• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 aylık bebeğim ve meme reddi

Biberon emzik kullanıyor musun? Eğer kullanmiyorsan donemsel bir memeden uzaklaşma durumu olabiliyor o aylarda. Geçici bir durum sabreder yanlış bir şeyler yapmazsan geçiyor. O aylarda cevreye ilgileri arttığı için meme sıkıcı ve kısıtlayıcı gelebiliyor. Benim bebeğimde 2-4 ay arasında yaşadı. Koridorda kucağımda yürüyerek, hatta bazen koşarak emzirdim. Pilates topunun üzerinde zıplayarak. Bazen kendim ağız burun hareketleri yaptim, bazen yüksek sesle şarkı söyledim. Sallantılı küpeler taktım. Göğsüme etiketler yapıştırdım. Yani memeyi çocuğun dikkatini çekecek hale getirmen gerekiyor. Instagram'da görmüştüm geçen mesela sütyen askisina oyuncaklar takmıştı. Emzirme pozisyonları da değiştirebilirsin. Üzerine eğilerek emzirmek de işe yarıyor. Gece emzirme sıklığını arttirmaya çalış. Uyurken alıp alıp emziriyordum o istemeden. Yani her yol her zaman ise yaramıyor ama illa bı yol buluyorsun. Sen de bulursun mutlaka panik yapıp pes etme. Ve sagdigin sütü kesinlikle biberonla verme. Kalıcı hale getirir bu durumu
Maalesef kullanıyorum mecburum çünkü zaten en başta meme almadı sağdıgım süt ve mama ile devam ettik😔 danışman çağırarak hallettik. Ama mama hala alıyordu 1e indirmiştim. Ayrıca çalışıyorum ve annem bakıyor.Emzik canı isterse alıyor onu kestim artık. Nerdeyse bunların hepsini dün denedim ama yok almıyor. Dün gece yattı sabah 5 gibi kalktı ve 20 dakika emdi. 7de kalktı emdi 10 dakika 9da kalktı biraz emdi. Biraz önce teklif ettim yine aynı mecbur biberon ile süt verdik.Sanırım alıgısı açıldığı için bilemiyorum. Stres de kurmak istemiyorum üstünde ama ara ara ağlamaklı oluyorum o almayınca😭

S sujeee arkadasiminda dedigi gibi bu donemsel bir drum genelde 3..4 aylarda cok sık goruluyor.pes etmeyin lutfen.bu arada damak dusmesi nedir nasil oluyor.

Dün nerdeyse tüm gün aglamaklı idim çünkü zor bela emdi ve aramızdaki bağ koptu gibi hissediyorum. Tabi etrafın sütün az lafları da cabası. Dediğiniz gibi yaptım bir süre sonra teklif ettim ama almadı aynen devam etti😔
Biraz sabredin yapacak bişey kalmadı her yolu denediniz etrafdaki insanlara takmayın benim üçünçü halen etrafdan bu lafı duyarım sütüm yetmiyormu yaramıyırmu bu çocuk niye zayıf kızım bide prematüre bebek erken doğdu 34 haftada doğdu küvezde kaldı kalbimizde delik sağ damarızda daralma var hemanjiomuz var karaciğerde cilt üzerinde ilaç kullanıyoruz yani bu kadar stresin üzerine bide etrafdan bu lafları duymak insanı delirtiyor kimse kimsenin derdini bilmiyor ağzına geldiğini konuşuyor sende takma kafana

Biraz sabredin yapacak bişey kalmadı her yolu denediniz etrafdaki insanlara takmayın benim üçünçü halen etrafdan bu lafı duyarım sütüm yetmiyormu yaramıyırmu bu çocuk niye zayıf kızım bide prematüre bebek erken doğdu 34 haftada doğdu küvezde kaldı kalbimizde delik sağ damarızda daralma var hemanjiomuz var karaciğerde cilt üzerinde ilaç kullanıyoruz yani bu kadar stresin üzerine bide etrafdan bu lafları duymak insanı delirtiyor kimse kimsenin derdini bilmiyor ağzına geldiğini konuşuyor sende takma kafana
[emmek istiyorsa e
/QUOTE]
Meme ucunuz büyükmü küçüksede emmez eğer küçükse bebeğinizde illa biberonla emek istiyorsa meme ucu aparatı var bide onu alın deneyin sağmaktanda kurtulursunuz

S sujeee arkadasiminda dedigi gibi bu donemsel bir drum genelde 3..4 aylarda cok sık goruluyor.pes etmeyin lutfen.bu arada damak dusmesi nedir nasil oluyor.
Banyo yaptırdık zor bela aldı 2 dakika ama sonra yine çığlık kıyamet😔 damak düşmesi aslında damak dişi düşmesi deniliyor. Doktorlar yok öyle birşey diyor ama damakta pütürler oluyormuş. Ağızdan süt akıtma emerken curk curk sesler geliyorsa damak düşmesi deniyor. Eli yatkın biri bebek aç iken 3 gün damagına hafifçe bastırıyor

Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin aslında bunlar mesele değil ama insan emzirmek istiyor😭 artık milletle kavga etcem zaten benim derdim bana yetiyor. Herkes herşeyi biliyor sormadan akıl veriyorlar😠

Maalesef kullanıyorum mecburum çünkü zaten en başta meme almadı sağdıgım süt ve mama ile devam ettik😔 danışman çağırarak hallettik. Ama mama hala alıyordu 1e indirmiştim. Ayrıca çalışıyorum ve annem bakıyor.Emzik canı isterse alıyor onu kestim artık. Nerdeyse bunların hepsini dün denedim ama yok almıyor. Dün gece yattı sabah 5 gibi kalktı ve 20 dakika emdi. 7de kalktı emdi 10 dakika 9da kalktı biraz emdi. Biraz önce teklif ettim yine aynı mecbur biberon ile süt verdik.Sanırım alıgısı açıldığı için bilemiyorum. Stres de kurmak istemiyorum üstünde ama ara ara ağlamaklı oluyorum o almayınca😭
Materni kaşık biberon kullandık biz calsimaya başladığım dönemde. Biberon harici başka besleme yöntemleri de var araştır.Emme isteğini başka şekilde tatmin ederse seni hiç istemeyecek. Çünkü biberonla emerken anne memesindeki gibi kısıtlanmiyor. Rahat rahat etrafı izleyebiliyor. biberon ve memeyi farklı tekniklerle emdiği için zamanla emmesi de bozulacak. Zor gelecek hiç emmeyecek. Bence bir emzirme danışmanı bulup sağlam bir yardım al. İlk etapda maliyetli gelebilir ama uzun vadede hem duygusal hem ekonomik olarak çok daha fazlasını kazandırır sana.

Materni kaşık biberon kullandık biz calsimaya başladığım dönemde. Biberon harici başka besleme yöntemleri de var araştır.Emme isteğini başka şekilde tatmin ederse seni hiç istemeyecek. Çünkü biberonla emerken anne memesindeki gibi kısıtlanmiyor. Rahat rahat etrafı izleyebiliyor. biberon ve memeyi farklı tekniklerle emdiği için zamanla emmesi de bozulacak. Zor gelecek hiç emmeyecek. Bence bir emzirme danışmanı bulup sağlam bir yardım al. İlk etapda maliyetli gelebilir ama uzun vadede hem duygusal hem ekonomik olarak çok daha fazlasını kazandırır sana.
Bende de materni kaşık biberon var onu jiç sevmedi dilinin altını yara yaptı😣 emzirme destek sistemi aldım ama onu artık almıyor. Zaten ilk etapta almadığında emzirme danışmanı ile halletmiştik. Şimdi biberon varken de etrafı izliyor dikkati yok hiç😔
Siz nasıl kullandınız kaşık biberonu? Biz mahvolduk valla onunla kenarda duruyor

Bende de materni kaşık biberon var onu jiç sevmedi dilinin altını yara yaptı😣 emzirme destek sistemi aldım ama onu artık almıyor. Zaten ilk etapta almadığında emzirme danışmanı ile halletmiştik. Şimdi biberon varken de etrafı izliyor dikkati yok hiç😔
Siz nasıl kullandınız kaşık biberonu? Biz mahvolduk valla onunla kenarda duruyor
Ağzının içine mi sokuyorsun ki? Dilinin altı nasıl yara oldu ki? Alt dudağına hafifce degdirip iciriyorsun. Biberon daha çok hoşuna gittiği için istemiyordur ama sabır gösterirsen gerçekten acıkınca içer bence. Tekrar aynı danismanla görüştün mü ne diyor?

Ağzının içine mi sokuyorsun ki? Dilinin altı nasıl yara oldu ki? Alt dudağına hafifce degdirip iciriyorsun. Biberon daha çok hoşuna gittiği için istemiyordur ama sabır gösterirsen gerçekten acıkınca içer bence. Tekrar aynı danismanla görüştün mü ne diyor?
Dilinin altına sokarak yapacaksın dediler. Biz ebebekten almadık bayi gibi biryer vardı ve oradaki hemşire bayan gösterdi. O alt kısım şişti hafif 😔 biberon emzik kes diyor ama şu an yapamam.bi de zaman zaman endişe durumu olabilir sakin loş ortamda dene diyor 😔

Merhaba arkadaşlar.3.5 aylık kızım bugun neredeyse tüm gün meme almadı. Sagdığım sütü verdim onu bile az az içti. Toplamda 100 cc anne sütü 90 cc mama ve 3 kere 5er dakika zorla emzirme ile duruyor. Zaten en başta memeyi zor aldı ve şimdide de memede kendini geriye atıp savaşıyor aglıyor. Karanlıkta ve uykulu iken denedim yine bastı çığlığı😟 aç aç sızıp uyuyor 😭zaten çok zor alıştı ve bu defa da meme reddi olmasından korkuyorum. Benzer durumu yaşayan var mı yardımcı olabilecek
Aynı durumu aynı ayda yaşadım. En sonunda ayakta gezerek pışpışlamakla buldum. Ben o dönemde tekrar adet olmaya başlamıştım. Süt azalmaya başlamıştı. Sonradan her sey normale döndü hala emiyor. Siz de deneyin.

