28 haftalık doğum süreci

İnşallah valla bebeklerimiz bizi baya yordu yiprattti inşallah bu gunleri unuturuz ilerde ciğer saturasyonu dusuyormu oksijeni çıkarttıklarinda.kaclara.dusuyor haftasında geldi ciğerleri surfaktan diye bir ilaç veriyolar.heralde.gelismesi için aslında 40 haftadan sonra tam gelişimi tamamlaniomus benimki.kuvez içi oksijen alio saturasyinu düşmüyor şu an ama yinede oksijensiz durduruyolar daha hala oksijen alması lazım dedi kuvez.ici olsada kan gazı alarak bakiolar o.sekilde.kontrol ediyolar bilmiyorum keşke hastanede biraz yatsaydim ciğer geliştirici iğne yapılsaydı o iğneden yapılıp 1 hafta bekleyen bir kız vardı iğne baya yapılmış 29 haftalikti.10 gün falan oksijen aldı resmen o iğne çok işe yarıyor bana yapıldı 4 saat durdu sadece sonra doğuma gittim merak etmeyin düzene girecek çözülmeyecek bir sorun deil en azından şükür etmeliyiz.ikimizde Allah yardımcın olsun eve gidince de sürekli panik olurum ben oksijeni mi azaldı.oste.nefes aliyomu heralde ilk gün uyuyamam
O iğne yapildi 1dozmu iki dozmu hatirlamiyorum ama 1 kere yapildi dogumdan 10 gün önce, ikinci defa sordum tekrar yapsanizmi diye , hayir gerek yok demislerdi. Galiba 3-4 hafta sonra dogum olmassa diye hatirliyom ama 10 gün sonra oldu dogum. Ama sizinki maşşallah bizimkinden iyi topladi cigeri bizim zamaninda olmasina ragmen.

Saturasyon dusmuyo çok nadir bazen gaz çikarmak için sıkiyo ya kendini o zaman 85lere iniyo en fazla ,aninda tekrar 96 oluyo, bide oksijeni ölçen bant ayaginda ,ayagini sert kipirdatinca bazen okumuyo ondan düṣüp iniyo arada,hemsire diyo zaten kipirdandi ondan ani düṣüṣ çikiṣ onemlicdeil diye.
Kuvez acik bizde ,burnunun ucunda nazal var ince ondan veriyolar oksijen biraz ama dedigim gibi cikiyo o çok defa gene düŝmüyo kendini sıkmassa gaz cikarmak için.100 de oldugu cok oluyo sakin uyudugunda hatta.bu akṣam çok iyidi ,çok rahat sütünü icti ama açken inan baska bi bebek oluyo, imkansiz sakinlestirebilmek imkansiz,fıttıriyo resmen öyle böyle cildirmiyo,suratine dokunuyum parmagimi kapmaya calisiyo süt diye, emzik veriyorum aninda süt olmadigini anlayinca gene çildiriyo.hemsire resmen kosarak gidiyo sütü hazirlamaya😅😅 uyanir uyanmaz basiyo çigliklari.biberonu bitirdikten sonrada hickirik tutuyo çok komik sarhos gibi😆😆, artik genirtmeyi ögrendik kolumuza ters yatirip sirtini ovunca geğiriyo , agzindan gaz cikinca direk uyku moduna giriyo rahatca.
Tek oksijen kaldi🥹🥹 , kilo alarak onuda bi halletsek sanki iṣimiz bitecek hastane ile ama ne yazikki olmuyo ,beklemekten baska çare yok.Sıbab maskeye geri donecek diye çok korkuyorum hatta sorupda karistirmasamiydim ortaligi diye vicdan azabim bile var, sizdeki Hud u sordum ben ,cok onceden varmis 4-5 sene önce artik kullanmiyolarmis faydasi olmuyo diye.cigerler acilasiya kadar kademeli 3 cesit maske oksijen sonra ince nazal burunun ucuna, oda iki cesit biz en sondayiz ṣuan , normalde hersey iyi gitseydi gunduzleri hicbisey olmuyacak ,sadece geceleri onada alisinca tamamen olmuyacakti. Bilmiyorum ne zaman nasip olcak ,hayirlisi demekten baska bisey diyemiyorum. Geç olsun güç olmasin canı yanmasin, bizimkinin sanki keyfi yerinde gibi,gaz sorunu olmadigi ve aç deilse, çok güleç dili hep disarda gulerken 😊 , ama gaz sorunu ve aç olunca resmen baska bebek ,imkansiz sakinlestirebilmek artik resmen karakteri olmaya basladi gibi

