Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
pardon da, sizin evladınız spor dersini gidip spor salonlarında mı alıyor? Müzik dersini gidip müzik salonlarında mı alıyor?
O Öğretmen, velilerin izni olmadan o çocukların bir tanesini dahi okul kapısından dışarı çıkaramaz!!!!..
O çocuklar toplu şekilde camiye götürülmüşse şayet, velilerden yazılı ve imzalı izin kağıdı alınmıştır. Velilerin izni dahilinde yapılmış bir faaliyete, karışmaya kimin ne hakkı var?!.. Benim orta2 giden kızımı, okulun hemen karşısındaki camiye götürülmesi için, bende imzalı yazılı izin kağıdı aldılar. Yani bu işler keyfe kader yapılmıyor!!..
Müzeye giden, pikniğe giden, baleye ve sinamaya giden ve götürülen çocuklara, izin var.Ama velilerin onayı olsa dahi, camiye götürülmeye izin yok.Öyle mi?! :kızgın: Sizin izin vermiyor olmanız ve hoş karşılamıyor olmanız, herkesin de, sizin gibi düşüneceği anlamına gelmez!. Milletin şahsi kararlarına neden saygı göstermiyorsunuz ve göstermiyorlar ACABA?!:duduk:

Şöyle bir etrafına baksan, ne demek istediğimi anlarsın. Yürüdüğün yollardan, oturup dinlendiğin parktan, denizin altından giden MARMARAY'dan, 3 köprü ve 3 havaalanı gibi eserlerden mesala.
Hangi eserler olduğunu ÖĞRENMEN için, başkan adaylarının vaatlerine bakmanız bile yeterli yani:rapci:

Siz hiç ''Başkan Olunca, Beyaz Sarayı Satacağım'' diyen, abd başkan adayı gördünüz mü?!

Oturduğum semtte otopark yapılmasın diye mücadele ettiğimiz 3 parktan birinde oturup dinlenirken, her sene kırıp tekrar yapılan yamuk yumuk kaldırımlarda yürürken , 3.köprünün bedelini çatır çatır vergilerle zamlarla öderken bu söylediklerini düşünücem. Marmaray için bişey diyemicem şahsen kullanmıyorum çünkü klostrofobi işte naparsın...
Ayrıca sorun camiye gitmek değil orda uygulama yaptırılması diye düşünüyorum şahsen. Ki ilkokul orta okul zamanlarında bizde bu gezilere gittik Edirne'ye bile ama hiç bi öğretmen bize orda abdest aldırıp namaz kıldırtmadı. Daha çok tarihi mimarisi hakkında bilgilendirmeler yapılmıştı.
Çocuklar müzik spor derslerini bu alanlardaki salonlarda yapsalar garip mi olurdu sizin için ben anlayamadım da o kısmı o sorunuzu?
Beyaz Saray'la Ak-sarayı isim benzerliğinden dolayı mı karşılaştırdınız onu da merak ettim doğrusu?

Ufacık bir bilgilendirme, bilmeyenler vardır.

2464 Belediye gelirleri kanunu kapsamında harcamalara katılma paylarıyla ilgili yönetmeliği okumalısınız.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.4676&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

Okursanız sadece yol değil, kanalizasyon için bile katılım payı var.

Ben kısaca yol için yazayım.
Yeni yol açılması, var olan yolların yüzde 40 oranında veya daha fazla genişletilmesi, kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların, kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, mevcut kaldırım veya parkelerin sökülüp yeniden düzenlenmesi için inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan gayrimenkullerin sahiplerinden belediyelerin meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınıyor.

Çöplerimiz içinde su faturalarında yer alan ve her ay faturayla birlikte ödenen evsel katı atık vergisi alınır, ben her ay 9,65 tl ödüyorum, yani yıllık 115,80 kuruş. Evsel katı atık vergisini 2016 yılında yıllık 80 lira olarak ödedim, 2016-2018 yılları arasındaki 35,80 tl'lik farkı yıllık zam oranını hesaplamanız açısından şuracığa bilgi olarak bırakayım.

Elektrik faturamda TRT payı, o payı bu payı, kaçak kayıp bedeli derken 50 tllik elektrik harcıyorsam 100 küsür fatura ödüyorum.

Sizler ödemiyorsanız bilemem, biz yolları bile ödüyoruz.

