• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar çok geçmiş olsun. İnşallah herşey düzelir atlatılır.
Benimde 3yaşında kızım var.
Bende çok endişeliydim konuşmamadından.
2yaşına kadar cümle kuramıyordu doğru düzgün.
Ama bir açıldı çok şükür allahıma. Şimdi yetişkin biri gibi konuşuyor.
İletişimsizlik falan filan vs. Bunlar bahane.
Oldummu oluyo Allah'ın izniyle.

2 yaş 8 aylık oğlum tek kelimeli en fazla 2 kelimeli konuşuyor belli şeyleri söylüyor .. yeni şeyleri çok sevmiyor konuşma öğrenme derdi yok tembel biraz maalesef .. zamanı var diyor herkes ama ben de sorun ediyorum bir an önce konuşurlar inşallah ..:(

2 yaş 8 aylık oğlum tek kelimeli en fazla 2 kelimeli konuşuyor belli şeyleri söylüyor .. yeni şeyleri çok sevmiyor konuşma öğrenme derdi yok tembel biraz maalesef .. zamanı var diyor herkes ama ben de sorun ediyorum bir an önce konuşurlar inşallah ..:(

Benim oğlumda 31 aylık...Konuşuyor ama olumsuz cümle kurmuyor mesela...Dr a sordum...3 yaşına kadar tek kelime etmese bile normal kabul ediyoruz dedi...Kulaklarımla dr dan duyunca rahatladım...

merhaba arkadaşım.
benim oğlumda da geç konuşma vardı. yani 3.5 yaşında cümle kurmaya başladı.
şimdi 4 yaşında ama çoğu harfi çıkaramadığından tam konuşamıyor.ben de konuşma terapistine götürdüm. zamanla, sizin de bol bol konuşmanız ve konuşturmanızla geçer dedi ya bilemiyorum. inş düzelecek.
ilerde okul çağında bunun sıkıntısını yaşamasından çok korkuyorum....
ama sana tavsiyem mutlaka kreşe başlat. bizimki kreşten sonra açıldı. yoksa evde konuşma ihtiyacı bile hissetmiyorlar.
hele ki sende benim gibi ac demeden acıktığını anlayan yemeğini suyunu veren, konuşmasına gerek bırakmayan bir anneysen hemen kreş diyorum....
allah şifasını versin oğlunun. açılır inşallah dili.

şimdi nasıl oğlunuz konusmaya basladımı

şimdi nasıl oğlunuz konusmaya basladımı

çok daha iyi. herşeyin adını söylüyor yada söylemeye çalışıyor...
zor kelimeleri hala söyleyemiyor ama mesela televizyon gibi....
ama derdini çok rahat anlatıyor hergeçen gün yeni kelimeler öğreniyor yalnız olumsuz cümleleride şu şekilde
top oynuyoruz ya mesela hiç iyi pas attın hayır (iyi pas atamadın demek)
sizin evladınız kız mı erkek mi ? kaç yaşında?

çok daha iyi. herşeyin adını söylüyor yada söylemeye çalışıyor...
zor kelimeleri hala söyleyemiyor ama mesela televizyon gibi....
ama derdini çok rahat anlatıyor hergeçen gün yeni kelimeler öğreniyor yalnız olumsuz cümleleride şu şekilde
top oynuyoruz ya mesela hiç iyi pas attın hayır (iyi pas atamadın demek)
sizin evladınız kız mı erkek mi ? kaç yaşında?