Bence sizin oğlanda açliktan huzursuzdu ,bu benim fikrim. Tabiki siz orda yaninda olunca taniyo biliyo kendini guvende hissediyo ama asil onlari çildirtan açlik ve gaz.kaç kez ṣahit oldum burda her 4 saatte olunca bebekler 3.5 saat sonra acikmaya basliyo miril miril basliyolar,mesela bu gece 12deydi beslenmeleri tüm bebeklerin, ben 11de gittim gram bebek sesi yok 15-20 dakka sonra basladi bi tanesi sonra digeri, hemsirelerde 3 tane bebek sayisida 10 tane, mamayi verdikleri sustu ama siranin en son geldigi bebekler resmen cildirdiyo cildiriyo hele 12bucukta falan daha siranin gelmedigi bebekler resmen ciglik atiyo. Ama gece 1 oldu bir gram ses yok , ne aglama nede baska bisey, bu gece 3bucuga kadar boyle sonra gene aynisi.benim kizi ogrendim 3 saat hiç ses yok ama 3 saatten sonra ufak ufak basliyo ondan hep 45 dakika once gidiyorumki acliktan cildirdiginda yaninda olayim.premature bebekler gercekten hiç aglamiyo sadece aclikta sesleri cikiyo, seninkide mamaya bi alissin karni doysun gör bak melek gibi uyur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 28 haftalık doğum yaptim bebeğim 20 gündür kuvezde 17 günde entubeden çıktı şu an burnundan nefes veriyorlar süreç nasil.oluyir bundan sonra kilo alıp veriyor şu an hala doğum kilosunda 1300 gram ne zaman kilo almaya başlayacak hastaneden ne zaman çıkar yardımcı olacak varda şimdiden teşekkürler
Allah'ım size bağışlasın.bende 28 haftalık yaptım bir ay SONRA kaybettim neden kaynaklandi acaba

Allah'ım size bağışlasın.bende 28 haftalık yaptım bir ay SONRA kaybettim neden kaynaklandi acaba
Baṣiniz sag olsun , mevlam sabırlar versin , çok zor Allah yardimciniz olsun. Biz 50 gün çok zor gecti hele ilk 30 gün bazen umutsuzluga kapildigim oldu, hep dua ettik. Dua ederken rabbim hayirli olani ver diye dua ettik, Allahim hayirli olani ver , ṣer olani hayra cevir , amma hayra çevirmiyeceksen,evladimizin zor zamanlari zor günleri olcaksa ,cennetine alman daha hayirli ise biz sabr edelim verende alanda sensin dedim hep. Sizde öyle düṣünün artik melek gibi oldu cennette keyfi yerinde,Allah cennetinde sizi tekrar bulustursun görüṣtürsün inşallah. Bazi seyleri Allah nedenlere sebeblere baglamis , biz diyoruz servis cok iyi ondan yasadi baskasi diyo servis kotu yasatamadilar amma bazen unutmamak gerek ömrü verende Allah, ömrü varsa çöpe atilan bebek 1 hafta kaliyo sogukta yaṣiyo ama ömrü yoksa bin doktor bir araya gelse ne fayda.Tekrar sabìrlar diliyorum size inşallah mevlam hemen yerlerini doldurur aciniz hafifler inşallah