Ben ödediğim katılım paylarını, vergileri, faturalarımda yazan TRT payı dahil herşeyi bilirim, sizler göz atmıyorsanız sizin bileceğiniz iş, he ben öderim önemli değil, hizmet alacaksam amenna, vergi de öderim, katılım payı da veririm ama yapılan yollar halkın parasıyla yapılıyor, o yüzden istirham ediyorum siyasiler kendi ödüyormuş gibi aktarmayınız.

Son düzenleme:
Ufacık bir bilgilendirme, bilmeyenler vardır.

2464 Belediye gelirleri kanunu kapsamında harcamalara katılma paylarıyla ilgili yönetmeliği okumalısınız.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.4676&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

Okursanız sadece yol değil, kanalizasyon için bile katılım payı var.

Ben kısaca yol için yazayım.
Yeni yol açılması, var olan yolların yüzde 40 oranında veya daha fazla genişletilmesi, kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların, kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, mevcut kaldırım veya parkelerin sökülüp yeniden düzenlenmesi için inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan gayrimenkullerin sahiplerinden belediyelerin meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınıyor.

Çöplerimiz içinde su faturalarında yer alan ve her ay faturayla birlikte ödenen evsel katı atık vergisi alınır, ben her ay 9,65 tl ödüyorum, yani yıllık 115,80 kuruş. Evsel katı atık vergisini 2016 yılında yıllık 80 lira olarak ödedim, 2016-2018 yılları arasındaki 35,80 tl'lik farkı yıllık zam oranını hesaplamanız açısından şuracığa bilgi olarak bırakayım.

Elektrik faturamda TRT payı, o payı bu payı, kaçak kayıp bedeli derken 50 tllik elektrik harcıyorsam 100 küsür fatura ödüyorum.

Sizler ödemiyorsanız bilemem, biz yolları bile ödüyoruz.

Ben ödediğim katılım paylarını, vergileri, faturalarımda yazan TRT payı dahil herşeyi bilirim, sizler göz atmıyorsanız sizin bileceğiniz iş, he ben öderim önemli değil, hizmet alacaksam amenna, vergi de öderim, katılım payı da veririm ama yapılan yollar halkın parasıyla yapılıyor, o yüzden istirham ediyorum siyasiler kendi ödüyormuş gibi aktarmayınız.
Her ay bende detaylı inceliyorum . Her baktığımda da çıldırıyorum. Şikayette de bulundum haddinden fazla fazla para ödediğimiz için, sonuç yok.
Hele TRT payını hiç hiç anlamıyorum. KDV nin KDV sini alan bir milletiz.

pardon da, sizin evladınız spor dersini gidip spor salonlarında mı alıyor? Müzik dersini gidip müzik salonlarında mı alıyor?
O Öğretmen, velilerin izni olmadan o çocukların bir tanesini dahi okul kapısından dışarı çıkaramaz!!!!..
O çocuklar toplu şekilde camiye götürülmüşse şayet, velilerden yazılı ve imzalı izin kağıdı alınmıştır. Velilerin izni dahilinde yapılmış bir faaliyete, karışmaya kimin ne hakkı var?!.. Benim orta2 giden kızımı, okulun hemen karşısındaki camiye götürülmesi için, bende imzalı yazılı izin kağıdı aldılar. Yani bu işler keyfe kader yapılmıyor!!..
Müzeye giden, pikniğe giden, baleye ve sinamaya giden ve götürülen çocuklara, izin var.Ama velilerin onayı olsa dahi, camiye götürülmeye izin yok.Öyle mi?! :kızgın: Sizin izin vermiyor olmanız ve hoş karşılamıyor olmanız, herkesin de, sizin gibi düşüneceği anlamına gelmez!. Milletin şahsi kararlarına neden saygı göstermiyorsunuz ve göstermiyorlar ACABA?!:duduk:

Şöyle bir etrafına baksan, ne demek istediğimi anlarsın. Yürüdüğün yollardan, oturup dinlendiğin parktan, denizin altından giden MARMARAY'dan, 3 köprü ve 3 havaalanı gibi eserlerden mesala.
Hangi eserler olduğunu ÖĞRENMEN için, başkan adaylarının vaatlerine bakmanız bile yeterli yani:rapci:

Siz hiç ''Başkan Olunca, Beyaz Sarayı Satacağım'' diyen, abd başkan adayı gördünüz mü?!