şimdi oğlunuz kaç yasında.kresemi gidiyor benim oğlum 5 yasında harflaeri yuvarlayarak konusuyor.bazı harflaeride yanlış söylüyor haftada 3 kez konusma dersi alıyor ve simdide krese basladı

Bende ilgiyle alakalı olduğunu düşünmeyenlerdenim.büyük kızım 6yaşında ve 1 yaşında 2-3kelimelik cümleler kuruyordu doğduğu gün den itibaren hep masalını hikayesini okudum cizgi filimi nerdeyse 2yaşına kadar bilmiyordu.daha sonra diger kızım doğdu 3yaşında konuşması geç oldu 2,5yaşına yakındı.şimdi cok anlaşılmasada konuşuyor...ama ablamızda yaptığım tüm uygulamalar devam etti ve önünde çok konuskan telaffuzu cok güzel bir abla olmasına rağmen. Cizgi filimi günde 2-3saat izletiyorum rakamlarla arası cok iyi ablayla birlikte sayı sayıyor hatta 5er 5er bile ama daha pembe nin haricinde renk tanımıyor ama renk eşleştirme yapabiliyor.yani konusur merak etmeyin.benim erkek kardeşim 5yasına kadar konusmadı gidilmedik ne dok. ne hoca kalmadı ama bir konustu tam konustu şimdi sussun diye gözüne bakıyoruz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba benimde 2,5 yaşında oğlum var. ben çin vatandaşiyim. oğlumla bazen Türkçe bazen uygurca bazende Çince konuşuyorum. Oğlum "baba gitti" " anne geldi" gibi cümleler kuruyor. Fakat tam bir akıcı konuşma halen sağlayamadık. Acaba iki-üç farklı dil olduğu için mi bu şekilde oluyor. Anne baba farklı dillere sahip olduğunda nasıl oluyor? sizlerde nasıl oldu? Lütfen beni bilgilendirin.

Merhabalar,
Oğlum 35 aylık, hala konuşmuyor. Çok güzel anlıyor, bazen işine geleni anlıyor gelmeyeni anlamamazlıktan geliyor. İşaretlerle, el kol hareketleriyle herşeyi anlatıyor. Oğlum o ne? diye soruyorum yanıt yok. Bağırarak "eyyy, hııı,ııııı, heyyy" gibi sesler. Bazen bab-ba bab bab..anne diyor. Çay ister misin? sorusuna "çaaaay" demiş, ben yoktum yanında annannesi ve dayısı şahit. Bir kez de birşeyi isterken benim elimden, "veee" dedi yani ver demek istedi. Sürekli tv açık oluyor. Çizgi film kanalları daha çoğunlukla açık ama annem dizi de izliyor. Her şeyi ile o ilgilendiği için, bazen benim söylediklerime bozuluyor ve gel de işten eve sen konuş veya ben sizinle sürekli konuşmadım bile siz kendi başınıza konuştunuz, diyor..Aramızda bu tür tartışmalar yaşıyoruz. Tıp Fakültesinde çocuk psikiyatriye götürmüştük ve bir süre oyun oynadılar. Göz teması çok güzel, bir sorunu yok ama kreşe oyun saatlerine gönderin diye tavsiye ettiler. Gönderdik, soğuk kış günlerinde ve diğer çocuklardan hastalık kaptı. Acile götürdük bir kaç kez, sonrası malum o kreşe hiç göndermedik ve evde yaz gelene dek bekleyelim kararı aldık. Bu arada babası ile boşandım, görüşmüyoruz. Ramazanda memlekete gittiler, belki yeğenlerle ve kalabalık ortamda kelime öğrenir diye düşündüm. Çay diye zaten orada söylemiş..Yeni randevu aldım, Tıp Fakültesinden. Bakalım ne diyecekler, çok merak ediyorum.:18:

merhaba benimde 2,5 yaşında oğlum var. ben çin vatandaşiyim. oğlumla bazen Türkçe bazen uygurca bazende Çince konuşuyorum. Oğlum "baba gitti" " anne geldi" gibi cümleler kuruyor. Fakat tam bir akıcı konuşma halen sağlayamadık. Acaba iki-üç farklı dil olduğu için mi bu şekilde oluyor. Anne baba farklı dillere sahip olduğunda nasıl oluyor? sizlerde nasıl oldu? Lütfen beni bilgilendirin.
farklı dilleri aynı anda öğrenen çocuklarda geç konuşma sık görülüyor.2 veya fazla dili aynı anda öğrendiği için konuşması gecikiyor..

