• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 Nisan ilk tüp bebek tedavime başlıyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var🙏🏻

Doktora gittiniz mi? Ne dedi?
Evet gittim. Adetin sökülmesiyle bir ilişkimiz yok dedi bugün 4. Gün lekelenmede deyince. İlk iğnemi vurdular nasılsın yapacağımızı gösterdiler. 300e ayarlayıp salı gününe kdr vuruncam akşamları vurun dedi. Salı günü kontrole çağırdı. 5 gün sonra oluyor. İğne de çok acıtmadı beklediğimden iyidi

Evet gittim. Adetin sökülmesiyle bir ilişkimiz yok dedi bugün 4. Gün lekelenmede deyince. İlk iğnemi vurdular nasılsın yapacağımızı gösterdiler. 300e ayarlayıp salı gününe kdr vuruncam akşamları vurun dedi. Salı günü kontrole çağırdı. 5 gün sonra oluyor. İğne de çok acıtmadı beklediğimden iyidi
Evet bana da 300’e ayarlatıp vurmamı söylediler. İlk iğnemi dün onlar yaptı. Bu akşam ben yapacağım. Benim de ilk kontrolüm pazartesi.

Doktora gittiniz mi? Ne dedi?
Evet gittim. Adetin sökülmesiyle bir ilişkimiz yok dedi bugün 4. Gün lekelenmede deyince. İlk iğnemi vurdular nasılsın yapacağımızı gösterdiler. 300e ayarlayıp salı gününe kdr vuruncam akşamları vurun dedi. Salı günü kontrole çağırdı. 5 gün sonra oluyor. İğne de çok acıtmadı beklediğimden
Evet bana da 300’e ayarlatıp vurmamı söylediler. İlk iğnemi dün onlar yaptı. Bu akşam ben yapacağım. Benim de ilk kontrolüm pazartesi.
Ben senden hep bir gün sonra gidiyorum. Yahu bide benim adet sökülmeyince kahverengi lekelenme olunca eşim test yapmak istedi bende kan testine yanaşmadm akşam idrardan bakıcam yada yarın sabah için rahatlasın diye. Hemşireye doktora dedim hiç ciddiye almadılar bende öyle saldım aslında ama işte eşim ısrarcı bide şimdi o telaşa düştük

Evet gittim. Adetin sökülmesiyle bir ilişkimiz yok dedi bugün 4. Gün lekelenmede deyince. İlk iğnemi vurdular nasılsın yapacağımızı gösterdiler. 300e ayarlayıp salı gününe kdr vuruncam akşamları vurun dedi. Salı günü kontrole çağırdı. 5 gün sonra oluyor. İğne de çok acıtmadı beklediğimden

Ben senden hep bir gün sonra gidiyorum. Yahu bide benim adet sökülmeyince kahverengi lekelenme olunca eşim test yapmak istedi bende kan testine yanaşmadm akşam idrardan bakıcam yada yarın sabah için rahatlasın diye. Hemşireye doktora dedim hiç ciddiye almadılar bende öyle saldım aslında ama işte eşim ısrarcı bide şimdi o telaşa düştük
Bugün alttan muayene etmediler mi? Belki belli olurdu. Sen yine de test yap için rahat olsun.

Evet muayenede bişey yok. Evde test kolay onu yapcam eşimin stresi bi bitsin benide geriyor yoksa 😆 birde çok başı ağrıyan biri olarak sordum sadece parol içmeliymişiz
Vitamin olarak da çok vitamine boğmayın kendinizi. Doğal hayatınıza doğal beslenmenize dikkat edin yeter dedi benim doktorum da. Sizin yaş kaçtı?🌸

Bu süreçten geçen herkesin hissettiği, yaşadığı şeyler bunlar ☺️ yalnız değilsin öncelikle bunu bil. Bir şekilde gebelik oluşmamış fakat benim sormak istediğim rahim filmi çekildi mi? Konuşulduysa veya yazdıysam gözden kaçırmış olabilirim. Başıma gelene kadar ben de bihaberdim bundan ama tüplerde tıkanıklık durumu çok sık karşılaşılan bir şeymiş. İyi bir doktorla inşallah süreç çok uzamadan çözüme kavuşur.

