• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftalık doğan bebeğim 9 aydır küvezde

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Apne problemi çok çok önemli değil bildiğim kadarıyla. Benim bebeğimde de vardı, 5 gün kafein tedavisi ile geçti. Zaten monitöre bağlı, apne olduğu anda sinyal veriyor ve müdahele ediliyordur. Gerekli tedaviye başlanmıştır. Sağlıkla kucağınıza alın.
Ah Patbir hanım,

keşke yalnızca problemimiz apne olsa. dün kuzumu apne makinesinden çıkarmışlar ama arada yine oluyormuş. Allah'tan ümit kesilmez inşallah atlatır diyoruz. kalbinde doğduğunda delik vardı. 2mm . daha sonra ilaçla 1mm kadar düşürülmüştü, şimdi o delik yine açılmış 1,9mme çıkmış. ama doktor açık olması apneyi teşkil etmez, olabilir de ama net konuşamayız dedi. şimdi 29 haftalık olduğundan kalp için artık yavrum kullanılan ilaçlara da yanıt vermiyormuş. bu bir sıkıntıydı. ayrıca beyinde de bir beyazlık görülmüş, ona da ilerleyen aşamalarda tekrar bakılacak. falan filan. iyi düşünmek istiyorum. her şey güzel olsun. Rabbim tüm annelere yardım etsin. yavrularını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı nasip etsin. inşallah.

merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Apne problemi çok çok önemli değil bildiğim kadarıyla. Benim bebeğimde de vardı, 5 gün kafein tedavisi ile geçti. Zaten monitöre bağlı, apne olduğu anda sinyal veriyor ve müdahele ediliyordur. Gerekli tedaviye başlanmıştır. Sağlıkla kucağınıza alın.
Sizin bebeğiniz kaç haftalık doğmuştu peki? benimkini organların tam olarak gelişmemesine bağlıyorlar...

Sizin bebeğiniz kaç haftalık doğmuştu peki? benimkini organların tam olarak gelişmemesine bağlıyorlar...
Merhaba, uzun zamandır girmemiştim foruma, yeni gördüm mesajlarınızı. Nasıl durumu bebeğinizin? Umarım her şey yolundadır. Benim bebeğim 30 haftanın sonunda doğdu, herhangi bir sorunu yok şükür. Sadece apne sorunu olmuştu o da 5 günlük tedavi ile geçti. Umuyorum sizin içinde güzel günler gelir.

Merhaba, uzun zamandır girmemiştim foruma, yeni gördüm mesajlarınızı. Nasıl durumu bebeğinizin? Umarım her şey yolundadır. Benim bebeğim 30 haftanın sonunda doğdu, herhangi bir sorunu yok şükür. Sadece apne sorunu olmuştu o da 5 günlük tedavi ile geçti. Umuyorum sizin içinde güzel günler gelir.
Merhaba Patbir,

ne güzel sevindim senin adına. inşallah bende yavruma kavuşurum en kısa sürede sağlıklı bir şelikde. bugün biim kırkımız çıkıyo. tam kırkgün oldu küvezde yavrum. ki daha da kalacağa benziyor. apneyi atlattık ama busefer de kalpte böbrekte ve de beyinde gelişmesi gereken aşamalarla karşıkarşıyayız. kalbinde özellikle delik varmış. ilaç tedavisi uygulamışlardı. bakalım kapandı mı. kapanmadıysa sanırım ameliyat olacak miniğim. nolur dua edin. Allahım şifalarını bu minik meleklerimizden eksik etmesin. Amin.

9 aynı ? Nasıl olur ya doğması gereken tarihi çoktan geçmiş şuanda Bebeğiniz kaç kilo ve hu kadar uzun solunum cihazında kalması anormal bi durum bi tuaflik var gibi iyice araştırın hiç bi bebek 9 ay gibi bi süre kuvezde tutulamaz cigerleri bu sürede normal olgunluğa kavuşur ayrica bu kadar uzun makinede kakmasi hem cigerlerine hemde gozlerine zarar beenim yegenimde 26 haftalik doğdu ve 2 ay kaldi kuvezde benim 2 cocugumda prematüre tecrubeliyim bu konularda
Merhaba
benin bebegimde 29 +0 da dogdu bir aydir kuvezde ilk 3 hafta solunum cihazina bagli degildi ancak son bi haftadir solunum cihazina baglandi cok uzgunum dunya basima yikilmis gibi inanin dayanamiyorum bazen erken dogum yapacagim biliniyordu bu nedenle 4 sefer ciger gelistirici igne oldum . Doktorlarda cok bilgi vermiyor ne yapacagimi bilmiyorum daha ne kadar kalir cikinca bi saglik sorunu olurmu kafayi yemek uzereyim

