Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Bu konu biteli çok oldu canım geç kaldın.
Bağış hakkındaki yorumumu okursun bi ara.

Onun hakkinda yorumun yok. Ha sadece "ne yapalim" gibisine birşey söylüyorsun. Saraylim ne kurana ne islama hakaret etmedi ve tepkilisin.

Ayni zamanda senin ile hem seçmen olarak, hem dinin ile dalga geçen insanlara oy veriyorsun.

Yoo celallenmedim :)
Benden böyle bişey istemen aşırı mantıksız değilmi?
İddia eden arkadaşın ama onun iddia ettiği şeyin olmadığını ben araştırıcam öylemi :)
Komikmisiniz nesiniz ben anlamadım ki :)

Bence saraylımla kafa kafaya verip siz araştırın :)
Merakla bekliyorum :KK70:
Evet evet komik olan benim :KK58:

1)Avrasya Tüneli'nden 4 milyon 690 bin araç geçişi yapıldığını söyledi. Akar yıllık garanti rakamlarına göre Avrasya Tüneli'nden günlük yaklaşık 68 bin araç geçişi yapılması gerekirken ortalama 34 bin araç geçişi sağlandığını, kalan ortalama 34 bin aracın bedelinin ise 5 aylık süreçte 77 milyon 914 bin TL hazine tarafından işletmeci firmaya ödenecek.
2)Osmangazi Köprüsü'nde günlük 40 bin araç geçiş garantisi verildiğini, yaklaşık 37.8 dolar olarak belirlenen geçiş bedeli sonrasında günlük 40 bin aracın yarısının bile sağlanamadığını, mart ve nisan aylarında günlük ortalama 14 bin aracın geçiş yaptığı Osmangazi Köprüsü için yılın ilk 4 ayı için Hazine'nin işletmeci firmaya ödeyeceği tutarın ise 585 milyon 200 bin TL .
3)Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük tek yönlü olarak 135 bin araç garantisi verilirken 12.20 TL geçiş ücreti belirlendiğini, 1 Ocak- 30 Nisan tarihlerinde 16 milyon 200 bin araç geçişi garantisi verilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 4 milyon 600 bin araç geçişinin sağlandığını ,Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yılın ilk 4 ayı sonunda Hazine'den işletici firmaya ödenmesi gereken tutarın 140 milyon 376 bin TL olduğu belirlenmiş.
4)Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Saray'ın sabit giderleri şöyle: Soğutma gideri 600 bin lira, ısınma maliyeti 1.6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1.2 milyon lira, Saray'ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.
5)Eğitim sisteminin iktidarsızlığı
6)Fetöyü içimize alıp aldatıldık diye açıkmadan sonra istifaların gelmemesi , masum olan askerlerin orda aldığı emir yönünde bulunması sebebi ile daha duruşması bile yapılmadan cezalandırılması ( benim çocukluğum arkadaşım fetö ile bağlantısı olmadığı halde şimdi içeride yatıyor , suçu ise komutanlarının bölgede saldırı var oraya gidin demesi ile orda bulunmaları)
7)Şimdi ki emekli maaşlarının çok düşük olması
8)Yayın ve basın özgürlüğü kısıtlanması , eleştirilerde cezalandırılması
9)Kürt açılımını bi fırına koyup bi dondurucuya koyması
10) Söylemler ve faaliyetlerin birbirleriyle örtüşmemesi
11)Siyasette dini ön planda tutup prim sağlaması (din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır)
12)Anayasaya göre Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerekirken X partizanlığını yapması
13)Dış borcun artması , sanayileşmenin azalması , özelleştirmelerin artması , üretimin azalıp ithalata mecbur kalınması , tarım ve hayvancılığın azalması , ekonomi de gerileşme , suç oranının artması , yoksulluk seviyesinin artması.
14)Kpss alımlarının azalması ve tanınmaması
15)Askeri harp okullarının kapatılması , paralı asker piyasasının giderek büyümesi

Bunlar benim oy veremeyişimin etkenleri , daha o kadar çok şey varken kısaca özetim budur. Bu memleket yol , havalimanı ve sarayla kalkınmıyor daha da külfet haline gelmektedir. Saraya akan paralar ile devlet sanayilerine destek ile iş imkanı ve milli üretim anlayışı için kullanılabilir ve bunun gibi bir çok şey beraberinde gelirdi. Sen dün neye EVET dedin peki ? Ben dün bunların hepsinin durmasına HAYIR dedim , ince gelseydi daha mı iyi olurdu diyebilirsiniz , peki x parti geldiğinden beri bu Türkiye ne kadar öteye taşındı yada taşınamadı geriledi , Türkiye ye ince olmasa da başka birisi de olsa geleceğimiz çocuklar için yenilik şart!

Kızlar selam..
CHP de bir ıstıfa soz konusu vekiller ince başkan diyormus.. Ne kadar bılmıyorum haberleri izleyemedim.. Bilgisi olan var mı?

