• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki oğlum

Hijyenick

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
62
6
13
İstanbul
3,5 yaşındaki oğlum kreşe gidiyor.Kreşteyken olsun çcouklarla ilgili bir ortamda olsun bir resim boyarken karalama yaparken sürekli yanındakilere bakıyor .Bu konuda endişelerimiz var :/ bilenler yardımcı olabilirmi lütfen

endişe duyulacak bir durum değilki bu meraklı bi çocuktur kim ne yapıyor ona bakıyodur yada resim yapmak ilgisini çekmiyodur dikkati kayıyodur...yaşı daha çok küçük oturup pür dikkat resim yapmasını beklemek doğru olmaz bence...hiç üzülüp dert edinmeyin o daha bebek : ))

Çevresini kesfetmek istiyordur endiselenmeyin ama gözlemleriniz sonucunda çok anormal birsşey görürseniz yardim alin :) sevgiler..

İçine kapanık olmasından korkuyorum...Bir ortama girerken anne sende gel diyor.Mesela geçen gün çocuk oyun ortamına girdik çocuklar oyun hamuru ve boyama yapıyorlardı.
Elimi tutup anne sende gel dedi.Ben oğlum sen gidersin ama dememe rağmen kabul etmedi ben götürdüm.
Oturdu sonra yanında durmadım...
Karşıdan izledik sürekli yanındakine bakıyor inceliyor.
Kreşteki öğretmeni dikkat eksikliği var dedi konsantre olamıyor dedi.
Bu konuda moralimiz bozuldu.İlerisi için de sıkıntı yaşamamızdan korkuyorum

moralinizi bozmak yerine bir uzmandan yardım alın belki çocuğunuz üstün zekalı olabilir. dikkat daınıklığı olan çocuklarda ilk araştırılandan biri zeka üstünlüğü.

sizi özellikle yanında istemesi tek başına kalmaya alışkın olmadığını çağrıştırdı bana. bu tür güvenli ortamlarda tek başına kalabileceğini, güvende olacağını ona en iyi siz öğretebilirsiniz. bunu da kızarak 'diğer çocuklar gibi ol' diyerek değil de, daha cesaret vererek 'ben burda bekleyeceğim/seni almaya geleceğim/ sonra da X,Y,Z yaparız' gibi cümlelerle yapabilirsiniz.

diğer çocuklara bakmasında bi sıkıntı göremedim, bir ihtimal performans kaygısı vardır. takdir almayı seven bir çocuksa kendi aklına güvenemeyip diğer çocuklardan örnek almak istiyor olabilir. Üzülecek birşey yok, ben pek çok çocuğun bunu yaptığına şahit oldum, hatta ben kendim de yapardım :KK76::KK76:

kendi yeteneklerine ve bildiklerine güvenmeyi öğrenmesi gerekiyor.

he dikkat eksikliği içinde; ben bunu son derece sağlıklı bir zeka göstergesi olarak alıyorum. 3,5 yaşında bir çocuğun dikkat süresinin düşük olması normaldir, zamanla gelişir. ille de bişey yapacağım derseniz; televizyondan biraz daha uzak tutup somut işlere, lego oynamaya, hikaye kitabı okumaya (sizle beraber tabii ki) vs yönlendirerek bunu arttırabilirsiniz.

ve tabii ki en önemlisi, siz anne olarak yanlış bir şey hissederseniz, bir uzmandan randevu almayı ertelemeyin. ama bence herşey yolunda, kreş öğretmenleri öyle uğraşamadıkları çocuklara dikkati bozuk filan falan dangul dungul konuşabiliyo işte :KK67:

Back