• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 AYDA FAZLA KİLOLARIMIZDAN KURTULALIM...

igdedali

7. Takım ❤️ ben
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2014
9.900
47.341
498
32
Merhaba bayanlar :D
Ben 23 yaşında 1.68 boyunda ve sadece 78 kgcık (!) sürekli kafasında zayıflamak olan ama nedense iş icraata gelince bir gıdım yol almayan biriyim , biriyDİM.:KK53:
Bu aralar fazla kilolarım özellikle rahatsız etmeye başladı. Her kilolu kadın gibi ben de kıyafet bulmakta zorlanmaya başladım. Ne giysem yakıştıramıyorum artık kendime.
Hikayeye en baştan başlamak gerekirse bundan 5 sene evvel 82 kiloydum ve bi mide rahatsızlığı geçirdim. Daha doğrusu mide kanaması geçirdim. Oldukça zor günlerdi. Rahatsızlığımdan sonra sağlıklı beslenmeye başladım. Ve bayağı iştah problemim oluştu. Hiçbir şey yiyemez duruma geldim. Bir buçuk ay gibi bi sürede 10 kg verdim ama isteğim dışında oldu bu. Sonrasında sağlık olarak kendimi toparlayınca baktım kilo verebiliyorum kendime bi güvenim geldi bi akıllandım anlatamam:KK53:
Sonraki 3 ayda diyet +sporla yaklaşık 10 kg daha verdim ve süppper bi hatun oldum. resmen evrim geçirdim. Kendime güvenim geldi. Çevremden çok olumlu tepkiler aldım. 23 senelik ömrümün en mutlu günlerini yaşadım diyebilirim aslında.:KK12:

Hep geçmiş zamanlı konuştum çünkü maalesef geçti. Ben bu geçtiğimiz 5 sene içinde kilomu kontrol edemedim. Her sene biraz biraz şişmanladım ama hep amaaan veririm yine birkaç kilocuktan bişey olmaz diyerek erteledim.o_O

Ve şu an yine başladığım kiloya çok yakın bi yerde aklım başıma geldi. Kilo verebileceğime inanıyorum. Benim 2 sorunum var. İlki sporu bırakmış olmam. Yaklaşık 2 senedir yürüyüş bile yapmıyorumo_O Hantallaştım, hiçbir şeye enerjim yokmuş gibi geliyor ama toparlanacağıma inanıyorum. İkinci sorunum yol arkadaşımın olmayışı. Eh burda iş şu an bu satırları okuyan ve zayıflamak isteyen arkadaşlarıma düşüyor :KK49:

EĞer beni bu yolda yalnız bırakmazsanız çoook ama çoooook mutlu olacam. 1 buçuk ay sonra uzun zamandır görüşmediğim bi dostumun yanına gidecem. O zamana kadar oldukça yol katetmiş olmak istiyorum.:KK50:

Yazmayı unutmuşum. :eek:
Özellikle uygulamayı düşündüğüm bir diyet listesi yok. Öğrenciyim ve o listelere bağlı kalmak bana çok zor geliyor.
Planım :
akşam 17:00 dan sonra bişey yememek
porsiyonlarımı küçültmek
daha sağlıklı besinler tüketmek
abur cuburu hayatımdan def etmek:KK11:
spor yapmak tabii ki. spor konusunda nasıl bi yol izleyeceğimi de daha netleştirmedim. Soğuk bir yerde yaşıyorum ve yürüyüş yapmam pek mümkün değil. Daha çok evde çalışabilirim. bu işlerden bi hayli uzak kaldım. neler yapabileceğim konusunda da bana akıl verirseniz mutlu olurum:KK68:

Kimse yazmamış henüz ama ben menü bildirimi yapayım.
Sabah:(11:00)
2 dilim ekmek
az biraz peynir
yarım domates
1 yumurta
3 zeytin
şekersiz çay
Ara:(14:30)
şekersiz kahve
Akşam:(16:30)
tavuk
3-4 kaşık yoğurt
yağsız salata
2 kaşık bulgur pilavı

