• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Sana kendi cocuklarimdan ornek vereyim....
buyuk oglum 2 yasina kadar hic konusmadi....
daha sonra konusmaya baslayinca hic anlasilmiyordu.....
3 yasini doldurduktàn sonra anaokuluna basladi 3 yil gitti.....
yurt disinda 3 yil kesin gidiliyor....
anaokulu 3.siniftayken ogretmeni oglunuz tam konusamiyor terapiste gitsin dedi.....
neyse zar zor yer buldum haftada bir defa yarim saat gidiyordu....
bana gore cok azdi....
40 seans verdiler oglum her gittiginde ne yaptiniz diye sordugumda anne yappoz oynuyoruz oynuyoruz oyun oynuyoruz....
benim oglumun problemi konusamak degil yanlis konusmakti.....
hem yarim gun okulundan kaliyordu hemde 25 dk icin degmiyordu.....
Ben evde mumkun oldugunca kelimelerini kendim duzelttim dogru kelimeyi soyleyerek.....
oglum hic siusmak nedir bilmiyor hattinden fazla konusuyor.... Eski ye gore cok iyi ama cok konusacam diye hizli konusunca bazén kelimeleri yani harfi eksik soyluyor.....
simdi ilk okula basladi yabanci dili cok zayif.....
gecen gun ogretmeni randevu verdi gittik.....
oglumun yabanci dili zayif oldugunu cocugumun basarili oldugunu ama dili yuzunden kendini ifade edemediginden okulun basindayken sorunu cozelim dediler.....
okula dr gelecek ona gore yapmasi gereken mer yapilacak....
dr gecen gun aradi ayin 19 na randevu verdi okula gelecek orda gorusecekler.....
turkcesi baya duzeldi yabanci dili tam ileri degil....
kucuk oglum 35 aylik oda anaokulu gidiyor kucugu abisine gore daha iyi gibi....
tek basina uzun cumleler kurmasada ne soylersek tekrarliyor tekrar ediyor.....
duyduguma gore erkek cocuklarda dil problemi daha fazla oluyormus nekadar dogru bilmiyorum....

çocugunuzun kendi dunyasinin olmasi onemli bi ayrinti
dr ne diyor bu duruma

cnm merhaba;
bir yakınımın oğlu 4-5 yaşına kadar tam konuşamadı ve nedenini hiç araştırmadılar sonra uykusunda horlama problemi varmış doktora götürüyorlar burnunda et çıktı sonra konuşamadığı için kulağına da bakmışlar çocuk tam duymadığı için konuşamıyormuş kulağına tüp taktılar ve konuşmaya başladı sizin çocuğunuzun da duyma problemi mi var acaba:44:

kusura bakmayın cabuk cevapyazamadım cocuklar yüzünden,oglumu ankara hacettepe hastanesine götürüyorum,duyma testine soktular 3 testti başarıyla gecti,3 tane daha test yapacaklar,onun için gün bekliyorum ,kendi dünyasında derken mesela treniyle oynarken başkayere bakarken kapatıp actıgımızda hemen bakıyor fakat caner diye istedigin kadar bagır dönüp bakmıyor,benim tahminim vurdumduymazlık var işine geldigine bakıyor işine gelmesse bakmıyor.Coçuk Psikolojisi 1 kere gördü bana dedikleri Dawn sendromunun 7 .evresi oldugunu söylediler,İletişimsizlik tehşisi koydu 5 dakika görmeyle Rapor verecekler Cuma günü hem rapor u alacam ,hemde oglumu görecek

Son düzenleme:
arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum

Benimde yegenim suan 4 yasinda ve yeni konusmaya basladi hani biseler geveliyoduda konusamiyodu ablam cok doktora cocuk psikatrina goturdu ama bisey cikmadi cok sukur bence iletisimsizlik falan bosuna evham yapmayin dokyorlarla cocugu bunaltmayin konusur elbet siz bol bol konusun ilgi gosterin. Benim babamida kucugu konusturmaya calisirmis geneik de olabiiyor :)
skmayn caninizi doktor doktor kosup ablam gibi evhamda yapmayin :)
yegenim tek buyudu bide bakiciyla falan. Ablam aldi yegenimi kocasinin genis ailesinin ortasina birakti alin bakin dedi cocuk konusmayada yemek yemeyede orda basladi inanin..
Kres cok iyi olur ygenim iki uc gun gitmisti o bile degistirmisti