Merhabalar,
Oğlum 35 aylık, hala konuşmuyor. Çok güzel anlıyor, bazen işine geleni anlıyor gelmeyeni anlamamazlıktan geliyor. İşaretlerle, el kol hareketleriyle herşeyi anlatıyor. Oğlum o ne? diye soruyorum yanıt yok. Bağırarak "eyyy, hııı,ııııı, heyyy" gibi sesler. Bazen bab-ba bab bab..anne diyor. Çay ister misin? sorusuna "çaaaay" demiş, ben yoktum yanında annannesi ve dayısı şahit. Bir kez de birşeyi isterken benim elimden, "veee" dedi yani ver demek istedi. Sürekli tv açık oluyor. Çizgi film kanalları daha çoğunlukla açık ama annem dizi de izliyor. Her şeyi ile o ilgilendiği için, bazen benim söylediklerime bozuluyor ve gel de işten eve sen konuş veya ben sizinle sürekli konuşmadım bile siz kendi başınıza konuştunuz, diyor..Aramızda bu tür tartışmalar yaşıyoruz. Tıp Fakültesinde çocuk psikiyatriye götürmüştük ve bir süre oyun oynadılar. Göz teması çok güzel, bir sorunu yok ama kreşe oyun saatlerine gönderin diye tavsiye ettiler. Gönderdik, soğuk kış günlerinde ve diğer çocuklardan hastalık kaptı. Acile götürdük bir kaç kez, sonrası malum o kreşe hiç göndermedik ve evde yaz gelene dek bekleyelim kararı aldık. Bu arada babası ile boşandım, görüşmüyoruz. Ramazanda memlekete gittiler, belki yeğenlerle ve kalabalık ortamda kelime öğrenir diye düşündüm. Çay diye zaten orada söylemiş..Yeni randevu aldım, Tıp Fakültesinden. Bakalım ne diyecekler, çok merak ediyorum.:18:
aynı aylarda oğlum var.dtvoktora götürmelisiniz mutlaka..bu yaş konuşma için çok geç bir yaş.2 yaşından itibaren bırakın kelimeleri cümleler geçmiş olmalıydı.sizi ürkütmek istemiyorum ancak bir sorun olduğu belli....
çok fazla tv izlemesi zaten konuşmayı geciktiren bir faktör ,onun dışında aile sorunları da etkilemiş olabilir.
burdan birşey söylenmesi çok zor tabi,ama sadece "benimki d egeç konuştu,mutlaka öğrenir" gibi yorumlara kulak asığ geç kalmayın..
iyi bir doktorla görüşün muayene ettirin..umarım kısa zmaanda toparlanır..

Sanki inat yapıyor gibi. Bana şöyle hissettiriyor: Anne ya, işaret ettim ya anlasana, ne yapıcan illa ki o kelimeyi ağzımdan duyup?" öyle bir bakışı var. Bazen çok tekrar ederek sorarsam üff der gibi yapıyor ve pes ediyor.
Salı günü söyleyecekleri cümleleri az çok biliyorum, kreşe gönderin, tv izlettirmeyin.. Ama 9 aylık kız yeğenim, cep telefonundan oyun izlerken heyecanlanıyor, çırpınıyor ve gülüyor. Tv de çizgifilm izliyor.
Benim oğlum, tv ye çok meraklı değil, açık olsa bile reklam dışında fazla bakmıyor. Pepeye bile.
Oyuncaklarla çok oynamıyor. Masal kitabını elime aldığımda, sayfaları hızlıca çevirip elimden alıp kapatıyor.
Tekerlekleri seviyor, döndürürken titretiyor kendini. Evet, sırf bu nedenden dolayı otizmden şüphelendim. Lakin, yüz olarak otistik çocukları andıran bir tipi yok ve çok dalmıyor aynı şeylere. Parkta egzersiz aletlerinde tekerleğe benzeyen dönen metalleri çeviriyor.