Benim size sorduğum soruların cevabı bu değil.Siz benim sorduklarıma cevap verin önce

ben de size neden Beyaz Sarayı satacam diyen ABD başkan adayı olmadığını anlatayayım.

littlewaterspirit littlewaterspirit Siyaseti pek sevmem, hem de farkli görüşlerdeyiz ama SEVİYELİ ve SAKİN tartisma uslubunuzu cok begendim :)

Buraya bir ara HDP ile ilgili görüşlerimi, kürt sorunu, şiddet terör ve terörizm, faşizm ve özellikleri, devlet terörünün ne demek oldugunu ve devletler ile terör örgütleri arasındaki farkı, kürtlerin siyasallaşma süreçleeini ve türkiye demokrasasine kazandırdıklarını uzun uzun yazacagım...
Konu kürtler olunca ulusalcıların ve dindarların ağız birliği etmişçesine uzlasması, öteki, tü kaka ilan edilmeleri, pkknın eylemleri bahane edilerek hak ve hıkuklarının hiçe sayılması ... değişmşyor bu ülkede hiç bir sey anlasılan... Merve Kavakçının meclise başörtüsü ile gelmesi sonucu yasanan seylerin benzerini, leyla zana tek bir Kürtçe cümle söyledi diye çok daha önce yasanmıs olması, ama buna alkış tutan dindarlar!!! sırf kürtler meclise girmesin, siyasi olarak çözüm yolları aramalarını engelleyerek ve belki de aonucunda pkk gibi örgütlerin militan devşirmesine sebep olan yüzde 10 gibi hilkat garabeti bir seçim barajı, binlerce ‘ faili mechul” kalan kürtün ölümü, şiddetli çatışmalar yüzünden köylerinin terketmek zorunda kalan , köylerine giriş yasak olan en az dört milyon kürt ve belki bügün et fiyatlarının o kadar ıcmasının da ana nedeni olan, hayvancılık ve tarın yapan kürt köylülerin sehir çeperlerine yoğun göcü, inşaat , hizmet ve tarım gibi bir cok alandw verdikleri ucuz iş emeği....ama yine de ucuz mahhale agzıyla “ türkiyenin ekmeğini yiyip ihanet etmek” ile eleştirilen gariban kürtler...

Kürrler kimsenin ekmeğini yemiyorlar, kimse kimseye bedava ekmek vermiyor, emeklerini satıyor karsılıgında ücretlerini alıyorlar aynı ülkedeki diğer etnik gruplar gibi! Kimsenin kürtlere böyle lafları sayması haddine değil! Nasılki uygurlar bugün cin ülkesi içinde yasıyor, çin egemenliği altında ama uygur olarak , kendi ana vatanlarında yasıyor ise, kürtler de cogunlugu türk olan ya da kendini tğrk hüssedenlerin sönine ettiği bir ğlkede ama kendi anavatanlarında yasıyorlar.. evet korkunç bir gerçek var, kürtlerin binlerce yıldır yasadıkları yer burası, burası anavatanları, zorunuza gitse de bu böyle! Yıllarca komedi gibi “ onlar kürt değil, dağ türkleri” diye akla zarar teorilere karsı “ hayır bizler kürdüz , buraya orta asyadan gelmedik, dilimiz bu, geçmişimiz bu, anadolunun tarihi hiçe sayılmasın, anlatılsın” diye bagırarak anca varlıklarını kabul ettirebilmeleri! Hunlardan bahseden tarih derslerine ragmen, paragraf yer ayrılmayan anadolu tarihi ve medeniyetleri(lidyalılar, urartılar, hititler, pers imparotorlugu, kome gene krallıgı, ortodoks hiristiyan anadolu geçmişi...)

Konu kürtler olunca ne de güzel herkes birleşiyor, ama türkiyenin anti semokratik uygulamaları, jitemler, harp dairesi eylemleri, faili meçhuller vs bu gibi onlarca karanlık hikaye hakkında zerre bahsedilmiyor nedense... savcı dogan öz’un suikast sonucu ölümü, karanlık askeri ölünler, ki en önemlilerinden biri Eşref Bitlis, diyarbakır emniyet mudürü Gaffar Okkan’ın suikasta kurban gitmesi.... onlarca karanlık olay! demokratik yolların kapatılarak siddet ile çözüm aranması, ulusal bir sorun olan bu meselenin artık uluslararası bir sorun olmasına giden süreç... ne çok var yazacak oysa.

