Temizlik, bol su içmekten sonra cilt bakımının en önemli ve ilk adımı. Yüzünü neyle temizleyeceğini bulmanın yolu da biraz cilt tipini iyi tanımaktan geçiyor. Ben La Roche Posay'in Effaclar jelini kullanıyorum. 400 ml bana 6 ay gidiyor.
Akne izleri ve lekeler için muhtemelen serum kullanacaksın. Cildin asitlere alışık değilse daha küçük yoğunluktaki çözeltilerle başlayabilirsin. Genelde The Ordinary önerilir, ürünleri pahalıdır ve çözeltilerin yoğunluğu yüksektir, yeni başlayan biri için uygun değildir ki fotoğraflara bakılırsa senin buna ihtiyaç duyacak kadar sorunlu bir cildin de yok. İnan ne ciltler var, senin yüzün çok çok iyi görünüyor. Aha Bha ve Arbutin, Hyaluronic asit içeren serumlar kullanabilirsin, hemen her marka bu serumları üretiyor, kalburüstü bir şey olsun ne çok pahalı ne çok ucuz dersen The Purest Solutions önerebilirim.
Fondöten kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem. İlla yüzüme bir şey süreceğim dersen, La Roche Posay'in Effaclar Duo+ Unifiant kremi renklidir, hem cilt sorunlarını gidermeye çalışır hem cilt tonunu eşitler, fondöten kadar kapatıcı değil tabii ama yine fotoğraflarına bakarak, senin işini göreceğini düşünüyorum. Ara sıra indirimlerde 300 küsürlere iniyor, öyle bir anda yakalayıp paraya kıyıp alabilirsin.
Cildini iyi nemlendirmen ve yaz kış güneş kremi kullanman da önemli. Nemlendirici sana kalmış, nemlensin yeter. Güneş kremi de, LRP, Bioderma, Solenta vs türevleri pahalı geliyorsa Korres öneririm. İçeriği temizdir ve genelde bitkiseldir, ürünlerinde çoğunlukla yoğurt, evet bildiğimiz yoğurt, kullanır. Kolay gelsin.