3.5 Aylık bebek uyku düzeni

Tabiki bende bu konuda hep istikrarli olamiyorum. Bazen babasi yere yada park'a koydugunda ben tekrar kucagima aliyorum sirf mizmizlaniyor diye. Yani bu parmaginda oynatmak bizdede var :) Sadece iste ayari kacirmayacaksin.

Bizimkisi 9 aylik ve halen herseyi agzina alir. Bir bakiyorum oyuncagi sirilsiklam. Ondan dolayi hep yikarim oyuncaklarini.

Uyuma düzenini tekrar sağlayıp uyuma şeklini sonra değiştirelim diye konuştuk eşimle. Bakalım inşallah başarırız. Bizimkisi de iki gündür oyuncaklarını ağzına alıyor. Aklımda bulunsun ben de sık sık yıkayayım. :)

Youtubeda gurbetçi aile kanalını ziyaret edin eminim faydalı olacaktır sizin için bol bol okuyun.

Moral bozmak gibi olmasın ama nasıl başlarsa öyle gidiyor sanırım. Oğlum da aynı anlattığınız gibiydi şu an 13 aylık hala öyle uyku deyince kıyametler kopuyor. Sabah 7’den akşam 21.00’e uyumadığını biliyorum ama bana mısın demezdi.

Su ara onun istediğini yapacaksın ama öneri istiyorsan tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize cözülmezse kitabını öneririm

Başta böyle değildi ama, son birkaç haftadır özellikle cozuttu.

Su ara onun istediğini yapacaksın ama öneri istiyorsan tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize cözülmezse kitabını öneririm

Onu okuyorum da henüz fayda sağlayacak bir bilgi öğrenemedim desem yeridir.

Son düzenleme:
Saat 8.30da uyuma aşamasına geçmeye başladık. Loş ışık vs, olmadı banyo yaptırdık (yarım saat önce) o da olmadı en son babasının kolunda yorgumluktan uyuya kaldı. Bu arada uyuyana kadar da sürekli ağladı sağ olsun, sesi bi taraflarına kaçtı.umarım yarın daha rahat geçer... Bugünün tek farkı düne göre 18 dk erken yatması ve 3 saate yakın ağlaması oldu...

Merhabalar benimde oğlum 4.5 aylık, 21 haziran doğumlu ve aynı sorunları bizde yaşıyoruz sizi çok iyi anlıyorum. Bebeklerin 3 aylıktan itibaren uykuya zor dalmaları hatta emmeyi yarıda kesip etrafa bakmaları vs. normal karşılanıyor. Çünkğ bebekler 3 aylıktan itibaren etrafı keşfetmeye nesne farkındalığı kazanmaya başlıyorlar ve konsantrasyonları azalıyor. Bebeğiniz etrafına büyük bir merakla dikkat kesiliyor en ufacık bir cisimden en ufacık bir ses bile onda merak uyandırıyor. Bu sebepten uykuya dalmaları zorlaşabiliyor.
Tabii birde zaman zaman büyüme atakları geçiriyorlar. Bmyle zamanlarda da uyku sorunsalı yaşanbiliyor.
Ben akşamları bir uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum. Banyo-emme-masal-uyku şeklinde. Uyuyacağı zaman sessiz ve karanlık bir ortam sağlıyorum. Hiçbir şekilde dikkatinin dağılmaması içim. Ninni açıyorum kısık seste. Sarılarak okşayarak uyutmaya çalışıyorum. Bir nebze daha kolay dalmaya başladı uykuya ama tabi bi çığlıklar ağlamalar yaşıyoruz öncesinde. Kolay gelsin sabırlar diliyorum

buraya konu açtıktan sonra bir düzen ve uyku rutini oluşturmaya çalıştım. Çok şükür işe de yaradığını düşünüyorum. İlk mesajıma son durum güncellemesi de yaptım. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sağlıkla büyütelim bebelerimizi :)

Kendi konumu hortlatmak adına yazayım. :)

Aradan neredeyse 1 yıl geçmiş. O sağladığımız uyku düzenini eşimin yengesi nedeniyle devam ettiremedik. Oğlumu uykudan kaldırıp getirdiği için bir daha o şekilde uyumak istemedi. Bazı konularda çok inatçı ne yazık ki.

Şu anda 16 aylık ve uyku sevmediğini kabullenmiş durumdayım. Yaşıtları gündüz çift uyku uyurken bizimki 1-1.5 aydır (14,5 -15. Aydan beri yani) tek uyku uyuyor. Sabah 11-12 gibi yatıp 2-2.5 saat kadar uyuyor, sonra da akşam 8-9 civarı yatıyor. Ama yatana kadar resmen sürünüyor.

Büyümesinin en büyük artısı kendi kendine oynayıp vakit geçirmeye başlaması oldu, bir de kedi sahiplendik. O geldikten sonra işimiz acayip kolaylaştı, bize bağımlılığı azaldı. Ondan önce gene dipdibeydik. Bu arada tuvalete falan da birlikte gidiyoruz hala, kapının önünde içeri girmeye çalışıyor. :)

Uyku sorununu da aşabilmiş değiliz ama 14.5 aylık civarıyken bir gün yorgunluktan uyuyakaldı yatağında. Ben de bunu fırsat bildim ağlasa da uyku vaktinde yatağına bıraktım ve yakınına oturdum. İnişli çıkışlı bir süreç geçirdik ama alıştı çok şükür. (Ama son bir haftadır emerek uyuyor, çünkü babamız evde değil, sadece telefonda konuşarak iletişim kurabiliyoruz, o da akşamları 5 dk kadar. O yüzden çok mutsuz, uyumak istemiyor, ben de babanın yokluğuna alışana kadar zorlamayayım demiştim. Ama gece uykuları tekrar bozulmaya başladığı için bugün uyku sürecini baştan başlamaya karar verdim.)

Belki biri okur faydalanır diye yazıyorum aslında. Kendi kendine uyumasını dişleri çıktıktan sonraya bırakmakla çok iyi yapmışım. O dönemde olmuyor çünkü, çocuk çok yıpranıyor. Babamız evde olsaydı düzenimiz hiç bozulmayacaktı ama tekrar oturturuz diye umut ediyorum bakalım.

Bu rutin leri sadece gece uykusu başlarken mi yoksa her uyku öncesi mi uygulamak gerekiyor? Birde emme saati ayarlayamıylrum bir türlü hep canı isterse ne zaman veriyordum memeyi. Şuan meme gelmeyince ağlıyor sürekli meme istiyor emzik gibi.

Ay bir insan 7sinde neyse 70inde de o gerçekten. Oğlum şu anda 3.5 yaşında. 1 yıldır tek uyku uyuyor. Hala akşam uykuya giderken savaş veriyor, bizimle kavga ediyor. bir insan hiç mi değişmez yahu. Hala uykuyu sevmiyor. Hiçbir zaman da sevmeyecek herhalde. Bazen akşamları evde kriz bile çıkıyor bu konu yüzünden.

B Brcvkl ben her uyku öncesi uyguladım. Hala da uyku rutinimiz var. Diş fırçalar, tuvalete gider, pijamasını giyer, babasına iyi geceler der ve odasında keyif yaparız. (İstekli olsun diye acını keyif koydum, kitap okuyup masal anlatıp biraz fişirdiyor ve yatıyoruz.)

Ahh oğlum şimdi koca adam oldu maşallah hatta abi bile oldu, tesadüfen gördüm konuyu ne yazmışım acaba ben dedim konu sahibi görürsen sen de duygulan diye yazıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…