• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29unda ölümü özlermi insan ve üstelik bir anneyken..

zamaninda tamam belki okula gonderilemezdi ama keske hayatini surdurebilecegi sekilde bir seyler ogretilseydi annenize
tek basina otobuse asansore binemeyecek durumda olmazdi sanirim
anneniz surekli kufur eden sizi babaniza karsi fisekleyen bir ebeveyn anlattiginiza gore
bizim bir enistemiz vardi teyzemin kocasiydi
adamdan hepimiz nefret ederdik
evlerinde kavga tartisma hic bitmezdi bunun sebebi hep enisteydi cunku cocuklarda dahil teyzemle hep onu suclarlardi bu kavgalarin sebebi olarak
eniste 5 sene once oldu evde degisen hic bir sey olmadi
kavga gurultu hala girla
teyzem cocuklari tipki anneniz gibi babalarina dolduruyormus megerse
simdide cocuklara takmis kafayi hepsini birbirine kiskirtiyor
sanirim bu bir karakter meselesi ve acaba evinizdeki gercek problemli kisi anneniz mi?
babaniz icin asla masum demiyorum yanlis anlamayin
Nerdeyse aynı örneği yaşıyorum inanın. Evet babamın kötü yanları biraz daha ağırlıkta. Ama annem hiç susmadığı için babamın delirmelerinede hak vermiyor değilim. Annem iyiyken babamın etrafında kuş gibi döner değeride fazla verir, tam tersinide. Herşeyi sınırlarda yaşıyor. Az sevmeyi yada az nefreti bilmiyor. Çok inatçı okuma yazma kursuna gitsen diyorum gitmiyor. Sırf uçağa binebilsin korkusu geçsin diye bekarken hadi anne şuraya gidelim derdim gelmezdi. Cesaret sıfır. Şuan tek yaptığı anneliğini başıma kakmak, evlat oluşumu kötülemek. Ve acı olan şu ki annemde böyle bi ailede büyümüş

Tecrübe ile sabittir onlar öyle alışmış merak etme hicbir şey olmaz sen aralarına girince sadece üzüldüğün ile kalırsın . Bence de Sen kendi ailene kendini ver. Böyle giderse mutsuzluğun kendi ailene de geçer. Bir annedir evi ayakta tutan sen dik dur . Onlar zaten senelerini böyle geçirmiş. Üzgünüm ama böyle gelmiş böyle gidecekler. Aralarına hiç girme

Anne baba da bi yere kadar bi kere geldigimiz dunyada kimsenin dunyayi zindan etmeye hakki yok. Uzaklasin. Kendilerini toparlarlarsa ne ala boyle devam ederlerse mesafe koyun. Sizde anne olmussunuz size de yazik.

Çocuğunuzun bu kadar bağrış çığırış içinde kalmasına müsaade etmemelisiniz. Önceliğiniz anneniz değil, çocuğunuz. Annenizden değil çocuğunuzdan sorumlusunuz en başta. Anneniz kendi kaderini kendi tayin etmiş. Düzenini değiştirmeye niyeti yok, çabası yok. Yapabileceğiniz tek şey psikolojik yardım alması için ikna etmeye çalışmak, onu da kabul etmiyorsa, kendinizi bu cenderenin içinden çıkarmalısınız. Boşanırsa arkasında duracağınızı söylüyorsunuz üstelik, daha ne yapacaksınız?

