27+2 Erken İkiz doğum

Ilk defa burada bir konuda agladim. Allah oglunuzu size bagislasin.

Çok teşekkür ederim. Yaşamadan bu süreci anlamak mümkün değil. Her şey gönlünüzce olsun.

Benim annemde, benim düğünimden tam 3 gün sonra 24 haftalıkken doğum yaptı. 700 gram doğan kardeşim mucizelere rağmen yaşadı.Kızımdam 1 yaş büyük Birlikte büyüyorlar ve gayet yaşıtlarını yakaladı biraz daha zayıf olsada. Küvezde 2 kiloya geldiğinde bi kaç haftalığına annemi hastaneye yatırmışlardı bebek ile birbirlerine alışsınlar diye taburcu öncesi bi gözetimdi aslında. Hayırlısıyla sizinde yakındır bu durumunuz yengemde ikizlere hamileydi sizin gibi erken doğum yaptı ve onunda bir bebeği daha kilolu, diğeri daha zayıftı. Aynı anlattığınız gibi oldu onunda. Zayıf olan bebek yaşadı şuan 2 yaşında maşallahı var turp gibi. Diğeri hastanede vefat etmişti Her bir satırında empati kurarak ve sizi gerçekten içten anlayarak okudum. Siz çok güçlü bir annesiniz ve eşinizle birbiriniz için çok büyük bir şanssınız. Hayran kaldım okurken. 2.ye gebeyim bende, dualarım sizinle

Çok teşekkür ederim. Kendini yazıyla da olsa ifade edebilmek birde üstüne üstün anlaşılabilmek o kadar kıymetliki...
Allah razı olsun.
İnşallah, hayırlısıyla sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Merhaba öncelikle başınız sağ olsun çok çok geçmiş olsun, Rabbim kalanlarımıza sağlıklı uzun ömürler versin. Ben de kısmen benzer sebeplerden 24 haftalık pamuk kızımı 22 şubatta doğurdum. 600 gr lık meleğim 1 hafta dayanabildi dünyanın yüküne 1 martta melek oldu. Cennet kuşum yavrum Bade’m annesinin kalbinde ince keskin bir sızı artık. Ama biliyorum ki benim asla veremeyeceğim güzellikte bir yerde. Kısmen benzer sebepler dedim ancak benim hiçbir belirtim yoktu. Amniyom sıvımın gelme şüphesiyle gidip plesentamın yırtılması ve doğumun başlaması sebepleriyle başka bir ile sevk edildim ve acil ameliyata alındım. Sonra öğrendim ki koryoamniyonit denen enfeksiyon olmus ve canım kızım yenidoğan yoğunbakımın söylediğine göre aylarca enfeksiyonlu suda kalmış. Kadın doğumun söylediğine göre ise 10 günlük felan bir enfeksiyon. Halbuki kan ve idrar tahlillerim sürekli temizdi ve benim şikayetim yoktu. Tek belirtim son bir haftadır iç çamşırımın günlük 4 parmak kadar ıslandığıydı.

Su an 2 yaşında demissiniz beslenmesi nasıl bende 25 haftalik doğum yaptım 15 aylik düzeltilmiş 11 aylik ama bizim yutma sorunumuz var puturlu gıdaları yutamiyor oguruyor kusuyor ama içmiyor zar zor yemeyi içmeyi reddediyor çok zor beklemek

Başınız sağ olsun. Bu kısa sürede burada duygularınızı paylaşıyor olabilmeniz sizin gerçekten güçlü bir anne olduğunuzun göstergesi. İnşallah Bade'nizle yarım kalan hikayenizi en güzel şekilde tamamlamak nasip olur. Sizi kısmen anlayabiliyorum ama her annenin sevgisi ve acısı kendisine özgü. Allah size sabır versin. Geçmişi değiştirmek maalesef mümkün değil. Ama bugününüz ve geleceğiniz gönlünüzce olsun.