Baṣiniz sag olsun , mevlam sabırlar versin , çok zor Allah yardimciniz olsun. Biz 50 gün çok zor gecti hele ilk 30 gün bazen umutsuzluga kapildigim oldu, hep dua ettik. Dua ederken rabbim hayirli olani ver diye dua ettik, Allahim hayirli olani ver , ṣer olani hayra cevir , amma hayra çevirmiyeceksen,evladimizin zor zamanlari zor günleri olcaksa ,cennetine alman daha hayirli ise biz sabr edelim verende alanda sensin dedim hep. Sizde öyle düṣünün artik melek gibi oldu cennette keyfi yerinde,Allah cennetinde sizi tekrar bulustursun görüṣtürsün inşallah. Bazi seyleri Allah nedenlere sebeblere baglamis , biz diyoruz servis cok iyi ondan yasadi baskasi diyo servis kotu yasatamadilar amma bazen unutmamak gerek ömrü verende Allah, ömrü varsa çöpe atilan bebek 1 hafta kaliyo sogukta yaṣiyo ama ömrü yoksa bin doktor bir araya gelse ne fayda.Tekrar sabìrlar diliyorum size inşallah mevlam hemen yerlerini doldurur aciniz hafifler inşallah
Ne güzel meleğinizi Allah size bağışlamış, evet yavrum Melek oldu Rabbim ne dersi onu yaşıyoruz belki dünyadaki bütün doktorlar birleşseydiyle yaşayamayacaktı entübelen çıkmıştı kendi kendine nefes alıyordu , ama ciğer geliştirici iğne vurulmak gibi bir şansım olmadığı için ciğerleri kanadı maalesef şimdi tekrardan hamileyim hayırlısıyla sağlıkla kızımın gelmesini bekliyorum o gelince acımiz azda olsa hafifleyecek.

Ne güzel meleğinizi Allah size bağışlamış, evet yavrum Melek oldu Rabbim ne dersi onu yaşıyoruz belki dünyadaki bütün doktorlar birleşseydiyle yaşayamayacaktı entübelen çıkmıştı kendi kendine nefes alıyordu , ama ciğer geliştirici iğne vurulmak gibi bir şansım olmadığı için ciğerleri kanadı maalesef şimdi tekrardan hamileyim hayırlısıyla sağlıkla kızımın gelmesini bekliyorum o gelince acımiz azda olsa hafifleyecek.
Ohhh ohhh maşşallah biz çok bekledik belkide son ṣansimizdi,bisey olsa bidaha olmuyacakti belkide,yilllarca bekledik.
Inşallah o size neṣe olcak , aciniz hafifleyecek. Ṣu mübarek gunlerin hatrina , sahur vaktinin hatrina saglicakla kucaginiza alin Inşallah, bizede dua edin 90 gün olacak nerdeyse halen hastanede bekliyoruz

Ohhh ohhh maşşallah biz çok bekledik belkide son ṣansimizdi,bisey olsa bidaha olmuyacakti belkide,yilllarca bekledik.
Inşallah o size neṣe olcak , aciniz hafifleyecek. Ṣu mübarek gunlerin hatrina , sahur vaktinin hatrina saglicakla kucaginiza alin Inşallah, bizede dua edin 90 gün olacak nerdeyse halen hastanede bekliyoruz
Merak etmeyin zor zamanlarını atlatmış Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak dualarım sizinle ben 9 senedir bekliyorum 3 tüp bebekle düşünüm vardı sonra mucize oldu kendiliğinden kaldım ama başıma böyle bir olay geldi 2 senedir de kalamıyordum tüp bebek yaptırdım tekrardan yaşında 40 hatta 41oldum benim de son şanslarım artık.

