Ayyyy yaaa ben bunu sadece burda boyleler saniyodum, çok anlayissiz doktorlar demekki Turkiyedede ayni. Ne kadar iyi anliyorum sizi. Çok üzüldüm yaa ama ṣuan sizin için hepsi geride kaldi elhamdülillah , darısı baṣimiza inşallahBen de her sabah 8 de bakalım bebeğin kalbi atıyor mu herşeye kendimi hazırla ölmüş olabilir şeklinde şeyler duymuştum. 3 kere bana ölüm dahil riskleri kabul ediyorum diye yazı almışlardı ay ne günlerdi
Yoğun bakımdaki doktorumuz çok iyiydi ben bunları kadın doğum servisinde yaşadım ama geldi geçti inşallah siz de arkanızda bırakacaksınız evladınızlaAyyyy yaaa ben bunu sadece burda boyleler saniyodum, çok anlayissiz doktorlar demekki Turkiyedede ayni. Ne kadar iyi anliyorum sizi. Çok üzüldüm yaa ama ṣuan sizin için hepsi geride kaldi elhamdülillah , darısı baṣimiza inşallah
Ne güzel şeyler yapıyorlar bizimkinin üstüne beyaz örtü koyuyorlardı Işık direkt gözüne gelir diyeBide unuttum bugün kizimin kuvezinin içine televizyonunu koydular, doktorun ṣakasiydi, bu küvez cami dalgali görüṣ yaptigi için bebegin gözüne zarar veriyomuṣ. Onun için bi kartonda mavi masa örtüsü gibi mavi mavi kareler var ,kartonun diger tarafindada siyah beyaz panda resimleri var. o resimleri baktigi tarafa koyuyolar gözlerine actiginda disariya bakmasin dikkatini o resme versin diye.bana çok akillica geldi ,gercekten bazen biz bile küvezin içine bakarken gözlerimiz yoruluyo camından dolayi.bunu okuyan olursa muhakkak sorsun bunu bebegi icin gozlerini çok açmaya baṣladigi zaman. Ben ilk gordugumde bugun ṣaṣirmistim bu ne diye bana pramature bebek televizyonu dedi artik bunu izliyecek dediler göz sagligi için
Elhamdülillah 20gün bitti 21e girdik. 3.5 gündur extube baya tolere etti dediler inşallah boyle devam eder, ayrica veren Allah alanda Allah ama bazi seblere baglamis.biz normal devlet hastanesindeyiz fransada erken dogum unitesi,zaten burda pek ozel yok. Bugun servisin psikologu randevu verdi gorusmek için sureci anlatti, iyi dusunmeseler niye anlatsinlar deilmi ikinci kategoriyi?bilmiyom cok mutlu olduk dedik demekki ikinci kategori konusuluyoki anlatti, ki süreç söyle olcakmisBide prematüre bebekler çok hızlı nefes alıp verebilirler kalp atışları hızlı olabilir. Benimkiler şuanda bazen öyle hızlı nefes alıp verebiliyor bide kalpleri çok hızlı atıyor bu beni korkutuyor ama çok yerde okumuştum normaldir
Ya yazmasammiki diyorum belki bizim buldugumuz olanaklari baska biri bulamaz üzerim onlari ve sizi diyeNe güzel şeyler yapıyorlar bizimkinin üstüne beyaz örtü koyuyorlardı Işık direkt gözüne gelir diye
Çok güzel ya minicik ve kendi nefes alıyor maşallah ona22. Gün bitti 23e girdik elhamdülillah, entübesiz 5 gün , hersey ṣimdilik güzel maşşallah. 820 gram dediler . Aynen sizinde dediginiz gibi mesela 3 gün hiç almiyo hep ayni ama 4. Gün hooop aliyo sonra bi bakiyoruz 5 gün tekrar hepsi gitmis sonra tekrar 7. Gün tekrar çok almis sonra 8. Gün gene ayni.ama böyle böyle 23 günde 150 gram aldi . Doktor gayet normal ,ilk hafta zaten ödem atmayla geciyo sonra kuvez ortamina uyum sonra entübeden ciktigi icin büyük bi enerji harciyo normal sabırli olun kilo aliminda dediler.insallah böyle devam eder
Çok güzel ya minicik ve kendi nefes alıyor maşallah onaevet kilo alımı gerçekten yavaş ve zor ama olsun sağlığı yerinde oldukça zaten süt veriyorlarsa çocuk stabil olduğu zaman ekstra şeyler ekliyorlar kilo alsın diye. Önemli olan ciğerler gerçekten nefes en önemlisi
Yok burda hastanenin kendi dolapları vardı. Bizim sütümüz üstünde ismi soyismi tarihi yazacak şekilde poşetle veriyorduk. Bizim hastanemiz de mesela donuk olmayanı kabul etmiyordu. Çözünmüş sütleri koymuyorlardı dolaba çöpe atıyoruz donmuş şekilde getirmelisiniz diyorlardı. Her bebeğe kendi annesinin sütü veriliyordu.evet çok mutluyum , inşallah böyle devam eder. Ilk gününden beri anne sütü veriyolar , biraz ona canımız sıkılıyo ama zaruriyet diye yapacak çok da bisey yok.burda süt bagisi diye bi olay var ,anneler sütünü bagisliyo bi tesisde toplaniyor, orda pastorize ediliyo tüm testler yapiliyo sonra bu hastanelere dagitiliyor, o sütten veriyolar kendi annenin sütü gelesiye kadar.benim sütümde hemen geldi çok ṣükür ama hastanenin buzluguna koyuyorum üstü etiketli saatine kadar.haftada 1 kez onlar toplaniyo hastaneden herkezinki , biraz uzak o süt tesisine gidiyo orda diger sütlerle karıṣtirilmadan pastorize oluyo test yapiliyo sonra tekrar bulundugumuz hastaneye gonderiyolar bu süreç iki hafta sürüyo en az demislerdi ama halen ne yazikki benim sütüm o tesisden gelmedi,iki defa toplandi gitti ama daha geri gelmedi. 1kg dan önce starilize-pastorize edilmemis süt vermiyolarmis.Onlar için hani bizim süt anlayisi sut annelik kardeslik olayi olmayinca ,nasil olsa anne sütü var diye o kadar yavaṣ ilerliyoki , gözümüz yollarda kaldi bi gelsede kendi sütümü verseler.Allah bilir kaç tane süt annesi ve kardeṣi oldu ,biraz üzücü ama yapacak bisey yok , sterilize olmasi güzel ama anne süt bagisi tüm sútlerin karistirilip verilmesi pek hosumuza gitmiyo. Vatanimizda Turkiyede nasil bu durum?ordada aynimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?