(3 agustos,barış çakır)ameliyatımı oldum,hayalim gerçeğe dönüştü :)))

merhabalar, ben tam 12 yıl önce silikon protezle göğüs büyütme operasyonu oldum. göğüslerimde tıbbi bir durumdan dolayı şekilsel bir bozukluk oluştu da yaptırdım ama ameliyatı olduğuma bir gün bile pişman olmadım. şimdi protezlerimi değiştirmek için çocuk doğurmayı bekliyorum. bu konuda sayfalarca yazılmış ama silikon protezlerle çok uzun süre yaşadığım için bu konuyla ilgilenen varsa uzun süreli tecrübelerimi aktarabilirim. yani yıllar boyunca nelere dikkat etmeniz lazım, rahatsızlık veriyormu, ameliyat olduktan sonra ve doktor seçerken nelere dikkat etmelisiniz merakettikleriniz varsa çekinmeyin sorun. bilmek istediğiniz ne varsa cevaplayabilirim.bilginize...

slm benim merak ettiğim sarkma ya da şekil değişikliği oldu mu? bir de canım neden değiştirmen gerekiyor. yeni protezler ömürlük diyorlar doğru mu

slm benim merak ettiğim sarkma ya da şekil değişikliği oldu mu? bir de canım neden değiştirmen gerekiyor. yeni protezler ömürlük diyorlar doğru mu

merhaba, sırayla cevap vereyim
1- evet şekil değişikliği oluyor. ilk 6 ayında ödem oluyor çok gergin ve daha büyük görünüyorlar. 6. aydan sonra o ödem tamamen gidiyor daha naturel görünüyorlar. göğüslerin sarkması biliyorsunuz biraz da yerçekimine bağlı yani benim gibi 12 yıl kullandıysanız bir nebze sarkıyor ama o da çok çok az miktarda. şu an 5 yıl öncesi kadar dik değiller ama hala altında kalem durmuyor. yani 12 yıl sonra bile pek matah derecede sarkmış değil. bir de şayet benim gibi kilo alan veren birisiyseniz şekil değişebiliyor. yani çok kilo aldıysanız daha büyüyüp çok kilo verdiyseniz küçülebiliyor.
2-protezler evet ömürlük. fakat iki tane sorunu var. biri kapsül sorunu. implant vücudunun yabancı olarak gördüğü bir madde olduğu için vücudun zamanla üstünü kapsül denen bir doku ile kaplıyor.ilk 1 yılda haftada bir sonra ayda 1 masaj yapıp kapsülü kırman gerekiyor. masajdan kastım, göğsünün her yerini eni konu mıncık mıncık ediyorsun. bunu yapmazsan silikonlar sertleşiyor hatta taş gibi oluyor. koltukaltından falan bir tümsek halinde kenarı hissedilmeye hatta görünmeye başlıyor. yüzüstü yatarsan canın yanıyor. gazetelerde gördüğümüz ünlülerin silikon sorunları genelde bundan kaynaklanıyor. hani taktırdım çok rahatsızlık verdi 1- 2 yıl sonra çıkarttırdım diyenler var arada. kapsül oluştuğundan çıkarttırıyorlar. ama benim gibi düzenli masajını yaparsan en ufak sorun yaşamıyorsun. implant çeşidi olarak da daha az kapsül yapan yüzeyi pürtüklü çeşitleri seçmenizi tavsiye ederim. diğerlerinden az biraz pahalı ama daha sorunsuz. içinde tuzlu su olan ve düze çeşitler en az dayananlar. bazen valfleri sızıntı da yapabiliyor. genelde 5-6 sene sonra değiştirmek gerekiyor.
diğer sorun da mamografi sorunu. bir kere silikon implant taktırdınızmı artık mamografi çektiremiyorsunuz. çektirsenizde implantın arkası görünmüyor.ben o yüzden bir kere açılsın bir şey varmı bakılsın istiyorum. diğer yandan 12 yıl önce taktırdığımda implantlar bu kadar yaygın değildi ve yeniydi. 10 seneden fazla kullanan henüz yoktu. hatta tv de mankenler avaz avaz silikonum patladı diye bağırıyordu.o yüzden doktorum ehemmiyetli davranıp 10. sene değiştirsen iyi olur demişti. o ehemmiyete gerek olmadığı belli olsa da çocuktan sonra şekillerini biraz değiştirip(o zaman iki göğsümün arasını fazlaca açık yaptırmışım, şimdi daha yakın istiyorum) daha yeni bir modelle değiştirmek istiyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Site genelinde 10 yıldır kullanan hiçkimseye ratlamamıştım ve açıkcası çok merak ediyordum. Şu kapsul oluşma durumu benim okuduklarımdan anladığım ilk 3 yıl içinde olma olasılığıydı demekki masajı silikonlarımız olduğu sürece ihmal etmiycez. Ayrıca 2-3 yıldır kullanan arkdaşlarda kesinlikle silikonu hisstmediklerini yüzüstü yattıklarını hatta doktorların üzüstü yatmayı masaj etkisi yapacağı için önerdiklerini okuduk. Birde değiştirieceğiniz zaman gögüslerinizin daha birleşik olmasını istediğinizi yazmışsınız. Bu durum kişinin kendi beden yapısı ve şekliyle alakalı değil mi? Sizin 10 yıl önce ameliyatınızı gerçekleştiren doktorunuz kimdi? Kaç cc takılmıştı.

