• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor

ewet o 10 yaşındaki çocuğu duyunca bende şok oldum.. annesi eline yemek wermiş babana götür demiş çocuk gitmiş.,,

sonra baba, anneyi aramış yemek gelmedi diye sonra anne gönderdim demiş..

öyle anlaşılmış.. çocuk tarlada ölü bulunmuş :(

Bunu yapamanın elleri kırılsın küçücük çocuklardan ne isterlerkii :(

of of 10 yaşında da olsa 15 yaşında da olsa artık tek bırakmamak lazım devir gerçekten çok kötü sapık kaynıyor her yerde!!! Çocuklarımıza öğretmemiz lazım yabancılara güvenmemeyi ne olursa olsun güvenmemeyi,bırak yabancıyı akrabaya bile güvenmemeyi.

of of 10 yaşında da olsa 15 yaşında da olsa artık tek bırakmamak lazım devir gerçekten çok kötü sapık kaynıyor her yerde!!! Çocuklarımıza öğretmemiz lazım yabancılara güvenmemeyi ne olursa olsun güvenmemeyi,bırak yabancıyı akrabaya bile güvenmemeyi.

kesinliklee canım dewir o kadar kötüki artık kmseye güwenilmez gerçekten yazık günah yaaa hiç mi Allahtan korkmuyorlar üzülüyorum böyle haberleri duydukça Allah ileye sabır wersin çok zor çok :(

buarada benım oglum 4yasında bezlenmıyor konusuyor gun ıcınde yaptıklarını soyluyor 1 sene onceısnı hatırlıyor
bu cocuk tabıkı normal degıl konusmuyor altı bezlı aıleden uzaklasmamasını bılmıyor benım anlamadıgım baba normal dıyor ama uzmanlar acıklamalar yaptılar bu cocuk normal degıl dıye
madem o vılla bır doktora gıtmedımı bu cvocuk ne bılım krese baslıcakmıs cok gec deıglmı bu problemlerı olan bır cocuk ıcın kres
cocuk krese gıdınce ev bakacaklarmıs ınt, valla ben cocuk varken herseyıde yaptım galıba anormal olan benım

Canim rabbim yavruna uzun omur versin
Ben pamir de bir anormallik oldugunu dusunmuyorum iki yegenimde 3.5 yasindan sonra konusmaya basladi ondan sonra tuvalet egitimine karsilik verdiler
su anda yakinimdada iki cocuk var ayni sekilde biri pedogoga goturdu kendini anlatabildigi icin zamabla konusabilceginden bahsetto
pamirin videolarini izledigimdede yavrum anne baba gibi ufak konusmalar yapip soylenen tum komutlari yerine getirebiliyor anliyor uyguluyor

butun gece ruyamda pamirle ugrastim artik bakmiyim diyorum yine dayanamiyorum :(

Aksam haberlerde olen yavruyu izledim bir kes daha yuregim yandi
kimdi o yanindako yabanci
ailelere ve okulda egitim veren ogretmenkerimize cok gorev dusuyor
biz evde ogretmenimiz okulda surekli bu konu ustunde duruyoruz
devir cok kotu malesef cocuk kaatili olabilcak bir suru serefsiz gezerken asla ve asla rahat olunmamalo

[FONT=pt_sansregular]Daha önce Bodrum’da yazlıkta bir çalışanının oğlunun da havuzda boğulduğunu anlatan Dikdik, bu olay nedeniyle de havuzlu ev istemediğini söyledi.

Zekeryaköy’deki evinde kaybolduktan bir gün sonra yan villanın havuzunda cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Pamir'in babası Serdar Dikdik, Başbakan'ın arayıp başsağlığı dilediğini söyledi. Serdar Dikdik, '' "Başbakan aradı ‘başın sağolsun’ dedi. Başbakan'a ‘sen geçen hafta sesini kaybettin, bu hafta ben kaybettim. Allah razı olsun 3 çocuk yap dedin, biz bir çocuğa bakamadık’ dedim. Zaten böyle bir Başbakan istemiyor muyuz biz. Herkesin acısını paylaşsın'' dedi. Daha önce Bodrum’da yazlıkta bir çalışanının oğlunun da havuzda boğulduğunu anlatan Dikdik, bu olay nedeniyle de havuzlu ev istemediğini söyledi.