Öncelikle tüp bebek süreci stres kabul etmeyen bir süreç. Olumsuz hikayelerden uzak durup sürecine, doktoruna, eşine ve ilişkiye güvenmen çok çok önemli. Korku hikayelerine kulaklarını tıka ve gözlerini kapat. Evet biraz zahmetli bir yol bu fakat bu süreçten geçen milyonlarca güçlü kadın olduğunu unutma hiçbir zaman.

Beslenme çok çok önemli, mümkün mertebe paketli gıdalardan, hazır yiyeceklerden uzak durmalısın. Protein oranı yüksek öğünler yemelisin. Avokado gibi sağlıklı yağ oranı yüksek şeyleri günlük beslenmene dahil etmelisin. Eşin de aynı şekilde, en azından yumurtalar toplanıp sperm ile buluşana kadar; çünkü embriyo kalitesini belirleyen faktörlerden biri de sperm kalitesi. Çokluğu değil, kalitesi de önemli.

Uyku düzeni iyi olsun, günlük su içme miktarı iyi olsun.

Bu süreçten geçen bir kadın olarak sana verebileceğim en önemli tavsiye lütfen olumsuz hikayelere kapılma, acı hikayelerine çok fazla inanma. Daha da önemlisi de süreci ailen dahil kimseyle paylaşma ☺️ çünkü Allah korusun bir sürecin olumsuz sonuçlanırsa insanların girdiği beklenti, söylenenler seni daha çok yıpratır.

Bol şans ❤️

Bu süreçten geçen herkesin hissettiği, yaşadığı şeyler bunlar ☺️ yalnız değilsin öncelikle bunu bil. Bir şekilde gebelik oluşmamış fakat benim sormak istediğim rahim filmi çekildi mi? Konuşulduysa veya yazdıysam gözden kaçırmış olabilirim. Başıma gelene kadar ben de bihaberdim bundan ama tüplerde tıkanıklık durumu çok sık karşılaşılan bir şeymiş. İyi bir doktorla inşallah süreç çok uzamadan çözüme kavuşur.

Öncelikle tüp bebek süreci stres kabul etmeyen bir süreç. Olumsuz hikayelerden uzak durup sürecine, doktoruna, eşine ve ilişkiye güvenmen çok çok önemli. Korku hikayelerine kulaklarını tıka ve gözlerini kapat. Evet biraz zahmetli bir yol bu fakat bu süreçten geçen milyonlarca güçlü kadın olduğunu unutma hiçbir zaman.

Beslenme çok çok önemli, mümkün mertebe paketli gıdalardan, hazır yiyeceklerden uzak durmalısın. Protein oranı yüksek öğünler yemelisin. Avokado gibi sağlıklı yağ oranı yüksek şeyleri günlük beslenmene dahil etmelisin. Eşin de aynı şekilde, en azından yumurtalar toplanıp sperm ile buluşana kadar; çünkü embriyo kalitesini belirleyen faktörlerden biri de sperm kalitesi. Çokluğu değil, kalitesi de önemli.

Uyku düzeni iyi olsun, günlük su içme miktarı iyi olsun.

Bu süreçten geçen bir kadın olarak sana verebileceğim en önemli tavsiye lütfen olumsuz hikayelere kapılma, acı hikayelerine çok fazla inanma. Daha da önemlisi de süreci ailen dahil kimseyle paylaşma ☺️ çünkü Allah korusun bir sürecin olumsuz sonuçlanırsa insanların girdiği beklenti, söylenenler seni daha çok yıpratır.

