• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 28+6 günlük doğum yaptım tecrubenize ihtiyacım var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ya tam açıklayıcı değil konuşmaları zaten bişe anlamiyoruz iyice korkutuyor umut bağlama diyo bu bölgenin en iyi doktor ve hastanesi burası yapilabilecek herseyi yaptık sanırım gerisi rabbime kaldı size ne derdi mesela neler oldu kaç günde aldınız kucaginiza
Aynen bizde de oyleydi.çok korkutuyordu bizi de.hatta emme refleksi var mı dedim.çok küçük daha çok zaman var dedi.iki gün sonra emzirmeye cagirdilar.biz kalmadik orda iki günde bir gidip geldik.yirmi gün kaldı oğlum.iki gece de normal serviste tuttular.üç aylık şimdi.yani hiç umut vermiyor konuşmaları.zaten aynı cümleleri herkese söylüyor☺ kızım da erpa da kalmıştı.daha küçük olmasına rağmen doktor umutlu konuşuyordu.tekden de tam tersi oldu.oğlum daha büyüktü.ama hep korktum çocuğum ordayken.hiç üzulme canim.dua edelim

A
Aynen bizde de oyleydi.çok korkutuyordu bizi de.hatta emme refleksi var mı dedim.çok küçük daha çok zaman var dedi.iki gün sonra emzirmeye cagirdilar.biz kalmadik orda iki günde bir gidip geldik.yirmi gün kaldı oğlum.iki gece de normal serviste tuttular.üç aylık şimdi.yani hiç umut vermiyor konuşmaları.zaten aynı cümleleri herkese söylüyor☺ kızım da erpa da kalmıştı.daha küçük olmasına rağmen doktor umutlu konuşuyordu.tekden de tam tersi oldu.oğlum daha büyüktü.ama hep korktum çocuğum ordayken.hiç üzulme canim.dua edelim

Allahım inşallah bizide mutlu eder sağ salim kucağımizda ayrılırız şu şehirden adaklar adadim 3 kurban birden kesecegiz rabbim bize bagislasin

Ya tam açıklayıcı değil konuşmaları zaten bişe anlamiyoruz iyice korkutuyor umut bağlama diyo bu bölgenin en iyi doktor ve hastanesi burası yapilabilecek herseyi yaptık sanırım gerisi rabbime kaldı size ne derdi mesela neler oldu kaç günde aldınız kucaginiza
Bize hep bağırsak en büyük korkumuz derdi.bir iki defa beslenmeyi kestiler.sonra da dedi ki bana sutunuz de mikrop çıktı vermiyecez.mama verecez ama sutunuzü saklayın dedi.sonra kullanın dedi.bana hiç inandırıcı gelmedi.anlayacağın doğru dürüst beslenmedı bebeğim.1550 gr dogdu 1770 le taburcu oldu.

A

Allahım inşallah bizide mutlu eder sağ salim kucağımizda ayrılırız şu şehirden adaklar adadim 3 kurban birden kesecegiz rabbim bize bagislasin
amin.inşallah siz de sorunsuz alırsınız.gelişmeleri yaz mutlaka.hayırlı haberlerini bekliyorum

Benim sütümü değil mama veriyorlar doğduğu günden beri birgün verip kabul etmeyince birgün daha bekliyorlar birergun arayla deniyorlar ama 1hafta dır kabul etmedi hala

Benim sütümü değil mama veriyorlar doğduğu günden beri birgün verip kabul etmeyince birgün daha bekliyorlar birergun arayla deniyorlar ama 1hafta dır kabul etmedi hala
Bebeğin şu an damardan besleniyor.beslerler yakında merak etme.zaten prematurelerde bağırsak sorunlari çok yaşanıyor.içini ferah tut.sonraki günler için süt biriktir bol bol.

Allah yardımcınız olsun.kuzenimin kızı da öyleydi hatta ağzından kan tmıstı o derece şimdi 2 yaşında ve cok ii

Yokmu anneler başka kimse yokmu nolur

canım benim bebeğimde 28+6 da doğdu. 990 gr doğmuştu ve aynı beslenme problemi bizde de vardı. 3 ay sonunda taburcu olduk ve bebeğim yaklaşık 1.5 ay hiç beslenemedi sadece serumla beslediler. bana da her an herşeye hazırlıklı ol dediler hep. biliyorum çok zor günler. benim de gözümde yaş hiç kurumamıştı. ama sen Allah a sığın ve bol bol dua et. bebeğin küçük olabilir ama inan bizden çok çok daha güçlüler. doktorlarda herkese aynı şekilde konuşuyorlar çünkü bu bebekler çok çabuk hasta olup biraz zor iyileşiyorlar. tedbir bir nevi. sen güçlü ol ki bebeğin de güçlü olsun. bol bol dua...

