Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
göz teması var,fakat adı söylendiginde bakmıyor

Canim bunlar önemli asıl emin ol konuşmasından daha önemli. Bebekken hani anneler konuşur bebekler güler ya bu tarz tepkiler verir miydi, anlamlı gülmelerden bahsediyorum kendi kendine gülmesi değil... Oyuncakları çevirme, kağıt yırtma, kendi etrafında dönme gibi oyunlar oynar mı canım. Yada sizle oyun oynar mi?

Canim down sendromu hemen teşhis edilebilecek birşey aklina bile getirme öyle olmadigi kesin. Tipik görünümleri ile bilen herkes ayırt edebilir...

teşekkür ederim canım inan doktor öyle dedikten sonra kafam allak bullak bu konuda fazla bilgim yok , doktor öyle dedikten sonra ogluma bakarken içim yanıyor

bebekken tepkileri iyiydi,oyun oynamayı çok seviyor, tahtadan legoları var onlarla kule yapmayı cok sever,kendi etrafında dönmeyide sever hatta beraber döneriz bazen kagıt kalem verdigimdeyse önce kagıtı güzelce karalar bazende yırtar hemde küçük parcalara,bilgisayarda oyunda oynamayı seviyor ben bile onun gibi oynayamıyorum ,ablalarıylada oynuyor,sadece adı söylendiginde cevap vermiyor birde başkalarına karşı tepkisiz,birde konuşamıyor,sadece birkaç kelime söylüyor,arabalarıda cok seviyor ,dışarıdan araba sesi duydugunda hemen cama koşuyor,tren almıştık onu izlemeyide cok seviyor,komik şeylerede güler,Gük pok oyununu da karaböcek geliyor oyunlarındada tepkisi cok güzel omuzumda yatmayı kucagımda durmayıda sever.Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama

Son düzenleme:
E=derya0;32652824]bebekken tepkileri iyiydi,oyun oynamayı çok seviyor, tahtadan legoları var onlarla kule yapmayı cok sever,kendi etrafında dönmeyide sever hatta beraber döneriz bazen kagıt kalem verdigimdeyse önce kagıtı güzelce karalar bazende yırtar hemde küçük parcalara,bilgisayarda oyunda oynamayı seviyor ben bile onun gibi oynayamıyorum ,ablalarıylada oynuyor,sadece adı söylendiginde cevap vermiyor birde başkalarına karşı tepkisiz,birde konuşamıyor,sadece birkaç kelime söylüyor,arabalarıda cok seviyor ,dışarıdan araba sesi duydugunda hemen cama koşuyor,tren almıştık onu izlemeyide cok seviyor,komik şeylerede güler,Gük pok oyununu da karaböcek geliyor oyunlarındada tepkisi cok güzel omuzumda yatmayı kucagımda durmayıda sever.Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama[/QUOTE]

Sizle ten temasını sevmesi iyi birşey, ama dönme hareketi kağıtlari parçalamasi ve en önemlisi adina tepki vermemesi düşündürüyor, arkadaşlar söylemiş ben dillendirmek istemiyorum. Ankarada iyi bir uzmanla doğru teşhis sonra iyi bir özel eğitim destek olarak kreş... Sizde hatta destek almalisiniz bence nasil davranmaniz gerektiği ile ilgili. İletişimi tamamen kesmemiş olması ve diğer söylediginiz bazi şeyler olumlu gibi. TV ve bilgisayar oyunundan uzak tutun derim. Onlar çok hızlı uyaranlar onlarla iç içe olan çocuk normal uyaranlara tepki vermekte zorlaniyor. Allah yardimciniz olsun...

Canım benim miniğimiz Hacettepeye gidiyor ancak genetik olarak kan testleri yapıldı mı ?

Aklına takılan tüm olası hastalıkları bu kan testi eler. Dış görünüşe göre yada yaptıklarına yapmadıklarına göre down nasıl deniyor anlamış değilim.

Lütfen kan testi yoksa en kısada sürede tamamlansın ki sende rahatla.

Eki Görüntüle 860520 down sendromluya benziyormu sizce

deryacım bence down sendromuna yoğunlaşmak yerine otizme yoğunlaşmalısın.yani hiçbirimiz bunu dillendirmek istemiyoruz ancak oğlunda otizmin belirtileri olabilir otistik demiyorum ama bazı belirtileri var gibi,anlattıklarından bunu çıkarmak zor değil.lütfen işinin ehli bir doktora götürün çocuğu iyice araştırılsın,bakılsın.sonrada kreşe başlar iletişimi düzelir.

benim oğlum 26 aylık, 4-5 ay öncesine kadar kafasını vurmadığı kafa duvar kalmamıştır. konuşmadı 6 ay önce anne demeye başladı. dede baba zorla bu ara hala teyzeyi öğrettim ama ağzında yuvarlıyor öyle hala teyze gibi değilde yuvarlıyor işte. su bile demiyor. öğretmeye çalıştım ama demiyor. sadece bu akşam uyandı gu dedi sumu istiyosun dedim kafa salladı. evet hayır da yok. kafa sallıyor.
çok zeki anlayabiliyoruz bunu. emziği bıraktık daha bir kaç gün oldu. bakalım ne olacak.

