Anladığım kadarıyla sizin için önemli olan tek kişi. Partinin içi, düşüncesi, ülkenin gidişi bu kişinin yanında bu kadar önemsiz mi gerçekten.En iyisine sahip cikmak mantikli . Onunla boy olcusecekte hic bir aday yok suan. Olsa degerlendirirdik ama yok yok .
Canım senin gibi düşünenler baya çok. Hatta bazen ben de öyle düşünüyorum. Ama bunları tanıdıysam enkaz altında kalmak yerine paraları alıp aileleriyle kaçıp giderler. Vahdettin gibi. Ülkeyi berbat hale getirdiler doğru ama en azından daha iç savaş çıkarmadılar ve ülke daha eyaletlere parçalanmadı. Evet insan böyle olmasını istemiyor ama hala kurtarılabilirken kurtaralım. Malum evet ecevit kötü biliniyor ama biz onun ne kadar iyi bir insan olduğunu biliyoruz. Onun zamanı 1 dolar 1.7 liraydı ötesi var mıErdogana verecegim oyumu, nedeni de, agir ekonomik cokuntu geliyor, bunun suclusu kendisi ve partisi ve temsil ettigi siyasi dusunce! ulkede ozellestirilmeyen yok edilmeyen kurum kalmadi..yeni birinin ustune cokecek sistem, aynen ozal, demirel ve avarenelerinin yarattigi felaketin ecevitin basina cokmesi gibi..sonra bunlar utanmadan gelip gelip savunuyorlar "o iktirada bu oldu, bakin beceremediler"... erdogana oyumu verecgim ki, yarattiklari enkazin altinda kendileri kalsinlar!
Ahmet necdet sezer zamanında kitapçık değil de kalem fırlatsaymış keşke. O zaman krize girmezdi tüh görüyon mu :))))
Hic bir kitap firlatildi diye kriz cikar mi? Ekonomik kriz bir gunde cikmaz, onun kendini patlama noktasina getirmesi yillar alir. Iste boyle kandiriyorlar sizi.
Helal olsun ablam. Her cümleye katılıyorumÇocuğum kaç yaşındasın sen. Bilmediğin, görmediğin, yaşadığın şeyleri masal gibi anlatıyorsun. Ben gördüm sana anlatayım. Herkesin evinde yoktu. Benim babam devlette çalışıyordu yoktu, dayımlar fabrikatördü onlarda da yoktu. Herkes kuyruğa giriyordu ve herkese aynı miktarda satılıyordu. İnsanların birbirine saygısı vardı. O kuyruklarda kimse kimseyle kavga etmezdi. Babam devlette çalışırdı ama İstanbulun göbeğinde Emlakbank kredisi ile ev almıştı ve ödüyordu. Evde tek çalışandı. Babannem el işi yapar satardı. Ama benim alışverişim hep Osmanbeydeki mağzalardan yapılırdı. Çocukların cebinde harçlıkları vardı. Herkesin evinde tencere kaynar, et pişerdi.
Daha anlatayım mı? Bilipbilmeden konuşmayın. O yıllara kurban olsun bu yıllar. He yağ kuruğu dediğin öyle sabahtan akşama beklenen birşey de değildi. Bakal yağ geldi diye seslenir giden sıraya girer alır çıkardı. O günler herşeyiyle geri gelecekse ben kuyrukta beklemeye varım
Sonraki adım iran olsa yine iyi. Ben direk Afganistan gibi olacağımızı düşünüyorum15 temmuz gecesi sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşım vardı bunun bir adım sonrası başkanlık diye... Mesajima karşılık bazı hükümet yanlısı arkadaşlarım Eğer dediğin olursa asla desteklemeyiz demişlerdi dediğim oldu ama onlar Tabii ki desteklediler hala da desteklemeye devam ediyorlar sıkıntı yok şimdi diyorum ki bunun bir adım sonrası İran... insanlar bunu hala göremiyorlarsa hep birlikte Karanlığa kaosa ve de cehenneme hoş bulduk diyeceğiz
Ne yazık ki seninle aynı görüşte değilim, iki başlılık ?????? Ya sen haber izlemiyorsun ya da halinden çok memnunsun,binlerce insan isyanda benzin olmuş 6 tl halen neyin kavgası ??? Tamamdır her şeyTek adam bu ülkenin kurtuluşudur. 2001 yılında Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit’in yüzüne anayasa kitapçığını fırlattığı için ekonomik kriz çıktı. Neden? İki başlılık yüzünden. Şu ülkeye iki ayrı parti üyeleri cumhurbaşkanı ve başbakan olarak bi gelsin, seyreyleyin cümbüşü.