Merak etmeyin zor zamanlarını atlatmış Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak dualarım sizinle ben 9 senedir bekliyorum 3 tüp bebekle düşünüm vardı sonra mucize oldu kendiliğinden kaldım ama başıma böyle bir olay geldi 2 senedir de kalamıyordum tüp bebek yaptırdım tekrardan yaşında 40 hatta 41oldum benim de son şanslarım artık.
Allah razi olsun.Asagi yukari ayniyiz yaslarimizda ayni,bizde kac kez pozitifi gorduk ama hepsinde bi sorun cikti ya yanlis yere yerlesti ameliyat oldum,ya erkenden kalbi durdu ilaclarla düṣürdük mecburen,buyumedi, defalarca hüsran üstüne husran, en sonunda oldu mevlama hamdu senalar olsun.ondada erken dogdu,Hiç kolay deil yasadiklarimiz ama bundan sonra İnşallah güzel olur hepimiz için, Allah yar ve yardimcimiz olsun

Allah razi olsun.Asagi yukari ayniyiz yaslarimizda ayni,bizde kac kez pozitifi gorduk ama hepsinde bi sorun cikti ya yanlis yere yerlesti ameliyat oldum,ya erkenden kalbi durdu ilaclarla düṣürdük mecburen,buyumedi, defalarca hüsran üstüne husran, en sonunda oldu mevlama hamdu senalar olsun.ondada erken dogdu,Hiç kolay deil yasadiklarimiz ama bundan sonra İnşallah güzel olur hepimiz için, Allah yar ve yardimcimiz olsun
Rabbim düşmanımi bile evladıyla sınamasın ,siz zor zamanları atlatmışsınız ciğer geliştirici iğne olmanız çok büyük avantaj olmuş merak etmeyin Allah'ın izniyle yakında çıkar. Evladınızla birlikte hayırlı uzun mutlu seneler diliyorum

Ne yazikki geceleri gene cpap maskeye geçirdiler, nefes alis verisinde biraz duzensizlik gordu doktor, çok yoruyo kilo alamamasi ondan olabilir dedi😟😟 bir 3-4gün bi bakalim böylr deneyelim dedi , keṣke sormasaydim ya keṣke ben sormasam bu yapmiyacaklardi sanki

Benimde yeni sütünü iciyor çok şükür metabolizma sorunu.olabilri dedi bir değeri yüksek çıkmış laktat diyorlar moralim bozuldu bu hafta cikiracam diyo ama bakalım hayırlısı arrik anlayaniz var mı bu değerler ne demek kafam da karıştı önemli bişi olsa sevk ederdim dedi biraz rahatladım ama metabolizmik bir hastalığı ilabilir dedi taburcu olduktan sonra geleceksin diyo bilemiyirum nasıl olcak bişi bitti derken başka bişi çıkıyor

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-20-00-39-48-496_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2025-03-20-00-39-48-496_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 14
Bebeğiniz nasıl oldu durumlar nasıl
Merhaba , bizim durumlar kötü gözükmüyor gibi ama çok gelismede kaydetemedik son 10 gün. Ara ara maske takiyolar ama biraz daha yumusak bi maske hic gormemistim yumusak plastikten, biz üzülüyoruz diye bize gostermiyolar takili anini her gittimizde normal nazal vardi,bugun banyo yaptirdim bütün tamamen cihazlardan cikardilar. 3 aylik oldugu için fotograflarini cektiler , güzel böyle fotograflariyla birlikte 3 aylik bi dekor yapmislar çok tatliydi. Kilo iki gün önce 2450gramdi,yarin tekrar bakacaklar 2.5 kilo olmustur belki inşallah saglam kilo alir. Eger kilo saglam aldiysa bu ṣekil 1 hafta daha ara ara maske takacaklar enerji cok harcamasin diye. Ṣuan kiloya odakli gibiyiz,heralde bize oksijen cihazini egitimini verecekler yakinda evdede kullanmak için ,inşallah ihtiyaci olmaz ama olursada yapacak bisey yok geceleri takacaz o oksijen makinasini.taburculuk hakkinda hic bisey soylemiyolar hiç tiyo bile vermiyolar.biberon iṣi halloldu gibi artik bradikardi olmadan iciyo kendisi , nefes alacagi zaman biliyo artik duruyo nefes aliyo sonra tekrar devam ediyo.bide beslenme düzeni degisti gibi ne zaman isterse o zaman veriyolar sütü ve ne kadar içebilirse, bazen 3 saatte uyaniyo istiyo bazen 5 saatte asagi yukarida 75ml veriyoruz ,benimle babasiyla bitiriyo ilk 50ml zaten hemen bitiriyo ama geri kalani biraz bekleye bekleye veriyoruz yoruluyo. Arada sirada sadece 50-60ml ictigide oluyomus hemşirelerle. Ben halen Turkiyedeki her 2 saatte yada 3 saatteki sistemin daha mantikli oldugunu dusunuyorum ama burda israrla en az 4 saate alistirmaya calisiyolar. Keske 24 saatte 7-8 defa 60ml verseniz diyorum onlarda tam tersi iyi süt iciyo 75ml olarak 24saatte 5 defa verelim diyolar.kesinlikle uyuyosa 4-5 saat önce uyandirmak istemiyolar uyku aliskanligi için,bizede uyanip isterse verin kendini uyandirmayin evde 4 saatten önce eger uyuyosa diyolar.biraz canım sıkılıyo ,moralimi düzeltemiyorum , alistik her 1hafta yada 10 günde yeni bi gelisme olmasina,sanki bu sefer olmadi gibi geliyo,cok üzgün moddayim.ama en azindan artik süt içmesini kavradi ogrendi o teselli oldu.