Bol şans ❤️
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim🌸 şuan diyetisyenimle birlikte ilerliyoruz. Kilo fazlalığım yok aslında ama kendimi iyi hissettiğim bir kilo var ona inmek istiyorum. Özenli besleniyorum.

Süreçten kimseye bahsetmedim bahsetmeyi de düşünmüyorum. Çok haklısınız.

Bu arada rahim filmi çekilmişti. Her şey normal tüpler açık, bir problem yokmuş.

Merhaba hanımlar, umarım sürecimi üşenmeden okursunuz.🙏🏻 Üşenenler sadece son paragrafı okuyabilir.🙈
17 aydır bebiş sahibi olmayı deniyoruz. Ağustos'ta 30'uma gireceğim. Eşim de 32. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz. İlk iki yıl çocuk düşünmedik. İki yıldan sonra denemeye başladık. İlk iki ay tabi hemen hamile kalacağımı sanıyordum :) İster istemez beklenti oluşuyor, oluşmuyor değil. İzlediğimiz dizilerde filmlerde malum tek gecede çat diye çocuk olunca bilinç altımıza böyle yerleşmiş diye düşünüyorum. Bir de bu konuları daha önce pek araştırmadığımız için birçok etkenin çocuk sahibi olmayı etkileyebileceğini bilmiyorduk bence.

Ben de bir kadın doğumcuya gideyim bir muayene olayım dedim. Doktor her şeyin normal olduğunu yumurta rezervimin iyi olduğunu fakat geç yumurtladığımı söyledi. Pcos değilim ama yatkınlığım varmış. Eşimin sperm değerleri de normal. Denemelere devam ettik. Bu süreçte gezdik tozduk yani her zaman çocuk için ilişki olmadı. İstekle, aşkla oldu. Ama bence bilinçaltımız bunu etkiliyor. Biz çocuk bilinciyle ilişkide olmadığımızı düşünüyoruz ama "bebek" düşüncesi içerlerde bir yerlerde var muhtemelen.

Neyse, denemelerimize sonradan çatlatma iğneleri eklendi. 1 yıl içerisinde 4 kez çatlatma iğnesi oldum. Yumurtlamalar takip edildi. Hal böyle olunca 1 yıldır yumurtlama oluyor çatlama oluyor neden döllenme yok diye kafaya takmaya başladım. 1 yıl sonra 5. kez çatlatma iğnesi ve sonrasında aşılama oldu. Tabi umutlar tavan, her şey normal, bu sefer pozitif olacak diye düşünüyoruz. Yine olmadı. Bu sırada çocuk düşünmeye beraber başladığımız arkadaşlarımız doğurmaya devam ediyor, çocukları büyüyor falan. Onlar adına elbette çok mutlu oluyorsun ama kendi sürecini de bir sorguluyorsun. Sonrasında çok iyi bir doktora gittim, içim çok rahattı. Bize stres yaptığımızı ve akışa bırakmamız gerektiğini söyledi. Hiçbir ilaca takviyeye bile gerek yok, 6 ay daha keyfinize bakın, sevişin, gezin tozun, yine olmazsa tüp bebek düşünelim dedi. Denileni uyguladık. Akışa bırakarak bir 6 ay daha geçirdik. Yine gebelik oluşmadı. Aynı doktor mart ayında yumurta büyütmek için bana Femara verdi. Yumurtayı büyütüp çatlatalım, son kez şansımızı deneyelim dedi. Uyguladık yine olamadı. Velhasıl 17 aydır hiç gebelik oluşmadı.

