merhaba, sırayla cevap vereyim
1- evet şekil değişikliği oluyor. ilk 6 ayında ödem oluyor çok gergin ve daha büyük görünüyorlar. 6. aydan sonra o ödem tamamen gidiyor daha naturel görünüyorlar. göğüslerin sarkması biliyorsunuz biraz da yerçekimine bağlı yani benim gibi 12 yıl kullandıysanız bir nebze sarkıyor ama o da çok çok az miktarda. şu an 5 yıl öncesi kadar dik değiller ama hala altında kalem durmuyor. yani 12 yıl sonra bile pek matah derecede sarkmış değil. bir de şayet benim gibi kilo alan veren birisiyseniz şekil değişebiliyor. yani çok kilo aldıysanız daha büyüyüp çok kilo verdiyseniz küçülebiliyor.
2-protezler evet ömürlük. fakat iki tane sorunu var. biri kapsül sorunu. implant vücudunun yabancı olarak gördüğü bir madde olduğu için vücudun zamanla üstünü kapsül denen bir doku ile kaplıyor.ilk 1 yılda haftada bir sonra ayda 1 masaj yapıp kapsülü kırman gerekiyor. masajdan kastım, göğsünün her yerini eni konu mıncık mıncık ediyorsun. bunu yapmazsan silikonlar sertleşiyor hatta taş gibi oluyor. koltukaltından falan bir tümsek halinde kenarı hissedilmeye hatta görünmeye başlıyor. yüzüstü yatarsan canın yanıyor. gazetelerde gördüğümüz ünlülerin silikon sorunları genelde bundan kaynaklanıyor. hani taktırdım çok rahatsızlık verdi 1- 2 yıl sonra çıkarttırdım diyenler var arada. kapsül oluştuğundan çıkarttırıyorlar. ama benim gibi düzenli masajını yaparsan en ufak sorun yaşamıyorsun. implant çeşidi olarak da daha az kapsül yapan yüzeyi pürtüklü çeşitleri seçmenizi tavsiye ederim. diğerlerinden az biraz pahalı ama daha sorunsuz. içinde tuzlu su olan ve düze çeşitler en az dayananlar. bazen valfleri sızıntı da yapabiliyor. genelde 5-6 sene sonra değiştirmek gerekiyor.
diğer sorun da mamografi sorunu. bir kere silikon implant taktırdınızmı artık mamografi çektiremiyorsunuz. çektirsenizde implantın arkası görünmüyor.ben o yüzden bir kere açılsın bir şey varmı bakılsın istiyorum. diğer yandan 12 yıl önce taktırdığımda implantlar bu kadar yaygın değildi ve yeniydi. 10 seneden fazla kullanan henüz yoktu. hatta tv de mankenler avaz avaz silikonum patladı diye bağırıyordu.o yüzden doktorum ehemmiyetli davranıp 10. sene değiştirsen iyi olur demişti. o ehemmiyete gerek olmadığı belli olsa da çocuktan sonra şekillerini biraz değiştirip(o zaman iki göğsümün arasını fazlaca açık yaptırmışım, şimdi daha yakın istiyorum) daha yeni bir modelle değiştirmek istiyorum.