1hafta önce 28+6 günlükdoğum yaptım 4 gün burnundan hortumla hava veriliyordu ama 2 gündür normal kuvez ici hava alıyor ancak doğduğundan beri beslenmeyi kabul etmiyormus ve safra kusuyormus bugün yine yanında yeşil safra kusmus borusu poşeti vardı doktoru bugün durumunun iyi olmadığını hareketlerinin azaldığını söyledi ve enfeksiyon dan supheleniyoruz dedi başından böyle bişe geçen varmı beslenmeyi kabul edermi dünyam yıkıldı hastaneden geldiğimden beri agliyorum nolur dua edin başına gelen varsa lütfen bi bilgi versin doktor bişe diyemem herşeye hazırlıklı ol bebeğin çok küçük diyo yalvaririm dua edin kimin duası kabul olur bilinmez rabbim kimseyi darda koymasin
Canım ben de bu yollardan acı çeke çeke geçtim. Öncelikle benim bebeğime hastanenin ihmali sonucu enfeksiyon bulaştı. Ama antibiyotikle geçti çok şükür.ve küçükluk mevzusuna gelince 24 haftalik bebegin sapasağlam taburcu olduğunu gördüm yavrumu beklerken.dua ve sabır ile bekliyeceksiniz başka çaresi yok.sizin de iyi haberlerinizi almak umuduyla.

Umarim bebeginiz sagliklidir ve Rabbim yardimciniz olur. Umarim iyi bir hastanedesinizdir bunun da cok onemi var bence. Ben 28 haftalik dogmus biriyim ve 27 yil once dogmusum. Diyecegim o ki o zamanin sartlariyla doktorlarin kestigi umudu annem kesmemis hic.siz de hayirlisini dileyin ve dua edin. Rabbim hayirlisini nasip etsin siz ve bebeginize. Kucaginiza saglikla aldiginiz gunler gostersin.

Sizin yavrunuz icin cirpinmaniz beni o gunlerime goturdu. 19 Mayis 2015 gunu 25 haftalik oglum dunyaya geldi.
Kuvezdeydi. Agzindan boru ile nefes aliyordu. Oda cok yesil safra cikardi. Sutumu bir turlu kabul etmiyordu minik bunyesi. Aynen sizdeki gibi, bir gun ara sonra hep denediler sut vermeyi. 5ml sut aldigi gun bayram ediyordum. Yavas yavas vucutlari adapte oluyor. Aliyorlar. Inanin keske tek derdi o olsaydi. Sayisiz enfeksiyonlar, kan vermeler, damardan beslenme, topukdan her saat basi kan almalar, okadarki topuk mos mor, kan alacak yer yok, beyin kanamasi en cok bizi yikan, kalbindeki bir kapakcik var kendiliginden kapanan onun kapanmamasi ve daha sayamiyacagim kadar izdirap. Telefon calicak diye o korkulu saatler, gunde iki uc kere hastaneye gitmeler, kotu haber vermesinler diye doktorlarla goz goze gelmeme cabalarim, sutum kesilmesin diye zar zor yemege calistigim o yemekler, sut dolu dolaplar, evde bana ihtiyaci olan iki tane guzel yavrum, esim, yani sizi cok iyi anliyorum.
Zor zamanlar geciriyorsunuz. Yalniz unutmayin, premature bebekler kolay degil. En iyi olani bile bir kac enfeksiyon, ve bazi komplikasyonlar geciriyor. Sut almama duzeliyor emin olun.
Daha bugun benim oglumun yaninda yatan kuvezdeki bebegi ziyarete gittim. 27 haftalik dogmustu. 4 ay hastanede kaldi. Iki hafta once eve cikti sukur. Oksijene ihtiyaci var. su an tupe bagli yalniz onu zamanla aticak. Cok iyi sagligi. Topac gibi olmus. Onunda her asamasinda yanindaydim. Oda atlatdi cok sey beslenme konusunda, kana ihtiyaci oldu vs. Enfeksiyon atlatdi. Ama simdi evde. MashAllah.
Benim ogluma gelince, onu biz cennete ugurladik. Bizi orda bekliyor.

Allah razı olsun keşke başından geçen annelerde bilgilendirebilse yoğun bakım sürecinde başlarına ne geldi neler oldu mide problemi yada başka problem yaşayanlar nolur bişeler diyin 1 haftada yıkıldım yoruldum hergün 2de görüş var gitmeye korkuyorum tlfn caldiginda acaba mı diyorum offf çok zor çok
Beklenen bişeymiydi bebeğin erken gelmesi yani risklimiydi ciğer geliştirici iğne falan oldunuzmu doğum öncesi Rabbim nelere Kadir dir.içini ferah tut artık dört beş aylık bebekler bile biraz hastane bakımından sonra Allah ın izni ile yuvalarına sağlıklı gideviliyorlar.Umarım senin bebeğinde en kısa zamanda gelir evine ...

