• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Yeniden merhaba arkadaşlar.caner şimdide ıngilizce alfabe ye taktı kafayı.cümlelerimiz henüz yok,sınıfındaki arkadaşları caner i çok seviyorlar.sanırım caner de hissediyor sevildiğini.seneye bir karar vermem lazım.ya tekrarana sınıfına gidecek,yada engelliler okuluna hala karar veremedim.sizler ne dersiniz.

Yeniden merhaba arkadaşlar.caner şimdide ıngilizce alfabe ye taktı kafayı.cümlelerimiz henüz yok,sınıfındaki arkadaşları caner i çok seviyorlar.sanırım caner de hissediyor sevildiğini.seneye bir karar vermem lazım.ya tekrarana sınıfına gidecek,yada engelliler okuluna hala karar veremedim.sizler ne dersiniz.
derya merhaba,uzun zaman oldu görüşmeyeli..:)
caner nasıl? hangisine verdin anasınıfı mı?
sana birşey danışmak istiyorum,bir arkadaşımın oğlunda otizm belirtileri var ve ankarada bir doktora götürmek istiyor.önerbeileceğin hangi doktorlar var?

arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
Merhabalar bende duan ayni problem icindeyim oglum dort yaşında dr bi dorun olmadigni söyledi sizde suan durum ne acaba ne onerirsiniz

Merhaba arkadaşlar Caner in 9 yaşına girdi ben uygulama okuluna verdim 2 yıldır ve çok memnunum öğretmenlerimiz çok iyi Caner okuyup yazmaya başladı yavaş yavaş kendini ifade ediyor tam bir bilgisayar canavarı görsel hafızası yaşıtlarından ilerid e öğretmenimiz Caner in ilerlemesini çok beğeniyor okula servisle kendisi gidip geliyor sadece yemek yemesi konusunda sıkıntı yaşıyorum tost çikolata lı ekmek simit ve meyve çeşitlerinden yutuyor ve bol bol ayran içiyor

Deryacim oncelikle bir anne olarak endiseni anliyorum
Ablamin kizida 3.5 yasindan sonra konusmaya basladi ama ne istedigini ifaede edbikiyordu gostererek hatta hic dr ada goturmediler
Simdi sustur susturabilirsen zamana birak cnm birazda cok var cevremde bu sekilde gec konusan cocuk

Eminim.bolca konusuyorsundur.canim.ama ben 1 yasinda ogluma su anda evde hangi idaya gidiyorsak ne is yapiyirsam.anlatiyorum o sekilde yapmak gerekiyormus
Birde tv cok izletmemek gerekiyormua boyle bir durumdq

Eski konuya atlamışım 😉

Kesinlikle zamana bırakmak gibi bir tavsiyede bulunamazsiniz. Konuşmak için kritik dönemi geçirmiş çocuk. Ve şu yaş cok onemli gerekli tedbirlerin alınması için

Zaten çocuk kontrol altındaymış bu güzel. Gerekli yönlendirmelerle de sorunları çözülecek inşallah. Konu sahibi sana tek önerim var o da tv ve telefon tablet ne varsa ortadan kaldır. Kesinlikle tv açma. İnşallah kısa sürede bülbül olur 😊

merhaba arkadaşım.
benim oğlumda da geç konuşma vardı. yani 3.5 yaşında cümle kurmaya başladı.
şimdi 4 yaşında ama çoğu harfi çıkaramadığından tam konuşamıyor.ben de konuşma terapistine götürdüm. zamanla, sizin de bol bol konuşmanız ve konuşturmanızla geçer dedi ya bilemiyorum. inş düzelecek.
ilerde okul çağında bunun sıkıntısını yaşamasından çok korkuyorum....
ama sana tavsiyem mutlaka kreşe başlat. bizimki kreşten sonra açıldı. yoksa evde konuşma ihtiyacı bile hissetmiyorlar.
hele ki sende benim gibi ac demeden acıktığını anlayan yemeğini suyunu veren, konuşmasına gerek bırakmayan bir anneysen hemen kreş diyorum....
allah şifasını versin oğlunun. açılır inşallah dili.
Oğlunuzun konusma sorunu sonrasında devam etti mi bitti mi.ayni sorunu ben yaşıyorum

Back