arkadaşlar 26..27 haftalık doğupta okula gidenler...10....15 yaşlarına gelenler varmı..sormak istediğim şu..bize hep söylenen bebeklerimizin herzaman biraz geri olacağı...hiçbirzaman normal çocuklar gibi olamıyacaklarmı..ben bunu merak ediyorum..çocuklarınız bu yaşlarda normal çocuklar gibimi hareket konuşma..vs...zekaları yerinde bile olsa hep bir farklılık olur diyorlar bu doğrumu...sizden veya çevrenizden örnekler varmı...
Canım bu bebekten bebeğe değişiyor sanırım. Burada bebeği 28 haftalık doğup 15 yaşında olan ve hiçbir sorun yaşamadığını söyleyen bir annenin yazısını okumuştum. Yine prematüre 6.5 aylık doğup 2 üniversite bitiren ve şu anda master yapan bir genç kız kendisi yazmıştı bir sorununun olmadığını. Fakat olumsuz örnekler de var. Bu tamamen bebekle ilgili bir durum. Benim dayımın kızı Hacettepe ışletme mezunu eşi Hacettepe'de Doçentti. Eşini 2 aylık hamileyken trafik kazasında kaybetti. 28 haftalık hamileylen preeklampsiden bebeğini doğurdu. 1 oğlu oldu. ılk 10 gün içinde beyin kanaması geçirdi. Doktorlar sağ kalırsa sakat kalabileceğini söylemişlerdi. Şimdi çocuğu 13-14 yaşlarında cerebral palsi nedeniyle vücudunun bir tarafını kullanamıyor. Ama çok zeki bir çocuk okula gidiyor. Yani çeşit çeşit örnekler var. Bize düşen aslında bu zamanlarımızı bebeklerimizin acaba ilerde nasıl sorunları oluru düşünmek yerine sürekli kontrol altında tutup Allah korusun bir problem çıktığında da erken müdahale edilmesini sağlamak herhalde. Bu zor süreci inşallah hepimiz sağlıkla ve mutlulukla atlatırız. Bütün bebeklere sağlık diliyorum. Allah bir dert verecekse de dermansız dert vermesin inşallah..
kızlarrr bizim çocuklar herkesten akıllı olacaklar lütfen onlara haksızlık yapmayınnnnnnnnnnnnn.....onlar erken geldiler çünkü erken büyüdülerrrrrrr opuyorumnanaktan
arkadaşlar 26..27 haftalık doğupta okula gidenler...10....15 yaşlarına gelenler varmı..sormak istediğim şu..bize hep söylenen bebeklerimizin herzaman biraz geri olacağı...hiçbirzaman normal çocuklar gibi olamıyacaklarmı..ben bunu merak ediyorum..çocuklarınız bu yaşlarda normal çocuklar gibimi hareket konuşma..vs...zekaları yerinde bile olsa hep bir farklılık olur diyorlar bu doğrumu...sizden veya çevrenizden örnekler varmı...
slm arkadaşlar benim kızım beş yaşında ve 800 gr.doğmuştu diğer msj larımda bahsetmiştim az çok ama inanın bazen insan neye ve kime inanacağını şaşırıyor çünkü herkes farklı yorumlar yapabiliyor kızımın doktorunun söylediğine göre eğer kızım 1 ve 1 kilonun üzerinde doğsaymış yaşıtlarına yetişebilirmiş fakat 1 kilonun altında doğduğu için yaşıtlarına yetişemez dedi zayıf ve minyon tipli bir kız çocuğu olucakmış başka kişilerden duyduğuma görede prematüre doğan bebekler belirli bir yaştan sonra birden gelişirlermiş...valla bende bilmiyorum ki kime inanalım artık 5 yıldır kafam allak bullak oldu :çok üzgünüm:
kızlar bence kimsenin lafını kulak asmayalım helede dışarıdan kimselere benim çocuğum şöyle böyle diye en basit örnek normal doğan bebekler aynımı deyil kimi 4 kg doğarken kimi 2 buçuk doğuyo benim ablamda minyon normal doğan bi bebek ama ben annemin dediyine göre doğduğum andan itibaren iriymişim bence bebeyine göre deyişiyo varsın geriden gelsinler yeterki sağlıklı olsunlar bence onlar çok zekiler ben buna inanıyorum kendinizi hiç üzmeyin helede dışarıdan gelen seslere kulaklarınızı tıkayın