Oyum aş iş diyen Haydar Baş’a :)) aday olsa keşke:p

Yazin, uzun uzun yazin... Uzun uzun okuyayim. Kurtlerle ilgili arastirma yapip öğrenebilmek icin cok kitap, makale vs. okudum kendimce.. Belki yanlis ogrendiklerim vardir iclerinde.. PKK'yi desteklemeyen Kürtleri cook ama cook seviyorum, cok tatli insanlar, ayni Turkler gibi misafirperver, sicak vb. Yazinizi dört gozle bekliyorum...

ERDOĞAN Farkı, İşte budurEn Büyük TÜRKİYE:KK36::KK36:
eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri demiş atalarımız. ERDOĞAN, Arkasında bıraktığı eserler ile konuşulacak!..

31968187_1378438255591197_2415880732762177536_n.jpg

Hangi eserler kardelen,yol köprü kaçak saray demi sizlere göre eserler bunlar..
Haa bide sürekli imam hatip açmak,bunun yerine ilim bilim okulları açılsa kötümü sizce..
Değerlerimiz yok olmuş,sen hala eser diyorsun...

Dindar değil ama müslüman olduğunuzu varsayıyorum.. verdiğiniz örneğin konuyla ne alakası var?? Farklı dinden olan bir rütüelin çocuğunuza yapılmasıyla sizin uygulamadığınız dininizin bi sünnetinin çocuğa öğretilmesi aynı şey mi??
Ben bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim ve musluman degilim
Benim cocugumu camiye sokmaya kalksalar zaten kendisi kiyameti kopartir orda
Arkadas cok guzel ornek vermis , sizin cocugunuz kiliseye goturulup ayine katilmasi istense ne yaparsiniz?
Cok mu dogru bu?

Bu konuya her girdiğimde sinirim bozuluyor. Sapla samanı ayıramayan o kadar çok yorum var ki, bol ünlemli, sanki karşıdakiler salakmış da bir tek kendisi evrenin sırrını çözmüş gibi. Ama o kadar sakil duruyor ki dışarıdan bakınca. Karşıt görüşlerden çok güzel açıklamalar yapan, sakin kalan, saygısını bozmayan tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür ediyorum ama ben yapamam, mümkün değil.

Üstte bir yorum var camiye götürmek mi gözünüze battı, müze serbest de diye. Sırf dini içerik yasak olduğu için uzun uzuuuuun açıklama yapamıyorum fakat beynim yandı onu okuyunca. Cidden bunları canhıraş savunup, aynı kefeye koyan insanlar var. Dinin ne kadar kişisel bir şey olduğu, herkesin Müslüman olmadığı, ailenin vermek istediği eğitimin okulda belki çocuğa yanlış benimsetilebileceği hiç düşünülmüyor. Belki o ailenin çocuğuna hiçbir şekilde dini eğitim vermeyeceği düşünülmüyor. 30 kişilik sınıfta üç kişi çocuğunu yollamasa nasıl bir baskının, dışlamanın olacağı düşünülmüyor. Yemin ederim bıktım artık bu mağdurluktan ben, bitmedi gitti. Yahu 29 yaşındayım. 18'imden beri oy kullanıyorum. 8-9 yaşından beridir de siyasi olayları az çok hatırlıyorum bu ülkedeki. En mağdur kesim her zaman halk, işçi, emekçi. Bunu anlamak bu kadar mı zor? Her markete girdiğinde cebinden çıkan artmış oluyor, emlak sektörü diye övünüyorlar, ev al alabiliyorsan, 300 500 bin nedir ev almak için? Herkes altışar bin, onar bin maaş mı alıyor bu ülkede ben mi bilmiyorum?

Övünülen şeylere bakıyorum da ülke yönetiminde olan hükümet de bir zahmet ülke adına icraat yapsın. bir zahmet yol, köprü yapsın ya, bunu neden övüyorum ki ben, ooo ne güzel yaptı. Sanki kendi cebinden transfer yapan takım başkanı siyasiler. Azıcık maaş alıyoruz, haziranda, mayısta vergi dilimine giriyoruz onda da. Azıcık zam varsa fazlası zaten alınıyor. Ben anlamıyorum halk için ne yapılmış bunca senede? Hangi konuda iyileşme olmuş? Ben de bu ülkede yaşıyorum, her geçen gün hayatımız zorlaşıyor. İki kişi çalışırken bile çocuk yapmak için kırk kere düşünülüyorsa bu ülkede kusura bakmayın ama yolunda gitmeyen şeyler var demektir.

