3+3+3

Potansiyelimizi ortaya cikaracak bir eğitim sustemimiz olsa idi neler basarmazdik ki
Kendi modelimiz yok o yüzden böyle bocaliyoruz
 
Okuyom ben ya
Daha doğrusu okuyamadım bu uzun haberi bana özet geçicekler varmı nedir bu 3+3+3
Ben de 4 4 2 severim en iyisi o
 
Çocuğum olursa Allah'ın izniyle inşallah, sözde eğitim yuvalarında(okullarda) değil, kendim elimden geldiğince eğitmeye çalışacağım.
Okula öylesine gitsin gelsin. Yarış atı gibi koşturmayacağım onu. Çocukluğunu, gençliğini doyasıya yaşasın.
Ben adaleti, ahlakı, iyi insan olmayı, sanatı, kitapları, müziği, kendini geliştirmeyi öğretebilirsem ne mutlu bana.

Öğretmek ayrı eğitmek ayrı. Okullarda artık eğitim verilemiyor bana göre.
 
Vay be kk da boyle dusunen uyeler de mi vardi.
Aynen arkadasim egitilmedikten sonra yaris ati seklinde, amaca giden her yolun mubah oldugu algisiyla nereye gönderebiliriz cocuklarimizi.
Bir hocamiz demişti artik ABD bile ahlaksizliklarin artmasi ile bu yolu seçen ailelerle doluymus
 
Ben daha ne diyecegimi bilmiyorum.Bu sistemin bir parcasi olarak kendimi bilimsel bir deneyin kobayi olarak goruyorum.

Sayet gelirse bu sistem.Anasinifcilar kisacik bir egitimle okula yeni baslayan bebelerinize okuma yazma ogretmeye calisacaklar biliyor musunuz?
 
5+3+3 egitim sistemi iyiydi bozdular valla.
simdiki egitim sistemi beğenmiyorum..
öğretmenler abartılı ödev veriyor..
komşumun çocuğuna zor ödev vermişlerdi çocuk 1, sinifta daha. ne anliycak be...
biz AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA yazarak dolduruyorduk deftere. 2 sayfalik..
şindi el yazisindan başliyor sevemedim zorlaştirdi iyicene..
Öğretmenlere sesleniyorum.. lütfen çocuklarini ödevleri velilere yaptırmayin... hemde çok zor bir ödev vermeyinn....
 
eğer ilk iki yıl ders not vs olmayıp okula ve hayata uyum çalışması yapılırsa.
Çocukların not kaygısı olmadan zihinlerini açacak eğitimler verilirse güzel olabilir.
3-4-5 sınıf çocuğu dersleri ,not verilmesini anlayabilir.
Eğer tabii olayı bilimsel olarak yaklaşıp çocukları eğitime hazırlama ise amaç belki faydalı olabilir.Fakat benim pek inancım yok onların bilimsel düşünmesi ile ilgili tübitak projeleri gibi bir şeye dönüştürüler yine.
 


deneyi eğitimciler yapaydı bari, eğitim öğretimle hiç bi alakası olmayan insanlar
 
Eğitim -öğretimin daha fazla suyunu nasıl çıkarabilirizin güzel bir örneği. İnsanları mesleğinden soğutuyorlar. Biz sınıfçılar norm fazlası ola ola en sonunda önümüzdeki 10 yıl içersinde zorunlu emekli olacağız sanırım. Devlete millete hayırlı olsun.
 
Biz okuduk kurtulduk simdi her sene yeni birsey yok bu olmadi sunu deneyelim tarzinda liseye gidecek cocuklarin girmedigi sinav kalmiyor
 
Kesinlikle bi anasinifci okuma yazma ogretemez kolaymi o kadar..ben anasinifciyim o cocuga ne verebilirim benim.egitimimle bir sinifcininki birmi degil veya bi sinifci benim gibi anaainifinda ne yapabilir...mevcut siatemdeki ogretmeni kalifiye etmek yerine neden alan degistiriyoaunuz ben sinifci olmam olamam cok sacma
 
Aynen arkadaşım benden nasıl anasınıf öğretmeni olur. Yapamam beceremem 4 sene boşunamı okuduk biz. Düşündükçe sinirlerim zıplıyor.
 
