasıl yapabilirim öneriniz var mı bebeklerin uyku geçişi ne zaman kolay oluyor şuan dalmakta zorlanıyor

Bende düşünüyorum bunu ve uygulayacağım. Bebeler şuan uyumayı bilmiyor gerçekten tüm gün uyanık sonra gece uykuya geçemiyor. Ben bir düzen kurulması gerektiğini düşünüyorum. Uyku eğitimi değil kastımız ama aşağı yukarı ne zaman uyuyacak kaç kere uyuyacak belli olsun istiyoruz.

Aynen uyku eğitimi sadece ağlatarak olacak değil bi şekilde uyumayı öğretmek işte gerçi doğumdan beri düzenim kalmadı bi ailem yanımdaydı sonra ben ailemin yanına gittim az yalnız kaldık sonra gene şimdi ailelerimizin yanına geldik düzensiz bi hayat var evime geçince bişeyler yapmayı düşünüyorum ama nerden başlamalı bilmiyorum

3. Ay hala cok erken cunku zaten 4. Ayda hersey bi tepetaklak olacak. Ama geceleri ben 3. Ten itibaren hep ayni seyi yaptim. Los isik. Ayni muzik. Emzirme. Emzirirken konusma. Emerken uyuma seklinde. Sonra buna buyudukce dis fircalama, insanlara iyi geceler dileme, perdeyi kapiyi kendisi kapama kitap okuma gibi rutinler eklendi. Alt degisimj pijama giyme vs de var tabii. Uykuya dalmasinda sorun yok. Gunduz uykularinda ise zaten ne zaman uyumak istedigi bellincocugun. Uyaniklik surelerine riayet edin ayina gore olan. Mesela sizin aylarda 45 dk falan sonra yeniden uyku saati geliyor. Sadece son uykusu ile gece arasinda 1,5 saat birakin. Zaten duzen bu. Gece uyanmayan bebek yok. Yok disi yok baska sorunu yok gaz vs veya emme derken zaten uyaniyorlar ve bunu kabullenmemiz lazim. 14 aylik benimki bazi gece 2 bazi gece 6 kez uyaniyor. Derdine gore. Ama pis pis veya emince daliyorr.

Emerken uyutup yatağa mı koydunuz? Yoksa arada uyanıyor öyle mi koyuyorsunuz?

Hala emerek mi uyuyor onu nasıl bırakırız gündüz gazı vs olunca karışıyo saatler normalde hep aynı saatlerde geliyor da uykusu gaz olunca uyuyamıyo ya da uyanıyo uykuya dalması uzun sürüyor emerek uyuyor yerine bırakınca uyanıyor sorun orda bi de şimdi memleketw geldik iyice düzeni bozuldu dalamıyor uykuya kolayca

Muhtemelen size çok bağlı işiniz biraz zor ama zamanla düzene girecek kızımı odasına şimdi alıştırdım çok şükür şuan 1.5 yaşında . Ben hep sessiz rahat yatabileceği bir ortam oluşturdum , uykusunu dağıtacak ,dikkatini çekecek bişey bırakmıyorum o uyurken ,bide bir ninni açıyorum kendiliğinden uyuyordu şimdi ninnisiz uyuyor kuzum

Sese cok duyarli madem Beyaz gürültü sesi açın, benim icin en kolay yöntem bu oldu, benim kizim şu an 6 buçuk aylik hala beyaz gürültüyle uyuyor, bizimki aspiratör sesi. Tık sesine rahatsız olup uyuyamayan ben bile artik alıştım bu sese hiç rahatsiz etmiyor
3 ayı geçmiş karnının uzerine yatırarak uyutmayi da deneyebilirsin, gaz agrisini hafifletip daha rahat uyumasina yardımcı olur.
Ağlatarak uyku eğitimi verenleri anlamaya çalışıyorum fakat yok anlayamiyorum. Aglayarak eğitim mi olur hem ben o sekilde uyuyan bebeklerin ozguveninin zedelendiginide düşünüyorum.Asla bebeginize bunu yapmayin, hiç olmadı yaniniza alın sizin kokunuzla sizi hissederek huzurla uyusun yavru.

Uyku egitimi degilde uyku rutini olusturun hep ayni saatte yatırın.uyku tulumu alin uyuyacagi vakit banyosunu yaptirin uyku kiyafetini giydirin hep uyuyacagi zaman ayni seyi yapin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…