Sadece ekonomi değil ki olay. Siyasi kısmına hiç girmek istemiyorum çünkü herkesin fikri farklı. Ama bazı şeyler vardır ki ülke yönetimi için, halkın rahatı, refahı ve huzuru için dokunulmamalı, değiştirilmemelidir. Çoğunluk değildir haklı olan halktır. Ama senelerdir ben, biz, çoğunluk diye diye perişan ettiler milleti. Bir kişi bile memnun değilse sen durup bir düşüneceksin, o da benim vatandaşım, onu da memnun etmek zorundayım diyeceksin. Demek ki bir yerde hakkını yedim, haksızlık ettim diyeceksin. Ama bu kadar büyük bir çoğunluk mutsuzken hala inat yapan çocuklar gibi ısrarla yaraların kaşınması inanılır gibi değil.

Ben bıktım televizyonda birbirine bağıran siyasi izlemekten. Kibarlığın bu ülke vatandaşı tarafından vasıfsızlık olarak görülmesinden bıktım. Sakinliğin, nezaketin bu kadar korkunç bir şey olarak görüldüğü, bu kadar alaya alındığı başka bir yer var mı hiç bilmiyorum? İnsanlar neden bu kadar çok seviyor aşağılayanı, ezeni, yerden yere vuranı anlayamıyorum.

Geön gün pazarda cebinden 15 kuruşu yetmeyen bir amcaya ben vereyim amca dedim,nasıl utandı varya.
Pazarcı olacakş o şerefsizde aldı torbayı elinden parasının yettiği kadarıyla koydu torbaya.
Sessiz dururmuyum hiç,sen nasıl konuşuyorsun baban yaşındaki bir insanla ayıp değilmi ahlaksız dedim..
Utanmadam bana sen avukatımısın diyor,velhasıl niye anlattım bunu vatandaşın cepi delik para yok...
Hala hükümeti savunanlara gelsin,yurdum insanının durumu bu şekilde...
Haaa birde basılan 1 liralık para varya 15 temmuzu hatıurlatan asla almıyorum onu..

Uyarıyı dikkate aldığınız için teşekkür ederim muzurtilki, siyaset zaten yeterince hararetli bir ortam, konuya din de karışınca işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor topiklerde, herkesin inancı da İbadeti de kendine.
Aslında burada bizi mazur görmeniz gerek Mune hanım, çünkü siyasete dini bizden önce baştaki yönetim karıştırdığı ve bu şekilde rant sağladığı için ister istemez konuya din karışıyor.

Eserleriyle övünen arkadaşlar kaç fabrika açıldı? Kaç tane yerel işletme yatırımları yapıldı? Köprüler yabancıların ellerinde işletiliyor ve zarar ediyor, satılmayan yer kalmadı, fabrikalar kapanıyor veya satılıyor. O hiiiç kullanmadığınız havalimanları, köprüler, yollar da afedersiniz bi yerimizden ter akıtarak kazandığımız paralardan kesilen fahiş vergilerle yapılıyor. Lütfetmiş gibi anlatmayın lütfen. Bunların hiç birisi de eser değil. 1150 odalı sarayın elektrik/su/bakım paraları kimden çıkıyor? Halkın insanı ya o zaman halkı içeri alsın bi görelim

Aslında burada bizi mazur görmeniz gerek Mune hanım, çünkü siyasete dini bizden önce baştaki yönetim karıştırdığı ve bu şekilde rant sağladığı için ister istemez konuya din karışıyor.

Eserleriyle övünen arkadaşlar kaç fabrika açıldı? Kaç tane yerel işletme yatırımları yapıldı? Köprüler yabancıların ellerinde işletiliyor ve zarar ediyor, satılmayan yer kalmadı, fabrikalar kapanıyor veya satılıyor. O hiiiç kullanmadığınız havalimanları, köprüler, yollar da afedersiniz bi yerimizden ter akıtarak kazandığımız paralardan kesilen fahiş vergilerle yapılıyor. Lütfetmiş gibi anlatmayın lütfen. Bunların hiç birisi de eser değil. 1150 odalı sarayın elektrik/su/bakım paraları kimden çıkıyor? Halkın insanı ya o zaman halkı içeri alsın bi görelim

Öyle deme sakın onların her biri eser çünkü..
Yatıp kalkıp şükretmemiz lazım,saray olmazsa bize yakışmaz demi..
Onlar eser görüyor biz dövünüyoruz burada..

