• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 kilo fazlası olan istikrarsız!

lepetitilke

ElephantLover
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
52
54
18
39
Yaza doğru 83.3 ile başlayıp 76ya kadar düşmüş fakat sonra yine duygusal açlıkla yemeklere saldırıp 83.6 ya kadar çıkmış bulunuyorum.

Hedef 56. yol uzun acelem yok.

Belli bir programım yok. bakalım neler yapacağım.

Ama önemli noktalar ;

*3 lt su içilecek
*mutlaka spor yapılacak
*tatlı yenmeyecek
*6dan sonra birşey yenmeyecek

Bir de yoğurt kürüne başlıyorum bu geceden itibaren. zencefil zerdeçal ve tarçınlı.

Hadi bakalım.

İstersen bende sana katilabilirim benimde 18 kilo fazlam var :) 1.63 boyunda 22yasinda 1 çocuk annesi 73 kilo tontis bir insanım bende kalori sayarak diyet yapıyorum sikmiyorum kendimi istediğimden yiyorum fakat abur cubur ve ekmek hariç ve makarna pilav da :)

Bu zorlu ama sonucunda çok Mutlu olacağın yolda başarılar. Buraya düzenli olarak ne yediğini fazla yesen de yazmanı öneririm. Ya da kendine bi defter yapmanı. Şu an ben öyle yapıyorum. İlk hafta zor ama en çok Mutlu eden hafta ödemle birlikte yağdan verip 2-3 kilo gidebiliyor. Kolay gelsin.

İstersen bende sana katilabilirim benimde 18 kilo fazlam var :) 1.63 boyunda 22yasinda 1 çocuk annesi 73 kilo tontis bir insanım bende kalori sayarak diyet yapıyorum sikmiyorum kendimi istediğimden yiyorum fakat abur cubur ve ekmek hariç ve makarna pilav da :)
Sevinirim :) benim de boy 1.62 ama yaş 31 artık daha zor geliyo kilo vermek. benim e bir oğlum var kilolu hamile kaldığım için doğumdan sonra göbeğim sarktı çok çirkin bi görüntü oldu. en çok da o gidecek mi diye merakımdan kilo vermek istiyorum.

Az önce yoğurt kürü yaptım yedim asıl maraton yarın başlıyor :)

Bu zorlu ama sonucunda çok Mutlu olacağın yolda başarılar. Buraya düzenli olarak ne yediğini fazla yesen de yazmanı öneririm. Ya da kendine bi defter yapmanı. Şu an ben öyle yapıyorum. İlk hafta zor ama en çok Mutlu eden hafta ödemle birlikte yağdan verip 2-3 kilo gidebiliyor. Kolay gelsin.
Dileğin ve önerilerin için teşekkür ederim :) defter tutmak gerçekten motive ediyor. yarın başlayacağım :) her yol mübah :p

Sevinirim :) benim de boy 1.62 ama yaş 31 artık daha zor geliyo kilo vermek. benim e bir oğlum var kilolu hamile kaldığım için doğumdan sonra göbeğim sarktı çok çirkin bi görüntü oldu. en çok da o gidecek mi diye merakımdan kilo vermek istiyorum.

Az önce yoğurt kürü yaptım yedim asıl maraton yarın başlıyor :)
Normal dogumsa sporda yaparsın gider ama benm gibi sezeryansa gitmez kalir ben ideal kiloma geldikten sonra liposaksin yaptircam göbek icin

Evet bugün nasıl geçti?

Sabah kalkıp bir bardak su içtim, üstüne bir fincan da sade şekersiz nescafe. sabah aç karnına içinde metabolizmayı hızlandıran etkisi varmış.
Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, biraz peynir , 2 küçük dilim kızarmış ekmek ve şekersiz çay içtim. çayı kahveyi şekersiz kullanmam bir avantaj tabi:)

Yarım elma ile ara öğün yaptım, öğle yemeğinde de küçük bir porsiyon yoğurtlu karnabahar kızartması yedim. akşamki misafirden kalmaydı sebze olduğundan ve başka yiyecek birşey bulamadığımdan onu yedim. normalde kızartma tercih etmeyeceğim.

ikinci bir ara öğün yapmaya fırsat bulamadım akşam da yine ufak bir porsiyon ıspanak yemeği yedim. 7de yedim. artık su ile devam edeceğim. yatmadan da yine yoğurt kürünü yiyeceğim.

Günü yemek açısından güzel kapattım bir tek geriye spor kaldı. oğlum yatınca egzersiz yapmayı düşünüyorum.

Su konusuna gelince 2 lt yi anca bulabildim. normalde günde 2 bardak falan su içiyorum. su içmemde en ufak değişiklik hemen kilo vermemi etkiliyor. o yüzden 2 lt bile bana faydalı olacak.

