- 30 Mayıs 2015
- 4.687
- 10.543
- 33
-
- Konu Sahibi mathildays
kolların kopmuyor muuu4 ay uyku gerilemesi başlamış bence sizdesakın kucakta sallamayın 15 aylığız dışarda hala kucakta sallıyorum. Evde unutturdum da
Ek olaraktan 8de yatıp sabah 7de ayaktayız ve gün içinde 2 uyku yapıyoruz.Uyku düzeni oluşturmanız gerekiyor ama unutmayın ki her bebek aynı değil. Sallama gibi alışkanlığım yok ama diş serüveni veya hasta olduğunda başıma neler gelir bilemiyorum
Ben en geç 8de onunla birlikte odaya girmiş oluyorum. Işığı kapatıp emziriyorum sonrasında birlikte uzanıyoruz biraz sağa sola doğru kendi çapında konuşuyor, gözleri kapandığı anda elini tutup uyuya dalmasını bekliyorum.
Bende çalışıyorum, 5 saatlik aç kalmaz kalamaz yani çok uzun onlar için.
Bizimki her türlü karnını doyurmaya çalıştığı için biberon reddi yaşamadık.
Bizimki de 5 ay 5 günlük. İnşallah biberon konusunda tavsiye veren olur
Allahtan zayıf benim kız zayıflığı işe yarıyorkolların kopmuyor muuu
benim bebiş de çok kilolu değil ama ben güçsüzüm özellikler kollarım günün sonunda pert oluyor ve daha büyüyecek bu çocukAllahtan zayıf benim kız zayıflığı işe yarıyorvalla bi süre sonra ağrıyor tabi. Önceleri 2 saatte bir uyku yapardı geçen sene bu zamanlar kışın falan. Ve her uykuda sallardım böyle şimdi evdeysek sorun yok beşikte uyuyor kendi döne döne
maşallah size çok iyi yaa hayalimdeki gibiUyku düzeni oluşturmanız gerekiyor ama unutmayın ki her bebek aynı değil. Sallama gibi alışkanlığım yok ama diş serüveni veya hasta olduğunda başıma neler gelir bilemiyorum
Ben en geç 8de onunla birlikte odaya girmiş oluyorum. Işığı kapatıp emziriyorum sonrasında birlikte uzanıyoruz biraz sağa sola doğru kendi çapında konuşuyor, gözleri kapandığı anda elini tutup uyuya dalmasını bekliyorum.
Bende çalışıyorum, 5 saatlik aç kalmaz kalamaz yani çok uzun onlar için.
Bizimki her türlü karnını doyurmaya çalıştığı için biberon reddi yaşamadık.
Bizimki de 5 ay 5 günlük. İnşallah biberon konusunda tavsiye veren olur
selam kızlar 3.5 aylık bebeğim var artık eskisi gibi uyumuyor. emerken kolayca uykuya geçerdi. ya da yerine koyduğumuzda hemen uyurdu. şimdi uykuya direniyor huysuzlanıyor. gelişiminin gereği bu süreçleri normal bulmakla beraber yanlış bir yöntem deneyip her şeyi bozmak istemiyorum. bu konuda bazı sorularım olacak cevaplar için teşekkürler…
-uyutmak için kucakta mı sallamalıyız? annem ayakta sallıyor teslim olup annemin yöntemine güvenmeli miyim?yoksa hiç sallamamalı yatağına koyup pışpış yapıp kendi kendine uyumasını mı beklemeliyiz? bu pek mümkün olmuyor çünkü ağlıyor kucak istiyor.
-uyku için saatlerine biz karar verip o saatte uyutmaya mı çalışmalıyız yoksa daha erken mi? kendi uykusunun gelmesini mi beklemeliyiz?
-fazla konu açmak istemediğim için şuraya bir soru daha iliştireceğim. işe başlayacağım diye yazın süt sağdım. bebeğim biberonla, alıştırma bardağıyla beslenmedi. annem denedi ağzını açmıyor. ben evdeyken kaşıkla da denedim yine ağzını açmıyor. ne yapmalıyız? şu an ne kadar çalışacağım belli değil maksimum 5 saat olacak. şimdiye kadar en fazla 3 saat yoktum çok da acıkmadı sanırım ama geldiğimde memeye yapışıyoracaba mama mı denesek? yoksa aç mı kalsa
Bana göre sütünüz yeterli ve doktorunuz önermediği sürece mamaya başvurmayın. Ücretsiz izin hakkınızı kullanmayı düşünüyor musunuz?maşallah size çok iyi yaa hayalimdeki gibi
yukarıda da yazdım benim bebiş biraz kalabalıkta geldi bu günlere hep kucaktaydı hatta ablam kucağına alıp bakışarak uyutuyordu bi arkamı dönüyordum almış uyutmuşnapalım gidince çok özleyeceğiz diyordu:) onlar gittikten sonra sünnet oldu bi orada zorlandık devamında da toparlayamadık. şimdi 4 ay atağı mı normal mi biz mi yanlış yapıyoruz bilemedik.