Hele öyle ölümü özlemek gibi arabesk bunalımlara sürükleniyorsanız, bir silkelenip, ne için yaşamanız gerektiğini kendinize hatırlatmanız gerekiyor. Yavrunuz daha 1,5 senedir hayatınızda. Oysa anne babanızın durumu on yıllardır süre gelen bir mesele. Bunlara şahitlik etsin diye doğurmadınız herhalde onu, değil mi? Sizin psikolojinizi bozmuşlar, bu kadar kargaşaya şahitlik ederse o yavrunun da psikolojisi bozulacak. Kısaca, annenize elbette destek olun ama eğer hayatını değiştirmeye niyeti varsa. Aynı döngünün içinde kendi hayatını mahvetmeye devam etmeye kararlıysa, en azından kendinizi ve kızınızı kurtarın.
Sadece fikrinizi merak ediyorum. Ben sana baktım o zaman sende artık bana bak diyor. Annem daha elli yaşında istiyorki eşim ben annem beraber yaşayalım. Annem daha elden ayaktan düşmemişken sizce böyle bir evlilik mümkünmü? Ben mi yanlış düşünüyorum. Hangi eş hiç bi sebep yokken sadece tek olmak istemediği için karısının annesiyle ömür boyu yaşar?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bir yanınız annenize kızararken bi yanınız onu bu hale getiren babanızı suçluyor. Bi yandan onun için üzülürken bi yandan kendiniz yıpranıyorsunuz. Sürekli sizi kullanıp kin kusmaya çalışan bi anne ile büyümek çok zor. Aynı şeyleri yaşamışız. Ama ben aileme uzağım. Artık eskisi kadar etkileri altında değilim. Vicdanım da bi gram sızlamıyor. En güzel yaşlarımı annemin dertlerini yüklenerek geçirdim. Ne çocuk olabildim, ne genç. Biz de ayrıl dedik, ayrılmadı. Sonunda yine gidip o adamla aynı yastığa baş koymayı seçti. Artık annem bile olsa başkalarının seçimlerinin bedelini ödeyecek gücüm de, sabrım da yok.

Benim de bi evladım var. Aynı şeyleri yaşamasına asla izin vermeyeceğim. Gittiğimde açık açık konuşuyorum bir daha böyle bi ortam olursa asla gelmicem diye. Bende işe yarıyor. Siz de kendi aile dinamiğinize göre bi yolunu bulmalısınız. Onları en iyi siz tanıyorsunuz.
O kadar güzel özetlediniz ki beni. Aldığım beddualardan korkuyorum. Babamın bu halinin sorumlusu benmişim gibi konuşması çok zoruma gidiyor. Sanırım sizinkiler azda olsa anlaşıyor. Bizimkiler aynı evde konuşmadan yaşıyorlar. Bazen babamın küfürleriyle şiddetiyle sonu karakolda bittiği bile oluyor. Ama annemin arkasında tek bir kimse yok. Boşanamıyor bilmiyorum yada dediğiniz gibi boşanmayı seçmiyor. Yıldım inanın. Çekil gitsem mesafe koysam bu mu diyorum senin savaşın çözümün. Ama haklısınız ki evladımıda böyle bir ortama sokuyorum.

Nerdeyse aynı örneği yaşıyorum inanın. Evet babamın kötü yanları biraz daha ağırlıkta. Ama annem hiç susmadığı için babamın delirmelerinede hak vermiyor değilim. Annem iyiyken babamın etrafında kuş gibi döner değeride fazla verir, tam tersinide. Herşeyi sınırlarda yaşıyor. Az sevmeyi yada az nefreti bilmiyor. Çok inatçı okuma yazma kursuna gitsen diyorum gitmiyor. Sırf uçağa binebilsin korkusu geçsin diye bekarken hadi anne şuraya gidelim derdim gelmezdi. Cesaret sıfır. Şuan tek yaptığı anneliğini başıma kakmak, evlat oluşumu kötülemek. Ve acı olan şu ki annemde böyle bi ailede büyümüş
ayni teyzem işte
maalesef sizin yapabilecek pek biseyiniz yok karakterleri boyle cunku

Sadece fikrinizi merak ediyorum. Ben sana baktım o zaman sende artık bana bak diyor. Annem daha elli yaşında istiyorki eşim ben annem beraber yaşayalım. Annem daha elden ayaktan düşmemişken sizce böyle bir evlilik mümkünmü? Ben mi yanlış düşünüyorum. Hangi eş hiç bi sebep yokken sadece tek olmak istemediği için karısının annesiyle ömür boyu yaşar?
Hayır, anneniz mantıklı ve adil düşünmüyor. Anne ve babalar doğurdukları evlatlara bakmak zorundalar. Size bakmış olması bahşettiği bir iyilik değil. Doğurduğun, sana muhtaç bir çocuğa bakma yükümlülüğüyle, eli ayağı tutan bir ebeveyne bakmak aynı kefeye konabilir mi? Hayır. Annenizin psikolojik sorunları var, üstüne bir de tembel bir insan bana göre. Herkese saydırayım ama kendi hayatımın sorumluluğunu almak için kılımı kıpırdatmayayım diyen insana yardım edemezsiniz. Kendi hayatını nasıl kurtarır; iş arar, boşanır, kocasından nafaka bağlatır, elinizden geldiği ölçüde siz yardımcı olursunuz. Bunun başka yolu yok bence.