Sanki inat yapıyor gibi. Bana şöyle hissettiriyor: Anne ya, işaret ettim ya anlasana, ne yapıcan illa ki o kelimeyi ağzımdan duyup?" öyle bir bakışı var. Bazen çok tekrar ederek sorarsam üff der gibi yapıyor ve pes ediyor.
Salı günü söyleyecekleri cümleleri az çok biliyorum, kreşe gönderin, tv izlettirmeyin.. Ama 9 aylık kız yeğenim, cep telefonundan oyun izlerken heyecanlanıyor, çırpınıyor ve gülüyor. Tv de çizgifilm izliyor.
Benim oğlum, tv ye çok meraklı değil, açık olsa bile reklam dışında fazla bakmıyor. Pepeye bile.
Oyuncaklarla çok oynamıyor. Masal kitabını elime aldığımda, sayfaları hızlıca çevirip elimden alıp kapatıyor.
Tekerlekleri seviyor, döndürürken titretiyor kendini. Evet, sırf bu nedenden dolayı otizmden şüphelendim. Lakin, yüz olarak otistik çocukları andıran bir tipi yok ve çok dalmıyor aynı şeylere. Parkta egzersiz aletlerinde tekerleğe benzeyen dönen metalleri çeviriyor.

benim oğlum da geç konuştu,dediğiniz gibi işaretlerle öyle güzel anlatıyordu ki derdini..ancak bu durum 2 yaş civarıydı..yani 3,5 yaş cidden çok geç..anlattığınız kadarı ile kelime bile söylemiyor,cümle ya da düzgün konuşma değil.lütfen geç olmadan iyi bir doktora görünün..her rahatsızlığın tedavisi veya ilerlemesi var..
otizmli çocuklarda belitgin yüz şekli yok,o dediğiniz down sendromunda mevcut.otizmin o kadar çok çeşidi var ki.burada da konu ile ilgili topikler var.oradaki arkadaşlar daha bilgililer bu konuda.size doktor konusunda yardımcı olabilirler..

Merhaba, yok 3,5 yaşında değil. 35 aylık yani gelecek ay 3 yaşını dolduracak..Prof ve Doçent dr.lardan ayrı ayrı randevu aldım. Haftaya görecekler.

Benim oğlumda 30 aylık ve konuşmuyor:( Psikiyatrist otizm belirtileri gösterdiğini ama tam olarak otizm teşhisi koyamayacağını söyledi.10 eylül de bir test yapacaklar. Oğlum göz teması kuruyor, dakikalarca bakışabiliyoruz. Beraber oynarken mutlu olup gülüyor, oyun kesilince hadi gibisinden gözümün içine bakıyor. Takıntıları yok, dönen ve parlak şeylere ilgisi yok,dışarı çıkmayı seviyor, gürültüden rahatsız olmuyor. Ama istediği şeyi parmakla göstermiyor, adına bazen bakıyor bazen bakmıyor, parkta çocuklarla iletişimi yok, oyuncaklarıyla yatarak oynuyor. kafam çok karışık:( Son bir senedir çok fazla ipad iphone oynadı ve parka gitmedi, yaşıtlarıyla pek fazla bulunmadı. Acaba oğlumda otizm mi var yoksa sosyal ortamda bulunmayışından mı dır?

Buraya uzun zamandir yazmamistim.malesef henuz oglum konusamadi,4 bucuk yasinda ve otzim rahatsizligi var.hala kabul edemedim,hala bunun bir kabus oldugunu dusunuyorum,uyanicam ve oglum normal cocuklar gibi ablalari gibi konusacak ve annecgim bak ben iyiyim konusuyorum hicbirseyim yok diyecek diye umut ediyorum fakat hala bu kabustan uyanamadim.bazen uyusam hic uyanmasam diye düşünüyorum.kendimi çok yorgun ve yetersiz hissediyorum.

yüz şekli otizmde yok arkadaşım adına bakıyormu bu önemli ve televizyon izletme beynini etkiliyor çocukların bildiğim kadarı ile otizmli çocuklar reklam sesi duyduğu an odaya koşar ve oyuncaklarla yaşıtları gibi oynamaz sen kalbini ferah tut ve tvden uzak tut....