Nurse Harveys sap simplex ve biogaiga kullanıyorum. Hala gazı var hala var. Yine de en iyisi bunlar. Biraz önce uyandı karanlıkta denedim yine emmedi. Aglama tuttu beni artık. Zaten danışman desteği ile zor bela aldı memeyi ve sütüm yeni arttı 😣 biberon kullanma diyorlar ama işe başladım illa ki sagdıgım sütü biberon ile vereceğim. Annem bakıyor ve ona diyemem ki şırınga kullanamaz ve 4 aya yaklaşan bebek şırıngaya sabredemez😣
Siz öncelikle stresten kurtulup kararli olmalisiniz. Endişeyle olmaz bu is. Sakin kalın. O size muhtaç biberona ya da mamaya degil böyle düşünün. 3 ay da uğraştırsa mutlaka yoluna girer.sakin ve kararli olun.

Merhaba arkadaşlar.3.5 aylık kızım bugun neredeyse tüm gün meme almadı. Sagdığım sütü verdim onu bile az az içti. Toplamda 100 cc anne sütü 90 cc mama ve 3 kere 5er dakika zorla emzirme ile duruyor. Zaten en başta memeyi zor aldı ve şimdide de memede kendini geriye atıp savaşıyor aglıyor. Karanlıkta ve uykulu iken denedim yine bastı çığlığı😟 aç aç sızıp uyuyor 😭zaten çok zor alıştı ve bu defa da meme reddi olmasından korkuyorum. Benzer durumu yaşayan var mı yardımcı olabilecek
çok çektim o meme reddini geçen sene bu zamanlar 20 günlükken başladı meme reddine taki 5. ayına kadar sütümü sağıp veriyordum yinede içmiyordu mama aldım kaşıkla veriyordum onu bile içmiyordu defalarca doktora götürdüm sırf emmiyor diye en son götürdüğümde kulakları ağrıyor dedim ilaç verdi ondan sonra kızım emmeye başladı antibiyotik vermişti inşallah sizinki o kadar uzun sürmez

Herkese çok tşk ederim. Kızım bir gün emse diğer gün emmiyor çığlık kıyamet. Geceleri sorun yok. Bu süreçte zaten biberonu da reddetti bir dönem aç aç yattı. Resmen her gün ağladım. Başında bekledim ki kalksın tekrar emsin karnı doysun diye. Şimdi ise yne az besleniyor sütümü döktüğüm oluyor.gün içinde zaman zaman emiyor ama hala eskisi gibi değil. Emzirme kampı bile uyguladım ama nafile. Sadece birlikte duş almadık korkuyorum ondan hem üşütür hem su kaçar diye

Herkese çok tşk ederim. Kızım bir gün emse diğer gün emmiyor çığlık kıyamet. Geceleri sorun yok. Bu süreçte zaten biberonu da reddetti bir dönem aç aç yattı. Resmen her gün ağladım. Başında bekledim ki kalksın tekrar emsin karnı doysun diye. Şimdi ise yne az besleniyor sütümü döktüğüm oluyor.gün içinde zaman zaman emiyor ama hala eskisi gibi değil. Emzirme kampı bile uyguladım ama nafile. Sadece birlikte duş almadık korkuyorum ondan hem üşütür hem su kaçar diye
Bisey olmaz duşta hasta olur üşütür su kacar diye evham yapmayin. Bu evham da annelerin stres sebebi hic gerek yok, rahat olun. Dus almak zorunda degilsin bunu da bir zorunluluk olarak görmeyin. Şu an kac aylık bebeğiniz?

Neresine su kacacak anlamadim? Usutmez bir sey olmaz.

Bisey olmaz duşta hasta olur üşütür su kacar diye evham yapmayin. Bu evham da annelerin stres sebebi hic gerek yok, rahat olun. Dus almak zorunda degilsin bunu da bir zorunluluk olarak görmeyin. Şu an kac aylık bebeğiniz?
Merhaba. Bugün birlikte duş almayı da denedim. Kombiyi açık zaten. Banyoya da ekstra elektrik sobası koyduk. Ama yine almadı yine almadı üstelik kıyamet gibi agladı.Artık pes ettiğim nokta oldu hüngür hüngür ağladım...

Merhaba. Bugün birlikte duş almayı da denedim. Kombiyi açık zaten. Banyoya da ekstra elektrik sobası koyduk. Ama yine almadı yine almadı üstelik kıyamet gibi agladı.Artık pes ettiğim nokta oldu hüngür hüngür ağladım...
Sagip verme. Los isikta emzir. Ciplakkal ve sutunu azicik sik yanina uzan. Bence acikinca kokusuna gelir.

Back