• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2tüp bebek denemesinden sonra nasıl bir tedavi uyguladınız.

3oglanannesi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.906
5.510
158
olumsuz denemelerden sonra nasıl bir tedavi uyguladınız.

arkadaşlar belkide bıçok yazımı okumuşsunuzdur ben 2.olumsuz tüp bebek denememi geçirdim...merak ediyorum olumsuz denemelerden sonra nasıl bir yol izlediniz bizim problem erkek infertilitesi rahim olarak bende bir problem yok ancak genetik olarak faktor2 heterizehot çıkmıştı yani kanda pıhtılaşma transferden itibaren cleaxan iğne kullanmam yeterli görüldü..peki ben bikaç ay sonra tekrar tedaviye başlayacagıminş.ama neler yapacagımı bilmiyorum doktorumlada daha görüşmedim sizler bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

arkadaşlar ben 3.denememe başlayacagım ve merak ediyorum olumsuz denemelerden sonra hangi testleri yaptırdınız.kromozom ,,pıhtılaşma,,hsg hepsini yaptırdım ben.kanda pıhtılaşmam var sadece..onun içinde sanırım cleaxan iğne kullanmam lazım transferden sonra ve kullandımda...mesela era testi,,,c kültür,,,pgt,,,lenfosit testi ve aşısı araştırmalarımdan bunlarında yapılabilecegını öğrendim bizde problem sperm azlığı embriyolar dölleniyor transfer yapılıyo ama tutmuyo..bide geriye hiç doldurulacak embriyo kalmıyo.
bende biraz sizlerle dertleşip bilgi alışverişi yapmak istiyorum doktorumla görüşene kadar.

arkadaşlar ben 3.denememe başlayacagım ve merak ediyorum olumsuz denemelerden sonra hangi testleri yaptırdınız.kromozom ,,pıhtılaşma,,hsg hepsini yaptırdım ben.kanda pıhtılaşmam var sadece..onun içinde sanırım cleaxan iğne kullanmam lazım transferden sonra ve kullandımda...mesela era testi,,,c kültür,,,pgt,,,lenfosit testi ve aşısı araştırmalarımdan bunlarında yapılabilecegını öğrendim bizde problem sperm azlığı embriyolar dölleniyor transfer yapılıyo ama tutmuyo..bide geriye hiç doldurulacak embriyo kalmıyo.
bende biraz sizlerle dertleşip bilgi alışverişi yapmak istiyorum doktorumla görüşene kadar.

canım benimde 2 başarısız denemem var.1 i taze diğeri donmuş.aynı şekilde eşimde sperm sayı az ve hızlı hareketli hiç yok.birde eşimin spermlerinde %27 dna hasarı var.bu sebepten 1.kalite sperm elde etmek için mikro tese yapıldı eşime. spermler donduruldu. teseden önce 3 ay eşime keçi boynuzu kürü yaptım. ben merkezimin eksikliği olduğunu düşündüğümden raporumu bekliyorum ekimde tekrar sıfırdan başka bir merkeze başlayacağım kısmetse.bu bekleme sürecinde testleri yaptırdım genetik tarama ve pıhtılaşma.bende de mthfr heterozigot çıktı.bu gebe kalmaya engel değil olduktan snra iğne vurulman gerekiyor. benden sana tavsiye birde histeroskopi çektir.ben bu ay sonu histeroskopi yaptıracağım. rahimde polip,miyom,perde yada eğrilik olması durumda embriyo iyi olsa da tutnma olmuyor. bide bi sefer ki tedavimden 3 ay önce biostren kullanacağım yumurtaların kalitesini arttırıyormuş bilgin olsun :34:

Son düzenleme:
bizim sorunumuz eş kaynaklıydı eşime daha önce genetik testler yapılmıştı sonuçları temiz çıkmıştı ama bana hiç yapılmamıştı
3.denemeye başlamadan önce bana genetik test yapıldı çok şükür sonuçlarım iyi çıkmıştı birde 3.tüp bebek denemesinde gebelik aşısı uygulandı bana transferden 2 gün önce aynı transfere benzeyen bir işlem gibi yapıldı daha öncesinden 2 tüp kan almışlardı benden o kanı bazı işlemlerden geçirip rahim içine enjekte ediyorlar embiryonun rahim içine gömülmesini sağlıyormuş inşallah yazdıklarım faydalı olmuştur birde tüp bebebek uygulamasına başlamadan 3 ay öncesinde dr.um bana bazı vitaminler kullanmamı söylemişti omega 3 argınmex women. çok şükür 3.tüp bebek uygulamasından hamile kalabildim darısı sizlerin başına olsun kızlar

