Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
valla dalga geçer gibi yazmışsınız ama gayet de net anlamışsınız
absvddg nedir yahu? :olamaz:

zaten bu başlıkta hep aynı şeyi yazdım
kötü olan taraflar yüzünden iyi olan tarafları da eleştirmek doğru değil dedim
yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım dedim
yiğidi öldür hakkını ver dedim
ha aynı şeyi zerre hoşlanmadığım halde muharrem ince için de dedim

ekonomiden bir süre için umudum yok evet
ama akşener veya ince ile hiç olmayacak umudum
o yüzden onlara oy vermeyeceğim dedim

beni anlamışsınız, ama anladığınızı anlamamışsınız
Ekonomiyi bu hale getirenlerden umudunuz olması takdire şayan.

Son düzenleme:
Hala daha inanamıyorum diğer cemaatler masum diyorlar. Kul hakkının yendiği yerde ne masumluğu. Eskiden fetoydu şimdi de menzil kadrolaşıyor herkes de bunun farkında. Hala cemaat savunuyorlar yazık bu ülkeye. Her dine her inanışa saygı duymayı bir türlü öğrenemediler. Herkes grup kurup kendini kayırma peşinde. Ben hakkımı ne bu hak yenen kurumlara ne de bunu savunanlara helal ediyorum.

Benimde sürekli dediğim bu. Maalesef taraf tutup azınlığı ezmek hak değil. Bunu bizlere reva görene hakkımı helal etmiyorum.

size de cevap vereceğim ama şu an işe dönmeliyim
diğer üyelere cevap verdim sizi kale almadım sanmayın lütfen

Sorun yok, sadece mesaj paylaşımıma hitaben yazdığınız yoruma cevap vermek istedim. Dilerseniz cevap vermeye bilirsiniz, özgürsünüz. Ayrıca bunu güzel bir uslüp ile ifade ettiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Saldırmadım. Burada biri beni ikna edecek bilgi paylaştığı anda kendim hemen araştırmaya başlıyorum. Ayrıca kaynak olayı burada daha önce kavgaya dönüştü. Ortada net bilgi var. Millet aaaa orası dediyse kesin yalandıra dönüyo olay. Kötü bişey demedim. Lütfen kendiniz araştırın dedim videolar vs var izleyin dedim

Müsait olursam bakarım :KK66:

Isin aslina bakarsan fetoda tehlikeli degildi. Kol kola yediler, içtiler, caldılar ama gelgelelim Memleketi paylasamadilar, birbirlerine düştüler, cete savası darbe marbe...
Şimdi bunlarla iyiler, birkaç yıla kalmaz yine birbirlerini yerler. Sen buraya yazdığınla kalırsın, onlar biz kandırıldık der ak kaşık gibi su üstüne çıkarlar...
:işsiz:
Kimse de onlardan cevap yazmadı. Bilgilenmeyi bekliyordum :)) belki orjinal şeyler yazarlardı kim bilir. Kandırılanları savunmak da işte ne bileyim :olamaz:

bir sürü alıntılayan olmuş
öncelikle, benim 2 çocuğum var, günde 5 saat bir projede çalışıyorum, 24 saat KK'nın başında olmam beklenemez değil mi? (bu yönde eleştiriler olmuş)
vakit buldukça ve sayfaları okuyabildikçe cevap yazmaya çalışıyorum

öncelikle son derece kibar sorduğunuz için teşekkür ederim. aşağıda paylaşıyorum.

