Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Neden "ciddi" terimini özellikle belirttinibelirttiniz.Dilerim tez zamanda ipte sallandigini görürüz :spor: Neyse bakınız bunu buldum https://www.google.com/amp/s/tr.spu...071029170888-demirtas-kelepce-mahkeme-segbis/ ama geçerli bir sebeb gibi gelmedi bana. Neyse önümüzdeki günlere bakalım. Insallah tez zamanda çok amin.
Hadi ya bir kelepçe yuzunden hükmü uzadi diyorsun yani bir de bunu soruma cvp gibi paylaşman ayri ironik:) devlet istese değil onu kelepçeli karga tulumba götürür o duruşmaya cezasj kesilmesi için.Yaziyi kendinde okumuş olsaydin adamin tutuklu yargilandiği mahkemesinin 8 aydir ertelendiğini de görürdün.Anca kamyon arkasi yazilari gibi slogan atin.Bir de dip not daha etkili beddualar ögren bu tutmaz.

Erdoğan hdplilerle elele göz göze diz dizeydi aynen fetö ile olduğu gibi. Onlar neden es geçiliyor.
Cocuk ile ne alaka? Cocugu kucagina verdiler! Yahu bayragi sorun ediyorsunuz ama Erdogan'in Hdp'yi secime koymasini sorun etmiyorsunuz! Madem hdp pkk'li, Demirtas niye hakaretten icerdede, terördan dolayi degil. Yakinda cikar zaten hapisten meclise girmek icin. Buda mi chp'nin sucu?

Yahu daha 2 yil önce Akp Barzani'nin bayragini asmisti Ankarada. Haburda bir bayragi degil, harbiden pkk'lilari davul zurna ile karsiladilar. Ha bunu ülkenin bekasi icin yaptigini kabul ediyorsan, ordaki bayrakta ülkenin bekasi icin kabul etmek zorundasin.

Seçimde Erzurum'da okulda cinayetin sebebi oy,seçim kavgası değil,kan davası imiş.Belki bilmeyenler vardır.Aralarında kan davası olan 2 aile okulun bahçesinde karşılaşınca işlenmiş cinayet.:olamaz:

Dün vatandaşlık görevimi yaptım ülkem için hayırlısını diledim, sonuç ne olursa hayırlısı olsun da derim.
Ancakk, bugün Ak partiye oy veren birinden duyduğum cümleyi aynen yazıyorum.

Biz kocasından dayak yedikten sonra "ne yapayım kocam döver de söver de yine de kocam" diyen kadınların kafasını yaşıyoruz.
Ben üzerine yorumu bıraktım..

Bunun cevabını veriyorum veriyorum tekrar veriyorum ancak bir türlü size yeterli gelmiyor. O devlet başkanı eğer onaylamasada idi bu sefer kürt seçmen öncelikli olarak heleki chp ve yöneticileri çoktan ortalığı birbirine katmıştı.Ha illa benim düşüncemi merak ediyorsan Evet bencede onaylamamaliydi çoktan ipte sallandirmaliydi ancak herşey bizim düşündüğümüz gibi olamıyor malesef.Ha Allah korusun şu saatten sonra çözüm süreci der yok bilmem ne der ışte o zaman kesinlikle ama yine "inşaallah" diyerek bunun karşısında dururum. Çünkü hdpde bulunan (yenileri bilmiyorum)eskileri için konuşuyorum amaçları kürttürk kardeşliği değil,dogumuzu bizimle birlikte geliştirmek değil. Aklı sıra ülke bölmek. Seçim sürecine hiçbir zaman sıcak bakmadım ancak kürtte istedi mecliste temsil edileyim.Haksız diyebilir miyiz hayır dimi.Ancak yaptıkları yapacaklarının teminatı değildir inşaallah.Şu saatten sonra terör propagandası yapan,ima eden hiç bir vekil 1 dk bile tutulmamalı mecliste.Bu Ak parti ,chp, mhp ,hdp ,iyi parti farketmez. O mecliste bulunanlar millet vekili yani senin benim vekilim adı üstünde esas sensin, esas benim onlar ise vekil ve halk ne istiyorsa onu yapmakla yükümlüler ve birarada tutmak kardeşçe farkli dil ,din,ırk mezheple bir arada yasabilmemizi sağlamak zorundalar.Ama bizlerinde bunun için çaba sarfetmesi gerekmez mi?Üzgünüm ama burada sabahtan beri ne Yazdiysam olumlu her mesajım görmezden gelindi.Ama içinde geçen en ufak olumsuz cümle ise köpürtüldü.Herşeyin hayırlısı diyor ve mesajımı sonlandilırıyorum saygılar :KK28:

Halen ayni seyleri tekrar ediyorsun. Ben olmus olaydan bahs ediyorum, sen hic olmamis, varsayimlardan bahs ediyorsun.

Nereden biliyorsun en basit chp'nin hdp secime katilmadiginda yaygarayi basacagini? Hadi diyelim öyle, chp'nin yaygara basmasi ve akp'nin hdp'nin secimlere katilmasini onaylamasi ayni derecede kötü degil mi?