Bende 21 Eylül de ameliyat olucam da heyecanım ondan:)))

kafanızı şişirdim .((((

Bir şey daha sorucaktım unuttum sizin kesi nereden yapıldı? İzleri hala duruyor mu? bu izler için herhangi bir çözüm öneriniz var mı?

Bir şey daha sorucaktım unuttum sizin kesi nereden yapıldı? İzleri hala duruyor mu? bu izler için herhangi bir çözüm öneriniz var mı?

benim kesim göğüs ucundan yapıldı. tabi 12 yıl önceki tekniklerle yapılan bir ameliyat. üstüne çok sular aktı. ama koltukaltından kesilmesi estetik açıdan o zaman da şimdi de pek tavsiye edilmiyor. şayet tuzlu su olan implantları tercih ediyorsanız, göbekdeliğinden giriliyor. ameliyat sırasında tuzlu suyu verip büyüklüğünü ayarlıyorlar. ameliyat izlerine gelince: bir göğsümde hiç iz yok. asla belli olmuyor. fakat ameliyattan sonraki 1 hafta kollarını kaldırmama yasağına uymayıp 3. gün dikişin bir yerden açılmasına sebep olduğumdan sol göğsümde çok küçük bir iz kaldı. böyle incecik bir pürtük gibi. onu da çok dikkatli bakınca görüyorsun. doktor onu 2 hafta sonra kesip düzeltmeyi önermişti ama ben istemedim. henüz bekar olduğunuz için asıl merak ettiğiniz hani bakan izleri görüp anlıyormu? ilerideki eşim/partnerim bir bakışta ameliyatı anlarmı? ise, hayır kimse anlamıyor, içiniz müsterih olsun.izlerin daha da hızlı ve yoğun kaybolmasını isterseniz e vitamini sürebilirsiniz. bir arkadaşımda çok işe yaramıştı. evet 1. ayında rahatlıkla yüzüstü yatabilir hale geliyorsunuz. hatta ben yüzüstü yatmakdan kaçınsam da gece farkında olmadan dönüyordum. 2-3 yıl sonra ameliyat olduğunuzu dahi unutuyorsunuz. doğal göğüsle tek farkı, dokunulduğunda biraz daha sert olmaları. göğüs aralığını siz nasıl isterseniz öyle ayarlıyorlar. ben yaptırdığımda laetitita casta diye bir manken vardı. zeki trikonun afişlerindeydi. bikinili resmini götürüp "aynen bunu istiyorum" demiştim. o yüzden aşırı büyük değiller(B cup sütyen kullanıyorum) biraz da araları açık olsun istedim. doktor istediğim açıklığı keçeli kalemle çizip aynen yaptı. fakat yıllar boyunca bu sayede son derece natürel durduğundan ben söylemediğim sürece kimse anlamadı bu da bir gerçek. şimdi biraz daha bitişik ve dolgun göğüsler revaçta o yüzden biraz modeli değiştirmek yanlısıyım. kaç cc takıldı şimdi hatırlamıyorum, fakat benimki ekstrem bir ameliyattı. ailemdeki genetik bir rahatsızlıkdan dolayı sağ göğsümde hiç göğüs dokusu yoktu. tek derdim normal görünmekti, pek öyle iri göğüsler derdim değildi.
diğer yandan bazı doktorlar boyutu önceden planlamak yerine"ben ameliyatta karar veririm" diyor. bence sakın öyle yapmayın. önceden kararınızı verin. ben şahsen doktorun "kendi zevkine" kalmak istemem. bir de silikon implantları iyi araştırın. bir de sargılar çıktıkdan sonra giyilecek ortopedik sütyeni sakın ihmal etmeyin. yine bazı doktorlar "herhangi bir balensi sütyen giy" diyebiliyor. sakın sakın dinlemeyin. ortopedik sütyen, kesinlikle düzgün şekil için önemli.