O kadar güzel özetlediniz ki beni. Aldığım beddualardan korkuyorum. Babamın bu halinin sorumlusu benmişim gibi konuşması çok zoruma gidiyor. Sanırım sizinkiler azda olsa anlaşıyor. Bizimkiler aynı evde konuşmadan yaşıyorlar. Bazen babamın küfürleriyle şiddetiyle sonu karakolda bittiği bile oluyor. Ama annemin arkasında tek bir kimse yok. Boşanamıyor bilmiyorum yada dediğiniz gibi boşanmayı seçmiyor. Yıldım inanın. Çekil gitsem mesafe koysam bu mu diyorum senin savaşın çözümün. Ama haklısınız ki evladımıda böyle bir ortama sokuyorum.

Fiziksel şiddet artık yok, 20'lerinde iki erkek kardeşim var cesaret edemez zaten.

Ne desem bilemedim kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı. Ama şunu diyebilirim ki, ben de 28 yaşındayım bu yaşıma kadar çok yol denedim ama bu insanları değiştirmenin hiç bir yolunu bulamadım. Aksi gibi, annem gün geçtikçe daha depresif, agresif, mutsuz biri oluyor. Sanki hayatın ona yaşattıklarının intikamını herkesten almaya çalışır gibi... Onlar değişmeyecekler bunu kabullenmek lazım.

Fiziksel şiddet artık yok, 20'lerinde iki erkek kardeşim var cesaret edemez zaten.

Ne desem bilemedim kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı. Ama şunu diyebilirim ki, ben de 28 yaşındayım bu yaşıma kadar çok yol denedim ama bu insanları değiştirmenin hiç bir yolunu bulamadım. Aksi gibi, annem gün geçtikçe daha depresif, agresif, mutsuz biri oluyor. Sanki hayatın ona yaşattıklarının intikamını herkesten almaya çalışır gibi... Onlar değişmeyecekler bunu kabullenmek lazım.
EVet kesinlikle bende bunun eksikliğini çekiyorum. Bi abi yada erkek kardeş. Sağlığımı bile tehdit eder hale geldi bu durum. İnsanlar kendi dertlerini anneleriyle paylaşırken ben ayağıma diken battı bile diyemiyorum. Rabbim yardımcımız olsun

Merhaba okuyan herkese. Uzun olursa şimdiden affedin.
29 yaşındayım. Evliyim. Bir kızım var 1.5 yaş civarında yaklaşık. Kendimi bildim bileli ana-baba kavgasıyla büyüdüm. Kah yorgan altlarında, kah banyolarda ağlayarak. Ve bu hiç bitmdi yılda en az 10 defa ve şuan artık ayda belki iki defa hala aynı şeyler yaşanıyor. Boşanma ne yazıkki olmuyor. Annemin maddi gücü yok okuma yazması bile yok denecek kadar az. Tek başına markete gidip gelebilmekten bile neredeyse aciz bir kadın düşünün. Asansöre tek binemeyen, asla bir otobüse, minibüse yalnız binemeyen bir kadın.
Babam.. Asla ne kazandığını ne kaybettiğini bilmediğimiz, bizi ailesi olarak görmeyen, eleştiren, acıtan, küfür eden. Hakkını yiyemem okudum okuttu ama kıyafet, kitap, yeme-içme herşeyde gözümü bırakarak okudum. Yani zor, çok zor..
Şuanda eşim memleketine gitti. Babamda aynı şekilde. Ve bende kızımı alıp anneme geldim 2 haftadır. Ve annem ağzından asla küfür düşürmeyen, bağırıp çağıran, ağza alınmayacak sözler söyleyen, apartmana sesimizi duyuran bir kadın oldu senelerdir. Ve artık bebek bakmanın yorgunluğu bir ev hanımı olarak kendi anneme tahammülüm kalmadı.
Babama olan bütün hıncını benden çıkarıyor. Eşime ailesine bana küfürler yağdırıyor. Çocuğumun yanında ister istemez kavga çıkıyor. Korkuyorum etkilenir diye. Boşan ev tutalım artık bi şekilde bi yol çizelm diyorum hayır asla diyor.
Babana küfret şu mesajları at şu lafları söyle diyor. Kim yapar bunu babasına Allah aşkına bir kız evlat olarak ben napabilirim. 2 haftadır en az 3-4 kez ağladım. Kızlardeşim var oda okumaya uzak bi şehre gidecek. Annem artık yalnız bende evime dönünce. Hem babamdan korkuyorum anneme bulaşır şiddet uygularmı diye hem annemin küfürlerine artık midemde yer kalmadı.
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.
Psikolog vs. annem için denedik ama çözüm olmadı. Ve ben artık ailemden bıkan bi evlat oldum. Kendi evliliğime adapte olamıyorum karın ağrısıyla geçiyor günlerim. Kendi evim yarım saat uzaklıkta çekip gideyim diyorum bu sefer eşim ve babam anneme tahammül edemediğimi anlar diyorum. Çıkmazdayım çok kötüyüm.
Valla kan emiyorlar resmen insanın bütün enerjisini alıyorlar ne diyim bilemedim allahtan çocugunuza kendin bakıyorsun ya annene bırakma gıbı bır durumun olsaydı

