- 14 Kasım 2019
- 868
- 3.249
- 43
- Konu Sahibi almagester06
Merhaba, benim bebeğim de 3.5 aylık, dogdugundan beri mama desteği verdik. Daha iki haftadir yalnizca anne sütü alıyordu ki emmemeye başladı. Dediginiz gibi sürekli kızıp basını çeviriyordu etrafa bakıyordu. Biberon bile almıyordu, dediginiz gibi gunde 200 ml süt ve mamayla geçirdi bikac gun. Ben de cok üzüldüm çünkü 3 ay emzirmek için uğraştım, mastitten yaralardan acılardan cok çektim. 6 aya ulaşmaktı hedefim. Ama durup bir düşündüm, ac kalıp huzursuz olan bir bebekle stresli ve üzgün bir anne mi?Merhaba arkadaşlar.3.5 aylık kızım bugun neredeyse tüm gün meme almadı. Sagdığım sütü verdim onu bile az az içti. Toplamda 100 cc anne sütü 90 cc mama ve 3 kere 5er dakika zorla emzirme ile duruyor. Zaten en başta memeyi zor aldı ve şimdide de memede kendini geriye atıp savaşıyor aglıyor. Karanlıkta ve uykulu iken denedim yine bastı çığlığı aç aç sızıp uyuyor zaten çok zor alıştı ve bu defa da meme reddi olmasından korkuyorum. Benzer durumu yaşayan var mı yardımcı olabilecek
Birkac gun sonra stres olmayı biraktim, en kötü tamamen mama içerdi ben elimden geleni yaptım. Mama miktarını artırdım. Iki gun sonra memeyi emmeye basladi tekrar. Mama vermekten de hic rahatsiz olmuyorum artık.
Anne olmak sadece emzirmek mi? Bebekle anne arasındaki tek bağ o mu? Ya bin kere tartışıldı bu emzirme meselesini iyi annelik için kriter olmaktan çıkarın (herkese diyorum) yeter artık ! Bu mesele anneye ve bebege göre değişiyor, bazi anne ilk günden güzelce süt verebiliyor, bolca sütü oluyor. Bazı bebek de ilk gunden lıkır lıkır emiyor. Ama bazen kendini paralasan da olmuyor.
Ayrica bebegime ilk gunden beri biberon da ( philips avent natural emzikli) emzik de veriyorum ama memeyi de emiyor. Hatta anne sütünü mamadan daha cok seviyor. Herkesin fiziksel psikolojik ailevi durumu bir olmuyor.
Oldu ya memeyi bıraktı... dünyanın sonu mu? Siz de bebeginiz de cok şanslısınız. Sağlıklısınız. Her gün sikica sarılıp seni seviyorum diyeBilen bir annesi var bebeginizin. Annesini hic tanimayan başkalarına sevgiyle bakmak zorunda kalan bebekler var.
Kendinize haram etmeyin şu günleri tadını çıkarın biraz ilerde cok pisman olursunuz. Harika bir annesiniz ve bebeginiz sizi çok seviyor.