slm benvekeyfim. öncelikle yeni göğüslerin hayırlı uğurlu olsun :))) ben de barış çakırı araştırıyorum ve sen ve senin gibi birkaç kişinin deneyimlerini okuyunca inanılmaz mutlu oldum.
ben kesinlikle ve kesinlikle acısız bir yöntem istiyorum. sanırım en uygunu kas zarı altı tekniği benim için. sonuçlar nasıl. memnun musun. doktora mail atsam fotoğraf yollar mı acaba??? ben diyarbakırdayım. gidip göremiyorum. hatta sakıncası yoksa senin resimlerini görmek isterim :kedi: o kadar övmüşsün ki çok merak ettim.

Ayyy Arkadaşlar çok heycanlıyım yarında benim büyütme operasyonum var hakkımda hayırlısı diyorum inşallah güzel olacak inanıyorum Yıllar sonra karar verdim karar vermek hiç de kolay olmadı yarın olacağıma bile inanamıyorum lakin Çok ta mutluyum neler yaşadığımı paylaşırım yarında zaten yanıma alıcam notbookumu

:)) hadi hayırlısı hadi hayırlısı :))) mutlu olmana sevindim. şimdiden geçmiş olsun ve aynı zamanda hayırlı olsun. ameliyat sonrası yine yaz gelişmeleri anlat.

Barış çakıra ameliyat olmayı düşünenler kervanındayım,kas zarı yaptıgı için.Ama tabiki görüntünün dogal olması benim için önemli.Bu yüzden resim için yalvarma sırası bende Eger sakıncası yoksa banada resmini yollarsan sevinirim. xxxxx adresim xxxxxxxxx şimdiden tşk...

bende barış çakıra ameliyat olmayı düşüüyorum sakıncası yoksa banada yollarmısın?gizemtezcan_@hotmail.com

meraba ben 12 yıl önceki doktorunuzu merak ettim bir de şimdi yaptırmayı düşünüyormuşsunuz tekrar..şimdi kime yaptırmayı düşünürsünüz onu merak ettim

Canım ameliyat olmuşsun başkalarından duydum şimdi de burada okudum niye haber vermiyorsun yahuu bi 'lık takıp hayırlı olsun derdim :))

Geçte olsa, geçmiş olsun diyorum nasılsın bakalım anlattığım kadar rahat geçirmişsin en çok buna sevindim. O profilinde kullandığın büstiyeri giyme hayalinden bahsediyordun hayallerini gerçekleştirmiş olmana en önemlisi mutlu olmana çok sevindim.

İyi günlerde kullan cicilerini :))

yahu benim üstümdeki sporcu sütyeni 80 bedendi,bugün loya dan sütyen almaya gittim,80 küçük geldi,85 tam oldu,büyüyolarmı ne

Canım ben de markasına göre 80 - 85 takıyorum söyleyince olur mu yahu diyorlardı. Benim bi eşim daha çıktı ya dünyalar benim oldu.

Şimdi senin göğüs katın oturmaya başlıyor o yüzden tam kıvamına geliyor. Hatırlarsan benim 3. ay resimlerim 15 günlüklere göre daha dolgundu

İlk hali ödemliydi ve diriydi. Fazla ödem olmadığı için bende yumuşayıp şeklini alınca görüntüde de güzelleştiler :))

Sen Ağustos ayında ameliyat oldun şimdiki hali daha şahanedir

Hayirli olsun =) Ya bende gögüslerime silikon taktirmayi düsünüyorum 19yasindayim :26: biliyorum daha yasim ufak ama ne yapayim gögüslerimi sevmiyorum hatta hic yok gibi ve bu beni üzüyor Ameliyati yapan Doktorundan memnun musun bana az bilgi verirsen sevinirim

hasan fındık diyorum başka bişey demiyorum o bir dahiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…