yarınrapor almaya hacettepeye gidecegiz pazarteside özel egitim ve anaokulu işlerini halledecegiz.Doktorun söyledigi erken getirdigim için düzelme ihtimali oldugu ,daha3 yaş 8 aylık,ilaç tedavisi uygulamıyacaklar, SADECE özel egitim ve anaokulu, RABBİM YARDIMCIM OLSUN

Son düzenleme:

deryacım,ben sadece şuna takıldım,teşhisten emin değilsen tedaviden de emin olamazsın..bence öncelikle doğru teşhis için başka doktora da götürmen gerekli....belki özle eğitim yerine normal bir anaokulunda ,uyum programı ile düzelebilir.yani özel eğitimde değişmeyebilir..
down sendromu ile otizmin tedavileri başka diye biliyorum ben..

benim oğlum da geç konuştu,ben çok araştırdım,çok uzmanla görüştüm.benimki biraz kuruntuymuş ,çok şükür 2 yaşında konuşmaya başladı..
anadolu üniversitesinde dil ve konuşma bozuklukları merkesi var,dilkom,oradan bana söyledikleri şuydu,2 yaşında yaklaşık 50 kelime dağarcığı bekleriz.yok ise önce işitme testi daha sonra çocuk nörolojisinden test gerekli. eğer sorun yoksa konuşma terapisine başlaması lazım..
bence başka bir doktora daha mutlaka gösterin..

inş. çok ciddi birşeyi yoktur. bir ablanın oğlu 5 yaşındayken konuşmaya başlamış. ozmanlar doktorlar IQ testi yapmışlar. ve çok yüksek çkmış. zekaları çok yüksek çocuklarda da görülürmüş. şimdi oğlu kocaman adam ...

Canım bakalım ne olacak demeyin bence, rutin kontrollerinde doktorunuza da danışarak bir şeyler yapın. Tabi içinizde bir şüphe varsa. Bildiğim kadarı ile erken tedavi çok önemli.

ben sanirim oglumun birseyi yok diye kendimi avutuyordum.inanmak istemiyotdum.hsls oglumun normal bir cocuk gibi olduguna inandiriyorum.bunu kabullenmek cok zor.hacettepe en iyisi diyorlar.buradaki doktoru tavsiye etti.bakyim eyer tedaviye yanit vermesse baska hastaneyede gotururum.benim oldugum yer ankara ya 2 saat mesafede oyuzden devamli gidemiyorum

peki uzun sure konstre olabılıyormu mesela 30 dk sızınle tv ızlıyormu?

deryacım mutlaka ki çok zordur kabul etmek.ancak kötümser de olmayın.zamanımızda çok hastalığın tedavisi mümkün veya ilerleme kaydedilip,toplumda rahatlıkla kendi kendine yaşayabilen insanlar haline gelebilecekleri tedavileri var.internetten de danışabileceğiniz yerler var.doktorsitesi.com da bir çok doktor var,en azından onlara sorarak aklınızdakileri,mesela doktorunuzun koyduğu teşhisi sadece 3-4 dakikayla yaptığı vs gibi soruları sorabilrsiniz.yani down sendromu bu şekilde anlaşılır mı gibi..

eşimin amcasının küçük oğluda konuşma tembeliği vardı..dişlerinde çene yapısında bir problem vardı şimdi hiç susmuyor konuşma terapisine gitmişti 4 yaşındayken bazı harfleri yutuyordu ve konuşmak istemiyordu söylediği şeyler anlaşılamıyordu.şimdi ilkokulda hala bazı dedikleri anlaşılmıyor ama sürekli kitap okuttuyorlar hep düzelterek konuşuyorlar geyet düzeldi hatta şimdi çok fazla konuşuyor:)sorun sadece konuşma tembelliği ise çok kolay aşılıyor merak etme..ama konuşma dısında gözlerinize bakmıyor topluluktan kacıyor odaklanma sorunu yaşıyorsa farklı ve ciddi bir sorun olabilir.

göz teması var,fakat adı söylendiginde bakmıyor
Ablamin ogluda oyleydi ismini soylediginde bakmazdi yabanci bir yere gitse yerinden kipirdamazdi ben teyzesi oldugum halde kucagimda bile oturmazdi..... Esimin oldugu odaya bile gelmezdi.... Okul kantinunde yemek yemezdi okulda ogle uykusunda ayakkabilarini bile cikarttirmazdi.....
konusmazdi konustugundada hic anlasilmazdi.....
simdi 5 yasinda tam bir firlama....
cekingenligi hicbirseyi kalmadi daha net konusamasada eskisine gore cok iyi.....
en iyisi anaokuluna gonderin.....
bir drlada yetinmeyin..... Sizinki oyle cok buyuk bir cocuk degil belkide icine kapaniktir umarim zamanla duzelir....

ben de konunu en başından beri takip ediyorum derya..
Allah yardım etsin miniklerle olan sorunlar o kadar canımızı sıkıyor ki keşke bizim kendimizle alakası sorunların babasını yaşasak da onlar üzmese bizi..
öncelikle sabır göstermen lazım. ne haberler duyuyoruz annesi imkansızı başarıyor işte yüreyemeyen çocuk yürüyor gibi. bu süreçte Allah yardımcın olsun diyorum. umarım ciddi bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…