Poğaçalar 3 2 1 Poğaça

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Eki Görüntüle 815270

Uzun zamandir internette meshur olan 3 2 1 pogacayi nihayet bugun denedim.
Hem cok pratik hem cok lezzetli deneminizi tavsiye ederim.
Verecegim ölcülere göre 1 tepsi cikiyor, ben pogacalarimi minik yaptigimdan dolayi 2 tepsi cikti.

3 kabartma tozu
2 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
aldigi kadar un
1 tk tuz
İc harci istege gore (benimkiler patatesliydi)
Üzeri icin galeta unu
170 derece de pisilir.

Püf: Hamur kulak memesi dedigimiz tabirden daha yumusak olacak, cok unlu olursa pogacalar sert olur.
1 Saat kadar dinlendirirseniz daha lezzetli olur

Son düzenleme:
3 kabartma tozumu 3 paket miii?? nasıl yapıcam anlatırmısın hiç mayalanması beklemiycekmiyim boyutları nekadar olcak yarın deniyeyim

heyyyyyyyy birde galeta unu kyullanmazsam olmuyor mu yumurta sürsemmm sadece :40::40:

Evet 3 tane kabartma tozu, hamurun kabarip pismesi icin 3 adet kullaniliyor. Hic bir acilik olmuyor tadinda.

Üzerine galeta unu yerine, yumurta sarisi susam vs. kullanabilirsin tabiki.

Ben hamuru 1 saat Kadar dinlenirdim bu 20 dk da olabilir, zamanin yoksa bekletmeyebilirsin.

Önce kabartma tozu, yogurt ve siviyagi karistirip güzelce harmanladim, sonra azar azar un ekledim.
Yumusak bir hamur olmali. Biraz dinlendirip (daha kolay aciliyor elde) ceviz büyüklügünde parcalar alip
elimde genisletip icine ic harcini koyup alttan üste dogru kenarlarini kapayip, yuvarladim. Ic harci olmadanda yapabilirsin.
Sonucunu paylas mutlaka:34:

Bu da netten alinti 3 2 1 pogaca fotosu,
benimki uzak cekim oldugu icin bunu da ekliyorum

21ee6_IMG_0849.JPG

Son düzenleme:
harika bi pogaca
az malzemeli ve lezzetli
şeklin, biraz küçük yapın ama 3 kabartma tozu oldugundan fazla kabarıyor:34:

3 kabartma tozu, 2 bardak yoğurt mu biraz fazla değil mi :::::S

ben yıllardır yaparım harika oluyor bayatlamıyor çok lezzetli oluyor. kabartma tozunu gönül rahatlığı ile kullanın fakat tuzu az koyun ben hiç koymuyorum artık kabartma tozunun tuzumu var anlamadım çok tuzlu oluyor . çok çabuk pişiyor max 20 dakikada hazır ayrıca mayalanırsa yanı beklerse daha güzel oluyor hamur daha çabuk şekil alıyor tavsiye ederim :34:

Geçen gün misafirim vardı yaptım bu poğaçadan süperdi herkes tarifini aldı.

ben yıllardır yaparım harika oluyor bayatlamıyor çok lezzetli oluyor. kabartma tozunu gönül rahatlığı ile kullanın fakat tuzu az koyun ben hiç koymuyorum artık kabartma tozunun tuzumu var anlamadım çok tuzlu oluyor . çok çabuk pişiyor max 20 dakikada hazır ayrıca mayalanırsa yanı beklerse daha güzel oluyor hamur daha çabuk şekil alıyor tavsiye ederim :34:

Ek bilgiler için tskler arkadaşım:34:

bende ilk defa duydum 3 2 1 hee :)):53: :53: :53: güzelmiş deneyeceğim inş güzel olur.. bende şöyle pof pof bi poğaça tarifi bulamadım hem klasik boğaca tarifleri bide bunu deneyim. tarif için teşşekkürler arkadaşımm

Back
X