Bazen her şey normalken bile bir şeyler ters gidebiliyor. Hepimiz denemeye başladığımız ilk aydan ister istemez bir beklentiye giriyoruz. Olmadıkça üzülüyoruz. Sonra yıllardır çocuk sahibi olmak için uğraşan insanları görünce "sus be kızım, ayıptır senin de bu isyanın" diyoruz kendimize. Yani ben öyle diyorum en azından. Sonraki aylarda yine gebelik oluşmayınca yine aynı düşüncelere kapılıp sonra yine aynı pişmanlığı yaşıyorum. İşte bu bir kısır döngü bence. Bu psikolojiye girmemek için sağlam bir bilinç ve farkındalık gerekiyor. Bu kimimizde var, kimimizde yok. Olmayanlara kızmamak, olanları da tebrik etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Bugün adetimin 1. Günü. Yarın ilk tüp bebek tedavime başlayacağım. Yarınki muayenemde iğnelerin dozları belirlenecek ve aynı gün vurulmaya başlayacağım sanırım. Bilmiyorum, yarın belli olacak. Bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl beslenmeliyiz? Tüp bebek yaptıranlar ya da yeni başlamış olanların tavsiyeleri nelerdir? Siz neler yaptınız? Sürecimiz nasıl geçti/geçiyor? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Umarım hepimiz bu süreci yorulmadan, yormadan atlatırız.🙏🏻
Bende aynı gün başladım umarım bizimde kucagımız boş kalmaz duam sizinle🤲🏻

Merhaba hepsini okudum duygularıma birebir tercüman olmuşsun. Bizimde 2 senedir olmadı eşim iki defa varikosel ameliyat oldu. Bir aşılama ve sonunda tüp bebeğe karar verdik. Çok uzun zorlu ve çevremdeki hamişlere sabretmeyle geçiyor. Bugün reglimin ilk günü yarın doktora gidip başlıyoruz Allahın izniyle. Sen gittin mi doktora sürecimiz birlikte başlıyor haberleşeli

Benmde pazartesi ilk kontorl nasıl gidiyor umarım sonucu hüzel olur

Calisananneadayi Calisananneadayi barbiebabe barbiebabe S Son57
Merhabalar, süreçlerimiz aynı ilerliyor, 24 Nisan akşamı Puregona başladım.
Bende de Pcos var, 225 vuruyoruz. Sizin 300 vurduğunuz iğnenin ismi neydi. 2 gün oldu ben başlayalı. Herhangi bi etki yok gibi. Yumurta toplandıktan sonra 1 ay rahim dinlendirme işlemi yapacaklar. Pcos'ta rahim dinlendirme ve embriyo dondurma ile başarı şansı yükseliyormuş.
Etkileşimde olalım, birbirimize yardımcı olalım ^^

Bende de Pcos var, 225 vuruyoruz. Sizin 300 vurduğunuz iğnenin ismi neydi. 2 gün oldu ben başlayalı. Herhangi bi etki yok gibi. Yumurta toplandıktan sonra 1 ay rahim dinlendirme işlemi yapacaklar. Pcos'ta rahim dinlendirme ve embriyo dondurma ile başarı şansı yükseliyormuş.
İğnenin adı gonal f. Bende pcos yok ama yatkınlığım varmış. Yumurta sayım çoktu. Bu yüzden sanırım rahim dinlendirme yapıyorlar. Benim de bugün 3. Günüm. Etkileşimde kalalım 🥰

Hemen hissedilmiyor zaten ben 6 ay önce aşılama yaptırdım o zaman aynı iğneyi 75 doz vurdum 4 gün ve ağrı sonradan şiddetlenmişti
Evet rahim dinlendirmek %40tan %60a çıkarıyor şansı dedi doktor 2 regl bekleyeceğim bende

Hemen hissedilmiyor zaten ben 6 ay önce aşılama yaptırdım o zaman aynı iğneyi 75 doz vurdum 4 gün ve ağrı sonradan şiddetlenmişti
Evet rahim dinlendirmek %40tan %60a çıkarıyor şansı dedi doktor 2 regl bekleyeceğim bende
Bana bir regl dedi ama duruma göre bakılacak. Ya bir de bugün iğneyi yaparken ilacı biraz yavaş verdim, ondan mıdır bilmem inanılmaz ağrı yaptı. Sizde de oluyor mu?

Back
X