- Konu Sahibi ichbinelise
Kendini gözlemle bence. Mesela sosyal olarak istediğin düzeyde biri varsa çevrende onu da gözlemle. Senden farklı ne yapıyor? Sence hatam varsa nerede? Bunları düşün
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Genelde gözlemliyorum ve aynı şekilde davranmaya çalışıyorum ancak gene de geri tepiyor.Kendini gözlemle bence. Mesela sosyal olarak istediğin düzeyde biri varsa çevrende onu da gözlemle. Senden farklı ne yapıyor? Sence hatam varsa nerede? Bunları düşün
Okul döneminde hiç arkadaş ve dost edinemedim bu yüzden daha da umutsuz hissediyorum.Dost okul dönemlerinde çok kolay ediniliyor sonradan daha zor sanki
Görüştüğüm arkadaşlarım dostlarım hep ortaokul ve lise. Sonraki süreçte hiç kimse icin dostum diyemedim.
Biraz şans işi bu işler
Onlar teklif etmiyorsa siz planlar yapın çağırın o şekilde kaynasirsiniz belki
Ben o dönemlerde edinemedim zaten. Neden böyle bir hayatım oldu bilmiyorum. Küçükken de hep yalnızdım, herkesin bir çocukluk arkadaşı vardır, benim o da yok.Acaba siz mi çok deger veriyorsunuz yani o degeri kaldıramayacak biri ise sizi dikkate almaz ve küçük görmeye başlar zamanla da uzaklaşır. Şöyle de bir durum var ki eger ki okul zamanı ya da üni. yurt falan gibi uzun süre beraber kalmadıgınız insanlarla pek arkadaş olunmuyor bence. Zaten birbirini tanımaya ayıracak kadar vaktin olmuyor her ne kadar sosyal ortamlara girsen bile belli bi yaştan sonra arkadaş edinmek daha da zorlaşıyor çünkü herkesin hayata, insanlara bakışı farklı oluyor ve daha ayırt edici oluyor. Ev iş çoluk çocuk derken arkadaş da aramıyor insanlar. Çocukken ve okul hayatı boyunca haliyle daha saftık ve herkesle iletişim halindeydik.
Evlisiniz en azından, benim eşim bile yok. Yalnız öleceğim sanırım bunu yediremiyorum kendime. Tanrı bana hiç acımıyor.Bence hiç takma benimde hiç dostum arkadaşım yok bi ablam var aynı sehirdeyiz ikimizde evliyiz aramızda 3 saatlik mesafe var ayda mutlaka görüşürüz. Şimdiki nesil öyle bi haldeki inan kimseyle dostluk kurmak istemiyorum güven sorunum var genelleme yapmıyorum tabiki iyi insanlarda vardır yani diyeceğim o ki takmaya değmez.
Bu durum sizin farklı ya da kötü oldugunuzu göstermez. Belki gerçekten iyi bi çevreniz hiç olmadı ve diger insanlar sizi hak edecek yapıda degildi. Herkesle aynı görüşte olmak zorunda degiliz. Siz gerçekten iyi bir insan oldugunuzu ve insanlara deger verdiginizi düşünüyorsanız buna takılmayın. İnanın bu zamanda gerçek bi dost güvenebileceğin bi insan bulmak o kadar zor ki. Bir hadisi şerifte ahir zamanda 3 şeyin çok zor bulunacagından bahsediyor. Bunlardan birisi canı gönülden bir dost bulmak.. Etrafınozdaki insanlara bakmayın ayrıca Allah bilir kaç günlük dostlukları. Öyle yıllarca takılıp edip de birbirlerinin arkasından konuşan edeni de çok gördük. İlk fırsatta yalnız bırakanı da çok gördük. İnanın zaten parmakla sayılacak kadar dostluk vardır gerisi çıkar ilişkisiBen o dönemlerde edinemedim zaten. Neden böyle bir hayatım oldu bilmiyorum. Küçükken de hep yalnızdım, herkesin bir çocukluk arkadaşı vardır, benim o da yok.
Şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum ama 5 ay sonra yüksek lisansım bitecek ve gene Türkiye'ye döneceğim.Bu ara burada bu konulardan aşırı görüyorum.
Ben diyorum yalnızlar olarak toplanalım diye
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Çalışıyor musunuz? Bende bu ara atanmayı bekliyorum ve eve kapanmakta biraz böyle şeylere etken uzaklaşıyorsun insanlardan.
Şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum ama 5 ay sonra yüksek lisansım bitecek ve gene Türkiye'ye döneceğim.
Evet güzel bir fikir gibi geliyor keşke böyle bir şey ayarlanabilse.Yurt dışında yalnız hissetme olasılığınız daha yüksek tabi.
Eğer istanbulda olmuş olsaydınız buluşmak isteyen yalnız olan başka arkadaşlarla sözleşir bir buluşma günü ayarlardık. Gerçi bu anonimliğe ters bir durum beni tedirgin ediyor ama denemeye değer.