Kim okur kim bilgilenir kim ne anlar bilemiyorum ama yazayım...öyle doluyum ki...
Her ilde universite var...Aaa şahane ne medeniyet ne ilericilik...ne ilim bilim değil mi... bugün bakiyorsun nüfusu 5 10 bini bulan neredeyse her ilçede meslek yüksek okulu var...Gurur tablosu bravo şahane dünyanın hić bir yerinde yoktur...buz süperiz....
Geçenlerde Cumhurbaskanına atanamayan ögretmenlerden, atamalardan bahsettiler...Ögretmenler başka iş bulsun dedi ( azarladığı, KILIŞDARA git o atasın seni dediği ögretmen değil ondan önce) Soora dedi ki biz o üniversiteleri yavrularımiz okullu olsun diye açtik dedi...ay ne güzel kreş gibi gidip gelsinler cafelerinde kantinlerinde takılsınlar kendilerini oyalasınlar oh mis....nerde ilkm nerde bilim??? Üniversiteler bilim yuvasıdır oyun bahcesi değil...bir milletin gelişmişlik alametidir universitelerindeki bilimsel akademik çalışmaları yayınları...bizde tezini vermeden calişasını yapmadan ünvan alan ögretim görevlileri var....
Bir sürü üniversitemiz var hulooggg....elin İngilizi Amerikanı enayi tabi ya da ne geri kalmışlar bizim kadar universiteleri yok...
Sonra şu dünyanın en büyük 3. Havalimanımıydı ne??? Bak sen gurura bir amerika yapabiliyor mu bunu??? Bi İngiliz dünyanın en kalabalık ülkesi Çin japonya....adamlar bizim belediye otobusu kullandığımiz gibi uçak kullanıyorlar ama dünyanın bilmem kaçıncı büyük havalimanını yapmamışlar enayilere bak sen....e biz onlardan zenginiz ya (!)
Adam senin o gurur duyduğun betona ihtiyaç duymuyor...ihtiyacı olandan otesini yapmiyor milli servetini betona yatırmiyor...Amerikanın göbeginde ortalama bi kasabadan büyük Hyde Park adında bi park var yemyeşil oraya ne havaalanı yapılır halbuise...söyledim ya enayi Amerika...
Dünyada betonuyla övünen bizden başka büyük (!) devlet yok...ama tabi onlar bizi hep kıskanıyor...hele şu amacı meçhul kanal var ya " kanal istanbul" hepten delirtecek dünyayı
Kanal İstanbul projesi deyip boy boy reklam yapıyorlar.
Marmara denizini daha da kirli hale getirip bir sürü olumsuz koşullara sebep olacaklarını görmezden gelebiliyorlar çünkü zaten ülke yararına değil kendi yararlarına çalışıyorlar, sadece BİZZZ Yaptık! desinler diye uğraşıyorlar.
Büyük yollar, köprüler, havalimanları...
Bunların işi gücü milletin refahı falan değil.
Vallahi ben razıydım yol, köprü, havalimanı olmasaydı ama bu insanlar;
aç kalmasaydı,
işsiz olmasaydı,
çiftçiler ağlamasaydı,
eğitim adamakıllı olsaydı, mülakatlar kaldırılsaydı,
liyakat olsaydı vs vs bunları isterdim ben.
Betona yatırım yapmak insana yatırım yapmaktan iyi mi yahu niye bu üniversiteler var?
Kapasın o zaman daha da yeni üniversiteler açıyor ya niye açıyor?
Şimdiki iktidarın umrunda değil senin benim gibi insanların nasıl bir koşulda yaşadığı.
Onların umrunda olan şey yandaşları ne alemde. Ne yapsak da Dünya'da nam salsak. Hangi yere torpil lazım acaba kimi kayırsak da her yer bizim adamlarımız dolsun derdindeler.