26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
26 aylık oğlum kreşe alışır mı
- Konu Sahibi ygtasl
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Nisan 2007
- 33.056
- 100.212
- 1.123
- 45
Kıyamam…26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Ebeveynli oyun grubu düşünmez misiniz?
- 19 Ekim 2022
- 1.775
- 4.752
- 63
- 29
Bir gün denedik onu da öğretmenine sürekli yanımıza gelmek için baskı yaptı sürekli ağladı. Bırakıp gidince kabullendi içerde ağlamayı bıraktı ama hala çok mutsuz ve pasif. Daha önce çocuklarla arası bu kadar kötü olan, cocuk görünce bu kadar özgüvensizleşen bir çocuk görmedim bu yüzden endişeliyim .
Çalışmak zorunda değilseniz bence çok küçük kreş için.Anne çocuk oyun grupları oluyor,belediyenin de oluyor bazı yerlerde.Mutsuzsa zorlamayın bir zorunluluk yoksa.Bu yaşta sabah sımsıcak yatağında uyusun bir yıl sonra verirsiniz ya da kendi isteyince.Bizim kreslerimiz sıkıcı.Bazi çocuklardan şiddet uygulayan oluyor.Mutlaka bir şeyden rahatsız olmuştur.Butun gün orada yoruluyorlar birde.Baslangic olarak da kademeli alistirmalisiniz... Birden bırakıp gitmemelisiniz.
Oğlumu 3 yaşında kreşe verdim zorunluluktu hala pişmanım bakıcı bulmadım diye.Kizim.bakiciyla büyüdü,3 yaşında şimdi kendi her gün okula başlamak istiyor ama yinede 4 yaşta vericem ,çocuklara ağır geliyor.Siz iyi bir şey istiyorsunuz ama çocuk mutsuzsa kendinize de çocuğa da eziyet etmeyin derim.
Oğlumu 3 yaşında kreşe verdim zorunluluktu hala pişmanım bakıcı bulmadım diye.Kizim.bakiciyla büyüdü,3 yaşında şimdi kendi her gün okula başlamak istiyor ama yinede 4 yaşta vericem ,çocuklara ağır geliyor.Siz iyi bir şey istiyorsunuz ama çocuk mutsuzsa kendinize de çocuğa da eziyet etmeyin derim.
- 17 Mart 2022
- 2.246
- 2.020
- 63
- 39
Kıyamam yaaaa...
Benimde bebeğim 26 aylık. Çalışmıyorum hergun ben oynuyorum Ve oda kendi yasitlariyla oynamıyor parklarda kendi başına takiliyor. Kıs oldu cikamiyoruz Oyun alanlarına götürüyorum şimdilik
Ama ebebeyinli saatlik etkinlikler oluyor onlara katılarak alıştıra bilirsiniz. Uzgunse mutsuzsa sizde çalışıyorsanız ara verseniz daha iyi gibi.
Benimde bebeğim 26 aylık. Çalışmıyorum hergun ben oynuyorum Ve oda kendi yasitlariyla oynamıyor parklarda kendi başına takiliyor. Kıs oldu cikamiyoruz Oyun alanlarına götürüyorum şimdilik
Ama ebebeyinli saatlik etkinlikler oluyor onlara katılarak alıştıra bilirsiniz. Uzgunse mutsuzsa sizde çalışıyorsanız ara verseniz daha iyi gibi.
- 27 Ağustos 2022
- 4.652
- 7.824
- 88
- 30 Mart 2022
- 5.328
- 3.031
- 103
Ebeveynli oyun gruplarına gidin bence. Siz yanında olun.26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Maalesef hem çalışıyorum hem de oyun gruplarının olduğunu gün ve saatler benim mesai saatlerime denk geliyor.Çalışmak zorunda değilseniz bence çok küçük kreş için.Anne çocuk oyun grupları oluyor,belediyenin de oluyor bazı yerlerde.Mutsuzsa zorlamayın bir zorunluluk yoksa.Bu yaşta sabah sımsıcak yatağında uyusun bir yıl sonra verirsiniz ya da kendi isteyince.Bizim kreslerimiz sıkıcı.Bazi çocuklardan şiddet uygulayan oluyor.Mutlaka bir şeyden rahatsız olmuştur.Butun gün orada yoruluyorlar birde.Baslangic olarak da kademeli alistirmalisiniz... Birden bırakıp gitmemelisiniz.