Bize doktorlar net bir açıklama yapmadı. Sizin kadar teknik kavramlara sahip değilim. Benim düşüncem serklaj iplerinin gevşemesi sonucunda açılmam olduğu ve bu açıklıktan keseye enfeksiyon bulaştığı. Ben uzun süre keşkelerde takıldım. Kendimi, ailemi, hekimleri suçladım. Ama maalesef bu kendini ve çevreni yıpratmaktan başka bir sonuca götürmedi beni.

Allah bağıslasın ilk haftalarda beta deteriniz kaçtı acaba 3 4 haftalikken

Merhaba. Allah razı olsun. Ben 5. haftamda doktora gittim. Ultrasonda bebek göründü. Zannımca Beta testi yapılmadı. Ya da yapıldıysa bile ben takip etmedim o süreci.

Başınız sağolsun. Ben de koryoamniyonit sebebiyle melek kızımı kaybettim. Hiçbir belirti yoktu son gün ateş ve peşine bütün suyumun gelmesiyle ortaya çıktı benim de. Ama malesef haftası küçük olduğu için yaşama şansı yok diye kalbi durmamış bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim. Malesef çok acı sizlerin burda yazılarını okurken gözyaşlarıma engel olamadım, çok ama çok acı tarifi yok. Her gün yüreğim yandı her gün ağladım ancak Rabbim bana bir evlat nasip etti dilerim sizleirn de acıları biraz olsun hafifler

30+1de karnım ağrıdığı için muayene olduğum özel hastane dışında evimin yakınında diye tıp fakültesine geldim bi öğrendim ki rahim ağzım nerdeyse sıfırlanmış ve her an doğum yapabilirmişim, bi anda 3-4 doktor 5-6 hemşire başıma toplandı biri sancım olmasın diye hap veriyo biri damar yolu açıyo biri çocuk için ciğer geliştirici yapıyo, doktorlar bi yandan durumu açıklamaya çalışıyo “çocuğun yaşam sınırını geçti ama herşey olabilir hazırlıklı olalım” diye. Çok dayanamadı 30+5 de kızımı normal doğurdum ben doğumhaneden çıktım kızım orda kaldı yoğun bakıma gitmek için hazırlıyolardı. Ben hayatımda bu kadar değişik bi duygu hissetmedim ablam ve eşim kızımı beklerken ben odaya sedyeyle gittim 5 dk içinde tek başıma giyinip tkr doğumhaneye koştum kimse inanamadı az önce doğurduğuma ama anne olunca öyle oluyomuş 1665 doğdu 16 gün kuvözde kaldı 8 gün anne bebek odasında kaldık 2090 gramla eve taburcu olduk 3 gündür evinde kızım. Hastanede besleyemediğim için kendimi yerlere atıyodum ama1 haftada bile o kadar çabuk büyüdü ki evde biberona yapışıyo artık. Allah
evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Siz hikayeyinizi anlatınca kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi tekrar. Tez zamanda kucağınıza alırsınız evinize götürürsünüz yavrunuzu inşallah

Çok sağ olun sizinde başınız sağ olsun Çok acı 1 ayı geçti yavrumu uğurlayalı hala ne yaşıyorum bilmiyorum. Hala geceleri korkuyorum ağlıyorum. Rabbim hiçbirimize bir daha böyle acılar yaşatmasın . Doğum öncesi koryoamniyonit e dair sizinde mi belirtiniz yoktu? İdrarda yanma vajinal akıntı ya da kan ve idrar tahlilinde enfeksiyon? Benim yoktu da..

Benim vajinal akıntım vardı idrar vs temizdi ama akıntımı doktorum hep gebelikte akıntı normal diye umursamamıştı malesef ihmal etti. Kanımda son gün enfeksiyon yüksekti ve anlayamadı gribaldir dediler. Hatta suyum gelmeden önce taburcu olacaktım ki suyum geldi anlayamadılar yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…