Her sene müfredat değiştiren başka bir ülke var mıdır. 13 yıl yapmışlar bir de yuhhh o sene diyecekler ki işsizlik oranı düştü biz de bir güzel yiyeceğiz bir sürü üniversite ve gereksiz bölüm açınca da öyle demişlerdi şimdi ortalık 2 yıllık üniversite mezunu işsiz kaynıyor, hatta 3-4 üniversite bitirip doğru düzgün para kazanamayan işsiz kaynıyor
 


Sinifcilara deginecektim hadi ya.zmayayim dedim.444 le zaten mahvoldunuz.bir de bu sistem gelip 2 3 4 lere girerseniz ne olacak bu kadar sinifci? Hic mi plan program yapilmaz? Hic mi dusunulmez.Ben anlamadim.
 
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya

… FİNLANDİYALI ÇOCUKLARIN OKUL YAŞAMI, FİNLANDİYA’NIN BİZZAT UYGULAMAKTA OLDUĞU GENÇLİK VE EĞİTİM POLİTİKALARININ SONUCUDUR; PISA TESTLERİNİN DEĞİL. FİN EĞİTİM SİSTEMİNDE OKUMA BECERİLERİ, BİLİM VE MATEMATİK OKUR YAZARLIĞI KADAR SOSYAL BİLİMLER, GÖRSEL SANATLAR, SPOR VE PRATİK BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ DE ÖNEMLİ. FİNLİ ÇOCUKLAR ANAOKUL VE İLKOKUL HAYATLARI BOYUNCA OYUN OYNAR VE ZEVK ALARAK ÖĞRENİRLER. FİNLİ ÖĞRETMENLER DE, EBEVEYNLER DE MATEMATİK VE YA FEN DERSLERİNDEKİ SOYUT KAVRAMLARI ÖĞRETMENİN EN İYİ YOLUNUN MÜZİK, DRAMA YA DA SPOR UYGULAMALARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR. AKADEMİK VE AKADEMİK OLMAYAN ÖĞRENME BİÇİMLERİ ARASINDA KURULAN BU DENGE ÇOCUKLARIN OKULDAKİ MUTLULUĞUNU SAĞLAMANIN BÜYÜLÜ FORMÜLÜDÜR. PISA TESTLERİ, OKUL YAŞAMININ ÇOK ÖNEMLİ OLAN BAZI KISTASLARINI DEĞERLENDİRME DIŞINDA BIRAKIYOR.

Pasi Sahlberg


Düşük maliyetler, kısa okul saatleri, ile yüksek akademik başarıyı; bireyselliğe, bağımsızlığa önem veren, öğrencilerine kendi eğitim programını kendi düzenleme sorumluğunu yükleyen eğitim anlayışıyla bol boş zamanı, eğlenerek öğrenmeyi birleştiren Fin eğitim sistemi hala eğitimin rüya ülkesi olmaya devam ediyor.

İşte size Fin eğitim sistemiyle ilgili 9 şaşırtıcı gerçek.

-1-
Finlandiya’da zorunlu okula başlama yaşı 7.

Yaşları ne olursa olsun, çocuklar okula kendileri yürüyerek ya da bisikletle gidiyor.

Fin kültürü çocukların bağımsız yetişmesini önemsiyor. Çocuklarını okula getirip götüren, ders çalıştıran ebeveynler diye bir şey yok.

-2-
Fin eğitim müfredatı basit ve genel bir çerçeve tanımlamaktan ibaret.

Öğrenciler, kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi eğitim-öğretim programlarını şekillendirme haklarına sahipler. Öğretmenler de öyle.

-3-
Finli öğrencilere eğitim hayatlarının ilk altı yılında hiçbir şekilde not verilmiyor. Sekizinci sınıfın sonuna kadar not verme zorunluluğu yok ve öğrenciler standardize edilmiş bir sınav sistemine tabi değiller. Sadece 16 yaşlarındayken ülke genelinde bir sınava giriyorlar.

