• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29+2 kordon dolanmasi

qizemliss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
46
15
3
28
  • Kizlar bugün muane oldum bebeğimin sırtından boynundan iki kez kordon dolanmış şuan bı sıkıntı olmaz dedi ama bu haftada yaşayıp kordonu düzelen oldumu korktum çünkü Şubat’ın basindan sonra iki haftada bir muane ve nst şeklinde önerdi doktorum da şuan suyu gayet iyi bı sıkıntı olmaz hareketlerini takipnet dedi

Ya bazı doktorlar kordon dolanması bebeğe hiç bir zarar vermez diyor. Hatta sosyal medyada videolar var, kordon düğümleniyor ancak düğüm yerinden tutup cektiginizde ileri geri kayıp gidiyor yani kan akışına vs engel olmuyormuş.
Bende size sormak istiyorum acaba sizin doktorunuz ileriki haftalarda falan sorun oluşturur dedi mi? Bilmedigim için soruyorum.
Çünkü benim de ilk bebegim boynunda 2 kat dolanmış kordonla gayet sağlıklı doğdu çok şükür. Özel hastanede sürekli tek doktor takibindeydim ve bir şey dememişti.
Siz özele mi gidiyorsunuz?

Ya bazı doktorlar kordon dolanması bebeğe hiç bir zarar vermez diyor. Hatta sosyal medyada videolar var, kordon düğümleniyor ancak düğüm yerinden tutup cektiginizde ileri geri kayıp gidiyor yani kan akışına vs engel olmuyormuş.
Bende size sormak istiyorum acaba sizin doktorunuz ileriki haftalarda falan sorun oluşturur dedi mi? Bilmedigim için soruyorum.
Çünkü benim de ilk bebegim boynunda 2 kat dolanmış kordonla gayet sağlıklı doğdu çok şükür. Özel hastanede sürekli tek doktor takibindeydim ve bir şey dememişti.
Siz özele mi gidiyorsunuz?
İki hafta önce devlet hastanesi gittim herşey normal dedi bugün özele gittim iki doktor takipliyim doğum kanalina inerse kalp atışında bı sıkıntı olmazsa normal doğum olur diyor Şubat ayı başından itibaren 2 haftada bir nst muane için yakın takip alırız dedi suanlik bı sıkıntı yok dedi suyu yeterince var dedi ileriki zamanda takip edicez dedi ama sezaryen olabilir dedi

O zaman büyük bir problem yok kordonla alakalı, şubat başında 34haftalık oluyorsunuz o zaman iki haftada bir nst öneriliyor zaten. Birde özel hastanelerde bazen normal doğumla uğraşmak istemiyorlar. Devlet hast. doktorları daha rahat cok önemli birşey olmadıkça sıkıntı var demiyorlar. Doğum kanalına iner bebeginiz doğuma kadar çok var daha.. sağlıkla gelsin 💐

Back