Sizin servis nasil? Beslenme saatleri kaç ml biraz bilgi verip anlatabilirmisin,merak ediyorum farklarini. Anne memeden emince nasip hesapliyolar burda bizim hastane yapmiyo ama diger hastaneler bebegi emmeden önce tartip bide emdikten sonra tartiyolarmis ne kadar ictigini bulmak için,bizimki emmiyo artik zaten gerek yok ama biberonu fln hesapliyolarmi kaç ml icecegini, beslenme saatinde uyuyosa uyandiriyolarmi bekliyolarmi?

Bide yeni gelisme taburcu olunca ,her gün uzman hemsire gelecek eve hastane gonderecek 1 saat kalacak bizle hersey düzene giresiye kadar hergün,bebegin durumunu kontrol için sigorta karsiliyo hepsini.bide sende biraz kaygilisin ev sureci nasil olcak diye ,kaygili olmayan yoktur bende kaygiliyim. Sordum eger oksijen destegi bile gerekmez ise evde ,gene bisey olursa dedim, istersen saturasyon aleti veriyolarmis ayagina takip geceleri takip etmek için.bilmiyorum Turkiyede siz isteyince veriyolarmi emanet olarak. Ama vermiyosalar bile kaygin varsa ṣimdiden bak saturasyon cihazi alabilirsin burda 50-60 euro. Biz euro kazandigimiz icin 50-60TL olarak düṣün gercekten bize ucuz.sizin durumunuzu bilmiyorum ama aṣiri külfet olmaz ise ondan alabilirsin böylece en azindan geceleri ayagina takarsin ,kafan rahat eder daha rahat olursun diye düṣünüyorum.Ṣahsen ben öyle yapacam.
Ama senin yazini bekliyorum beslenme hakkinda orda nasil yaptiklarini,size ve diger bebeklere beslenme sorunu olmayanlara fln

Benim kızım da üç kaldı. Süt olmuyorsa olmuyordur bence çok önemli değil anne sütü. Bazen yaramıyor çocuğa yapacak bir şey yok mama verirsiniz. Kiloları 2,5a yakın olunca taburculuk konuşulur baya erken doğdu sizinkiler de
Merhaba Bessste , siz taburcu olduktan sonra saturasyon aletine ihtiyac duydunuzmu evde?hiç kullandinizmi ne olur ne olmaz diye, yoksa renginden fln anlayabiliyormuydun acaba

Merhaba Bessste , siz taburcu olduktan sonra saturasyon aletine ihtiyac duydunuzmu evde?hiç kullandinizmi ne olur ne olmaz diye, yoksa renginden fln anlayabiliyormuydun acaba
Merhaba. Hayır kullanmadık taburcu olmadan 10 gün kadar önce zaten oksijen desteği almıyordu. Doktorumuz da ciğerleri toparladı sadece hasta olmasın gibi şeyler söyledi bize. Morarma nefessiz kalma ya da aşırı bitkinlik sürekli uyuma hali olursa hemen kendisine getirmemizi acile değil yoğun bakıma getirin diye tembihlemişti ama çok şükür yaşamadık. İnşallah sizin de ihtiyacınız olmayacak. Satürasyon sıkıntılı bebekleri oksijen tüpüyle taburcu ediyorlar genelde. Yani bir rahatsızlığı olduğu zaman satürasyon sıkıntılı olabilir