öncelikle size cevap vereyim
hani muhalif kesim diyor ya akp seçmeni sadece yandaş medya takip ediyor vs diye (ki ben akp seçmeni değilim ama bu seçimde oy vereceğim), sizin şu mesajınızı görünce gerçekten "şiştim" diye düşündüm
muhalif kesimin medyasını alıp buraya taşımakla gerçekten münazara etmiş mi oluyoruz?
yazdığınız şeylerin çoğu, sürekli etrafımdaki chp'lilerden de duyduğum şeyler, aynı facebookta bir şeyi görür görmez paylaşmak gibi
madde madde cevaplayayım

1) hazine yardımı bütçe gelirlerinin 5000'de 2'sidir ve siyasi partilere, son seçimde aldıkları oy oranına göre her yıl ödenir. bu yardım, 1984 yılında yasalaşmış, 1995 yılında değiştirilmiştir. dolayısı ile verilen yardımlarda bir haksızlık söz konusu değil

mesela Ocak 2018 akp 139 milyon, chp 71 milyon yardım almış
aradaki fark 68 milyon tl, bu 68 milyon tl tüm akp için geçerli
hani diyorsunuz ya uçuruuuuuuuuuuum var,
bir de diyorsunuz ki vergilerle dönse idi hazine yardımı olmazdı
oysa sırf bakırköy belediyesinin mesela 2014 yılı vergi gelirleri 125 milyon tl! bakın chp demiyorum, sadece chp nin bakırköy belediyesi diyorum
bu verileri daha da yorumlamama gerek var mı?

2) hazine payları
hepsinin bilançosu, verileri yayınlanıyor, hiç açıp baktınız mı?
öncelikle katkı payı nasıl hesaplanıyor? böyle

1723503-95068dfaeb32b0c98eef2497bcb12836.jpg

bu hesaplamaya göre mesela 2011 verileri nasıl? tablolarda sondan bir önceki sütun eğer 2011 yeni kanuna göre ödense idi ne olurdu, son sütun ne ödenmiş. tabi tablo başlıklarında hesaplama kalemleri de var

1723505-5481286df0d95ff7e1b8c3dfc473c014.jpg

1723508-c1051bd117e72fe0202e4a9c0589bdfd.jpg

hesaplanan payların bir diğer ifade şekli de "kişi başına paylar". bakın bakalım 2014-2015 1 yıllık dönemde ankara ve istanbul'un önüne hangi il geçmiş?

1723509-afaa5703ef19f8a3252b437fcd297990.jpg

ben bu verilerde bir haksızlık göremedim. siz de bir bakın, bulabilirseniz paylaşın.
ayrıca yeni kanunda öngörülen sistem ile, eski kanuna kıyasla en çok kazanan ilk beş il yüzde değişim olarak sırasıyla muğla (%90), van (%77), erzurum (%71), balıkesir (%65) ve tekirdağ’dır (%63). payların artmasına rağmen istanbul %4’lük bir kayıp yaşarken, izmir, ankara ve gaziantep’teki değişim %5’in altında kalmaktadır.

bakın kanun 2012 (akp yeni), o zamanlar muğla Chp, van Hdp mesela.

bu arada belediyelerin kendilerine ait gelirleri ile hazineden aldıkları paylar arasındaki orantı da şöyle (paylar kalemi gayet net görülüyor)

1723516-f5bac31c0399dbb1e4d76cfe2024d149.jpg

3) sayıştay kredileri
şimdi bir haberi nasıl servis ettiğiniz çok önemlidir. "en borçlu 5 belediye". iyi de mesela 5,000 tl kazanan insan ile 100.000 tl kazanan insana veya kuruma verilecek kredi aynı olur mu? şimdi 5000 tl geliri olanın 3.000 tl borçlanması ile 100,000 tl geliri olanın 5.000 borçlanması aynı şey midir? ama 5.000 borçlananın borcu en fazladır. bu doğru bir mantık mı???
kredilerin bir karşılığı ve teminatı vardır
sizden rica ediyorum kulaktan dolma veya medyadan copy paste yapma bilgilerle değil de, bu kredileri gösterir (teminatı nedir, karşılığı var mıdır yok mudur) belgelerle gelin, o zaman tartışalım. hepsi yayınlanıyor devlet kurumlarınca.