Sizin yavrunuz icin cirpinmaniz beni o gunlerime goturdu. 19 Mayis 2015 gunu 25 haftalik oglum dunyaya geldi.
Kuvezdeydi. Agzindan boru ile nefes aliyordu. Oda cok yesil safra cikardi. Sutumu bir turlu kabul etmiyordu minik bunyesi. Aynen sizdeki gibi, bir gun ara sonra hep denediler sut vermeyi. 5ml sut aldigi gun bayram ediyordum. Yavas yavas vucutlari adapte oluyor. Aliyorlar. Inanin keske tek derdi o olsaydi. Sayisiz enfeksiyonlar, kan vermeler, damardan beslenme, topukdan her saat basi kan almalar, okadarki topuk mos mor, kan alacak yer yok, beyin kanamasi en cok bizi yikan, kalbindeki bir kapakcik var kendiliginden kapanan onun kapanmamasi ve daha sayamiyacagim kadar izdirap. Telefon calicak diye o korkulu saatler, gunde iki uc kere hastaneye gitmeler, kotu haber vermesinler diye doktorlarla goz goze gelmeme cabalarim, sutum kesilmesin diye zar zor yemege calistigim o yemekler, sut dolu dolaplar, evde bana ihtiyaci olan iki tane guzel yavrum, esim, yani sizi cok iyi anliyorum.
Zor zamanlar geciriyorsunuz. Yalniz unutmayin, premature bebekler kolay degil. En iyi olani bile bir kac enfeksiyon, ve bazi komplikasyonlar geciriyor. Sut almama duzeliyor emin olun.
Daha bugun benim oglumun yaninda yatan kuvezdeki bebegi ziyarete gittim. 27 haftalik dogmustu. 4 ay hastanede kaldi. Iki hafta once eve cikti sukur. Oksijene ihtiyaci var. su an tupe bagli yalniz onu zamanla aticak. Cok iyi sagligi. Topac gibi olmus. Onunda her asamasinda yanindaydim. Oda atlatdi cok sey beslenme konusunda, kana ihtiyaci oldu vs. Enfeksiyon atlatdi. Ama simdi evde. MashAllah.

ELLVAN bebeğin nasıl?durumunuzda bir gelisme var mi?
Çok şükür buna şükür canım beslenmeyi kabul etti 6 gündür falan besleniyor ama doktor yinede bisi demiyor kilosu çok düşük henüz deniliyo

Rabbin
Canım ben de bu yollardan acı çeke çeke geçtim. Öncelikle benim bebeğime hastanenin ihmali sonucu enfeksiyon bulaştı. Ama antibiyotikle geçti çok şükür.ve küçükluk mevzusuna gelince 24 haftalik bebegin sapasağlam taburcu olduğunu gördüm yavrumu beklerken.dua ve sabır ile bekliyeceksiniz başka çaresi yok.sizin de iyi haberlerinizi almak umuduyla.
m

Rabbim ellerimizi boş çıkarmasın ordan

Rabbim sabır versin çok zor yatıp kalkip rabbim diyorum evlat acısıyla bizleri sinama şurdan elim dolu sağlıkla çıkayım gideyim başka hiç birşey istemiyorum size sefaatci olacak meleginiz biliyorum bu sizi rahatlatmayacak ama başka denebilecek bisi yok benim kızıma gelince 6 gündür beslenmeyi kabul etti 1190 gr doğmuştu 764grma kadar geriledi şükür bugün 13cc beslenmeye geçmiş ve 1120 gr olmuş geçtiğimiz hafta 1.derece beyin kanamasi geçirmiş ama ilerlemeden durmuş şimdilik o konuda sıkıntı yok günlük ne olacağı belli olmadığı için doktoru yinede hersey için çok erken diyor ve hala herseye hazırlıklı olun deniliyo okadar çok korkuyorum ki geçen gün kuvezinin yerini degistirmisler içeri girdiğimde yerinde goremeyince bayilicam sandım ölüyordum nerdeyse hemsiresi korkmayın lütfen burda falan diye teskin etti ama o bikaç saniyelik korku ömrümden ömür almaya yetti 5 gündür dünden buyana iyi bi sıkıntı yaşamadık demesi doktorun günü bayram geçirtiyor inşallah kızımı burdan alıp çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum bayramda aldığım ama bütün bayramı hastanede geçirip giyemedigim bayramliklarimi onu hastaneden alıp eve gideceğim gün giyeceğim inşallah rabbim evlatlarimizi bize bagislasin dualarinizi bekliyorum

Back