Sarıyer Zekeryaköy’deki evinde kaybolduktan bir gün sonra yan villanın havuzunda cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, gazetecilere açıklama yaptı.
Serdar Dikdik, geçtiğimiz Cuma günü kaybolan bir gün sonra günü cesedi bulunan ve dün toprağa verilen oğlu Pamir için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini telefonla aradığını belirterek, "Başbakan aradı ‘başın sağolsun’ dedi. Başbakan'a ‘sen geçen hafta sesini kaybettin, bu hafta ben kaybettim. Allah razı olsun 3 çocuk yap dedin, biz bir çocuğa bakamadık’ dedim. Zaten böyle bir Başbakan istemiyor muyuz biz. Herkesin acısını paylaşsın. Zaten bizi bölen bu küçük şeyler. Biri kaybolmuş eğer bir büyük aramadıysa insanlar kırılıyor. ‘Niye aramadı?’ diyor. Bizi bölemezler arkadaşlar. Bu Türkiye senelerdir bir, bizi kimse bölemez. İşte bir acı oldu bir küçük çocuk binleri birleştirdi. Ben sadece Zekeryaköy’deki komşulara mail attım, Twitter’den iki resim gönderdim binlerce kişi geldi" diye konuştu.

''HAVUZ İLK GÜN ARANDI''

Havuzun ilk gün aranıp aranmadığı sorulan Dikdik, "Kaç kere aranmış. Havuz çok kirli, dibi görünmediği için temizlik sopalarıyla arıyorlar. Fenerlerle bakılıyor. Bulunduğu gün dalgıçlar girerek bulmuş. Daha önceki kiracı benim arkadaşım. Havuzu temizlerdi. Havuz pırıl pırıldı. Daha sonra ev sahibi taşındı, inşaat başladı havuz çamur" dedi.
"İlk gün bulunamaması ihmal değil mi?" sorusuna Dikdik," Çocuk öyle bir şey ki, duvarın arkasındadır görmezsiniz. ‘Pamir Pamir’ derim arkamı dönerim sesimi tanır 5 dakika sonra çıkar. Havuzda da şans kader işi, 2.5 metre derinlikte koca havuz 3-5 kere arandı bulunamadı, dalgıç buldu" dedi.
GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Güvenlik kamera görüntülerini jandarmanın inceleme için aldığını söyleyen Dikdik, görüntüleri şöyle anlattı:
"Bir çocuk Pamir’i kapının önünde bulmuş, içeri koymuş ve kapıyı çekmiş. Bizim çocuk içeriye giriyor, bahçenin içinde. 10 dakika sonra ben çıkıyorum aramaya. Önce bütün bahçeyi dört dönüyorum, evin içinde bağırıyorum yok. Geçen sefer bulduğum yere gidip aramaya başlıyorum. Ben 09.30’dan 14.00’a kadar arayıp bulamayınca kooperatife mail yazdım. Twitter’den de iki resim paylaştım."
''BODRUM’DA DA BENZER BİR ACI YAŞADIM''

Daha önce Bodrum’da yazlıkta bir çalışanının oğlunun da havuzda boğulduğunu anlatan Dikdik, "Yazlıkta şortla otururken bir ses geldi. Bakıcı boğulan bir çocuğu benim elime verdi. Suni teneffüs, ardından hastane ve morglarda savcıları ben bekledim. Pamir 1 Nisan günü ilk kaçtığında benim aklıma, böyle bir acım olduğu için ilk o havuzu taradım ben, bulunduğu havuzu. Ve orada çalışan işçiler bana, ‘aman abi neden kötü düşünüyorsun, bu havuzda ne işi var çocuğun?’ dediler. Olsun ilk buraya bakacağım dedim. Komple aradım bulamayınca sonra bahçeye çıktım. İki gün sonra kaçınca da sokağa çıktı. Ben hemen sokağa baktım" dedi.