Ince arabistanda 1. Cikmis diye paylasan arkadasim sizce neden olabilir? Bunu iyi bir dusunun... avrupadan akp oylari cok cikiyor peki bu neden? Avrupada demokrasi icerisinde yasayip burada sagin sagina oy veriyorlar... orda sol partiye oy veriyorlar... arabistan yonetimi otoriter ve baskici bunun aci sonuclarini yasayan ordaki halk Turkiyenin oyle olmamasi icin Inceye oy veriyor... aslinda bu oyle dalga gecilecek bir durum olmayip herkesin ayıkmasi gereken bir durum
Avrupadaki turkler baski altina mi girmek istiyo senin dedigin gibi baskiciysa akp?
Zamaninda sol parti iktidardayken avrupaya goc ettikleri icin olmasin?

Sen iyimisin ya :)
Bu ülkede kanun var.bu ülkenin başkanına kafana estiği gibi hakaret edemezsin.heleki iftira hiç atamazsın.yalan yanlış iddialarda hiç bulunamazsın.
Bunun müslümanlıkla ne ilgisi var.
Bana burda hakaret et hemen şikayet ediyorum banlıyolar seni.
Çok ağır hakaret etsen iftira atsan seni mahkemeye veriririm.yargı önünde hesap verirsin.
Bu işler böyle.her önüne gelene düşünmeden konuşamazsın.
Fetö ye kucak açanlarda cezanlandırılsaydı demek içinden hiç geçti mi peki ? Aldatılmak başka birlik beraberlik içinde hareket etmek başka , fetöyü aramıza sokup aldatıldık diyip işin içinden syrılarak , senin komşunun yada arkadaşının çocuğunun içeride bağlantısı olmadığı halde yatması adil mi ? Bunları bir kez kabataslak düşünüp sorguladın mı ? Bugün komşuna yarın sana birgün bize de ucu değecek...

Böyle düşünülmesine sebep olan da Meral Akşener ama.Fatih Altaylı'nın programında kendisi bahsetti bu durumdan.HDP,CHP,SP partisinin razı olduğu,Abdullah Gül'ü aday göstermeleri istendiğini söylemişti.Kendisinin kabul etmediğini de söylemişti.Son olarak basın toplantısında da İnce 2.tur için diğerlerinin oylarıyla CB olacağıma inanıyordum dedi farkındaysanız.

Bu daha halen ittifak değil ki. Hatta hiç olmadiğini gösterir. Eh Erdoğanda hdp'lilerin oyunu istiyor. O halde Erdoğandami hdp ile ittifak kurdu?

Kisacasi chp-hdp ittifaki olmamiştir. Teşebbüsü oldu mu bilemeyiz.

Ancak daha önce dediğim gibi Erdoğanin Apo ile görüştügü ortada. Başkanlik sistemi istediğinde, hdp ile ittifak kurmak istediği ortada. Buna karşi birşey dememek ve ayni zamanda sirf başkalarin söyledikleri üzerine hem chp üzerine böyle kesin iddiada bulunmak, hem bunu tüh kaka olarak lanse etmek en hafif tabiri ile yalniştir.

Avrupadaki turkler baski altina mi girmek istiyo senin dedigin gibi baskiciysa akp?
Zamaninda sol parti iktidardayken avrupaya goc ettikleri icin olmasin?
Hayir oncelikle onlar burada yasananlari tezahur edemiyor... ve sag partiler Turkleri istemedigi icin sola oy veriyorlar baslica sebebi bu... Sag partiler her zaman avrupada olsun abd de olsun hic farketmez fasizan bir tutum sergilerler sebebi bu... bknz Trump

Hayir oncelikle onlar burada yasananlari tezahur edemiyor... ve sag partiler Turkleri istemedigi icin sola oy veriyorlar baslica sebebi bu... Sag partiler her zaman avrupada olsun abd de olsun hic farketmez fasizan bir tutum sergilerler sebebi bu... bknz Trump
Turkiyede durum bu degilki.. sagci partiler avrupadaki sagci partiler gibi degil.

Bu daha halen ittifak değil ki. Hatta hiç olmadiğini gösterir. Eh Erdoğanda hdp'lilerin oyunu istiyor. O halde Erdoğandami hdp ile ittifak kurdu?

Kisacasi chp-hdp ittifaki olmamiştir. Teşebbüsü oldu mu bilemeyiz.

Ancak daha önce dediğim gibi Erdoğanin Apo ile görüştügü ortada. Başkanlik sistemi istediğinde, hdp ile ittifak kurmak istediği ortada. Buna karşi birşey dememek ve ayni zamanda sirf başkalarin söyledikleri üzerine hem chp üzerine böyle kesin iddiada bulunmak, hem bunu tüh kaka olarak lanse etmek en hafif tabiri ile yalniştir.
Cok dogru kurtler simdi tu kaka oldu... cunku ne olursaniz olun onlardan degilseniz desteklemiyorsaniz teroristsiniz...

Turkiyede durum bu degilki.. sagci partiler avrupadaki sagci ulkeler gibi degil.
Size gore oyle... isterseniz bunu uzun uzun konusalim olur mu? Cok uzgunum ki bu toplum artik korku toplumu olmustur bakin forumda bile insanlar tehtid ediliyorlar lutfen lutfen gozunuz kulaginiz acik olsun cunku Turk insani bu degil uyusturuldu basin tarafindan...

X