Canım şimdi amaçları bu olsa 16 yıldır yaparlardı diyenler gelir anlamıyorlar hedefleri tek adam başkanlık en başından Bop eş başkanı... Şu ana kadar iktidar idiler ama başkanlık yoktu eyaletlere bölünme filan mümkün değildi şeriat mümkün değildi şimdi her şey mümkün tek adam tehlikeli RTE değil kimseye verilmemeli gelecek olan başkanlığı kaldırmalı kuvvetler ayrılığı tekrar sağlanmalı kadinin tecavüzcüsü ile evlenmesini yasa haline getiremediler direnen bir kitle vardı eğik el yazısı büyük mücadele ile kaldırıldı direndik ama tek adam dan sonra direniş filan hikaye İran da herşey bir gecede oldu bitti bir sabah karanlığa uyandılar...Sonraki adım iran olsa yine iyi. Ben direk Afganistan gibi olacağımızı düşünüyorum
Bundan bende memnun değilim. Şuan şu düzeni devralıp toparlayabilecek ve benzini doları birden düşürebilecek biri olduğuna inanmıyorum.Ne yazık ki seninle aynı görüşte değilim, iki başlılık ?????? Ya sen haber izlemiyorsun ya da halinden çok memnunsun,binlerce insan isyanda benzin olmuş 6 tl halen neyin kavgası ??? Tamamdır her şey
2 yılda 1 ay tatile gelen insanlarında oy kullanması çok mantıksız. Eğitim, sağlık, iş, enflasyon, faiz, kredi hiç biriyle ilgelenmeyip bizler gibi yaşamayıp, maaş almayıp gel oy kullan.Sanmiyorum :) yurt disindan cok destek var akp ye
Evet canım zaten diğer ülkelerin çöküş hikayelerine hakim olsalar böyle absürt konuşamazlardı. O ülkelerin hepsinde olay egemenliğin milletin elinden alınmasıyla başladı. Meclis feshedildi. Çok sevdikleri o adamlar çöküşleri oldu. Hala daha sgk batırdı falan diyolar şaka gibi. Aynı çöküş hikayesi şimdi bizim ülkemizde başlıyor bakalım. Bu son kurtulma şansımız.Canım şimdi amaçları bu olsa 16 yıldır yaparlardı diyenler gelir anlamıyorlar hedefleri tek adam başkanlık en başından Bop eş başkanı... Şu ana kadar iktidar idiler ama başkanlık yoktu eyaletlere bölünme filan mümkün değildi şeriat mümkün değildi şimdi her şey mümkün tek adam tehlikeli RTE değil kimseye verilmemeli gelecek olan başkanlığı kaldırmalı kuvvetler ayrılığı tekrar sağlanmalı kadini tecavüzcü su ile evlenmesini yasa haline geçiremediler direnen bir kitle vardı eğik el yazısı büyük mücadele ile kaldırıldı direndik ama tek adam dan sonra direniş filan hikaye İran da herşey bir gecede oldu bitti bir sabah karanlığa uyandılar...
Canım şimdi amaçları bu olsa 16 yıldır yaparlardı diyenler gelir anlamıyorlar hedefleri tek adam başkanlık en başından Bop eş başkanı... Şu ana kadar iktidar idiler ama başkanlık yoktu eyaletlere bölünme filan mümkün değildi şeriat mümkün değildi şimdi her şey mümkün tek adam tehlikeli RTE değil kimseye verilmemeli gelecek olan başkanlığı kaldırmalı kuvvetler ayrılığı tekrar sağlanmalı kadinin tecavüzcüsü ile evlenmesini yasa haline getiremediler direnen bir kitle vardı eğik el yazısı büyük mücadele ile kaldırıldı direndik ama tek adam dan sonra direniş filan hikaye İran da herşey bir gecede oldu bitti bir sabah karanlığa uyandılar...
Allah kimseyi darda bırakmasın, yalnız birşey soracağım, o zamanlar iktidarda Refah partisi rahmetli Erbakan hoca vardı, İstanbul belediye başkanı da sayın Erdoğan'dı ve SSK hastaneleriyle devlet hastaneleri şimdiki gibi birleşmiş değildi, yani SSK'sı olanlar ssk hastanelerine gidebiliyordu, siz sanırım hiçbir sosyal güvencesi olmayan imkanları olmayan kişilerden bahsediyorsunuz, yanlışsam düzeltin lütfen yeşil kart sahipleri hala eczaneden ilacı parasız alamıyor, katkı payı ödemek zorundalar, muayene ve ilaç katılım payını ödüyorlar, sonra eğer Kaymakamlığa başvururlarsa ödedikleri parayı iade alıyorlar, tabii bu detayı kaç yeşil kartlı biliyor bilmiyorum, ödeme yapmadan bedava ilaç yok maalesef.Soru bana değil ama yaşadığım birşeyi yazmak isterim
Yaşım 30
7-8 yaşlarında iken hastalandığım bir dönemde devlet Hastanesi bize çoooook lükstü parası olan devlete olmayan da buğday pazarının üzerine derme çatma yapılmış tarif dahi edemeyeceğim 30 m2 içerisine sıkış sıkış kucak kucağa oturan içeride elinde sigara ile hasta muayene eden ederken aslında etmeyen hastaları konuşunca azarlayan doktor...
İlacı yazardı yazardı da nasıl alacağını düşünen zavallı anneciğim...
Yanlış anlamayın da kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil hakkımızda hayırlısı kimse o olsun inşallah
Benim böyle çok tanıdığım var. Yaşadıkları ülkede de sağ görüşlü partileri eleştirip sol görüşlü partilere oy verdiklerini söylüyorlar. Buraya gelince iş başka. Çoğunluğu böyle. En çok da onlar vatan millet muhabbeti yapar. Çok beğeniyorlarsa dönsünler. Ama dönmezler oradaki rahat burada yok tabii. :)2 yılda 1 ay tatile gelen insanlarında oy kullanması çok mantıksız. Eğitim, sağlık, iş, enflasyon, faiz, kredi hiç biriyle ilgelenmeyip bizler gibi yaşamayıp, maaş almayıp gel oy kullan.
Benim böyle çok tanıdığım var. Yaşadıkları ülkede de sağ görüşlü partileri eleştirip sol görüşlü partilere oy verdiklerini söylüyorlar. Buraya gelince iş başka. Çoğunluğu böyle. En çok da onlar vatan millet muhabbeti yapar. Çok beğeniyorlarsa dönsünler. Ama dönmezler oradaki rahat burada yok tabii. :)