Benimde yeni sütünü iciyor çok şükür metabolizma sorunu.olabilri dedi bir değeri yüksek çıkmış laktat diyorlar moralim bozuldu bu hafta cikiracam diyo ama bakalım hayırlısı arrik anlayaniz var mı bu değerler ne demek kafam da karıştı önemli bişi olsa sevk ederdim dedi biraz rahatladım ama metabolizmik bir hastalığı ilabilir dedi taburcu olduktan sonra geleceksin diyo bilemiyirum nasıl olcak bişi bitti derken başka bişi çıkıyor
Yoğun bakımdan çıkan bebek sadece beslenme ihtiyacı varsa çıkar. Yani bir hastalık varsa çıkaramazlar O yüzden kendinizi korkutmayın. Taburcu olunca zaten uzun bir süre doktorlara gideceksiniz. Nöroloji takipli olacaksınız. Göz muayenesine gideceksiniz. Aylık kontrole gideceksiniz. Ciğerleri için gideceksiniz. Kardiyolojiye gideceksiniz. Gideceksiniz de gideceksiniz yani :)

Merhaba bizde 1880 olduk serum desteginden kurtulduk arrik 60 70 ml içiyor 2 kiloda çıkartıcıcaz dedi muhtemeken saliyi falan bulur hayırlısı artık ben her saat iniyorum 5 de girdim 6 da cikrim daha yeni uyumaya geldim sabah 8 de tekrar gitmek gerekiyor her 3 saatte bir gidiyoruz geceleri uykusuz kalıyorum aşırı alıştırma oluyor benim besledigim kadar özenli besleniyorlar çünkü ben 70 ml hepsini yavaş yavaş iciriyorum kilo kaybı olmadin die zateb baya kilo kaybı duraksama yaşadı hemşireler 30 dan sinra zor etmiyokar kendi istekli içmesini bekliomar bizim burda her hemsrie 3 bebeğe vakiyor beslenme saatlerinde içeri giriyoruz emzirenler emziriyor sonra mama takviyesi getiriyorlar bebek ne kadar içerse onuda emzirmeden sonra iciriolar uyuyan bebekleri bizzat uyandirmamizi soyluyolar uyusamda içecek eğer mamayi içerse bebek tam doymuş olarak goruyokar mamayı icmezse anne sütü yeterli gelmiş gibi goruyokar ben mama ile besliyorum hepsini içirip o şekilde cikiyorum onun öncesinde zaten doktorun belirlediği CC de veriyodun fazlasını asla vermiyolardu bebek aglasa bile emzirdigim zamanda bebek ne zaman emmeyi kestiyse doymuş kabul ettiler zaten aralarda bebek asiri ağlarsa anneyi arayıp gel besle diolar hergun banyo yaptırıyorlar hemen hemen kilolar hergun bakılıyor dokrotlar sürekli vizit atiyolarlar sadece bazı hemşireler egoist onun dışında Allah hespinden razı olsun bence bebekler 3 saatte beslenmeli uzatma arayı derim bu şekilde çabuk kilo aliolar doktor bana kilosu ne kadar artarsa oksijeni o şekilde düzelir dedi şu an kuvez içi çok düşük veriliyo satirasyonu distugunu gornedim yinede o aleti doktora danisacagim aslında sizin bebeğin kilosu da iyi bence oksijeni toparlanır zamanla dediğim gibi oksijende uzun kalsin takı duzelene kadar merak etme ciğerler kendini doğum zamanına göre topluyor bence keşke aynı hastanede olsaydık iyi olurdu merak etme biz çok şeyi aştık inşallah bu günlerde gelip geçer herşey Allah'tan