Dikdik, bu olay nedeniyle de havuzlu ev istemediğini söyledi.

http://www.habervitrini.com/gundem/pamirin-babasi-aci-gercegi-acikladi-767479/

[/FONT]

butun gece ruyamda pamirle ugrastim artik bakmiyim diyorum yine dayanamiyorum :(

Ayni canim bende etkisinden kurtulamiyorum
Surekli kafamda deli sorular
o annenin rahatligu
4 aay once kayinvalidemi kaybattim belki cok ayip ama telefonumu acip bassagligi dileklerini bile kabul edemedim
istemedim kimse ile gorusmek konusmak
rabbim vermrsin ortada bir evlat var ve kadin cikmis tesekkur ediyir
bu kadar guleryuzlu minnetkar olmani gwrektircek durum yok yani

Canim rabbim yavruna uzun omur versin
Ben pamir de bir anormallik oldugunu dusunmuyorum iki yegenimde 3.5 yasindan sonra konusmaya basladi ondan sonra tuvalet egitimine karsilik verdiler
su anda yakinimdada iki cocuk var ayni sekilde biri pedogoga goturdu kendini anlatabildigi icin zamabla konusabilceginden bahsetto
pamirin videolarini izledigimdede yavrum anne baba gibi ufak konusmalar yapip soylenen tum komutlari yerine getirebiliyor anliyor uyguluyor
Canım ben zeka geriliği var demiyorum
fakat bunlar yinede normal değil senin örneklerinde
1 yaşında cocuklar dillenmeye başlar

Dün sabah 09.00 sıralarında Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden çıkan ve kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cansız bedeni, evlerinin yanında bulunan bahçenin havuzunda bulundu. Saatlerdir Pamir'den iyi haber bekleyenleri yıkan bu gelişme sonrası, akıllara "Çocuklar neden tek başına evden uzaklaşır" sorusu da geldi.

PAMİR'DEN KÖTÜ HABER BÖYLE GELDİ!

Uzman pedagoglar bu konu üzerine çocuğun evden kaçmasına yönelik oluşan polemiklerin yanlış olduğunu belirtirken öte yandan bazı çocuklarda normal olmayan davranışların olabileceğini ve bu konuda ailelerin vakit kaybetmeden bir uzman yardımı almasının gerektiğini belirtti. Bazı çocukların evden ya da ailesinin yanından uzaklaşma eğilimi gösterebileceğini ve hatta bunu bir saplantı haline getirebileceğini belirten uzmanlar, bu konuda önemli noktalara işaret etti.

MİNİK PAMİR'DEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

İşte o önemsiz gibi gözüken ama bir araya geldiğinde bir sorun olduğunu anlatan ayrıntılar ve yapılması gerekenler!

PSİKOLOJİK DANIŞMAN DİLEK KIRCAOĞLU: AİLELER DİKKAT! BUNUN ŞAKASI YOK!

Pamir Dikdik'in arama çalışmalarına katılan ve süreç içinde edindiği izlenimleri HABERTURK.COM'la paylaşan Psikolojik Danışman Dilek Kırcaoğlu, Pamir'de var olan bazı durumların kendisinde, 'onun normal bir çocuktan daha farklı olabileceği' izlenimini yarattığını belirtti.

Kırcaoğlu, "Bu benim kendi yorumum ve bizzat olay yerinde yaptığım gözlemlerle ortaya çıkan bir durum. Tek tek bakıldığında sorun gibi görünmeyecek belirtilerin birkaç tanesinin üstü üste birleşmesiyle benim kafamda bazı soru işaretleri oluştu. Sonuçta çocuğu görmeden şudur diyemem. Ama bir anne ya da baba bana telefon açıp "çocuğumda şu durumlar var" derse çocukta bir sorun olduğunu ve hemen bir psikolog ya da psikolojik danışma merkezine gitmelerini söylerdim" dedi.

