sizi özellikle yanında istemesi tek başına kalmaya alışkın olmadığını çağrıştırdı bana. bu tür güvenli ortamlarda tek başına kalabileceğini, güvende olacağını ona en iyi siz öğretebilirsiniz. bunu da kızarak 'diğer çocuklar gibi ol' diyerek değil de, daha cesaret vererek 'ben burda bekleyeceğim/seni almaya geleceğim/ sonra da X,Y,Z yaparız' gibi cümlelerle yapabilirsiniz.
diğer çocuklara bakmasında bi sıkıntı göremedim, bir ihtimal performans kaygısı vardır. takdir almayı seven bir çocuksa kendi aklına güvenemeyip diğer çocuklardan örnek almak istiyor olabilir. Üzülecek birşey yok, ben pek çok çocuğun bunu yaptığına şahit oldum, hatta ben kendim de yapardım
kendi yeteneklerine ve bildiklerine güvenmeyi öğrenmesi gerekiyor.
he dikkat eksikliği içinde; ben bunu son derece sağlıklı bir zeka göstergesi olarak alıyorum. 3,5 yaşında bir çocuğun dikkat süresinin düşük olması normaldir, zamanla gelişir. ille de bişey yapacağım derseniz; televizyondan biraz daha uzak tutup somut işlere, lego oynamaya, hikaye kitabı okumaya (sizle beraber tabii ki) vs yönlendirerek bunu arttırabilirsiniz.