Yorumunuz gayet yerinde olmuş, haklıya hakkını veririm, bu uyarınızda da hakkınızı teslim etmek lazım.
Hanımlar,
bakın, siyasi partiler din konuşulmadan konuşulamıyor diyorsunuz ama insanların çarşafına kadar indirgenmiş konu, başlangıcı nasıl oldu bilmem, okumadım okuyarak ilerleyip bulma vaktimde yok ama yapmayın rica ediyorum, nasıl ki bu sitede ateist, deist, yahudi, hıristiyan üyeler varsa ve onlara laf söylenmesine karşı çıkıyorsam/çıkıyorsak, aynı şekilde türbanlı, çarşaflı, feraceli üyelerde var, onların da inançlarına, inançları sebebiyle giydiklerine laf söylerseniz olmaz, çarşaf rahibe giyimi derseniz burada bir sürü çarşaf giyen kadını rencide etmiş olursunuz.
İşte bu yüzden diyorum şu siyasete akplisi, chplisi, mhplisi, iyi partilisi, partili partisiz kimse ne baş örtüsünü karıştırsın, ne namazı, ne orucu, ne inanmama özgürlüğünü.
Bir taraf baş örtüsü zulmü diyor, bir taraf sizinkiler namaz kılıyor da ne oluyor diyor. Bir taraf sizinki oruç bile tutamıyor, elinde kadeh var diyor, bir taraf sizinki de cemaatleydi diyor.
Son uyarımdır, her iki tarafa da diyorum, artık baş örtüsü zulmü, yok efendim din elden gidiyor, o öyle oluyor, bu öyle oluyor yazıları görmek istemiyorum. Ciddiyim dini yorum yazan herkese tek tek uyarı veririm, siyaset bölümünde kurallar biraz daha esnek olsun dedikçe şansınızı zorluyorsunuz.
Yahu kusura bakmayın ama sizi alakadar ediyor mu? Biri kadeh tutar, biri tesbih, biri şort giyer öbürü çarşaf. Siyasilerin inançları sizi bağlamaz, Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, müftü değil.
Ekonomi, eğitim, üretim, bilim, insan hak ve özgürlükleri, tarım, hayvancılık, işsizlik gibi temel konularda ne yapacaklarına bakın, adamların ne içtiğine hangi camiye gittiklerine değil.
Din önemli bir kriteriniz mi? İçinizde saklayın, seçim günü zaten hepiniz kafanızdaki kritere göre oy vereceksiniz.
Burada yazınca fikirler değişti mi? Hayır, o zaman zaten siyaset yüzünden bilenen bıçaklarınızı, İmanları sorgulayarak saplamayın milletin kalbine, ister çarşaf giyer, ister patatese tapar, size al bu patates ona inanacaksın diyen var mı? Yok.
O zaman siyaset konuşun lütfen.