"PAMİR, AĞLAMAYAN BİR ÇOCUKMUŞ"

Kırcaoğlu, Pamir'in anne ve babasından öğrendiği bilgiler ışığında, Pamir'in 3,5 yaşında olmasına karşın hala altının bezli olması, konuşamıyor ve 'ağlamıyor' olmasının, Pamir'in gelişimiyle ilgili yolunda gitmeyen bir durumu gösterdiğini belirtti.

"NORMALDE ÇOCUKLAR EVDEN KAÇMAK İÇİN BU KADAR İSTEKLİ OLMAZLAR"

"Ailenin çevresi ve komşuların beyanlarına bakıldığında Pamir'in daha önce de evden uzaklaştığı ve sonrasında bulunduğu bilgileri var. Yani bir anlamda Pamir, evden çıkmayı, evden uzaklaşmayı bir saplantı haline getirmiş olabilir. Normalde çocuklar evden kaçmak için bu kadar istekli olmazlar ve çevreden ayrılmazlar. Çocuğun birtakım özelliklerine baktığımız zaman, altı hala bezleniyor, konuşmuyor ve ağlamayan bir çocuk. Çocukta sorun olabileceği kuşkusu doğuyor. Komşuların beyanları da var "hiperaktif bir çocuktu" diye. Tam olarak hiperaktif mi, otistik bulgusu var mıydı bilmiyorum. Ama Pamir'in bazı durumlarını ele aldığımızda zaten yolunda gitmeyen bir durumun olduğu anlaşılıyor."

AİLELER DİKKAT! BUNU HİÇ YAPTINIZ MI?

Çocuklarının bulunduğu yerden ya da ailesinin yanından uzaklaşma isteğinin ne boyutta olduğunu anlamaları için ailelere bazı tavsiyelerde bulunduklarını anlatan Kırcaoğlu şöyle konuştu;

"Çocuğunuz yan bahçeye kaçabilir ama bence Pamir'de kaybolma, anneden ayrı durmama duygusu yeterince gelişmemiş olabilir.

Ailelere şunu tavsiye ediyoruz; "Çocuğunuz sizden ya da evden uzaklaşmaya başladıysa panik olmayın, durun ve bekleyin. Gözünüzle onu takip edin. Uzaklaşmaya başlayınca hiç arkasına dönüp bakmıyorsa, sizin arkadan gelip gelmediğinizi kontrol etmiyorsa, kaçıp gidiyorsa, gözden kayboluyorsa, bir sorun var demektir."

BUNUN ŞAKASI YOK!

Dilek Kırcaoğlu, çocuklarında normal olmayan bazı davranışlar ya da yönelimler olduğunu fark eden tüm anne ve babaların bu durumları saklamaması gerektiğini, çevrelerinde bunun normal karşılanmasına aldırış etmeden, en kısa zamanda bir uzmana danışmalarını söyleyerek şu tavsiyelerde bulundu;

Çocuklarının ateşi çıkınca nasıl hemen doktora götürüyorlarsa bu durumlarda da psikolojik danışmanlara, psikologlara giderlerse çocukların derecesine göre, yönlendirme de yapılır.

Ayrıca ailelerin, çocukları için gerekli güvenlik tedbirlerini de alması gerekir. Öncelikle aileleler panik olmamalı. Bu tarz çocuklarda saplantılı şekilde yaptıkları belirli davranışları vardır ve bunları aileleri bilir. Özellikle uyurken kapıların kilitli olması, pencerelere çocuk kilitlerinin takılması, güvenlik kameraları vs. gibi güvenlik tedbirlerinin alınmış olması gerekir.

UZMAN PSİKOLOG ALANUR ÖZALP: "KONUŞAMAMASI NORMAL DEĞİL"

"Benim gördüğüm kadarıyla 3.5 yaşındaki konuşamayan bir çocuk var. Meramını anlatamaz. Normalde 1 yaşındaki çocuklar konuşmaya başlıyorlar. Çocuğun 3.5 yaşında olup da konuşamaması normal değil. Bu tip durumlarda anne-babanın bir psikologla bir araya gelerek çözüm araması ya da konuşma terapisi aldırması gerekir. Bu tür çocukları olan aileler hiç vakit kaybetmeden adım atmalı. Pamir belki bağırdı, çığlık attı fakat duyuramadı.

