• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Konuyu okurken gülümsedim:) bende 3 buçuk yasima kadar konusmamisim annem hastaneye goturdugunde doktorlar zeki oldugumu ve saglikli oldugumu soylemis 19 aylikken degil yurumek 3 tekerlekli bisiklet suruyormusum evde....ama cok gec konuşmuşum, ve cok duzgun cumleler kurmuşum konusmaya basladigimda.....

Bigün piknik yaparken kaydiragin tepesinden düşmüşüm, apar topar hastaneye...doktorlar kemik oldugu gibi kirilmis ameliyat yapildi kaynar fakat topallik olabilir gibi şeyler demisler, Babam hastanede durumuma aglıyormus, onu o halde gorunce ilk cümlemi kurmuşum "ağlama babacım iyi olcam söz"

Bu sesimi ilk duyduklari cümlemmis:) 3 buçuk yasimi gecmisim

Yani umarim bi saglik sorunu yoktur ama korkmayin diye yazmak istedim

Son düzenleme:
Bu çok doğal herşeyi anlar bilir özel yetenekleri olabilir yaramazlığına kızdığınızda bırakıp gider kızar duyma problemi yok..bana otizm olabilir gibi geldi. Siz her ihtimale karsı tv izlemesine musade etmeyin ve özel eğitime ne kadar erken baslarsnız o kadar iyi olur tabi en iyisini doktorlar bilir hakkınızda hayırlısı..

doktor bana dawn sendomunun 6-7 arası oldugunu söyledi,iletişimsizlik problemi var dedi erken getirdigimi özel egitime başlatmamı söyledi cuma günü ankara ya hacettepe ye rapor almaya gidecez ondan sorada özel egitime başlayacak,düzelmemesinden cok korkuyorum Rabbim yardımcım olsun

$05-05-13_1127.jpg buda oglum caner

Eklentiler

• $05-05-13_1125.jpg
    $05-05-13_1125.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 444
Son düzenleme:
maşallah çok tatlı oğlunuz hiç endişe etmeyin benimde yiğenim 3 yaşına kadar konuşmamıştı sonra birden açıldı maşallah çok düzgün konuşmaya başladı bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar..
benim ikizlerim çok erken konuşmaya başladılar fakat ben büyük adam gibi konuşuyordum onlarla hatta bir gün komşum zile bastı uhde kim var kiminle konuşuyorsun diye sordu bende bebeklerimle konuşuyorum dedim onun şaşkın ifadesini asla unutamam dediği ama büyük adam gibi konuşuyorsun sen oldu...

sizde bol bol konuşun inanın faydasını göreceksiniz...

kuzucuk çok şeker :nazar:

bu fotolara bakınca zaten down sendromu olmadığı çok açık birkaç yerde lafı geçmiş ama o kadar doktora götürmüşsünüz down zaten surat şeklinden bile çok net anlaşılacak bir şey.

ancak ismi ile seslenildiğinde dönüp bakmaması,isteklerini sizlerin aracılığı ile yaptırması beni düşündürdü biraz.İnşallah oğlunuzun önemli bir sorunu yoktur ve sadece iletişim eksikliğidir.

iletisim.eksikligi-zaten dawn sendromunin 7.evresiymis.doktor erken getirdigim icin belki duzelebilir dedi.Rabbim tum annelerin yardimcisi olsun.

iletisim.eksikligi-zaten dawn sendromunin 7.evresiymis.doktor erken getirdigim icin belki duzelebilir dedi.Rabbim tum annelerin yardimcisi olsun.

iyi de bu fotodaki çocuk downlu değil ki ben doktorun ne dediğıini anlayamadım.

yani bu sendromun fiziksel görüntüsü nettir dışaran gören insanlar bile fark eder bunu.

yani tanısı down sendromu mu?