4) metro yapımı
bunu okuyunca iyice merak ettim hiç mi okuduğunuz haberlerin bir cevabı, karşılığı var mıdır bakmıyorsunuz diye
bu haberin yalan olduğu ile ilgili istanbul büyükşehir belediyesinin yazılı açıklaması var. o açıklamayı alıp acaba doğru mu diye bir incelerseniz (mesela dönüp izmir metrosunun planını açmak gibi) 0 zaman nasıl algı operasyonu yapıldığını anlarsınız.
https://www.ibb.istanbul/News/Detail/33796

5) eiksund tüneli ve avrasya tüneli
kesinlikle iki tünel arasında, bence de fark var, maddi yönden beni de rahatsız ediyor
fakat bu konuda da eleştirim var
her ne kadar mesleğimi yapmasam da ben ciddi bir mühendislik okudum
hiç tüneller "uzunluğu şu maliyeti bu hadi böl maliyeti uzunluğa" diye hesaplanıp kıyas edilir mi Allah aşkına? hem de yalan bilgilerle

her şeyden önce Avrasya tünelinin 5.4 km dediğiniz kısmı sadece deniz altında ve iki katlı olan kısmıdır
toplamı ise 13-14 km kadardır.
tünel maliyetlerinde en büyük fark kayaç türünden gelir, yer altındaki zeminin türünden gelir vs
bunları bilmiyoruz bu 1 (bolu dağı için bile yıllarca "delinemez" denmedi mi? delinmedi mi?)

tr hele ki o bölge çok çok çok ciddi bir fay hattı, buraya yapılacak tünelin maliyetinin sırf bu sebeple kat be kat fazla olması çok normaldir. oysaki dünyada depremin en az görüldüğü bölgeler iskandinav ülkeleridir. (İsveç, Norveç, Sibirya, ABD, Fillandiya, Brezilyanın dogusu, Kuzey Afrika, Avustralya).
norveçteki en büyük deprem şiddeti 6 marmara hattındaki 10 dur. şimdi, bu iki ülkenin tünellerinin aynı yapı ve aynı mazlemede olması beklenebilir mi gerçekten?

dolar dolardır olur mu?
eiksund tüneli bitiş tarihi 2008 dir ve maliyeti 800,000 noktur o zamanki nok/dolar paritesini hesaplayınca 150.000.000 dolar gibi bir tutar çıkar.
tünelden ilk 6 sene geçiş ücreti tl ye vurduğunuzda 18 tl dir.
150 milyon dolar 6 senede 18 tl ile ödenir ise 1.3 milyarın (ki bunun 960 milyonu kredidir) 25 senede kaç tl ile ödenir?
ha ama tabi ki norveç araç sayısı ile istanbul araç sayısı arasında da fark var.

ama başta da dediğim gibi, elimizde yeterli bilgi olmadığı için, aradaki fark bana da büyük geliyor.

6) bu tübitak konusundan öğk geldi
bir kez daha yazayım, araştırın!
hayvanat bahçesi müdürü dediğiniz adam Mustafa Sancar'dır
kendisi tübitakta müdür değil, tübitak - ulakbim - cahit arf bilgi merkezinde müdür yardımcısıdır
bu merkez ne yapar?
dergi, belge sağlama, dizin vs
mustafa sancar yıllarca medya - reklam - dergi sektöründe çalışmıştır! erik meselesinin mustafa sancar tubitakta olduğu için olmamıştır!

erik meselesini ise henüz hiç inceleme fırsatım olmadı
görünüşte çok saçma bir şey gibi duruyor bence de, hiç anlam veremedim, en kısa sürede inceleyeceğim

7)son olarak erik olayından yola çıkarak (bilim konusunda) tüme varım yapmak bence doğru değil.
belki bu yazdıklarım da sizi, okuduklarınıza körü körüne inanmak yerine biraz olsun araştırmaya teşvik eder

bu arada
ben yine yol diyeceğim
ak partinin sürekli kaldırım yenileme, yol yenileme, yapılan yolları tekrar tekrar yapma olayları beni de çok rahatsız ediyor
imarlardan sağlandığı söylenen rantlardan ben de son derece rahatsızım
uluslararası ilişkilerde özellikle 2007-2014 arasındaki politikadan rahatsızım
ekonominin gidişatı konusunda endişeliyim vs vs vs

Siz, siyasi partilere aldıkları oyla orantılı olarak verilen hazine yardımından bahsediyorsunuz bunun benim sorumla ve konumuzla alakası yok.

