27 ay ve civarı çocuk anneleri

emelertesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
6
0
86
Kayseri
benim 27 aylık bir kızım var şükür yeme sorunu yok ama bazı sıkıntılarımız var
sorun 1:
5 aylıkken odasına ayırdığım kızım 1 yaşından beri benimle yatıyor eşimde oturma odasında..çünkü sığamıyoruz...hikayeler anlatıyorum gece lambası yakıyorum ama 1 saat sonra ağlıyo gece uyku tatlı gelioo hemen yanıma alıyorum
sorun 2:
hala emzik emiyo...yani gündüz pek emmez ama asla onsuz uyuyamaz o yüzden bıraktırmayı denemedim bile ama az önce nette araştırdım..2 yaşından sonra hala emen çocuklarda damak diş çene rahatsızlıklarının daha fazla görüldüğü söylenmiş...buda kafamı karıştırdı
sorun 3:
tuvalet eğitimi...bundan 3-4 ay önce birgün kızım kendiliğinden bezimi çıkar tuvalete yapıcam dedi...o zaman klozet adaptörü aldık zaman zaman istediğinde oturrttuk kakasını yapıodu çişini pek değil..ama gripti hava soğuktu bende öğretmenim yaz tatili daha uygun zaman olur diye fazla üstünde durmadım bezini bağladım yine ..tatile gidip gelelim eğitime başlayalım dedim ama şimdi 2-3 gündür deniyorum çişini hemen kaçırıyo..lazımlık almalıyım galiba....hevesi kaçtımı acaba..
sorun 4:
bu bir sorunmu sorumu siz karar verin..benim kzım evde olduğumuz günlerde çok çizgi film izliyo...yani yemek uyku markete git gel dışında 4 tur kayu ,4 tur pepe. 1 poko bazen artur..birde cd den kayu istiyo..bazen bozuk diyorum bazen izletiyorum..ewet onlar çizgifilme dalınca bizim işlerimiz kolaylaşıyo ama bizimki fazlamı sizinkiler nasıl....

merhaba benimde 27 aylık bir oğlum var bizde 3 aylıktan beri ayrı odalarda yatıyoruz geceleri uyanması en az 2dir ama şimdi tatil için ailemin yanına geldik beraber yattık ve daha kesintisiz uyudu birkaç gün önce kuzenim oyunparkını getirdi onda yattı ve gece ağlayarak uyanmaya başladı hemen alışıyorlar demekki ama yapacak bişey yok gene alışacak ...
oğlumda mutlaka emzikle uyuyo ama asla emzikle gezmiyo uyanınca hemen yatağının yanına koyup kalkıyo.uçağa çok bindiğimiz için bıraktırmayı düşünmemiştim şimdi sakız çiğnemeyi öğrendi ama çokkk hareketli olan oğlumu direkt sakinleştirip uyumasına vesile olduğu için neyapacağım bende bilemiyorum.
çişinin geldimi diyince evet diyo tuvalete yapalım diyince hayır bizde daha bir kere bile bezsiz bir aşama gelişmedi.
aahhh hekşe biraz tv izlese 1 yaşına kadar hiç tv açmadık o uyuyunca izledik bizde ondan beri hiç alışmadı şimdi biraz izlese derim ama çok izlemesinide istemezdim evet bu iyi bişey değil bencede
sonuç:hepsi aynı bu çoçukların:)bize sabırlar diliyorum

aslında kayuda pepede eğitici çizgi filmler izletmenizi tavsiye ederim çünkü dil gelişiminide destekliyo,çok güzel konuşuyo benim kızım....oğlunuzun boyu ve kilosu nasıl bu arada
*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…