Valla kan emiyorlar resmen insanın bütün enerjisini alıyorlar ne diyim bilemedim allahtan çocugunuza kendin bakıyorsun ya annene bırakma gıbı bır durumun olsaydı
Ona bakabilcek enerjide değil zaten. Şu kalan bir haftanın bitmesini bekliyorum bi son olmıcak ama artık annemin evide olsa beraber yaşayabilmek imkansız oldu

Ben seni ne hallerde büyüttüm şimdi bana cevaplar veriyorsun. Büyütte sende gör. Sen gidersen bende senin evine gelmem diyor. Bu şekilde elimi kolumu bağlıyor işte. Başka bi akrabalık ilişkisi olsa dediğiniz gibi haklısınız. Ama silmek dışında bi çözüm arıyorum ne yazıkki bulamıyorm

Size gelmese sizin icin daha hayırlı aslında. Size sadece bunu hatirlamak isterim: sizinde ruh sağlığıniz, sinir sisteminiz ve enerjiniz sonsuz değil. Gün gelir bunlar tüm enerjinizi yiyip bitirdikten sonra ve sizde mutsuz bir insan olduktan sonra bunun faturası ne annenize nede babanıza kesilir. En cok çocuğunuz (tipki sizim gibi) cekecek. Evinize gidin.

29 yaşındayım. Evliyim. Bir kızım var 1.5 yaş civarında yaklaşık. Kendimi bildim bileli ana-baba kavgasıyla büyüdüm. Kah yorgan altlarında, kah banyolarda ağlayarak. Ve bu hiç bitmdi yılda en az 10 defa ve şuan artık ayda belki iki defa hala aynı şeyler yaşanıyor. Boşanma ne yazıkki olmuyor. Annemin maddi gücü yok okuma yazması bile yok denecek kadar az. Tek başına markete gidip gelebilmekten bile neredeyse aciz bir kadın düşünün. Asansöre tek binemeyen, asla bir otobüse, minibüse yalnız binemeyen bir kadın.
Babam.. Asla ne kazandığını ne kaybettiğini bilmediğimiz, bizi ailesi olarak görmeyen, eleştiren, acıtan, küfür eden. Hakkını yiyemem okudum okuttu ama kıyafet, kitap, yeme-içme herşeyde gözümü bırakarak okudum. Yani zor, çok zor..
Şuanda eşim memleketine gitti. Babamda aynı şekilde. Ve bende kızımı alıp anneme geldim 2 haftadır. Ve annem ağzından asla küfür düşürmeyen, bağırıp çağıran, ağza alınmayacak sözler söyleyen, apartmana sesimizi duyuran bir kadın oldu senelerdir. Ve artık bebek bakmanın yorgunluğu bir ev hanımı olarak kendi anneme tahammülüm kalmadı.
Babama olan bütün hıncını benden çıkarıyor. Eşime ailesine bana küfürler yağdırıyor. Çocuğumun yanında ister istemez kavga çıkıyor. Korkuyorum etkilenir diye. Boşan ev tutalım artık bi şekilde bi yol çizelm diyorum hayır asla diyor.
Babana küfret şu mesajları at şu lafları söyle diyor. Kim yapar bunu babasına Allah aşkına bir kız evlat olarak ben napabilirim. 2 haftadır en az 3-4 kez ağladım. Kızlardeşim var oda okumaya uzak bi şehre gidecek. Annem artık yalnız bende evime dönünce. Hem babamdan korkuyorum anneme bulaşır şiddet uygularmı diye hem annemin küfürlerine artık midemde yer kalmadı.
Psikolog vs. annem için denedik ama çözüm olmadı. Ve ben artık ailemden bıkan bi evlat oldum. Kendi evliliğime adapte olamıyorum karın ağrısıyla geçiyor günlerim. Kendi evim yarım saat uzaklıkta çekip gideyim diyorum bu sefer eşim ve babam anneme tahammül edemediğimi anlar diyorum. Çıkmazdayım çok kötüyüm.
Onlar kendilerine verilen hayati iyi kullanmamis zehir etmisler.Sen kendi hayatina bakacaksın ne ölümü sacmalama 1.5 yasindaki cocuk sen ölünce ne yapar?İş olsun diye mi anne oldun .Annen gibi mi anılmak istersin.Kendine gel evine eşine yavruna odaklan.Onlarin hayati degismez ugrasma..

