- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
O iğne yapildi 1dozmu iki dozmu hatirlamiyorum ama 1 kere yapildi dogumdan 10 gün önce, ikinci defa sordum tekrar yapsanizmi diye , hayir gerek yok demislerdi. Galiba 3-4 hafta sonra dogum olmassa diye hatirliyom ama 10 gün sonra oldu dogum. Ama sizinki maşşallah bizimkinden iyi topladi cigeri bizim zamaninda olmasina ragmen.İnşallah valla bebeklerimiz bizi baya yordu yiprattti inşallah bu gunleri unuturuz ilerde ciğer saturasyonu dusuyormu oksijeni çıkarttıklarinda.kaclara.dusuyor haftasında geldi ciğerleri surfaktan diye bir ilaç veriyolar.heralde.gelismesi için aslında 40 haftadan sonra tam gelişimi tamamlaniomus benimki.kuvez içi oksijen alio saturasyinu düşmüyor şu an ama yinede oksijensiz durduruyolar daha hala oksijen alması lazım dedi kuvez.ici olsada kan gazı alarak bakiolar o.sekilde.kontrol ediyolar bilmiyorum keşke hastanede biraz yatsaydim ciğer geliştirici iğne yapılsaydı o iğneden yapılıp 1 hafta bekleyen bir kız vardı iğne baya yapılmış 29 haftalikti.10 gün falan oksijen aldı resmen o iğne çok işe yarıyor bana yapıldı 4 saat durdu sadece sonra doğuma gittim merak etmeyin düzene girecek çözülmeyecek bir sorun deil en azından şükür etmeliyiz.ikimizde Allah yardımcın olsun eve gidince de sürekli panik olurum ben oksijeni mi azaldı.oste.nefes aliyomu heralde ilk gün uyuyamam
Saturasyon dusmuyo çok nadir bazen gaz çikarmak için sıkiyo ya kendini o zaman 85lere iniyo en fazla ,aninda tekrar 96 oluyo, bide oksijeni ölçen bant ayaginda ,ayagini sert kipirdatinca bazen okumuyo ondan düṣüp iniyo arada,hemsire diyo zaten kipirdandi ondan ani düṣüṣ çikiṣ onemlicdeil diye.
Kuvez acik bizde ,burnunun ucunda nazal var ince ondan veriyolar oksijen biraz ama dedigim gibi cikiyo o çok defa gene düŝmüyo kendini sıkmassa gaz cikarmak için.100 de oldugu cok oluyo sakin uyudugunda hatta.bu akṣam çok iyidi ,çok rahat sütünü icti ama açken inan baska bi bebek oluyo, imkansiz sakinlestirebilmek imkansiz,fıttıriyo resmen öyle böyle cildirmiyo,suratine dokunuyum parmagimi kapmaya calisiyo süt diye, emzik veriyorum aninda süt olmadigini anlayinca gene çildiriyo.hemsire resmen kosarak gidiyo sütü hazirlamaya

Tek oksijen kaldi