28 aylık konuşmuyor

61eda61

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2023
120
33
31
Arkadaslar merhaba 28 aylık oglum kelimeler var ama konusmıyor dedigimi yapar iletişim cok iyi kalabalık ortamdada oynat herkesle parkta vs tv yok sadece yemek yerken oda cok az bagımlı degil telefon tablet yok kıtap okuyorum ama cümle kurmuyor arada ne anne der sadece bu durumu yaşayanız varmı baska bir platformda 2.5 yaşında kızı olan anneye otizim demişler konusmuyor diye ama otizim daha farklı degilmi ya bana ne önerirsiniz bide wc egitimi nasıl olucak mesela anne kakam geldi vs nasıl dicek

Sadece konuşmama otizm belirtisi değil gecikmiş konuşmadır otizm çok Farklı bir dünya bilgili bir kişi hemen anlayabilir.Göz teması ismine dönme işaret etme komut alma bunlar ayırt edici faktörlerdir.Tuvalet eğitimi meselesine gelince benim oğlum 3 yalından sonra kelime çıkarmaya başlamıştı o dönem tuvalet eğitimi almıştı bir şekilde belli ediyordu 1 haftada tamamlamıştık hareketlerinden tuvaleti geldiğini anlıyordum kendi de gidip tuvaletine oturuyordu.Konuşma için bol akran bol sosyal ortam sıfır ekran.imkan varsa dil konulma terapisi

Cok sagolun evet ismine dönme vs hepsi var bir tek konusma sıkıntı bizimkinde wc egitiminide takmıyım o zaman ögrenebiliyor yani

Benim oglumda26aylikken konusmaya başladı Instagram dan bıcır bıcır buket hanımı takip ederek ilerledim çok faydası oldu bize birde konuşmadan bile anlarsınız siz cisi olduğunu biz 21aylikken öğrendik gece ve gündüzü bir şekilde anlasiyorduk

Bende bakım sayfaya elinde sonunda konusucak dimi baska sorunumuz yok

bir acilacak ayyyyy anne bu ne demeye milyon kere ozaman bu konuyu hatirlarsiniz wc egitiminde kizim cook kucuk oldugu icin konusamadigindan beden dilini kullaniyordu。demesine cokta gerek yok kakam geldi diye bisekilde gosteriyor

bir acilacak ayyyyy anne bu ne demeye milyon kere ozaman bu konuyu hatirlarsiniz wc egitiminde kizim cook kucuk oldugu icin konusamadigindan beden dilini kullaniyordu。demesine cokta gerek yok kakam geldi diye bisekilde gosteriyor
Gercekten oylemı ya benim ilk cocugum ya cok bılmıyorum insan kaygılı oluyor bide

Benim erkek kuzenim 2 yaşına kadar konusmamisti hatta tepki bile vermiyordu çoğu zaman. Sonra bı anda konuşmaya başladı ama çok açık ve net konuşuyordu herkes şaşırmıştı valla. Erkek çocuklar biraz geç konuşuyor diye biliyorum. Yinede bı uzmana gösterin isterseniz içinizde şüphe kalmasın. Tuvalet eğitimine kendi hazır olmalı ama sanırım sizinde sormanız lazım lazimlik ya da klozet için ufak kapaklar var çocuklar için onlardan alabilirsiniz daha kolay alışmış olur siz yönlendirin ama şuan hazır değilse üzerine gitmeyin kizmadan baskı yapmadan destekleyerek halledilmesi lazim

Yok suan erken ıstemıyorum 2.5 yasından somra düşümüyorum inşallah benımkıde acılır ya insan takıyor işte

Yok suan erken ıstemıyorum 2.5 yasından somra düşümüyorum inşallah benımkıde acılır ya insan takıyor işte
Tuvalet için mi ? Kendimi hazır hissedince zaten illaki belli edecek çok geçte kalmayın zorlar o zaman. Sürekli sohbet edin ama konuşması için üzerine gitmeyin ters tepki verebilir inşallah konuşur o zamanda susturamayacaksin

İnş cok sagolun

bıcır bıcır buket bence de çok faydalı. onun söylediği ilk şey çocuğun konuşması gecikmişse işitme testi yapılmalı. kulağında sıvı birikimi veya başka bir nedenden net duymuyor o yüzden konuşmuyor olabilir. yemekte de olsa ekranı bir süre kapatın. yemek yerken sizle aynı seviyede ve oturur pozisyonda olduğu için konuşma çalışması için çok iyi fırsat. çatal, kaşık, tuz ektim, ekmeği kopar, havucu yuttum diye konuşun, yüzünüzü net gördüğü ve konuştuğunuz şeyler somut olarak önünde olduğu için çok şey öğreniyorlar. Şimdi hastalık sezonu bitiyor. Yarım gün kreşe gönderebilirsiniz maddi imkanınız varsa.

Merhaba konustumu ayni durumdayım isteyince herkelimeyi pat diye söylüyor .
Ama mesela dondurma do , ayak aak, döt, kaka , anne(adde), baba , dede, abla bide kizardesim beyza :) anne demeyen çocuk Beyza diyor bu ne renk diyince beyaz diyor.
Aslinda kelimeleri var ama yarım ve değişik.

9 aylıkken gelişim testi 1.5 yas çıkmıştı
1 yaşındayken 2.5 3 yas çıkmıştı.
Cidden hani maasallahi var ama konuşma yok çok üzülüyorum .
Kendini ifade edemediği için de daha çok hırçın

Konuşmuyor ama herseyde eli var

Demin abba hadi galk diyor.
Hadi git
Adde çiş.
3 kelimelik cümle kuruyor anlamlandirdiklariyla.
Bariz 2 3 ay konuşması geriden geliyor

Muhittin 2-3 ay çok kısa bir süre değil mi? Gelişim testi neyi ölçüyor bilmiyorum ama ondan etkilenip çok mu beklentiye girdiniz acaba? Ne güzel kelimesi var, cümlesi var. Bol konuşma, kitapla gerisi gelir.

Merhaba bende de aynı durum mevcut. 2,5 yaşında kızım var ve 6 yaş büyük ablasıyla baya oynuyorlar tabi arada kavga da oluyor ama cümle kuramıyor. Aba hadi ,aba gel.

Anne
Baba
Dede
Anneanne
Hala
Bunları söyleyebiliyor
Ablası da geç konuşmuştu 3 -3,5 yaşından sonra.
Üzulüyorum acikcasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…