25 yasinda aile evinden gitmek

Evden ayrılmak için geçerli nedenleriniz var, alıştıra alıştıra söylersiniz belki.. Ama evden kurtulmak için birine özellikle bir erkeğe sığınmayın..
Evet öyle yapmayı düşünüyorum, yavaş yavaş bu fikri onlara aşılamaya çalışacağım.

Haklısınız, bu hem beni hem karşımda ki insanı çok üzer.

Çok sağolun

Sanırım kendime biraz güvenip, cesaretimi toplamam gerekiyor. O zaman, bu söylediklerinizi yapabilirim

Tek basiniza ayakta kalabilecekseniz, kazancınız iyiyse ve kendinize güveniyorsanız kimseye sormaniza gerek yok evden ayrılın. Anneniz berbat bir anne, kardesleriniz de bencil sizde kendinizi düşünmelisiniz.
Sorun güvenden kaynaklanıyor işte. Kendime güvenmem, bunu başarabileceğime inanmam gerekiyor

25 yaşında işi gücü olan kendi ayakları üzerinde duran olgun bir kadınsın madem ailenin yanında mutlu değilsin cesaret edip çık ayrı eve 1+1 bile olsa yeter sana niye bu kadar korkuyorsun ki birgün söylenir iki gün söylenir sonra kabul ederler. Ama sakın evliliği kurtuluş olarak görme yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var. Ellerle uğraşmakta kolay değil evli bir ablan olarak söylüyorum alana kadar hepsi iyi ondan sonra gerçek yüzünü görüyorsun.

Inanki 1+1'de bile gözüm yok. Tek göz odaya bile razıyım, yaşadığım çatı altında huzuru bulduktan sonra.

Evet haklisiniz, evlilik kurtuluş değil. Ama bazen evliliği yalnızlıktan bir kurtuluş olarak görüyorum. Iyi olmaz mı, derdimi paylaşabileceğim, ona güvenebileceğim bir hayat dostumun olması? Fakat sizinde dediğiniz gibi, bir ailenin içinde tam anlamiyla girmediğiniz zaman, hiç kimsenin gerçek karakterini bilemiyorsunuz. Ve kurtuluş diye gördümüz bu evlilik, bir zindana dönüşebiliyor. Bilemiyorum, etrafımda ki bir çok genç kız (benden daha küçükleri de var) evleniyorlar, ve bu ister istemez bende üzüntüye yol açıyor.

Canım tabiki gönlüne göre ruh eşini bulursan elbette iyi olur ama bazen umdugun bekledigin gibi çıkmıyor bu erkek milleti yani çok gençsin evlilik için acele etme elbette kalbinin isinacagi biri çıkar karşına senin önceliğin kendin önce bir mutlu ol gerisi gelir

Gönlünüzde başkasının olduğunu açıkça söylemeyin de

Belki bir süre kendinizle yalnız kalmak istediğinizi, ilişkiye kendinizi hazır hissetmediğinizi belirtebilirsiniz.

Aslında ben ilk mesajınızdan görüştüğünüzü değil de hal ve hareketlerinden ilgisini anladığınızı düşündüm. Anlamazlığa vurursanız belki daha az üzülür karşı taraf.

İstemediğim kişiler için hep bu yolu denedim. Adım atmaktan sonra vazgeçtiler ama arkadaş olarak konuşmaya devam ettik. İş arkadaşlarımdı bunlar hep. Salağa yattım bir nevi ama aslında ufak bir harekette anlıyordum ilgilendiklerinden

Inşallah, bende öyle umuyorum. Bir yanlış yapmak istemiyorum

Peki neden ona başka birine ilgi duyduğumu söylemem gerekiyor ? Çünkü ben aksine, ona gerçekleri söylesem beni daha iyi anlar ve durumu daha hızlı kabulenir diye düşündüm.

Yok doğru anlamışsınız, görüşmüyoruz, tamamen hal ve hareketlerinden kaynakli. Belirsizlik zor bir durum olduğu için, ona bu işin olmayacağını belirtmek istedim, en azindan bir cevabı olur.

Kendi paranı kazanıyorsun, 25 yaşındasın neden aileni sırtında kambur olarak taşıyorsun?
Bir şey hissetmediğin biriyle sakın evlenme. Sana da karşındakine de eziyet olur. Duygular zamanla oluşacak bir şey değil. İlk görüşte o elektriği yakalamasıysan sittin sene yakalayamazsın. İlerde bulursun inşAllah öyle birini. Hakkında hayırlısı olsun

Ailene annelik yapamazsın ki. Her anne evladı için iyi kötü fedakarlık yapıyor evet ama bu yüzden anne olmak kolay değil ya zaten ve evlattan karşılık beklemeyi doğru bulmuyorum çünkü bu sefer çocuğun sırf ailesi yalnız olmasın, geçindireyim derdi ve stresiyle uğraşmasından dolayı sosyal hayat, kariyer, kendini geliştirme, yurt dışına çıkıp deneyim yakalama....vs. gibi fırsatları kaçırmasına sebep oluyorlar.
Gereksiz bir vicdan yaptırıyorlar. Ben çocuk düşünmüyorum mesela ama yapacak olsam hep şunu söylerim '' direk yurt dışında eğitim görmesini sağlarım kendisini geliştirsin nerede yaşamak istiyor ve hangi mesleği yapmak istiyorsa onu desteklerim. '' benim yanımda 25 30 yaşına kadar dursa ne yapacak çocuğum? Ben yalnız olmayayım, bunca zaman ben baktım şimdi o baksın diye hayatını zindana çevirmem bencilliktir. Ha hastalığı olur Allah korusun bazı mecbur anlarda iyileşene kadar destek olursun, uzaktan da maddi açıdan destek olabildiğin kadar yine olursun. Ama kendi hayatını kurmak zorundasın.
Özgüven eksikliğinin, hayata küsüp bir türlü huzura eremiyor olmanın en büyük sebeplerinden biridir bu; istemediğin halde vicdanen aileye mecbur kalmak. İnsanın iletişimi bile çok etkiliyor.
Ben şehir dışında okumaya gittiğimde bile benliğimi keşfettim. Seminer, kurs, etkinlik, geziler, eğlenceler..vs ilk defa yaşamanın ne kadar güzel olduğunu hissettim sanki o ana kadar bir robotmuşum da sonradan duygularım yüklenmiş gibi :)
O yüzden o diğer işsiz kardeşleriniz de sorumluluk sahibi olacaksa size sırtını dayamamaları için ayrı bir eve çıkmanız hatta mümkünse uzakta bir yerde yaşamanız daha sağlıklı bence :)

Valla cesaretiniz olsa gidin evinizi tutun, eşyalarınızı alın en son bavulunuzu alıp ben gidiyorum deyin diyecegim ama, yapamazsınız belli. Başka birşey gelmiyor aklima. Aileniz uzlasilacak insanlar değil maalesef

Aile evinden 22 yaşında ayrildim. Benim de kendimce sorunlarim vardı, üstelik dayak vs gibi şeyler değildi. Psikolojik şiddet diyelim. Yüksek lisans için başka sehre, sonra is için başka ülkede gittim. Döndüm başka şehirde calismaya başladım. Sonra evlendim yani eve donmemek için , kendi yolumu cizmek için çok ugrastim ve basardim. Siz istedikten sonra her şey olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…