Ne zaman akp, chp'nin tepkisine göre karar aldi da, böyle önemli bir konuda bide kararini ona göre ayarlayacak??

Sorun su:

1. Chp'nin hdp ile ittifak kurdugunu söyledin ve bu bariz yalandi.
2. Olmayan olayda hdp'nin secimlere katilmamasi halinde chp'nin yaygara cikaracagini söylüyorsun ki bu yine karalama icin.

Ancak ayni suclamalari akp icin yapamiyorsun. Haburda hdp'yi degil, bizzat pkk'yi karsiladilar diyoruz. "Eh o eskiden, ülkenin bekasi icin" diyorsun. Eh simdi hersey madem ortada. Madem hdp bayragi bile tüh kaka, madem sehit veriyoruz. Nedir bu hdp'nin meclise girebilmesi?? Herseyden sonra niye akp buna onay veriyor? Cevabin chp olmasi cok komik ve gercekci degil.

Tekrar cözüm süreci olursa karsisinda duracagini söylemissin ve ayni zamanda boldladigim cümlede kendin ile celisiyorsun. Eski hdp, yeni hdp mi varmis? Haha! Simdiden bile güzellemeye basladin bakiyorum da. Demirtas demedi mi Apo'nun heykelini dikecegiz diye? Cözüm süreci oldugunda dersin artik "o eski hdp'di yav, yeni hdp ile birsey olmaz. Reis biliyor ne yapacagini". Yazik.

Ha ben kürtlerin kendini mecliste temsil edilmesini isterim. Ve normalinde meclise terör örgütü yada ona yardim edenler giremez. Normal bir demokratik ülkede böyle olur. Eh madem hdp secime katildi, meclise girdi, demek ki terör örgütü degil demi? Ola ki chp ile ittifak kurdu (ki degil) o zaman bu ittifak seni rahatsiz etmemeli cünkü hdp terör örgütü degil, demi?

Sen, o, bu ne derse desin ben bu ulkede bu adamin arkasinda yuzde elli Turk vatandasi olduguna inanmiyorum. Yillarca sinir kapilari acikti, milyonlarca OSOlu, El Nusra'li, Hizbullahci terorist bu ulkeye elini kolunu sallaya sallaya girdi. Yalova dedigin yerde Turkler kadar Katarli, Suudi Arabistanli yasiyor, Suriyelinin yanisira. Gecen gun Binali cikip "30 bin Suriyeli'ye vatandaslik verdik" dedi, itiraf gibi... Neden boyle birsey deme ihtiyaci hissetti? Sokakta elinde nufus cuzdani ile gordugun her arabi o 30 binin icinde say diye.. Kim biliyor gercek rakami?

Evlere muhurlu oy pusulalari dagitmis, sandikta verilen bos oy pusulasini kendine getirene para odulleri dagitmis.. AKP yapar mi? Yapar.. Bugune dek yaptiklari yapacaklarinin teminati. Hazine ellerinde, birazini da fakirlestirdikleri halkla paylasmislar, oy satin alarak.. Insanlar para icin oy karsiligi vatan satmislar, yakala sandikta yakalayabilirsen.. Bu secimi almak icin herseyi yapacaklarini soylemistik zaten. Kaybettigi takdirde yargilanmak vardi. I. Melih bile bu korku ile AKPnin kanatlari altina siginmadi mi? Ser ittifaki.. AKP oylari aldi, ama Bahceli de aldi. Miting bile yapmadan.. Suya sabuna dokunmadan.. Bu iste bir yanlislik yok mu? Ecevit zamaninda ayni MHP cok daha azi icin baraj alti kalmisti. Bu sonuclari isteyen yer, isteyen gargara yapar, artik bu saatten sonra Turkiye'nin geldigi noktaya acimaktan baska birsey gelmiyor icimden..

Saraylım,
vatandaşlık verme konusunda sizle hemfikirim, ABD, Kanada gibi Avrupa ülkelerinde vatandaş olabilmek çok zorken biz çok kolay vatandaş yapıyoruz insanları, bir Amerikalı, İngiliz, Kanada'lı da bir Suriye'li de hemen vatandaş olamamalı, kriterimiz olmalı.

Yalnız hala Yalova'da Katar, Suud ve Suriye vatandaşına bağlıyorsunuz oyların çokluğunu.

Size bazı veriler sunuyorum.

İlk veri 2013 yılına aittir, rakamlar 2018'de değişmiştir mutlaka ama yüzdeye vurursak %11 seviyelerinde olan olsun olsun da abartılı söylüyorum %20'ye çıkmış olsun, e o zaman %40 seviyelerinde olanda %50-55 civarlarına yükselmiş olmalı.