Yarın tartıyı görmek için sabırsızlanıyorum. Hergün tartılmak motive ediyor . gram oynayınca seviniyorum.:)

ekmek yerine tam buğday ekmeği ye .. hatta bence hiç yeme . ben hiç ekmek yemediğim zaman kilo veriyorum ... ama pratikte onu yapmak zor bir alışkanlık var ...
ama kesinlikle beyaz ekmek yeme ...çok faydası var ..
etin tavuğun hiç zararı yok . ızgara istediğin kadar ye ama işte yanında ekmek olunca kilo aldırıyor ..
bence bir öğün protein yap ki güçsüz kalma ..
öğlenleri mutalaka tavuk yada balık yada et yemen gerek ..

Dün akşam eşimle monopoly oynadık, böyle keyifli şeyler yaparken en sevdiğim şey bir yandan da tıkınmaktır :)) ama yapmadım oyuna odaklandım bu bir gelişmedir.
Sonrasında da film izledik mısır kola en sevdiğimiz şeydir ama nar yedim :) film izlerken uyuya kalınca da yoğurdumu yiyememiş oldum. iki dakka ağzıma da tıkıştıramıyorum çünkü yoğurt yemek benim için bir merasim oluyor :/

Sonuç olarak sabah 400 gr vermiş uyandım :)

Bu akşam arkadaşlarla dışarda yemeğe çıkacağız. Bakalım ne başarılara imza atacağım :)

Bugünkü tartı 81.8
20 kasım için 80 hedef koymuştum, sanırım başarılı olacağım.

Bu sabah 81.2 tartıldığıma göre akşam gayet başarılı geçmiş :)

Önceki buluşmalarımızı düşündüm giderken hep yemeğe saldırmıştım, sürekli yiyordum nefes almadan sanki önümden alıyorlar. Kendimi moda soktum sakin sakin yiyecektim.. Mezeler geldi, asitli içecek almadım su ile başladım. sonra yavaş yavaş yemeye başladım bir lokma alıp baya çiğnedim çatalımı bıraktım ekmek yemedim ilk başlarda, bu şekilde devam ettim. sonra içecek ihtiyacı duydum rakı sofrasında çay istedim:)) 2 kupa şekersiz çay tükettim mezelerden tabağıma tek çeşit ve bir tatlı kaşığı aldım hep uzun süre oyalandım. yani resmen oyunu kendime çevirdim. gözüm dönebilirdi, aman kaç kere oluyo böyle bi gün yiyeyim diyebilirdim ama yapmadım. 2 -3 saat boyunca tıkındım ama zevkine ;) üste sıcak helva geldi ondan da nefis körelttim. hiç yemeyebilirdim ama modumu bozmadı.

Kendimi çok tebrik ediyorum. :)

Bugün 200 gr fazla çıktı tartı çünkü 1 buçuk lt su içebildim. yemekte hiç sorun yaşamadım .

Youtubedan göbek bölgesi için egzersiz baktım 15 dk lık bir egzersizdi süperdi ama 9 dk yapabildim. halbuki izlerken çok basit görünüyordu :)) bu egzersiz genelde mekik içerikliydi ama bugün araştırmam üzerine önce kardiyo yapıp kilo vermem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok fazla göbeğim var ve o yağlar gitmedikçe alttaki kasları sıkılaştırmanın göbek eritmeye faydadı pek olmuyormuş. evde kardiyo videoları buldum, 8 dakikalık olanı seçtim başlangıç için. bir kaç gün bununla vücudumu alıştıracağım.

Motivasyon devam

Bugün tartı 81.3 .. neden bu kadar çabuk durdu anlayamadım. ama yarınki tartıdan umutluyum :)
Hırs yaptırıyo insana her gün tartılmak.

Dün akşam tahin helva ile baya mücadele verdim, tarttım kalorisini ölçtüm gittim geldim az daha yiyodum ama nasıl başardım bilmem gittim hemen bi limonlu soda yaptım onu içtim helvayı da ücra bir köşeye kaldırdım:)

Ancak bugün 81 e düşebildim.
Dün kahvaltıyı haşlanmış yumurtalı diyet kahvaltısı yaptım, öğlen haşlanmış tavuk yedim, ikindide yarım simit yedim sahilde, o simit o kadar tıkadı ki akşam yemeği yemedim. onun yerine nesquik içtik ailecek şekerli oldu ama adet dönemi haftasındayım ihtiyaç duyuyorum. akşam yemeği de yemeyince zararına katlandım. bu hafta niye zor verdiğimi de dün kotumu giyyerken anladım. Vücudum o kadar şişmiş ki zor girdim pantolona.. adete kadar güzel idare edersem faydasını göreceğim.

Onun dışında karın ve bacak kaslarım o kadar ağrıyodu ki o iki günden sonra spor yapamadım. bugün yapmayı düşünüyorum. zaten 8 dakkacık

Back