9 aynı ? Nasıl olur ya doğması gereken tarihi çoktan geçmiş şuanda Bebeğiniz kaç kilo ve hu kadar uzun solunum cihazında kalması anormal bi durum bi tuaflik var gibi iyice araştırın hiç bi bebek 9 ay gibi bi süre kuvezde tutulamaz cigerleri bu sürede normal olgunluğa kavuşur ayrica bu kadar uzun makinede kakmasi hem cigerlerine hemde gozlerine zarar beenim yegenimde 26 haftalik doğdu ve 2 ay kaldi kuvezde benim 2 cocugumda prematüre tecrubeliyim bu konularda
bilgi paylasımın ıcın tskler . benım 2 gunce once 32 haftalık 1900 gram 40 cm boyuında erken doğum yapdım ve su an bebegim küvezde akcıgerlerın gelısmesı ıcın solunum cihazına baglanmıs durumda . sizce ne olcak oglum iyilesecekmi? lutfen yardım edın ağlamakdn gozyasım kalmadı ..ilk bebegım ...:(

Maşallah akciğerlerini takip edip muhtemelen cikarirlar korkma
allah razı olsun cevap ıcın inanın cok ıhtıyacım var sızler gıbılere.
doktorun tek soyledıgı sey su akcıgerlerın gelişmesini beklıyoruz. eger gelisirse solunum sorunu da duzelir dedi. ameliyatan once 2 ıgne vurdular bebegın akcıgerlerı ıcın ama faydası dokunmadıgı ıcın bu sabah tekrar bılgı verdi ve dedıkı
bebeğe doz ve ığne mudahelesi yapmadık sıze vurdugumuz ıggnelerın faydası dokundumu dokunmadımı dıye ve fayda vermedıgı ıcın bebeb mudahele edıcez cıhazlarla iğne ve doz ıle tedsavıye baslıyaz dedi
bu 6 saatte de gelişme gosterebilir 6 haftada da onun ıcın beklemek sabırlı olmak lazım dedı ve gıtt.. sizce ne olcak ?
cok tskler sımıden ilginiz ıcın

Onlara güven sabirla beklicen alican kucagina ama beklicen alisiyosun zamanla :) bisey yok korkma iyi durumda bence

Onlara güven sabirla beklicen alican kucagina ama beklicen alisiyosun zamanla :) bisey yok korkma iyi durumda bence
korkmamak elde deıl..( beklemekten sabretmekten dua okumakdan baska caremız mı var . bılgı alır almaz burda paylascam. cok teşşekur ederim ilginiz ıcın az olsa ıcım rahatlandı.

Benimde bebegim 7 ayini aldi dogdu yavrum 9 gun yasadi uzuluyorum uzuluyorum ama elimden bisey gelmiyor Allah boyle uygun gormus isyan etmiyorum insallah daha iyisini verir bundan sonra ;( cok zor inanin cok

Aynı tecrübeyi yaşamış birisi olarak bol su için, bir an önce (tercihen damardan) antibiyotik tedavisine başlayın, serum bağlatın, vajinal ve rektal hijyene çok dikkat edin, mutlak yatak istirahatinde olun, bebeğin NST'sini ve ultrasonunu sıkı takip ettirin, iyi beslenin, kabız olmamaya çalışın, sancı başlangıcı hissettiğiniz anda doktorunuz sancı giderici ilaç versin, ciğer geliştirici iğnelerinizi olun, genel tablonuz kan değerleriniz, bebeğin durumu bozulmaya başlamadıkça, açılma olmadıkça LÜTFEN DOĞURMAYIN ve bebeğinizi karnınızda tutabileceğiniz kadar tutun. Bir sorunuz olursa telefonumu da verebilirim. Bol şanslar,
Bende bol su ichtim 3 litreye kadar veriyolar cok istim bende benim plasentada cok fazla sivi oldugu icin dogum basladi dediler

Sayın serha benim kızımda 24 haftalık dğdu
100 gündür hastanede 2. kez lazer oldu küvezde bekliyoruz ankara da
ne zaman çıkarız acaba

Canim biz 120 te yakin kaldik klasik fitigi ameliyatı 1 kez de lazer olduk inşallah başka bisey olmaz allah şifa versin sorabilirsin herzaman

akciğerleri oksijen desteğinden kurtulamıyor ve 2. kez lazer oldu da sıkıntı olur mu acaba

Arkadaslar suan 26+3 gunluk hamileym ve bel kismimda. BElmde ki agri yukari dogru cikiyo karnimn ust kisminda ve kasiklarmda sanci var sizdede aynisi mioldu yazar misinz lutfenn:KK43:

Back