- 5 Ekim 2020
- 13.373
- 35.920
- 548
- 36
26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Oryantasyon süreci doğru yönetilmemiş gibi duruyor. Bazı çocuk daha Zor ayrılır. Siz de zaten ayrılmakta zorlanmışsınız keşke daha dikkatli bir kurum seçseydiniz.
Üzülecek bir şey yok olabilir. Çocuğun mizacı böyle. Belki psikolog yardımı alabilirsiniz
Kreşi yarımgüne düşürmek bir seçenek olabilir.
Okuldan sevdiği bir arkadaşının annesi ile tanışıp parkta vs ayrıca görüşebilirsiniz.
Oryantasyondaymış gibi bir süre yeniden okulda beklemeye başlayabilirsiniz.
Şimdi bu noktada vazgeçmek çocuğu okuldan almak da doğru olmaz bence.
Biraz yumuşatın durumu.
- 1 Eylül 2021
- 4.766
- 18.208
- 158
Benim kızımın da alışması iki ayı buldu , bir kere ağladı alışma sürecinde sonra uzun bir süre aglamadı ama diğer çocukları öğretmenleri reddetti , başlangıcında 18 aylıktı şu anda tam iki yaşına girdi ama simdi neden geldin gözüyle bakıyor bana . Alıştı yani . Kararlı olun, ayrılırken ne kaçarak uzaklaşın ne de çok dramatik vedalaşın . Arkadaşlarınla gelen ben şu saatte seni alacağım deyin alışacaktır
Evet öğretmenlerimiz yeni acemi bizden ürkek belli ama eve yakın diye mecbur kaldık. Çünkü biz 7 de cıkıyoruz o uyanmamış oluyor. Esimin halası bırakıyor diye yakın olana mecbur kaldık. Deprem psikolojisi yalnızlık derken zor süreçten geçtik bu da sanırım çocuğa yansıdı travmalı ürkek bir çocuk fikir almak için psikiyatri gidelim dedik o da sağolsun çocukla 2 dk geçirmeden otizm olabilir dedi onun travmasını da ayrı yaşadık derken önerdiği ergoterapistler sağlıklı olduğunu ancak kreşin fayda sağlayacağını söylediler biz de başladık inşallah alışır her sabah ağlamaklı halleri beni yeniden vazgeçiriyorOryantasyon süreci doğru yönetilmemiş gibi duruyor. Bazı çocuk daha Zor ayrılır. Siz de zaten ayrılmakta zorlanmışsınız keşke daha dikkatli bir kurum seçseydiniz.
Üzülecek bir şey yok olabilir. Çocuğun mizacı böyle. Belki psikolog yardımı alabilirsiniz
Okuldan sevdiği bir arkadaşının annesi ile tanışıp parkta vs ayrıca görüşebilirsiniz.
Biraz yumuşatın durumu.
Kreşten oncr aklıma gelen o oldu ama küçük bir ildeyim cok seçenek yok olanlar da bizim yaş grubumuz mesai gün ve saatlerine denk geliyorKıyamam…
Ebeveynli oyun grubu düşünmez misiniz?
Avmde oyun alanlarını görür görmez beni geri çekiyor. Gitmek istemiyor. Sadece iki kez girdik ikisinde de ter döktüm tövbe ettim çocuklardan mı korkuyor anlamadım. Daha onca bir araya geldiği yaşıtı bir çocuktan birkaç defa şiddet gördü ondan mı bilmiyorumOğlum 15 aylık ve bende endişe etmeye başladım. Hiç kendi yaşıtı yok çünkü. Avm oyun alanlarına götürüyorum sık sık. Alıştı baya. Yavaş yavaş alıştırmaya çalışsanız.