Merhaba bizde 1880 olduk serum desteginden kurtulduk arrik 60 70 ml içiyor 2 kiloda çıkartıcıcaz dedi muhtemeken saliyi falan bulur hayırlısı artık ben her saat iniyorum 5 de girdim 6 da cikrim daha yeni uyumaya geldim sabah 8 de tekrar gitmek gerekiyor her 3 saatte bir gidiyoruz geceleri uykusuz kalıyorum aşırı alıştırma oluyor benim besledigim kadar özenli besleniyorlar çünkü ben 70 ml hepsini yavaş yavaş iciriyorum kilo kaybı olmadin die zateb baya kilo kaybı duraksama yaşadı hemşireler 30 dan sinra zor etmiyokar kendi istekli içmesini bekliomar bizim burda her hemsrie 3 bebeğe vakiyor beslenme saatlerinde içeri giriyoruz emzirenler emziriyor sonra mama takviyesi getiriyorlar bebek ne kadar içerse onuda emzirmeden sonra iciriolar uyuyan bebekleri bizzat uyandirmamizi soyluyolar uyusamda içecek eğer mamayi içerse bebek tam doymuş olarak goruyokar mamayı icmezse anne sütü yeterli gelmiş gibi goruyokar ben mama ile besliyorum hepsini içirip o şekilde cikiyorum onun öncesinde zaten doktorun belirlediği CC de veriyodun fazlasını asla vermiyolardu bebek aglasa bile emzirdigim zamanda bebek ne zaman emmeyi kestiyse doymuş kabul ettiler zaten aralarda bebek asiri ağlarsa anneyi arayıp gel besle diolar hergun banyo yaptırıyorlar hemen hemen kilolar hergun bakılıyor dokrotlar sürekli vizit atiyolarlar sadece bazı hemşireler egoist onun dışında Allah hespinden razı olsun bence bebekler 3 saatte beslenmeli uzatma arayı derim bu şekilde çabuk kilo aliolar doktor bana kilosu ne kadar artarsa oksijeni o şekilde düzelir dedi şu an kuvez içi çok düşük veriliyo satirasyonu distugunu gornedim yinede o aleti doktora danisacagim aslında sizin bebeğin kilosu da iyi bence oksijeni toparlanır zamanla dediğim gibi oksijende uzun kalsin takı duzelene kadar merak etme ciğerler kendini doğum zamanına göre topluyor bence keşke aynı hastanede olsaydık iyi olurdu merak etme biz çok şeyi aştık inşallah bu günlerde gelip geçer herşey Allah'tan
Bize 4 saatten önce vermiyolar ya ama bi öncekinde mesela 10ml bitiremeyip kaldiysa 2 saat sonra uyanirsa aglarsa o kalani veriyolar. Her 4 saatte 70ml olarak , erken gidersem uyandirma diyolar uyuyosa taki beslenme saatine kadar , biraz gectikten sonra zaten kendi acikip ortaligi yikiyo,beslenmeden önce atesine bakip altini degistirmek lazim,yikiyo ortaligi zor degistiriyorum. Bu aksam 70cc verdim gram yorulmadi gozunu kirpmadi bile ,halen araniyodu dedim lutfen aç biraz daha verelim sadece 10cc daha verdi onuda bitirdi gene ayni, dedim bi daha verelim , hayir veremeyiz karnina bisey olur dedi ama yarin doktorla konusuyul biraz daha yukseltelim dedi galiba 75ml yaparlar anca,4 saatten önce dedigim gibi içemedigi varsa onu baska kesinlikle vermiyolar. 3 saat dedim hayir uyandirmayalim ilerde cok sorun yasarsin dedi inat ettiler.ama bu aksam 3 saat surdu uyumasi 80ml den sonra acliktan uyumuyo resmen. Hayirlisi çok katı ve inatlar eve cikasiya kadar onlari dinlemekten baska ṣansim yok.Bu gune kadar bende asiri memnundum ,cok cok cok iyiler ama kurallar hakkinda çok kati ve disiplinliler doktor onay vermediyse hayatta yapmiyolar. Yani toplamda gunde 450ml geçmiyo en fazla 450ml ṣuan yarinda taṣ catlasin degistirirse 500ml yapar günlük toplam. Yarin kilosuna bakacaklar bakalim kaç oldu 3 gündür bakmiyolardi, boyuna dün baktilar 45cm , kisami sence 2.5kilo için?