Özü sözü bir olan aday mı?!:KK57: Muharrem inceden bahsediyorsunuz, değil mi?:olamaz:
Aday gösterildiği gün, cuma namazı kılan, ezan okunurken susan ve bir gün sonra tv ekranlarından ise, ''Ezan okunurken konuşulmaz diye bir şey yoktur'' Diyen, küçükken kuran kursuna gittim. Ayetel kürsüyü ezberledim. Vs. Vs. Vs. gibi örnekleri olan Adam mı, özü sözü bir:oha:
32349338_2146061528948200_5662925997662535680_n.jpg

photo.php

Doğru ezan okunurken konuşulmaz diye kural mı var yok konuşulur sizin gibi insanların saçma fikirlerinden din farklı yorumlanıyo kendi kendinize fikirler çıkartmayın

Gece gece güldürdün beni ya:KK9::KK71:
Bence bu defa, daha bir coşkulu gidecegiz İnşallahurrahman En Büyük TÜRKİYE
İlk Defa BAŞKANIMIZI Seçeceğiz nede olsa:KK73:En Büyük TÜRKİYE
utanmasanız adamı peygamber ilan etceksiniz ya siz akıllanmazsınız inşallah suriyeden beter olmayız sizin yüzünüzden ama şimdiden diyorum hakkım hiçbirinize helal değil çünkü 16 senedir sizin gibiler yüzünden bu adamı çekiyoruz ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ diye bir yer kalmadı sayenizde ARAP BİRLİĞİ olduk sorsanız ama hepimizden TÜRKSÜNÜZ:işsiz::işsiz::işsiz::KK51:

utanmasanız adamı peygamber ilan etceksiniz ya siz akıllanmazsınız inşallah suriyeden beter olmayız sizin yüzünüzden ama şimdiden diyorum hakkım hiçbirinize helal değil çünkü 16 senedir sizin gibiler yüzünden bu adamı çekiyoruz ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ diye bir yer kalmadı sayenizde ARAP BİRLİĞİ olduk sorsanız ama hepimizden TÜRKSÜNÜZ:işsiz::işsiz::işsiz::KK51:

Makarnaları mideye indiren kömürü kullananlara hakkımı helal etmiyorum...:işsiz:

Makarnaları mideye indiren kömürü kullananlara hakkımı helal etmiyorum...:işsiz:
bende etmiyorum hepsini Allah görsün diyorum ne tayyipmiş ya ne adammış okuyup üfletti mi bunları bu kadar kör oldular anlamıyorum adam çaldım dese çıkıp oooo ne dürüst reis derler çok sıkıldım ben bundan

bende etmiyorum hepsini Allah görsün diyorum ne tayyipmiş ya ne adammış okuyup üfletti mi bunları bu kadar kör oldular anlamıyorum adam çaldım dese çıkıp oooo ne dürüst reis derler çok sıkıldım ben bundan

Üfletmeye gerek yokki canısı,Allah hepimize göz ve akıl vermiş kullanmasını bilmek lazım..

ne makarna ne kömür sebebi sadece bu ve bundan daha beter manzaraları yaşayan insanların,ailelerinin yaşadıgı duygu

ne makarna ne kömür sebebi sadece bu ve bundan daha beter manzaraları yaşayan insanların,ailelerinin yaşadıgı duygu

başörtü mü sadece işiniz gücünüz başörtü mü devlet başörtüsüyle yönetilmiyo buldu işte dinden bir yer ağzında din din din sizi kandırsın sizde kanmaya devam edin zaten bu adam ülkeye ne yaptı diye sorulduğunda yada niye oy veriyosunuz dendiğinde eee başörtüsü serbest bu mu yani mantık

Üfletmeye gerek yokki canısı,Allah hepimize göz ve akıl vermiş kullanmasını bilmek lazım..
makarna yemekten beyin error:deli:hayır zamanında fetö içinde aynısını dedik yok hoca efendimiz şöyledir böyledir dediler gene adaımı savundular noldu olan ölen insanlara oldu şimdide kaç senedir tayyip için diyoruz o adam iyi değil ülkeyi felakate götürüyo diye yok gene aynı ama diyorum ne bu dünyada nede Allah katında hakkım helal değil bunlara

Soru soruyorsun cevabı yok?

Adam iki oğlunu askere göndermemiş şehitliği övüyor.Bu bile yeter yaaa.

Binalarla betonla övünmek de bizim millete has.Bu saray demokratik bir ülkede

yapılsa, demokratik bir ülkede dünyanın en güzel şehirlerinden birine betonla

ihanet edilse bırak cb yi komple hükümet istifa eder.

X