bizim sorunumuz eş kaynaklıydı eşime daha önce genetik testler yapılmıştı sonuçları temiz çıkmıştı ama bana hiç yapılmamıştı
3.denemeye başlamadan önce bana genetik test yapıldı çok şükür sonuçlarım iyi çıkmıştı birde 3.tüp bebek denemesinde gebelik aşısı uygulandı bana transferden 2 gün önce aynı transfere benzeyen bir işlem gibi yapıldı daha öncesinden 2 tüp kan almışlardı benden o kanı bazı işlemlerden geçirip rahim içine enjekte ediyorlar embiryonun rahim içine gömülmesini sağlıyormuş inşallah yazdıklarım faydalı olmuştur birde tüp bebebek uygulamasına başlamadan 3 ay öncesinde dr.um bana bazı vitaminler kullanmamı söylemişti omega 3 argınmex women. çok şükür 3.tüp bebek uygulamasından hamile kalabildim darısı sizlerin başına olsun kızlar

bizimde sorun sperm azlığı bende pıhtılaşmadan başka birşey çıkmadı oyuzden ben pekte histeroskobi falan yaptırmak istemiyorum gereksiz görüyorum yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum.daha ziyade dediğiniz gibi gebeliş aşısı veya lenfosit aşısı denilen tekniklerden yaptırmak istiyorum doktorumla adet bitiminde konuşacagım bakalım neler önerecek...dediğim gibi bana göre ya yumurtalardan kaynaklanıyor yada spermden ben bunları düzenleyecek bişeyler uygulamak istiyorum açıkçası çünkü benim sona 3 embriyom kalıyor doktorlar embriyolar kaliteli diyor ama ısrarla 2tanesini transfer etmek istiyolar beni huylandırmasına ragmen işime geliyor geriye kalanda iileri gitmiyo yani hiç dondurulacak embriyo kalmıyor.yani direk rahımle alakalı oldugunu düşünmüyorum...

canım benimde 2 başarısız denemem var.1 i taze diğeri donmuş.aynı şekilde eşimde sperm sayı az ve hızlı hareketli hiç yok.birde eşimin spermlerinde %27 dna hasarı var.bu sebepten 1.kalite sperm elde etmek için mikro tese yapıldı eşime. spermler donduruldu. teseden önce 3 ay eşime keçi boynuzu kürü yaptım. ben merkezimin eksikliği olduğunu düşündüğümden raporumu bekliyorum ekimde tekrar sıfırdan başka bir merkeze başlayacağım kısmetse.bu bekleme sürecinde testleri yaptırdım genetik tarama ve pıhtılaşma.bende de mthfr heterozigot çıktı.bu gebe kalmaya engel değil olduktan snra iğne vurulman gerekiyor. benden sana tavsiye birde histeroskopi çektir.ben bu ay sonu histeroskopi yaptıracağım. rahimde polip,miyom,perde yada eğrilik olması durumda embriyo iyi olsa da tutnma olmuyor. bide bi sefer ki tedavimden 3 ay önce biostren kullanacağım yumurtaların kalitesini arttırıyormuş bilgin olsun :34:

sağolasın biostereni bende duydum ama kullanmadım.benim ilk denemede 11 yumurta toplanmıştı 7si döllendi gerşye 3tane kaldı en son 3.gün embriyosu olarak 2si transfer edildi....2.tedavide 7 yumurta toplandı 6sı döllendi geriye yıne 3tane kaldı 2si transfer edildi geriye yıne kalmadı...benimde problem sperm azlığı acaba dediğim gibi histeroskopiye gerek varmı acaba bende gerek olsun olmasın çektir yınede diyebilirsiniz ama okadar yoruldumki inanın hsg zaten bi felaketti çok canım yandı çok şükür bişi çıkmadı.bilmiyorum neyapacagımıda.

biostren i bende duydum ama doktor tavsiye etmeden falan kullanmamda sakınca olurmu acaba.

Back