2013 Nüfus oranı:
Mardin toplam nüfus: 764.033, Arap nüfusu: 313.460, Mardin'in Arap nüfusunun genel nüfustaki yüzdelik oranı: % 41,03

Yalova toplam nüfus: 206.535, Arap nüfusu: 24.655, Yalova'nın Arap nüfusunun genel nüfustaki
yüzdelik oranı: % 11,94

İzmir toplam nüfus: 3.965.232, Arap nüfusu: 410.280, İzmir'in Arap nüfusunun genel nüfustaki yüzdelik oranı: % 10,35

24 Haziran Cumhurbaşkanı seçim sonuçları:

Mardin: Selahattin Demirtaş %58.71

Yalova: Recep Tayyip Erdoğan %50.36

İzmir: Muharrem İnce: %54.01

Sorum şu, devlet sadece Yalova'da yaşayan Arap halkını mı vatandaş yaptı? Doğudaki Arap halk neden Selahattin Demirtaş dedi?

İzmir'de özellikle Basmane tarafında Suriye'lilerin olduğu bilinir, Yalova'dan çok daha fazla Arap nüfusa sahip olduğu da yukarıdaki verilerde desteklenmiştir, İzmir'deki Arap vatandaşın seçim sonucuna neden bir etkisi olmadı?

Şunu da ilave edeyim Yalova çok göç alan bir ildir, göç almasının birçok nedeni vardır ama Araplardan daha fazla Doğulu vatandaşımız yaşar. Gidin araştırın orada müteahhitlik emlakçılık yapanların köken seceresini çıkarın, Doğulu arkadaşlarım çoğunluk çıkacaktır.

Son düzenleme:
Ben tesettürlüyüm.
Ailem karışık.
Çoğunluk akpartili.
Başı açık ama akpartili olan arkadaşlarım olduğu gibi kapalı olduğu halde akpartiye vermeyeceğim diyen arkadaşlarım da var.
Tahsil durumları değişiklik gösterse de kimseyi üniversite mezunu veya ilkokul mezunu olma durumuna göre değerlendirmedim.
Kendini geliştirme meselesi bir yerde.
Okumuş cahiller de var,hani şu 'hayat okulundan' mezun olanlar da :)
Ama gençlik okuyor :KK66:
En azından benim etrafımdakiler öyle:KK66:

Bir insana disardan bakarak şu partili şu kesim demek doğru degil....onun dusuncelerini bilmek gerekiyor..
Aynen benimde kapali bi arkadasim akpye vermedi oyunu...iste bazi beyinler kapalilar namaz kilanlar kesin akplidir, açık içki icen kesin chplidir diye ayristiriyorlar...
+++1000
Aynı benzerlikte eşim ailesi ve kendi ailem herkes kendi iradesinde özgür olmalı bu 2 mesajın sonuna kadar katılıyorum

Suriyeliler oy kullandımı gören varmı ben Bakırköy'de oturuyorum valla burda Suriyeli yok asla kiraya vermediler evlerini onlara satmadılar neyse en merak ettiğim bu sandıkta gören vArmı yoksa yalan habermi

Suriyeliler oy kullandımı gören varmı ben Bakırköy'de oturuyorum valla burda Suriyeli yok asla kiraya vermediler evlerini onlara satmadılar neyse en merak ettiğim bu sandıkta gören vArmı yoksa yalan habermi

Vatandaşlık alan suriyeliler kullanmış diye duydum. Ne kadar dogru bilmiyorum.

Mune Mune ben geldim. Bahçe resimleri için dosya büyük diyor. Siber suçlara bildirilmişim. :KK17: uyuyamadım gece :rapci:Neyse:KK70: geyik bir tarafa, artık banlanmak istemiyorum beni kandırma pls.

Dün akşam akepeli arkadaşlarla beraberdik. Bunların hepsini yüzlerine söyledim önemsemiyorlar omuz silkiyorlar. Biz herşeyin farkındayız zaten bay Tayyip o söylemleri kendi yüzdesine söylüyor ama umurlarında değil .

Cünkü secmende güc sevdalisi olmus. Artik Erdogan'in yaptigi önemli degil. Secmen ile dibine kadar dalga gecsede önemli degil cünkü Erdogan'in basarisi, secmenin icin onunda basarisi sayilir. Günde 12 saat calisip, asgari ücret alip, sogan alamayan adam sanki kendisi sarayda oturuyormus gibi his eder.

Ondan dolayi mantik artik islemiyor. Tamamen duygusal.

Ancak bu duygu bir yere kadar. Kriz iyice dibe vurdugunda ve millet cidden ekmek alamadiginda isler degisir. Bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigida var yaninda.

Ha bide baskalari icinde 16 yilda ezdiklerin, hakkini caldiklarin, parasini caldiklarin hesabi sorulcak diyede korku var. Herkesin Erdoganin ne yaptigini gayet iyi biliyor.

Mune Mune ben geldim. Bahçe resimleri için dosya büyük diyor. Siber suçlara bildirilmişim. :KK17: uyuyamadım gece :rapci:Neyse:KK70: geyik bir tarafa, artık banlanmak istemiyorum beni kandırma pls.
Google'a resim boyutu küçültme yazıp çıkan sitelerden birinde düzenleme yaparsan yükleme sorunu yaşamazsın.

Su çok güzel boyu geçmiyor dedim, denize girmek isteyen sendin :)))

X