Benim oğlumda 30 aylık ve konuşmuyor:KK43: Psikiyatrist otizm belirtileri gösterdiğini ama tam olarak otizm teşhisi koyamayacağını söyledi.10 eylül de bir test yapacaklar. Oğlum göz teması kuruyor, dakikalarca bakışabiliyoruz. Beraber oynarken mutlu olup gülüyor, oyun kesilince hadi gibisinden gözümün içine bakıyor. Takıntıları yok, dönen ve parlak şeylere ilgisi yok,dışarı çıkmayı seviyor, gürültüden rahatsız olmuyor. Ama istediği şeyi parmakla göstermiyor, adına bazen bakıyor bazen bakmıyor, parkta çocuklarla iletişimi yok, oyuncaklarıyla yatarak oynuyor. kafam çok karışık:KK43: Son bir senedir çok fazla ipad iphone oynadı ve parka gitmedi, yaşıtlarıyla pek fazla bulunmadı. Acaba oğlumda otizm mi var yoksa sosyal ortamda bulunmayışından mı dır?
pınar hnm,otizmin farklı çeşitleri var...bazıları çok ağır seyrederken,bazıları hafif belirtilerle gösteriyor..mesela yakın bir arkadaşımın kızına otizm teşhisi kondu,babasını kaybettikten sonra ortya çıktı,ancak gözle görünen herhangi bir farklı davranışı yok.konuşma iletişim vs..sadece biraz "farklı" o kadar..o da adını koyamaycağınız bir durumda..
çocuklarla beraber bulunması,iletişim içinde olması çok önemli..bu sebeple okula yazdırmanızı tavsiye ediyrolar..çocuklar okulda çok aşama kaydediyorlar..eğer imkanınız varsa denemenizi öneririm..konuşması için de,iletişimi için de çok faydalı olur..ayrıca otizm teşhisi koymak çok zor doktorların dediğine göre..hemen 1 test yapalım var mıymış gibi bir durum yok..pek çok veriyi değerlendirererk teşhis koyabilyorlar..üstelik gelişim gösteren birçok çocuk var..
içinizi ferah tutun,umarım kısa zamanda konuştuğunu duyarsınız..

Buraya uzun zamandir yazmamistim.malesef henuz oglum konusamadi,4 bucuk yasinda ve otzim rahatsizligi var.hala kabul edemedim,hala bunun bir kabus oldugunu dusunuyorum,uyanicam ve oglum normal cocuklar gibi ablalari gibi konusacak ve annecgim bak ben iyiyim konusuyorum hicbirseyim yok diyecek diye umut ediyorum fakat hala bu kabustan uyanamadim.bazen uyusam hic uyanmasam diye düşünüyorum.kendimi çok yorgun ve yetersiz hissediyorum.

deryacım ne zamandır yazmıyordun buraya...okula başladı mı oğlun? gelişimi nasıl doktorlar ne diyor?
Allah sanrını artırsın arkadaşım,çok zordur eminim ki,ne desen haklısın ama önce sen kendin kabullenmeli ve oğlunun gelişimi için çalışmalısın..ilk aşam en zoru sanıyprum,kabullenme aşaması..belki de oğlundan önce kendin için bir psikoloğa gitmelisinn..sen ne kadar güçlü olursan,oğlun da o kadar gayretli olacaktır..
sen annesin güçlüsün,destek almaktan çekinme..oğlun konuşacak,koşacak oynaycak ,ama snein dik durman gerek..
ikinizi de öpüyorum..

Back