- 16 Ocak 2016
- 957
- 297
İnciri hiç duymamıştım daha önce araştırıcam teşekkür ederim. Amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin..Doktorlar hep 1 in altındakiler elini çabuk tutsun der. Olmayacak demez. Çünkü 0.1 de bile 1 tane yumurta vardır. Önemli olan sayının çok olması değil kaliteli olması. Bende çok varda ne işe yarıyor hiç. Keşke az olsaydı da kaliteli olsaydı. Size tavsiye incir tüketin bol bol. Zaten hayat doğayla iç içe. Ne neye faydalıysa ona benzer diyor uzmanlar.
Rabbim bize ve bizim gibi olmayıpta isteyen herkese tez vakitte sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Yine tekrar ediyorum stresten uzak...
Olmazsada hayatta tek gayem çocuk değil benim. Bu dünyaya çocukta getirmek bazen düşündürmüyor değil. Yaşam şartları, insanlar, korkutuyor. Sanırım ben böyle aştım. Eşimle ben mutluyuz gerisi önemsiz diyebiliyorum. Sizde orada takılı kalmayın. Hayatınızı yaşamaya devam edin.
İçgüdüsel olarak hayattaki temel amacımız üremek ya, bilinçaltı düzeyde onu aşamadım sanırım:)
Özele gittim zaten canım.Bence öncelikle özelde iyi e doktor bul, test sonuçlarını götür. O doktor seni daha iyi yönlendirir. Gerekirse tüp bebek vs yapılır. Bence devlet hastanesinde zaman kaybetme ve sakin ol.
Adetin 2.günü ltrason yapılmadı öyle bir şey istemedi doktorum, gittiğimde sorarım. Önemsiz bir miyom var dedi sadece.Amh yumurtalık değerinde önemli bir göstergedir yaşına göre sanırım amh değerin düşük adetin 2.günü ultrason muayenesi yapıldı mi?folikül sayın görüldü mu?kistin var mı?
Halama kırk küsur yaşında, menepoza girdin çocuğun olmaz dediler. Kızı altı aylık.....
Sakin olun, daha fazla strest yapmayın. Belki de geçici bir durum.
Hadi ya nasıl oldu peki özel bir şey yaptı mı?
Amin inaşallah canım Allah yardımcımız olsun.Ben de malesef suan sizinle ayni durumdayim hatta benim degerlerim daha kotu amh 0,7 yasim 30. Doktora gittigimde erken menapoz riski var acele etmen lazim dedi, bgn esim sperm testi verdi bende bu hafta rahim filmi cektiricem sonrasinda tup bebek surecine basliycaz.. Umarim Allah'im bana da size de tum isteyenlere de hayirli bebekler nasip eder
Ablamin yumurtalıkları neredeyse bitmis gibiydi. Daha evlenmeden önce. 25 yaslarindayken. Doktor cok zor olur dedi çocuğun. Bir kac doktora daha gitti hepsi ayni söylemişti. Ama allah bilir tabi evlendi 2 ay sonra hamile kaldi. 5 yil sonra tekrar oldu 2 çocuğu var şuan.Benimde rahimimin yarisi yokmus dogustan ve 6 ay sonra hiç beklemedigim anda hamile kaldim. Normalde hamile kalmak zorken. Insallah allah nasip ettikten sonra olur.
Vay be ikinizde çok şanslıymışsınız :) Özel bir şey yaptınız mı acaba ablanızla siz? Doğal yollardan mı oldu?
Yumurtalık rezervi düşük değil hiç korkma tabi aşılama tüp bebek ilaç tedavilerine başla rahim filmi çektir ama rezervin düşük değil kendini strese sokma senden daha düşük olan kadınlar hamile kalıyor
Doktorum heniz tüp bebek vs önermedi, eşimin sperm analizi yapılacak sonra tekrar gidicez doktora bakalım ne dicek.