çok abartılı bir sıkıntı yaşamıyorum aslında. akşamları 3-4 saat yoruyor ve geç uyuduğu için kendine zarar bunlar beni düşündürüyor bir de ileride bu alışkanlık devam etmesin diye kaygılanıyorum.
5 saat bence de çok fazla 3 saat maksimum aç kalıyorlarmış. bir şeyler deneyeceğiz artık. sizce mamaya başlamalı mı? gittiği yere kadar işe başlamamaya çalışacağım ama her an başlamak zorunda kalabilirim.
Naparsaniz yapın asla ne kucakta ne ayakta sallamayin 21 aylık oldu yeni bıraktık ayakta sallama işini, sürekli gece gündüz ayakta sallanmak istiyordu bırakınca uyaniyordu.selam kızlar 3.5 aylık bebeğim var artık eskisi gibi uyumuyor. emerken kolayca uykuya geçerdi. ya da yerine koyduğumuzda hemen uyurdu. şimdi uykuya direniyor huysuzlanıyor. gelişiminin gereği bu süreçleri normal bulmakla beraber yanlış bir yöntem deneyip her şeyi bozmak istemiyorum. bu konuda bazı sorularım olacak cevaplar için teşekkürler…
-uyutmak için kucakta mı sallamalıyız? annem ayakta sallıyor teslim olup annemin yöntemine güvenmeli miyim?yoksa hiç sallamamalı yatağına koyup pışpış yapıp kendi kendine uyumasını mı beklemeliyiz? bu pek mümkün olmuyor çünkü ağlıyor kucak istiyor.
-uyku için saatlerine biz karar verip o saatte uyutmaya mı çalışmalıyız yoksa daha erken mi? kendi uykusunun gelmesini mi beklemeliyiz?
-fazla konu açmak istemediğim için şuraya bir soru daha iliştireceğim. işe başlayacağım diye yazın süt sağdım. bebeğim biberonla, alıştırma bardağıyla beslenmedi. annem denedi ağzını açmıyor. ben evdeyken kaşıkla da denedim yine ağzını açmıyor. ne yapmalıyız? şu an ne kadar çalışacağım belli değil maksimum 5 saat olacak. şimdiye kadar en fazla 3 saat yoktum çok da acıkmadı sanırım ama geldiğimde memeye yapışıyoracaba mama mı denesek? yoksa aç mı kalsa
eyvahhh ciddi misinNaparsaniz yapın asla ne kucakta ne ayakta sallamayin 21 aylık oldu yeni bıraktık ayakta sallama işini, sürekli gece gündüz ayakta sallanmak istiyordu bırakınca uyaniyordu.
Bırakın 5 dk ağlsin kucağıniza alin sakinleştirir tekrar yatırın zamanla oda alışıreyvahhh ciddi misin
inşallah çok teşekkürlerBırakın 5 dk ağlsin kucağıniza alin sakinleştirir tekrar yatırın zamanla oda alışır
ben de öyle yapmayı düşünüyorum son çare. çok zorlanacağız ama birkaç ay idare edebiliriz. sizin için çok sevindim evden çalışmak bu dönemde en güzeliBana göre sütünüz yeterli ve doktorunuz önermediği sürece mamaya başvurmayın. Ücretsiz izin hakkınızı kullanmayı düşünüyor musunuz?
Benim evden çalışma imkanım var eşimin de aynı şekilde gündüz çalışıyorum gece o çalışıyor o yüzden zor olmadı.
Çok ağlarsa alıp 2 dk emziriyorum
bir deneyeyim evde şırınga var5 saat cok fazla.
Siringa beslemesini deneyin derim. Gerci bu yenidoganlar icin daha uygun ama 3.5 ayda cok buyuk degil.
Asla sallamayin, asla. Sallamak boyun kaslari icin cok sakincali. Kucaga alisma donemi gelmis kucaga da alistirmayin.
Ben ilk bebegimi memede uyutmaya alistirmistim cok pisman oldum, 2 yasinda hala memede uyuyordu zor biraktik, simdi yeni uyku yontemi cok zorluyor.
En iyisi yataga birakip pispislamak, belki anakucagi benzeri bir urun ile kendi kendini salladigi bir yontem kullanarak uykuya dalmasini sağlayabilirsiniz (ben anakucagi hic kullanmadim, simdi bir yenidoganim var yataga birakip uykuya dalmasini ogretiyorum, biraz erken ama akli basina geldikce direnir diye korkuyorum ne yalan soyleyim)