Teyzeler kızımın damar yolu beslenmesi dün çıkarıldı çok şükür artık sadece mideden besleniyor hala hortumla ama olsun bunada şükür 20ccye çıkarılmış beslenmesi şükür şimdilik bi sıkıntı yok ama doktorumuz hala riskli diyo bağırsak yırtılması olabilir falan filan dedi azonce yanından geldim bi güzel bi tatliki dawsanım annesinin prensesi bugünlere şükür 1225 grm olmuş maşallah rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın inşallah
MashAllah cok guzel haberler. Premature dogan kiz bebeklerin oglanlardan daha dayanikli oldugunu ve tedavilere daha guzel yanit verdiklerini soylemisti bizim doktorlar.
Size tavsiyem simdi kis mevsimi yakin, milletde bir grip, virus, bogaz agrisi gibi bulasici seyler var. ailenizde hasta birisi varsa onlari yanina goturmeyin. Kendiniz bile boyle birsey atlatirsaniz, 3 veya 4 gun uzak durun. Disaridan telefonla gelisimini takip edin. Cunki minicik bir mikrop onlarin narin bedenlerine cok fazla gelebiliyor ve kat ettikleri yolun basina donebiyorlar. Allah korusun cok kotu sonuclara bile goturebiliyor.
Birde kucaginiza alabiliyorsaniz kisa sureligine bile olsa alin, kalb hizaniza gogsunuze yatirin. Bu mucizevi bir tedavi. Cok ise yariyor.
Benim oglum bir gece cok fenalasmis. Cagirdilar bu gece kaybedebiliriz diye. Hastaneye gidene kadar tabi yollar bitmedi, midem agzimda. Doktorlar kapida karsiladi, hemen Kucagima verdiler, ilk kez ozaman kucaklastik. Her yerinde borular, birseyler takili. Tutmasi bile cok zordu. Yalniz o bir saatin icinde olecek dedikleri oglumun, kalb atislari, nabzi, tansiyonu herseyi kucagimdayken duzeldi.rengi pes pembeye dondu. Koklastik saatlerce. Artik kollarimi hissetmiyordum. Okadar kendimi zorlamisimki, haraket etmiyim, bogazindaki boru cikmasin, biryeri acimasin diye. Bunu ben bizzat yasadim. Oyle kuvvetli bir bag varki anne ve bebeginin. Lutfen onu her firsatda tutun.
Merak etmeyin, soylediginiz gelismeler, ben yogun bakimdayken taburcu olan bebeklerin gosterdigi gelismeler. InshAllah sagsalim gotureceksiniz kizinizi evinize. Rabbim o mutlulugu yasatsin. Amin. Galiba abiside var evde. Ona yasatsin bu sevinci Rabbim. Benim yavrularim cok uzulduler kardesleri eve gelemediginde. Resimlere doktuler hasretlerini. Onun minik ellerini ayaklarini cizdiler. Ona hevesle aldiklari battaniyeleri tutumlari veremediler. bizde orada 27 haftalik dogan ve kendi oglumuz gibi sevdigimiz taburcu olan baska bir bebege hediye ettik. Simdi onu seviyoruz gidip gelip.
Size duaciyim ve takipteyim. Guzel gelismelerinizi bize yazin. Icim ferahliyor. Bir premature bebek sag salim hastaneden ciksa, kendi acimi unutuyorum.
Son birsey, sutunuzu sagip bir yudumunu bile ziyan etmeden dondurun. Kiziniz su an az tuketse bile, oyle cabuk bir gelisme gosteriyorlarki ansizin, sut yetisdiremiyeceksiniz. O yedektekiler cok makbule geciyor. Gunde 4 defa sagmanin altina dusmeyin derim. Affiniza siginarak tecrubelerimi aktariyorum. Belkide bunlarin hepsini biliyorsunuz. Ben bilmiyordum. Keske birileri banada yol gosterseydi.