26 yaşımdan sonra yeniden üniversite!

CeminZevcesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
69
15
32
Kızlar merhaba. Eminim benim gibi meslegini sevmeyen yüzlerce insan vardır. Mezun olalı birkac yil oldu ancak ne yazik ki meslegimi sevemedim. Finans mezunuyum ancak kendimi egitimsiz gibi hissediyorum. yeniden üniversite okumak için herşey geç mi?

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Eminim benim gibi meslegini sevmeyen yüzlerce insan vardır. Mezun olalı birkac yil oldu ancak ne yazik ki meslegimi sevemedim. Finans mezunuyum ancak kendimi egitimsiz gibi hissediyorum. Sevmedigim icin de kariyer planlarim ne yazik ki yok hatta çalışmak dahi istemiyorum, psikolojim bile bozuldu diyebilirim. Üniversite sinavi ne yazik ki kisiligin ve o yaştaki bir insanin henuz ne yapmak istemesine karar verebilecek olgunlukta oldugunu dusunmuyorum. Hayalim de psikolog olmak vardi ancak olmadi.. Simdi de hicbir sey icin geç degil diye dusunurken cevremdekilerin " sen cok hassassin, duygusalsin en ufacik bir sey de surekli psikologa giden bir insansin, sen mi psikolog olcaksin, guldurme bizi" demeleri ne yazik ki umudumu kiriyor. Belki de haklilar ancak kendi hayatimla ilgili olan kisim beni fazla etkiliyor fakat baskasinin hayatini o kadar da umursayan biri degilim. Onlarin bu soylemleri ileri de meslegime zarar verir mi endisesindeyim. Ve bu konuda cok kararsiz kaldim. Sizce hersey icin gec mi? Veya cevremdekilerin bu denli konusmasi ne derece ileri de meslegimi etkiler? Tesekkur ederim
bence sizden daha iyi psikolog olur aksine
çünkü empati yeteneğiniz vardır bir kere bu kadr duygusalsanız :KK66:

Kızlar merhaba. Eminim benim gibi meslegini sevmeyen yüzlerce insan vardır. Mezun olalı birkac yil oldu ancak ne yazik ki meslegimi sevemedim. Finans mezunuyum ancak kendimi egitimsiz gibi hissediyorum. Sevmedigim icin de kariyer planlarim ne yazik ki yok hatta çalışmak dahi istemiyorum, psikolojim bile bozuldu diyebilirim. Üniversite sinavi ne yazik ki kisiligin ve o yaştaki bir insanin henuz ne yapmak istemesine karar verebilecek olgunlukta oldugunu dusunmuyorum. Hayalim de psikolog olmak vardi ancak olmadi.. Simdi de hicbir sey icin geç degil diye dusunurken cevremdekilerin " sen cok hassassin, duygusalsin en ufacik bir sey de surekli psikologa giden bir insansin, sen mi psikolog olcaksin, guldurme bizi" demeleri ne yazik ki umudumu kiriyor. Belki de haklilar ancak kendi hayatimla ilgili olan kisim beni fazla etkiliyor fakat baskasinin hayatini o kadar da umursayan biri degilim. Onlarin bu soylemleri ileri de meslegime zarar verir mi endisesindeyim. Ve bu konuda cok kararsiz kaldim. Sizce hersey icin gec mi? Veya cevremdekilerin bu denli konusmasi ne derece ileri de meslegimi etkiler? Tesekkur ederim
Senin icin dogru meslek o mu bilememde. Suan 26 yasindayim. 2. Universitem ve 2.sinifa gectim. Sinifta 96 dogumlular var. Okula baslamadan soru isaretleri olusmustu kafamda tek buyuk ben miyim . Bu yastan sonra ayak uydura bilir miyim seklinde deli sorular vardi. Anacim okul bi acildi b3nden buyuklerde var. En buyugumuz 35 yasinda evli coluklu cocuklu bi bayan. Senin yasin suan genc ama o okusada meslegi yapamaz buna ragmen okuyor

Başkasının değil bu hayatta sizin ne istediğiniz önemli.Ben 41 yaşındayım ve geçen sene ikinci üniversiteme başladım.Matematik öğretmeniyim atandığım günden beri başka iş yapmam gerek deyip durdum ama geçen seneye kadar adım atmaya cesaret edememiştim.Daha doğrusu hayat şartları böyle oldu.Şimdi okuyorum kendi işimi kurmak için eğitimler alıyorum.Bu arada okul arkadaşlarım 17 18 yaşında çıtırlar :)) Herkes bir sene de nasıl gençleştiğimi soruyor. Bence insan istediğini yapınca mutlu oluyor ve etrafını mutlu ediyor.Hiç birşey iççin geç değil.Yolunuzdan dönmeyin kararınızdan kim ne derse desin vazgeçmeyin.

Elbette geç değil, insanların laflarina da fazla kulak asmayin, yapmak istediğiniz meslek ne olursa olsun eksikleriniz olacak mutlaka bu yüzden eğitim almıyor muyuz zaten. Çalışmalara başlayın derim. Yılbaşına kadar LYS konularının birazını bitirseniz, 3 ay da ygs, ohh mis gibi yapamazsın diyenler de koşa koşa terapiye gelir artık

Ben 27 yaşımda 3. üniversitemi okumaya başladım. 3,5 yılda bitirdim ve 2 yıl aradan sonra da aynı alanda yüksek lisans eğitimime başladım. Bu sene dersleri verdim ve teze geçtim. Bence 20 li yaşlar okumak için geç değil.

X