"ÇOCUKLAR YUVAYA YA DA KREŞE GİTMELİ"

İkinci husus, bu çocuk evde kalıyor. Yuvaya ya da kreşe gitseydi, orada hem konuşma terapisi alabilecekti, hem de yaşıtlarıyla birlikte konuşması ve sosyalleşmesi kolaylaşacaktı. Çocuklar 3 yaşından itibaren yuvaya ya da kreşe gitmeli.

"BU YAŞTAKİ ÇOCUKLAR ÇOK MERAKLIDIR"

Bir çocuğun evden neden uzaklaştığı konusuna gelince... Bunun birçok nedeni olabilir. Meramını anlatamadığı, kendini ifade edemediği için uzaklaşabilir. Çocukların belli dönemleri vardır. İnatçılık döneminde ona karşı olumsuz birtakım davranışlar gördüğü için uzaklaşabilirler. Her şeyden önemlisi bu yaştaki çocuklar meraklı çocuklardır. Her şeyi tanımak ister, her şeye dokunmak ister. Bu nedenle evinden uzaklaşmış olabilir.

Benim anne-babalara tavsiyem; çocuklarını 3 yaşından itibaren kreş ya da yuvaya göndersinler, ailede yaşanan hiçbir olumsuzluğu çocuğa yansıtmasınlar ve onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlasınlar."

ANNE BABALAR DİKKAT!

Türkiye'de son 5 yılda 2 bine yakın çocuk ev kazalarında hayatını kaybetti. Uzmanlar, çocukların ev kazalarından korunması için alınan ufak tedbirlerin hayat kurtaracağını söylüyor.

İşte çocuklarınızı ev kazalarından korumanın yolları:

Galeri için tıklayınız...

İŞTE TÜRKİYE'DE KAYIP ÇOCUK SAYISI!

İstanbul’da 3,5 yaşındaki Pamir’in kaybolmasının ardından kayıp çocuklar yeniden gündeme geldi. 2011 TÜİK verilerine göre Türkiye’de kayıp çocuk sayısı 27 binden fazla.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre kayıpların % 90’ını oluşturan 13-18 yaş arasındaki çocuklardan kızlar gönül ilişkisi veya aile baskısı yüzünden, erkekler ise macera hevesi ya da iş bulma ümidi ile evden kaçıyor.

YAKAD verilerine göre ise kaçmak dışında çocukların kaybolmalarının sebebi şu şekilde sıralanıyor;

- Zeka geriliği ve benzer durumlar
- Trafik kazaları
- Doğal afetler
- Evlat edinme
- Fuhuş yaptırma
- Organ ticareti
- Dilendirme

o annenin rahatligu
4 aay once kayinvalidemi kaybattim belki cok ayip ama telefonumu acip bassagligi dileklerini bile kabul edemedim
Pamir kayıp oldugunda pamiri bahçeye bırakan kişi için bahçıvan yada güvenlik görevlisi diye söylemişlerdi zilide çalmış ama zil bozukmuş sanki öyle hatırlıyorum şimdide bir çocuk bırakmış diyorlar acaba ben mi yanlış hatırlıyorum

Pamir kayıp oldugunda pamiri bahçeye bırakan kişi için bahçıvan yada güvenlik görevlisi diye söylemişlerdi zilide çalmış ama zil bozukmuş sanki öyle hatırlıyorum şimdide bir çocuk bırakmış diyorlar acaba ben mi yanlış hatırlıyorum

Onu bende merak ediyorum
ve neden bu birakan kisi ortada yok bilgi vermiyor

doğru
hatta en son bır kedının pesınden bahceden cıktgıını yazmıslardı
sımdıde bahceden cıktıgı hıc gozukmuyormus kameralarda pamırın

3 bicuk yasinda cocuk ne bilmia oralara girmeyi elbet bir suphe var degisik biseyler donuyor yani ama wlla umarim annesi ve babasindan dolayi bisiy cikmaz yoksa gercekden yasadigim dunyadan tiksinicem artik