-4-
Öğretmenler gün boyu sınıfta ortalama dört saat ders veriyor. Haftada iki saati ise mesleki gelişimleri için eğitimlere katılmak için ayırıyorlar.

İlk okulda öğrencilerin ders dışı/teneffüs olarak geçirdikleri zaman toplam 75 dakika. Amerika’da bu oran 27 dakikaya kadar düşüyor. Türkiye’de ise ortalama 45 dakika.

-5-
Tüm öğretmenlerin en az master derecesi var ve üniversite başarısı en yüksek %10’luk dilim arasından seçiliyorlar. Öğretmenlik toplum gözünde statüsü en yüksek mesleklerden biri.

Finlandiya öğretmenleri başarılı-başarısız olarak yargılamayan bir kültüre sahip. Eksikleri bulunan öğretmenlerin, yeni eğitim-öğretim programlarıyla kendilerini geliştirmesinin önü açılıyor. Hiçbir öğretmenin performans nedeniyle işten atılma korkusu yok.

-6-
Öğrencilere ödev verilmiyor çünkü öğrenmenin yeri okuldur.

Her çocuğa bir birey olarak değer veriliyor. Çocuklardan biri yeterince iyi öğrenemiyorsa öğretmenleri bunu hemen fark ediyor ve çocuğun öğrenme programını onun bireysel ihtiyaçlarına göre düzenliyor. Aynı şey, okula uyum göstermeyen, sıkılan ya da öğrenim durumu programın ilerisinde olan çocuklar için de geçerli.

Öğretmenlerin yüksek eğitim düzeyi, çocukların her türlü gelişimini gözlemleyebilmelerini ve esnek çözümler yaratabilmelerinin en önemli nedeni. İstatistiklere göre çocukların ortalama %30’u eğitim hayatlarının ilk dokuz yılında özel programlarla destekleniyor.

-7-
Fin okullarında spora bol bol yer var ama spor karşılaşmaları yapacak takımlar yok. Rekabet, üstünlük kazanmak Fin kültüründe değer verilen bir şey değil.

-8-
Finlandiya’da özel okul yok ve eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından destekleniyor.

Finlandiya’da okullar birbirleriyle rekabet etmiyor, aksine dayanışıyor. Okulların hemen hemen tümünün başarı düzeyi aynı. Bu yüzden okulun bir diğerine göre ayrıcalığı yok.

Eğitim “herkes için eşit imkanlar sağlamak” demek. Eşitlik kavramına olağanüstü değer veriliyor. Tüm çocuklar zeka ve becerileri ne olursa olsun aynı sınıflarda okuyor.

-9-
Pek çok Avrupa ülkesi ve Amerika’yla karşılaştırıldığında Finlandiya’da eğitime ayrılan bütçenin daha fazlası sınıf ortamına yansıyor. Çünkü öğretmenler de, yöneticiler de hemen hemen aynı maaşı alıyor. Bu yüzden Finlandiya’da eğitim maliyetleri çok daha düşük.

Ancak 15 yıllık kıdemli bir öğretmen ortalama bir üniversite mezunundan daha iyi kazanıyor.

Handan Saatçıoğlu 2014

http://www.egitimpedia.com/dunyanin-en-sasirtici-egitim-sistemi-finlandiya/



Eğitimde Şifreleri Kırılamayan Ülke: Finlandiya

Okumak için: http://www.memurlar.net/haber/217036/

 
İsterseniz 1+1+1+1..... yapın. Her şey şekilcilikten ibaret olduğu için değişen bir şey olmayacak.
 
Önce 66 aylık çocuk dediler sonra 4+4+4 dediler şimdi 3+3+bilmem kaç bence bizde kalan sınıfları da branş öğretmenlerine versinler. Memlekete sınıf öğretmenimi lazım.
 
Lig maçları sonuç tahminleri gibi, bu numaralara göre oynasam büyük ikramiyeyi tutturur muyum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…