Ben genel bütçeden 5779 sayılı kanun çerçevesinde belediyelere ayrılan paylarla ilgili bir araştırmanız var mı diye merak etmiştim , anladığım kadarıyla yokmuş, yine de teşekkür ederim .

Şunu yazmadan da geçmeyeyim,

Belediyeler ,kendilerine ait bütçeye sahip kamu tüzel kişileridir.

Kendilerine ait gelir giderleri vardır.

Belediye sınırları içinde toplanan vergilerden aldıkları paylar, şartlı/şartsız bagışlar,resimler,harçlar ...gibi kendi gelir kaynaklarının yanında merkezi bütçeden de Kanunla belirtilen şekilde pay alırlar.

Belediyelerin bir gelir kaynağı daha var ,o da merkezi yönetim bütçesine dahil kamu idaresinden aldıkları yardımlar.

Fakat,

Bu yardımların,bütün belediyelere eşit yapılması gibi bir zorunluluğu yok. Adı üzerinde yardım.

Örnegin,X belediyesi yardım alırken Y belediyesi yardım alamayabilir. Bu da hizmette farklılıklar yaratabilir.

Seçimin Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milletine hayırlı olmasını diliyorum.

Daha çok beklersin.Ben bilgilendireyim seni türbanı yasakladılar, mağdurlar.
Yok ablam diğer cemaatler masum yazdılar da ben neden masum olduklarını anlayamadım. Mağdurluk sabit tabi. Millet mahvoldu hala başörtüsü. Din kullanarak yikacaklar ülkeyi. Hala cemaatler savunuluyor

Oylamaya katılmamak bir protestodur.Meclis çoğunluğu (316 milletvekili) olan bir partinin verdiği kanun teklifine

katılsan da itiraz etsen de bir yaptırımın olamaz.Aynı sizin söylediğiniz gibi çoğunluğun AKP milletvekillerinin

oluşturduğu diğer partilerin sadece oturumu gözlemlemek için gönderdiği milletvekillerinin bulunduğu oturumda

AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiştir.

Laf kalabalığı yapıyorsunuz.Kudüs düz mantıkla bakılabilir bir mesele değildir.Siz TC olarak

İsrail Devletiyle yaptığınız anlaşmada muhatap Kudüs gösteriliyorsa bunu kabul edemezsiniz.

Etmemelisiniz.

rica ediyorum bana chpnin neyi protesto ettiğini açık açık yazar mısınız ve hangi sebeple.
böyle havada kalıyor çünkü

Siz, siyasi partilere aldıkları oyla orantılı olarak verilen hazine yardımından bahsediyorsunuz bunun benim sorumla ve konumuzla alakası yok.

Ben genel bütçeden 5779 sayılı kanun çerçevesinde belediyelere ayrılan paylarla ilgili bir araştırmanız var mı diye merak etmiştim , anladığım kadarıyla yokmuş, yine de teşekkür ederim .

Şunu yazmadan da geçmeyeyim,

Belediyeler ,kendilerine ait bütçeye sahip kamu tüzel kişileridir.

Kendilerine ait gelir giderleri vardır.

Belediye sınırları içinde toplanan vergilerden aldıkları paylar, şartlı/şartsız bagışlar,resimler,harçlar ...gibi kendi gelir kaynaklarının yanında merkezi bütçeden de Kanunla belirtilen şekilde pay alırlar.