cok enteresansiniz.
evladiniz var (allah bagislasin)
memlekete tek giden gel diye israr etmeyen, annenize sizi birakan kocaniz var.

ama siz durmus, kufur hakaret eden bence cokta akilli olmayan annenize katlaniyorsunuz?

genc kadinlar sirf boyle ailelerden kurtulmak icin canhiras yanlis evlilik yaparken, duzgun evlilik yapip annenizin eteginden ayrilmamanizi anlamiyorum.
bir de olmek istemek nedir? neyin arabeskligi bu? bebeginiz o varken olmek istediginizi bilse annenize hissettiklerinizi hissederdi size.

allah akil fikir versin size.

Boyle anne babalarin evladin ustunde hakki oldugunu dusunmuyorum ben kendileri isteyerek cocuk yapiyor hayatini fiziksel veya psikolojik siddetle dolduruyorsa eger hicbir sekilde gorusmem anneniz bosanmaya yanasmiyor tedaviye yanasmiyor babanizdan eksik kalir yanida yok siz nasil isterseniz oyle yasayin benden uzak derim

cok enteresansiniz.

ama siz durmus, kufur hakaret eden bence cokta akilli olmayan annenize katlaniyorsunuz?

genc kadinlar sirf boyle ailelerden kurtulmak icin canhiras yanlis evlilik yaparken, duzgun evlilik yapip annenizin eteginden ayrilmamanizi anlamiyorum.
bir de olmek istemek nedir? neyin arabeskligi bu? bebeginiz o varken olmek istediginizi bilse annenize hissettiklerinizi hissederdi size.

Öncelikle yorum yaparken bir nefes almanız azda olsa empati yapmanızı istiyorum. Eşimin ailesinin evi çok ufak bebekle sığamıyoruz ve eşim ailesinden uzakta benim ailemin olduğu şehirde yaşıyor. Öğretmen ve tek uzun tatili bu. O yüzden tabiki beni bırakma gitme diyemem onlarla görüşmek durumunda. Ailesi bize geldi torunlarını gördüler görüştük yani benim gitmeme gerek bi durum kalmadı o sebepten gitmedim. Ben 29 yaşındayım ailemden kaçmak için erken bi evlilik yapmadım. Daha doğrusu ailem hep böyleydi ben evlenmesemde değişen bişi yok

cok enteresansiniz.

Yanlış anladım pardon evlilik konusunu. Evet şuan için evliliğimde bi sıkıntı yok ama evliliğim varmı yokmu anlayamıyorum bu dertlerimden dolayı

Birinci sorumluluğunuz çocuğunuz artık. Anne ve babanızı kendi hallerine bırakın bir daha da kalmalı gitmeyin. Satasirsa tahrik edecek cevaplar vermeyin. Çocuğunuzun huzuru her şeyden önemli. Ne demek ölüm cart curt. Ayrıca eşiniz bir yere gidiyor diye neden annenizde kalmanız gerek hiç anlamadım. Kendi evinizde kalın mis gibi. 1-2 saatliğine ziyarete gidin annenizi geri dönün. Neden her şeyi kronik bir sorun olarak görüyorsunuz ki?

kadıncağız sinir sahibi olmuş..yazık..bu çaresizliği bilirim..benim annemde annen durumundaydı..öldü de kurtuldu annem.gavur kafir gibi bir babam vardı..neyse...

Back