biziim burada kreş yok,anasınıfı 3yaş 7 aylık çoçukları kabul edermi bilginiz varmı

merhaba,benim oğlum da 3 yaşını yeni doldurdu.kreşe başladı bu sene..36 aylıktan itibaren devlet anaokulları kabul ediyorlar.
ayrıca oğlumun sınıfında da sizinkiyle benzer özelliklerde bir çocuk var.konuşmuyor,kendi dünyasında gibi..ama okulla beraber çok gelişti inanın.gittiğimde görüyorum,bakıyorum da özellikle.mesela oğluma onun farklı olduğunu,yardımcı olması gerektiğini söylemiştim en başta.bu arada o çocuk down sendromlu.ama anladığım kadarıyla ileri seviyede değil.neyse oğlumla iletişim kuruyor,paylaşıyor,oyun oynuyor vs.ilk başlarda annesini bırakmadı ama sonra alıştı ve sorun etmiyor.belki de yakın zamanda konuşmaya başlayacak..
demem o ki mutlaka okula gönderin,çok fark edecektir.
başka bir doktora gösterdiniz mi peki? ayrıca otizm,ya da down sendromu konularında burada da topikler var.bence yardım alabilrsiniz deneyimli annelerden.hem doktor hem de tedavi ve belirtiler konusunda..

iyi de bu fotodaki çocuk downlu değil ki ben doktorun ne dediğıini anlayamadım.

yani bu sendromun fiziksel görüntüsü nettir dışaran gören insanlar bile fark eder bunu.

yani tanısı down sendromu mu?

Doktor 1 kere gordu ve toplam 5 dakika oglumla ilgilendi ve iletisim eksikligi var dedi.bizde pek anlamadik fakat dediklerini uyguluyoruz.İnsallah gec konusmadirda onlar yanilirlar.

doktor bana dawn sendomunun 6-7 arası oldugunu söyledi,iletişimsizlik problemi var dedi erken getirdigimi özel egitime başlatmamı söyledi cuma günü ankara ya hacettepe ye rapor almaya gidecez ondan sorada özel egitime başlayacak,düzelmemesinden cok korkuyorum Rabbim yardımcım olsun

Down sendromu olduğunu hiç zannetmiyorum.. Otizm ve down sendromu çok farklı şeyler..iyileşecektir Allah yardımcınız olsun..

inşallah dediginiz gibidir arkadaşlar geç konuşma cıkar 5 yaşındaki ablası bile dua ediyor kardeşim artık konuşsun diye ,anasınıfına giderken arkadaşlarının kardeşlerini görüyor,bana diyorki anne onlar konuşuyorda kardeşim niye konuşmuyor diyor .İnanın bogazım dügümleniyor cevap veremiyorum bazen:25::25:

Oglunuz down sendromlu değil gibi duruyor.
Ancak bilindiği üzere down sendromunun
Serbest Trizomi 21
Translokasyon Trizomi 21
Mozaik Trizomi 21 olmak üzere 3 çeşidi vardır...

6-7 olarak bahsettiği de kromozom sayısı olmasın?
Hani belki 46-47 demiştir, zihninizde 6-7 kalmış olabilir.

Herneyse doktor tanıyı gen analizi yapmadan koyamaz.
Yaptı mı?
Yapmadıysa siz acilen yaptırın...

hiç test filan yapmadı sadece hani sabunlu sudan köpük cıkarırlarya öyle köpük oyunu oynadı o yaparken oglum oldugu yerde zıplayıp sevindi.tepkisi bence çok güzeldi fakat onlar yeterli görmedi, iletimsizlik tehşisi koydular

erkek arkadaşım 4 yaşına kadar hiç konuşmamış,şimdi çenesi durmuyor :) merak etmeyin inş konuşucaktır kısa zamanda.

erkek arkadaşım 4 yaşına kadar hiç konuşmamış,şimdi çenesi durmuyor :) merak etmeyin inş konuşucaktır kısa zamanda.

inanın beni çok mutlu ettiniz mesajınızla İnşallah benim oglumdada geç konuşma vardır

Son düzenleme:
arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum

Canım göz teması nasıl? Adı söylendiğinde dönüp bakar mı hemen. Çok TV izliyor mu? İzlettirmemeye çalışın izleyecekse de birlikte konuşarak anlatarak izlettirin. Geçmiş olsun inşallah önemli bir durum değildir...

Canım göz teması nasıl? Adı söylendiğinde dönüp bakar mı hemen. Çok TV izliyor mu? İzlettirmemeye çalışın izleyecekse de birlikte konuşarak anlatarak izlettirin. Geçmiş olsun inşallah önemli bir durum değildir...

göz teması var,fakat adı söylendiginde bakmıyor

Canim down sendromu hemen teşhis edilebilecek birşey aklina bile getirme öyle olmadigi kesin. Tipik görünümleri ile bilen herkes ayırt edebilir...

Back