- Konu Sahibi almagester06
Maalesef kullanıyorum mecburum çünkü zaten en başta meme almadı sağdıgım süt ve mama ile devam ettik danışman çağırarak hallettik. Ama mama hala alıyordu 1e indirmiştim. Ayrıca çalışıyorum ve annem bakıyor.Emzik canı isterse alıyor onu kestim artık. Nerdeyse bunların hepsini dün denedim ama yok almıyor. Dün gece yattı sabah 5 gibi kalktı ve 20 dakika emdi. 7de kalktı emdi 10 dakika 9da kalktı biraz emdi. Biraz önce teklif ettim yine aynı mecbur biberon ile süt verdik.Sanırım alıgısı açıldığı için bilemiyorum. Stres de kurmak istemiyorum üstünde ama ara ara ağlamaklı oluyorum o almayıncaBiberon emzik kullanıyor musun? Eğer kullanmiyorsan donemsel bir memeden uzaklaşma durumu olabiliyor o aylarda. Geçici bir durum sabreder yanlış bir şeyler yapmazsan geçiyor. O aylarda cevreye ilgileri arttığı için meme sıkıcı ve kısıtlayıcı gelebiliyor. Benim bebeğimde 2-4 ay arasında yaşadı. Koridorda kucağımda yürüyerek, hatta bazen koşarak emzirdim. Pilates topunun üzerinde zıplayarak. Bazen kendim ağız burun hareketleri yaptim, bazen yüksek sesle şarkı söyledim. Sallantılı küpeler taktım. Göğsüme etiketler yapıştırdım. Yani memeyi çocuğun dikkatini çekecek hale getirmen gerekiyor. Instagram'da görmüştüm geçen mesela sütyen askisina oyuncaklar takmıştı. Emzirme pozisyonları da değiştirebilirsin. Üzerine eğilerek emzirmek de işe yarıyor. Gece emzirme sıklığını arttirmaya çalış. Uyurken alıp alıp emziriyordum o istemeden. Yani her yol her zaman ise yaramıyor ama illa bı yol buluyorsun. Sen de bulursun mutlaka panik yapıp pes etme. Ve sagdigin sütü kesinlikle biberonla verme. Kalıcı hale getirir bu durumu