Bize 4 saatten önce vermiyolar ya ama bi öncekinde mesela 10ml bitiremeyip kaldiysa 2 saat sonra uyanirsa aglarsa o kalani veriyolar. Her 4 saatte 70ml olarak , erken gidersem uyandirma diyolar uyuyosa taki beslenme saatine kadar , biraz gectikten sonra zaten kendi acikip ortaligi yikiyo,beslenmeden önce atesine bakip altini degistirmek lazim,yikiyo ortaligi zor degistiriyorum. Bu aksam 70cc verdim gram yorulmadi gozunu kirpmadi bile ,halen araniyodu dedim lutfen aç biraz daha verelim sadece 10cc daha verdi onuda bitirdi gene ayni, dedim bi daha verelim , hayir veremeyiz karnina bisey olur dedi ama yarin doktorla konusuyul biraz daha yukseltelim dedi galiba 75ml yaparlar anca,4 saatten önce dedigim gibi içemedigi varsa onu baska kesinlikle vermiyolar. 3 saat dedim hayir uyandirmayalim ilerde cok sorun yasarsin dedi inat ettiler.ama bu aksam 3 saat surdu uyumasi 80ml den sonra acliktan uyumuyo resmen. Hayirlisi çok katı ve inatlar eve cikasiya kadar onlari dinlemekten baska ṣansim yok.Bu gune kadar bende asiri memnundum ,cok cok cok iyiler ama kurallar hakkinda çok kati ve disiplinliler doktor onay vermediyse hayatta yapmiyolar. Yani toplamda gunde 450ml geçmiyo en fazla 450ml ṣuan yarinda taṣ catlasin degistirirse 500ml yapar günlük toplam. Yarin kilosuna bakacaklar bakalim kaç oldu 3 gündür bakmiyolardi, boyuna dün baktilar 45cm , kisami sence 2.5kilo için?
Benimde dün 5 gram verdi günlük 50 CC aliyo.fazla da içer ama vermiolar rahatsız olur diolar yanimtoplam 400 ml ediyo heralde günlük ama kilo almıyor kilo alımı çok yavaş metabolizma rahatsızlığı olabilir diyolar kilo alımı yavaş olduğu icin bilmiyorum kafam çok karışık benim sütüm boşuna kesilmiş gibi his var içimde keşke anne sütü alsaydı çoktan toparlanırdi üzülüyorum diğer alerji mamasını kusuyordu bence anne sütünü ondan kustu doktorları anlamiyroum iki tane doktor var biri öle diyo biri bole dio.ne yapacağımı sasridum dün iki kilo olsun cikaricam seni dedi bir türlü iki kilo olmadı çocuk bir aydır hep 1700 1800 perde gidip geliyor çıldırmak üzereyim hadi diğer mama kusturuyor dedim almamasi normla dedim bu mamayı içiyor yine almıyor kalorisi düşükse kalorisi yüksek başka mama deneyin vallla bikrim ya bu haftada cikamicaz.gibi.bugun rop muayesini var yine kilo verir şaştım kaldım ya arrik alerji testleri negatif cikiota nasıl oluyoda alejisi var dioalr bilemiyorum bakacaz artık gün gün kilosunu takip edicez inslalah bugün alır eve cikijca daha güzel alır hem başka doktorlara da götüreceğim alerji bölümüne falan götürmeyi düşünüyorum benimkide dün 45 cm oldu baş çevresi 31.5 ama kilosu az acaba inek sütlü normal Aptamil denesek çok mu kötü olur onlar en azından çabuk kilo aldırıyor

Back
X