göz teması var,fakat adı söylendiginde bakmıyor
Canim down sendromu hemen teşhis edilebilecek birşey aklina bile getirme öyle olmadigi kesin. Tipik görünümleri ile bilen herkes ayırt edebilir...
Canim bunlar önemli asıl emin ol konuşmasından daha önemli. Bebekken hani anneler konuşur bebekler güler ya bu tarz tepkiler verir miydi, anlamlı gülmelerden bahsediyorum kendi kendine gülmesi değil... Oyuncakları çevirme, kağıt yırtma, kendi etrafında dönme gibi oyunlar oynar mı canım. Yada sizle oyun oynar mi?
yarınrapor almaya hacettepeye gidecegiz pazarteside özel egitim ve anaokulu işlerini halledecegiz.Doktorun söyledigi erken getirdigim için düzelme ihtimali oldugu ,daha3 yaş 8 aylık,ilaç tedavisi uygulamıyacaklar, SADECE özel egitim ve anaokulu, RABBİM YARDIMCIM OLSUN
benim oğlum 26 aylık, 4-5 ay öncesine kadar kafasını vurmadığı kafa duvar kalmamıştır. konuşmadı 6 ay önce anne demeye başladı. dede baba zorla bu ara hala teyzeyi öğrettim ama ağzında yuvarlıyor öyle hala teyze gibi değilde yuvarlıyor işte. su bile demiyor. öğretmeye çalıştım ama demiyor. sadece bu akşam uyandı gu dedi sumu istiyosun dedim kafa salladı. evet hayır da yok. kafa sallıyor.
çok zeki anlayabiliyoruz bunu. emziği bıraktık daha bir kaç gün oldu. bakalım ne olacak.
peki uzun sure konstre olabılıyormu mesela 30 dk sızınle tv ızlıyormu?bebekken tepkileri iyiydi,oyun oynamayı çok seviyor, tahtadan legoları var onlarla kule yapmayı cok sever,kendi etrafında dönmeyide sever hatta beraber döneriz bazen kagıt kalem verdigimdeyse önce kagıtı güzelce karalar bazende yırtar hemde küçük parcalara,bilgisayarda oyunda oynamayı seviyor ben bile onun gibi oynayamıyorum ,ablalarıylada oynuyor,sadece adı söylendiginde cevap vermiyor birde başkalarına karşı tepkisiz,birde konuşamıyor,sadece birkaç kelime söylüyor,arabalarıda cok seviyor ,dışarıdan araba sesi duydugunda hemen cama koşuyor,tren almıştık onu izlemeyide cok seviyor,komik şeylerede güler,Gük pok oyununu da karaböcek geliyor oyunlarındada tepkisi cok güzel omuzumda yatmayı kucagımda durmayıda sever.Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama
ben sanirim oglumun birseyi yok diye kendimi avutuyordum.inanmak istemiyotdum.hsls oglumun normal bir cocuk gibi olduguna inandiriyorum.bunu kabullenmek cok zor.hacettepe en iyisi diyorlar.buradaki doktoru tavsiye etti.bakyim eyer tedaviye yanit vermesse baska hastaneyede gotururum.benim oldugum yer ankara ya 2 saat mesafede oyuzden devamli gidemiyorum
Ablamin ogluda oyleydi ismini soylediginde bakmazdi yabanci bir yere gitse yerinden kipirdamazdi ben teyzesi oldugum halde kucagimda bile oturmazdi..... Esimin oldugu odaya bile gelmezdi.... Okul kantinunde yemek yemezdi okulda ogle uykusunda ayakkabilarini bile cikarttirmazdi.....göz teması var,fakat adı söylendiginde bakmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?