Bugün
Sabah: (10:30)
1 dilim ekmek
az peynir 5 zeytin
şekersiz çay
1 haşlanmış yumurta
Akşam: (17:30)
5 kaşık makarna
salata
1 bardak ayran yedim.
Ayrıca da 1 saat yürüyüş yaptım . Hava mükemmeldi bugün :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Dün giremedm ama bugün yazaym bari.
dün yediklerim
kahvaltı:
peynir
zeytin (5 adet)
şekersiz çay
2 dilim ekmek
1 sahanda yumurta
1 ince dilim salam
Ara: 1 portakal
Akşam:
tavuk sote
2 kaşık pilav
yoğurt
2 salatalık turşusu

Anam hala kimsecikler yok ya :KK1:
Neyse bakalım. evet sevgili diyet günlükcüğüm:KK15:
Bugün sabah çok az bi kahvaltı yaptım. Regl olduğumdan sancım vardı canım bişey istemedi:KK12:
Akşam da fırında balık yedim yanına da bol yeşillikli salata. Valla ne yalan söyliym geceleri hala midem guruldaya guruldaya uyuyorum ama ninni gibi gelmeye başladı :KK47:
spor olayını düzene bindiremedim henüz.
Fırsat buldukça yürüyorum 45 dk yla 1 saaat arası. Gel gör ki vizelerim başladı. bayağı yoğun bi hafta olacağı için zor olacak spor. Yine de elimden geldikçe hareket etmeye çalışacam. :KK76:

Hı bi de unutmadan söyliyim. İstediğim kilo 63-65 arası. Hedefime ulaşınca öncesi sonrası fotoğraflarımı paylaşıcam. Belki okuyan birilerine motivasyon olur:KK39:

Merhabaaa merhabaaa ve merhabaaa
Ayy bugün ne kasvetli sıkıcı bir gündü yaa... Bitmek bilmedi.
Neyse fazla uzatmadan bugünkü menümü paylaşayımm
Sabah
1 haşlanmış yumurta
şekersiz çay
2 dilim ekmek
az peynir
yarım domates
yarım salatalık
Akşam
2 adet ıspanaklı gül böreği
çay
turşu:oops:
yarım saat yürüdümmm.
Salı günü tartılacam. Bakalım ne kadar vermişim.:kk77:

Merhabaalar:)
Soğuk yerde yasiyorum demissiniz evde ne tur sporlara imkaniniz var ?
Size bir dans videosu onericem de yuksek derecede kalori yaktiran:KK66:

Evde dans edebilirim sanırım :KK76:
Öneride bulunursanız sevinirim:KK49:

"LaMeKaN369, post: 37818960, member: 167458"]günlüğün hayırlı olsun cnm bende senin gibi isteyipte bitürlü icraata geçemeyenlerdenim maalesef :KK43:
Sanırım bişeylerin bardağı taşıran son damla olması gerekiyor . Erkek arkadaşım sağolsun bu halimle ilgili hayli espri malzemesi bulduğu için sık sık ne bekliyorum sorusunu aklıma getiriyordu:KK12:

ay şu alıntıyla cevap verme işini ne çözmem lazımmm

Merhaba günlükçüğüüüüm :KK49:
Vizelerim başladığı için giremedim bu hafta pek. Amaaaaaaaa güzel haberlerle geldim :D
Birkaç gündür pek dikkat edemedim açıkçası. Özellikle yemek saatlerim bi hayli kaydı ama buna rağmen çok kaçırmamaya çalıştım. Bugün regl oldum. Bol su içmeye özen gösteriyorum. Okuldan eve çift vasıta yapmam gerekiyor ama bu hafta havalar iyi gittiğinden o ikinci vasıtayı yapmiyim yürüyüş olsun dedim. İyi yapmışım de mi:KK53:Bu da demektir ki günde 35-40 dk yürüyüş yapıldı. Bugün bi de kayboldum ve 1 buçuk saat yürümüş oldum. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim:confused:
Gelelim güzel habere bugün sabah tartıldım veeee adet dönemim olmasına rağmen 1 kilo 400 gram vermişim :KK9:
Kendimi tebrik ediyorum :KK73:76.600 gösteriyordu. Bol su içiyorum. Bi de adet döneminde şişkinliği alması için civan perçemime sarılıyorum:confused:. Şimdilik bu kadar. Akşam menü bildirimi için tekrar girerimmmm. Öptüüümmm:KK15:

Menü bildirimimi yapayım.
kahvaltı
1 dilim ekmek
3 adet sigara böreği
5 zeytin
Akşam:
bir tabak bezelye yemeği
3 kaşık pilav
yoğurt

iyi akşamlar günlükçüm. BUgün bunalımlardayım hiç keyfim yok. menü bildirimimi yapıp çıkacam.
Sabah az peynir 2 zeytin şekersiz çay
arada
1 küçük elma
akşam
2-3 kaşık salata sonrasında 1 bardak süt.
Bu menünün neyini bildirdiysem artık. Canım hiçbirşey yemek istemedi. BU yediklerimi de aç karna ağrı kesici almamak için yedim. yarın görüşürüz. Umarım her şey yoluna girer artık. Usandım gerçekten.:KK14:

İYİ geceler günlük.
Sabah
2 zeytin
1 dilim ekmek şekersiz çay
haşlanmış 1 yumurta yedim
AKşam
3-4 kaşık makarna
2 saat sonra da 1 yeşil elma yedim.
hepsi bu kadar. 2 gündür zorla yemek yiyorm resmen. Niye böyle oldum ben ya.

Merhaba gunlugun hayirli olsun. Kolay gelsin.
Seninle kilolarimiz ve hedeflerimiz ayni ve bende bu 15 kilodan 3 ayda kurtulmak istiyorum senin gibi.
Fakat ben suan moral olarak cokmus durumdayim. Esim surekli zayifla diyor. Psikolojim bozuk. Hangi yontemle verecegimi de bilmiyorum. Kafam karisik.
Sana kolay gelsin. Iyi gidiyorsun. :KK19:

Teşekkür ederim canım. Eşinin söyledikleri seni motive etsin bence. Çok etkili oluyor böyle durumlar. Benim de erkek arkadaşım kilomla ilgili şakalar yapmaya başladı. Bu benim için bardağı taşıran son damlaydı aslında. Benim naçizane tavsiyem moralini bozma ve bi yerlerden başla.Erkekler malesef bazen söylediklerinin ne kadar kırıcı olduğunu düşünmeden söylüyorlar . Ben senin yerinde olsam cevabı tartıda verirdim. Zayıflayınca dolabını yenilesin de görsün bakalım:confused: Daha önce birçok diyet denemiş biri olarak söyleyebilirim ki hiçbirinin en azından benim için devamlılığı olmadı belli bir kiloya geldikten sonra şımardm sanırım.İstersen birlikte devam edebiliriz. Bana da iyi olur canım sıkılıyordu burada :D Ben et yiyemiyorum, sebze manyağı biriyim bu yüzden de menülerimde sebze bol miktarda bulunduruyorum. Sen de sevdiğin şeyleri koy menülerine. Canın bişey istediğinde kesinlikle ye. Ayrıca daha önce de uyguladığım bi taktiği paylaşıym senle. Canım çikolata vs gereksiz bişey istediğinde önce kocaman 2 bardak su içiyorum sonra bi müzik açıyorum ve o yemek istediğim şeyi unutmaya çalışıyorum. Zaten 10-15 dkdan sonra canım eskisi kadar istemiyor , hala istiyorsa da çok çok az tadımlık yiyorum artık o her neyse. Dediğim gibi birlikte devam edebiliriz. Destek oluruz birbirimize. Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Motivasyon açısından faydalı olacağıma inanıyorum :KK39:

Back