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

doğru
hatta en son bır kedının pesınden bahceden cıktgıını yazmıslardı
sımdıde bahceden cıktıgı hıc gozukmuyormus kameralarda pamırın

​Evet kedi olayınıda duydum o zaman görevli bıraktıysa neden hiç konuşmadı tvlerde,konuşması gerekirdi.

o annenin rahatligu

ilactan diyorlar. ama bilmiyorum. :(

bana ilaçtan gibi geliyor ama işin içinde bi iş var gibde geliyor RABBİM sabrını versin ya kızlar bide son günler 9 10 yaşındakı erkek çocukları kayboluyor vesonra ölü bulunuyor hatta bitanesine tecavüz edildiği söylenmişti yapanın ALLAH cezasını versin . ama son iki haftadır bu haberler çok fazla bilmiyorum rabbim kötülerin şerrinden korusun cümlemizi nasıl vahşetler bunlar ne hale geldik

Kuzucuğa ben de çok üzüldüm. Gözlerim dolup duruyor haberlerini okurken.:5: Anne-babanın olayda bir parmağı olduğuna inanmıyorum. Çok mutlu bir bebekmiş Pamir. Anne ve babasıyla olan tüm resimlerde nasıl gülüyormuş. Yavrucuğum.:43:Kayıp haberini duyduğumuzda her ne kadar istemesek de sonunu kötü olacağını hissetmiştik. Allah'ım dünya nasıl bir hal aldı? Aklım, hayalim ermiyor. Bu dünyaya ilerde çocuk getirmeyi düşünmemeye başladım. Canı yanan çok oldu ama İnşAllah bundan sonra olmaz. Rab'bim herkesin çocuğunu, kardeşlerimizi, bizleri korusun,kollasın.

öz annesi değilmiş demişlerdi burdan. ne kadar doğru bilmiyorum. ama yavrum 3,5 yaşında konuşmaması düşündürücü hiç ilgilenilmedi demekki. çileli geldi çileli gitti. çokta güzelmiş. insan kıyamıyor güzelliğine. cennet kuşu artık

bana ilaçtan gibi geliyor ama işin içinde bi iş var gibde geliyor RABBİM sabrını versin ya kızlar bide son günler 9 10 yaşındakı erkek çocukları kayboluyor vesonra ölü bulunuyor hatta bitanesine tecavüz edildiği söylenmişti yapanın ALLAH cezasını versin . ama son iki haftadır bu haberler çok fazla bilmiyorum rabbim kötülerin şerrinden korusun cümlemizi nasıl vahşetler bunlar ne hale geldik

İnsanlar iyice bozulmaya başladı. Dünya yaşanılacak olmaktan çıktı. Hangi kanaldı hatırlamıyorum ama geçen gün programın birinde söylediler. 'Önceden insanlar kızlarını koruyup kollamaya çalışırdı. Şimdi erkek çocuklarını da koruyup kollamak gerekiyor' gibi bir şeyler söylediler. Gerçekten de öyle. Çok iğrenç insanlar var. Rab'bim kız-erkek bütün çocukları korusun,kollasın. Allah'ım kötüler olmasın artık. Kimsenin canı yanmasın.:43::43:

Kuzucuğun güzelliğine bakın.:43: Nasıl da tatlı olmuş öyle elbiselerin içinde.:43:
$23949966.jpg

öz annesi değilmiş demişlerdi burdan. ne kadar doğru bilmiyorum. ama yavrum 3,5 yaşında konuşmaması düşündürücü hiç ilgilenilmedi demekki. çileli geldi çileli gitti. çokta güzelmiş. insan kıyamıyor güzelliğine. cennet kuşu artık

bende öyle dedim
baba dedim belkide kadına gvenmedi o yuzden ısten ayrılmıs oturmus cocuguna bakmıs
ama cocuk cokmu ılgısız kalmıstıkı konusmuyordu
sabah 7de uyanan cocugu hangınız 9.30 kadar ac bırakrısınız
canına yandıgım uykusu ıcın sadece

Back