Emzik vermeleri lazim, muakkak emzigini alin.emzik gelistiriyo çok.sütü yutkunamaz belki daha.Bence çok önemli.bizde emzik kendileri veriyo ama orayi bilmiyorum. Hatta her yere düṣeni ,kim ugrasacak dezenfekte makinasina atmaya diyip istiyosaniz alin diye hatira veriyolar belki evde 10 tane oldu minicik emzikler. Onu muakkak alin bence, burdaki sistem ṣöyle ilk günler devamli düṣürüyodu bizimki emzigi ama 1 haftada cözdü onunla uyuyo, zaten emzigi çözer çözmezde ilk 2-3 gün direk ṣiringanin ucuna pipet gibi takip sütü onla yavas yavas veriyolar direk dilinin üstüne 1ml sonra 3ml gibi artirarak, sonra biberonun ucunu agzina veriyolar yine ṣiringa ile biberonun ucuna sıkıyolar ordan emdiriyolar alismasi için biberona, onada alisinca direk biberonla veriyolar ama icebildigi kadar ,içemedigi direk mideye olacak ṣekilde.ondada 10-15ml iciyo,sonra istemiyo.onu icerken daha tam gelismedigi icin aṣiri yoruluyo,bide yutma refleksi iyi bilmediginden heyecanla çok emi emiveriyor bogazi sütle doluyo, direk bradikardi oluyo kalp atislari bi anda yavasliyo,o zaman hemen cekiyolar agzindan, kendi kendini toparliyo.yani öyle bi anda veremiyolar, bide bizimki mideye 30ml lere yaklasinca basladilar ,sizinki kac ml ṣuan daha azdir tahminim.bugunde ilk defa meme denediler direk aldi agzina ama daha cok küçük biraz içinde yoruldu uyudu,yetmiyo daha ağzı. Gelecek hafta baslatacaklar memeyede, bu aksam dizime puff yastik koydular ona yan yatirdilar biberonla ben verdim.sirt üstü daha ayarlayamiyo çok cekiyo doluyo agzi sütle.37-38 günde biberona baṣlartilar ama dedigim gibi azar azar minik minik adimlarla