arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım,
bi elin 5 parmağı bile aynı olmaz derler ne kadar doğru. ben ablamdan yana biraz dertliyim ve çıkış yolu bulamıyorum fikir veririmisiniz?
ablam çalışmayan bir bayan evli 2,5 yasinda bir erkek çocuğu var. 3,5 yıllık evli. Severek evlendi düğün sıraları olaylı geçti eşinin ailesi ile görüşmüyorlar farklı bir aile. Eşinin ailesi bunları kovunca bizim ailenin olduğu memlekete taşındılar. Babam iş buldu şu an eniştem çalışıyor. Ama çekirdek aile olan ablamlar biraz sorumsuz. Eşi ve kendi ikiside, ablam rahat yaşamış ve halen maddi açıdan rahat yaşama istediği olan bir yapısı var. Erkekse bulsun diyenlerden sorunlarının çözümlerini bu zamana kadar kendisinin bulup aştığını söyleyemem. 26 Yaşında fakat lise öğrencisi gibi davranışları var mesala yanında para olmasa bile ve ayrıca yanında kocasıda yok iken istedğini gibi alışveriş yapan ve yemek yemek isteyen ayrıca bunu uygulayan bir tip. parayı yanındakine ödetiyor. yani insanları sıkıyor ve durumda pek çevresi yok annemlere güveniyorlar sanırım. biraz bu durumu ailemle konuştum yani annemle. desteklemelerini istedim çünkü sorumluluk alması gerek diye düşünüyorum. Fakat anne yufka yürekli geliyor.ve isteklerini yapıyor. Benim sorum onu bu davranışlardan nasıl vazgeçebiliriz çünkü ben ve ya ailesi hep yanında olmayacak insan elinde sonunda kendine kalıcak ve ozaman baş edemeycek belki. o zman telafisi daha zor olabilir? şimdiden çare bulmak lazım diye düşünüyorum fakat nasıl yarımcı olurmusunuz?