Onlar ne yazık ki 2 yaş grubunu ben işteyken alıyorlarEbeveynli oyun gruplarına gidin bence. Siz yanında olun.
- 5 Ekim 2020
- 13.373
- 35.920
- 548
- 36
Evet öğretmenlerimiz yeni acemi bizden ürkek belli ama eve yakın diye mecbur kaldık. Çünkü biz 7 de cıkıyoruz o uyanmamış oluyor. Esimin halası bırakıyor diye yakın olana mecbur kaldık. Deprem psikolojisi yalnızlık derken zor süreçten geçtik bu da sanırım çocuğa yansıdı travmalı ürkek bir çocuk fikir almak için psikiyatri gidelim dedik o da sağolsun çocukla 2 dk geçirmeden otizm olabilir dedi onun travmasını da ayrı yaşadık derken önerdiği ergoterapistler sağlıklı olduğunu ancak kreşin fayda sağlayacağını söylediler biz de başladık inşallah alışır her sabah ağlamaklı halleri beni yeniden vazgeçiriyor
Ergoterapiste devam ediyor musunuz?
- 9 Kasım 2015
- 6.069
- 10.872
- 248
Bizim dokrorumuz bu aylarda "akranlarıyla nasıl" demişti. Pek oynamıyor demiştik. Sorun değil zaten bu aylarda beklediğimiz bir şey değil demiştiAvmde oyun alanlarını görür görmez beni geri çekiyor. Gitmek istemiyor. Sadece iki kez girdik ikisinde de ter döktüm tövbe ettim çocuklardan mı korkuyor anlamadım. Daha onca bir araya geldiği yaşıtı bir çocuktan birkaç defa şiddet gördü ondan mı bilmiyorum
- 9 Kasım 2015
- 6.069
- 10.872
- 248
Çalışmak zorunda değilseniz bence çok küçük kreş için.Anne çocuk oyun grupları oluyor,belediyenin de oluyor bazı yerlerde.Mutsuzsa zorlamayın bir zorunluluk yoksa.Bu yaşta sabah sımsıcak yatağında uyusun bir yıl sonra verirsiniz ya da kendi isteyince.Bizim kreslerimiz sıkıcı.Bazi çocuklardan şiddet uygulayan oluyor.Mutlaka bir şeyden rahatsız olmuştur.Butun gün orada yoruluyorlar birde.Baslangic olarak da kademeli alistirmalisiniz... Birden bırakıp gitmemelisiniz.
Gerçekten bizim kreşler neden sıkıcı... kızımın 3 yaşını doldurmasına 3 ay var. 3 aydır da kreşe gidiyor. Biz de zor alıştırdık sayılır. (Mecburen gönderiyorum)
Yarım gün veriyoruz. Kreş fiyatımız yarım gün olduğu için uygun. Biraz bütçeyi arttırıp daha iyi bi yere verelim diyoruz ama baktığımda diğer kreşler de aynı...
- 9 Kasım 2015
- 6.069
- 10.872
- 248
Oryantasyon süreci doğru yönetilmemiş gibi duruyor. Bazı çocuk daha Zor ayrılır. Siz de zaten ayrılmakta zorlanmışsınız keşke daha dikkatli bir kurum seçseydiniz.
Biraz yumuşatın durumu.
Merhaba Succulent. Benim kızım da 3 ayı doldurdu kreşte. Çok öğretmen değiştirdi bu arada ve kızım alıştıktan sonra çok çok nadir ağladı bu süreçte. Ağlaması öğretmen değişikliğine denk geldi bir seferinde
şu an 1 aydır aynı öğretmeni var. Ama dün mesela gitmemek için ağladı (genelde babası bırakıyor. Dün ben de vardım yanlarında ondan mı anlamadık)
Dün yatarken okulu sevmiyorum dedi. Yarım gün gidiyor bu arada. Günde 5 saat kadar kalıyor orada.