1)Avrasya Tüneli'nden 4 milyon 690 bin araç geçişi yapıldığını söyledi. Akar yıllık garanti rakamlarına göre Avrasya Tüneli'nden günlük yaklaşık 68 bin araç geçişi yapılması gerekirken ortalama 34 bin araç geçişi sağlandığını, kalan ortalama 34 bin aracın bedelinin ise 5 aylık süreçte 77 milyon 914 bin TL hazine tarafından işletmeci firmaya ödenecek.
2)Osmangazi Köprüsü'nde günlük 40 bin araç geçiş garantisi verildiğini, yaklaşık 37.8 dolar olarak belirlenen geçiş bedeli sonrasında günlük 40 bin aracın yarısının bile sağlanamadığını, mart ve nisan aylarında günlük ortalama 14 bin aracın geçiş yaptığı Osmangazi Köprüsü için yılın ilk 4 ayı için Hazine'nin işletmeci firmaya ödeyeceği tutarın ise 585 milyon 200 bin TL .
3)Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük tek yönlü olarak 135 bin araç garantisi verilirken 12.20 TL geçiş ücreti belirlendiğini, 1 Ocak- 30 Nisan tarihlerinde 16 milyon 200 bin araç geçişi garantisi verilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 4 milyon 600 bin araç geçişinin sağlandığını ,Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yılın ilk 4 ayı sonunda Hazine'den işletici firmaya ödenmesi gereken tutarın 140 milyon 376 bin TL olduğu belirlenmiş.
4)Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Saray'ın sabit giderleri şöyle: Soğutma gideri 600 bin lira, ısınma maliyeti 1.6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1.2 milyon lira, Saray'ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.
5)Eğitim sisteminin iktidarsızlığı
6)Fetöyü içimize alıp aldatıldık diye açıkmadan sonra istifaların gelmemesi , masum olan askerlerin orda aldığı emir yönünde bulunması sebebi ile daha duruşması bile yapılmadan cezalandırılması ( benim çocukluğum arkadaşım fetö ile bağlantısı olmadığı halde şimdi içeride yatıyor , suçu ise komutanlarının bölgede saldırı var oraya gidin demesi ile orda bulunmaları)
7)Şimdi ki emekli maaşlarının çok düşük olması
8)Yayın ve basın özgürlüğü kısıtlanması , eleştirilerde cezalandırılması
9)Kürt açılımını bi fırına koyup bi dondurucuya koyması
10) Söylemler ve faaliyetlerin birbirleriyle örtüşmemesi
11)Siyasette dini ön planda tutup prim sağlaması (din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır)
12)Anayasaya göre Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerekirken X partizanlığını yapması
13)Dış borcun artması , sanayileşmenin azalması , özelleştirmelerin artması , üretimin azalıp ithalata mecbur kalınması , tarım ve hayvancılığın azalması , ekonomi de gerileşme , suç oranının artması , yoksulluk seviyesinin artması.
14)Kpss alımlarının azalması ve tanınmaması
15)Askeri harp okullarının kapatılması , paralı asker piyasasının giderek büyümesi
Bunlar benim oy veremeyişimin etkenleri , daha o kadar çok şey varken kısaca özetim budur. Bu memleket yol , havalimanı ve sarayla kalkınmıyor daha da külfet haline gelmektedir. Saraya akan paralar ile devlet sanayilerine destek ile iş imkanı ve milli üretim anlayışı için kullanılabilir ve bunun gibi bir çok şey beraberinde gelirdi. Sen dün neye EVET dedin peki ? Ben dün bunların hepsinin durmasına HAYIR dedim , ince gelseydi daha mı iyi olurdu diyebilirsiniz , peki x parti geldiğinden beri bu Türkiye ne kadar öteye taşındı yada taşınamadı geriledi , Türkiye ye ince olmasa da başka birisi de olsa geleceğimiz çocuklar için yenilik şart!