Benimde yegenim suan 4 yasinda ve yeni konusmaya basladi hani biseler geveliyoduda konusamiyodu ablam cok doktora cocuk psikatrina goturdu ama bisey cikmadi cok sukur bence iletisimsizlik falan bosuna evham yapmayin dokyorlarla cocugu bunaltmayin konusur elbet siz bol bol konusun ilgi gosterin. Benim babamida kucugu konusturmaya calisirmis geneik de olabiiyor :)
skmayn caninizi doktor doktor kosup ablam gibi evhamda yapmayin :)
yegenim tek buyudu bide bakiciyla falan. Ablam aldi yegenimi kocasinin genis ailesinin ortasina birakti alin bakin dedi cocuk konusmayada yemek yemeyede orda basladi inanin..
Kres cok iyi olur ygenim iki uc gun gitmisti o bile degistirmisti

evde 2 ablası var biri 13, biri 5 yaşında onlarla cok güzel oynuyor fakat sokakta başka cocuklarla oynamıyor,herşeyi işaretle anlatıyor inşallah doktorlar yanılırda sadece geç konuşma sorunu cıkar,inanın çok korkuyorum

evde 2 ablası var biri 13, biri 5 yaşında onlarla cok güzel oynuyor fakat sokakta başka cocuklarla oynamıyor,herşeyi işaretle anlatıyor inşallah doktorlar yanılırda sadece geç konuşma sorunu cıkar,inanın çok korkuyorum

geçmiş olsun inş.önemli bişey çıkmaz
doktorlar yanılsın inşallah
ama ben başka hastanelerede gitmenizi tavsiye ederim
tek yere baglı kalmayın
acaba isminin caner oldugunu mu bilmiyor çocugunuz:44:
bide erkek çocukları geç konuşur derler
20 aylık kızım var o uyanıkken hiç ev işi yapmam
sürekli onunla ilgilenirim bol bol konuşuruz
2-3 kelimelik cümleler kurar
ne istedigini net olarak anlatır
ablalarına karşı nasıl onlarla konuşup
sizlemi konuşmuyor:44:

Bende tip fakultesine hazirlaniuorum ama doktorlar teshis koyma merakina bayilirlar yani bence o yuzden telaslanmayin:)
boyle torunlarin cocuklarin bol oludugubi yer yokmu tanidik olursa daha rahat acilir belki bizmki utangac msela belki sizinkindede vardir

Benimde yiğenim 3,5 yaşında oda konuşamıyor bazı çocuklar geç konuşurmuş doktorda öyle demiş herhangi bir sorunu yok endişelenmeyin bence

Canım, evde çocukla yalnız mısınız? Bizim komşunun bir oğlu vardı, o da yaşı epey geçmesine rağmen konuşmuyordu. Evde bir baba, anne, çocuk , ve kendi aralarında pek konuşulmayan bir ortam, çocuk öğrenememiş. Ne zaman bize sıksık gelmeye başladı dili çözüldü resmen. Malum bizim ev curcuna, kalabalık ve her kafadan bir ses çıkıyor. Ee çocukta konuşmayı böyle öğreniyor, dinle taklit et methodu.

Bu söylediklerinizde otizmin belirtileriyle uyusanlar var bi arastırın isterseniz.otizm teşhiside duyma sorunu varmış gıbı başlar halbuki işitme problemi değil çocukta iletişim kurma isteği olmamsındandır. Özel eğitim ve erken teşhisle yaşıtlarına yetişebilir ama yinede bi arastırın sadece bi tahmin.

Bu söylediklerinizde otizmin belirtileriyle uyusanlar var bi arastırın isterseniz.otizm teşhiside duyma sorunu varmış gıbı başlar halbuki işitme problemi değil çocukta iletişim kurma isteği olmamsındandır. Özel eğitim ve erken teşhisle yaşıtlarına yetişebilir ama yinede bi arastırın sadece bi tahmin.

benim de aklıma otizm geldi.mutlaka araştırın.

benim korkumda otizim inşallah deyildir,evde bizimle konuşmaması dışında sorunu yok bizimle iletişim kuruyor ,adıyla cagırdıgımda bakmıyor fakat yaramazlık yaptıgında cııs dedigide arkası dönük te olsa duyuyor hemen oradan uzaklaşıyor.bilemiyorum vurdumduymazlıkta var

bizim de komşumuzun çocuğu 5 yaşında ama hala konuşamıyor.kreşe yolladılar.fakat arkadaşlarına derdini anlatamadığı için iletişim kuramadığı için daha da bunalıma girdi.sinirli bir çocuk oldu.sürekli ağlayıp eline geleni yere fırlatıyor.aile çok üzgün ne yapacaklarını şaşırdılar.umarım senin çocuğun düzelir.bol bol konuş ilgilen onunla.

arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum

canım oğluna üzüldüm sağlık problemi yoksa konuşur belki geç konuşacaktır. Ben 5 yaşına kadar ANNE bile dememişim hiç konuşmamışım bizimkiler de korkmuş falan ama o zaman köydelermiş zaten dr a bi kere götürmüşler bi daha da götürememişler ondan sonra kendim başlamışım konuşmaya tane tane inşş senin oğluşunda konuşmaya başlar susturamazsın o zamanda:1::1::1:

baba, aye ,1,2,3,4, diye canı isterse söylüyor biz konuş diye yalvarsakta konuşmuyor kendi istedigi zaman konuşuyor,istediklerini işaretle anlatıyor,doktorlar iletişim eksikligi var özel egitime göndermen lazım dediler rapurun cıkmasını bekliyoruz,ayrıca yönetici arkadaşlar konumu bir derdim var yerine 2 günlügüe olsun taşırlarmı benim için çok önemli orayı herkes görüyor daha cok fikir edinip ogluma faydalı olurum

gecmos olsun cnm esimin kuzeninin oglu uc yasindaydi o hic bise solemiyodu agzindan tek kelime cikmiyodu doktora fln gturduler doktor tek bi kelime solese yeter diyodu oda yoktu annesi isaretle anlattigi hicbiseyi anlamiyomus gibi yapti cok agladi kendini yerden yere atiyodu ama annesi inat etti sonunda birdenbire konusmaya basladi resmen biriktirmis simdi bes yasinda ama mumkun dwgil susmuyo annesi artik isyan ediyo yeter sus artik dio

benim kardeşim de 2,5 yaşına kadar konuşmamıştı. doktora sorduğumuzda erkek çocukların geç konuştuğunu söyledi bize. ama başka bir yerde de geç konuşmanın down sendromu belirtisi olabileceğini okumuştum. :53:

Bir şeyi yok diye düşünüp vazgeçmeyin. Özel eğitime de götürün, kreşe de başlasın. Okula başladığı dönemde sorunlarının çoğu ortadan kalkmış olur...

benim korkumda otizim inşallah deyildir,evde bizimle konuşmaması dışında sorunu yok bizimle iletişim kuruyor ,adıyla cagırdıgımda bakmıyor fakat yaramazlık yaptıgında cııs dedigide arkası dönük te olsa duyuyor hemen oradan uzaklaşıyor.bilemiyorum vurdumduymazlıkta var

Bu çok doğal herşeyi anlar bilir özel yetenekleri olabilir yaramazlığına kızdığınızda bırakıp gider kızar duyma problemi yok..bana otizm olabilir gibi geldi. Siz her ihtimale karsı tv izlemesine musade etmeyin ve özel eğitime ne kadar erken baslarsnız o kadar iyi olur tabi en iyisini doktorlar bilir hakkınızda hayırlısı..

canim bende endiselendim kucuk kizim 2 yasina geldi hic konusmadi nasil korktum burdada yazmisdim yorum olarak hatta simdi 2,5 yasinda sukurler olsun konusuyor :nazar:ayni senin oglun gibiydi birsey dedimmi duymuyordu ne korkdum sonra aldim kizimi market arabasina oturtdum birlikde alisveris yaptim hep ama hep ona sordum tatlim bunun hangi rengini alalim askim zeytinyaginin hangisi daha guzel sonra almayacagim urunleri bile aliyormus gibi isimlerini soyleyip tek tek fikir aldim bakdim cok mutlu sonra evde oldugumuzda simdi temizlik zamani benim askim bana yardimmi edecekmis ne yapmak istersin toz almak istermisin dedim verdim eline toz bezi bak askim bu bu sehbayi guzelce sil bu yemek masasi yemek yiyoruz ya bunu cok guzel sil tamammi dedim heee dedi ertesi gun yemek masasi dedi ustune basa basa tekrar ettim sonra internetten program secelim ama sen karar ver dedim tamam dedi o secti ondan sonra her gittigim yerde onunla muhabbet ettim buyuk adammis gibi bazilari sasirip bakiyordu kocaman kadin ufacik bebekle muhabbet ediyor diye herhalde bakislari oyleydi sonra disari cikarken bebegim bugun bisikletlemi gitmek istersin yoksa bebek arabanlami diye tekrar tekrar sordum sonracima tek tek meslek grubundakileri tanittim bu polis gorevi su bu itfaiye gorevi su bebisim itfaiye sireni duydumu anneee yangin var biyerde diye bagiriyor sonra isim olmasa bile hastaneye polis ofisleri gezdirdim ona tanitmak icin:52::52:her gece usenmeden masal anlattim :24:sevdigi cocuk sarkilari soyledim bazi aksamlari birlikde soyledik boya kalemleriyle dinozarlar cizip birde sevdigi renklerin adini soyleyip boyattim sonra krese gidiyor ordada konusmuyormus ogretmeninden rica ettim konusanlarin grubuna koy diye iletisim kursun sagolsun dedigimi yapti oda simdi allahima sukurler olsun turkce ingilizce rahatlikla konusuyor sipaaa :46:cok uzun yazdim kusura bakma bende anne olarak ayni yoldan gectim yardimci olmak istedim tatlim en kisa zamanda konusur senin bebeginde insallah

Back