Belediyelerin bir gelir kaynağı daha var ,o da merkezi yönetim bütçesine dahil kamu idaresinden aldıkları yardımlar.

Fakat,

Bu yardımların,bütün belediyelere eşit yapılması gibi bir zorunluluğu yok. Adı üzerinde yardım.

Örnegin,X belediyesi yardım alırken Y belediyesi yardım alamayabilir. Bu da hizmette farklılıklar yaratabilir.

Seçimin Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milletine hayırlı olmasını diliyorum.

hay Allahım
hanımefendi 6360 sayılı kanunun hazine yardımı ile ne alakası var
siz gönderdiklerimi net okuduğunuza ve resmilere baktığınıza emin misiniz?

rica ediyorum bana chpnin neyi protesto ettiğini açık açık yazar mısınız ve hangi sebeple.
böyle havada kalıyor çünkü

Konu ne??? İsraille yapılan Mavi Marmara katliamında ölen insanların haklarından vazgeçilmesinin

kabul edildiğini gösteren anlaşmanın meclis onayına sunulması.

Protesto edilen ne olabilir??? Tabi ki anlaşma.

Havada kalan ne onu anlamadım???

Yok ablam diğer cemaatler masum yazdılar da ben neden masum olduklarını anlayamadım. Mağdurluk sabit tabi. Millet mahvoldu hala başörtüsü. Din kullanarak yikacaklar ülkeyi. Hala cemaatler savunuluyor

Fetoya da methiyeler düzüp, şiirler okuyorlardı canım yaaa.Cemaatler değişir ama türban ve mağduriyet sabit.

valla dalga geçer gibi yazmışsınız ama gayet de net anlamışsınız
absvddg nedir yahu? :olamaz:

zaten bu başlıkta hep aynı şeyi yazdım
kötü olan taraflar yüzünden iyi olan tarafları da eleştirmek doğru değil dedim
yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım dedim
yiğidi öldür hakkını ver dedim
ha aynı şeyi zerre hoşlanmadığım halde muharrem ince için de dedim

ekonomiden bir süre için umudum yok evet
ama akşener veya ince ile hiç olmayacak umudum
o yüzden onlara oy vermeyeceğim dedim

beni anlamışsınız, ama anladığınızı anlamamışsınız

Yok ben sizi anladım, anladığım şeye anlam veremedim.

Ekonomi kötü, enflasyon yüksek, kaynaklar tükendi, krediler patlıyor, dolar malum, akaryakıt uçtu, dış politika ve terörle mücadele de hata üstüne hata yapıldı, günü birlik kararlarla ülke yönetiliyor, eğitim yok, üretim yok, hukuk yok, en güvenilen inşaat sektörü durma noktasında
Ama yol yaptılar.
Takdir kriteriniz beni benden aldı.
Diyorsunuz ki umudum yok. Bence de olmasın.
Nihayetin de ekonomiyi bu hale getiren ve Cumhurbaşkanlığına bağlayarak düzeltmeyi vadeden
Bir iktidara oy vermek istiyorsunuz. Verin gitsin, battı balık yan gidercilikte bir tarz sonuçta.

Yok ben sizi anladım, anladığım şeye anlam veremedim.

Ekonomi kötü, enflasyon yüksek, kaynaklar tükendi, krediler patlıyor, dolar malum, akaryakıt uçtu, dış politika ve terörle mücadele de hata üstüne hata yapıldı, günü birlik kararlarla ülke yönetiliyor, eğitim yok, üretim yok, hukuk yok, en güvenilen inşaat sektörü durma noktasında
Ama yol yaptılar.
Takdir kriteriniz beni benden aldı.
Diyorsunuz ki umudum yok. Bence de olmasın.
Nihayetin de ekonomiyi bu hale getiren ve Cumhurbaşkanlığına bağlayarak düzeltmeyi vadeden
Bir iktidara oy vermek istiyorsunuz. Verin gitsin, battı balık yan gidercilikte bir tarz sonuçta.

ama yol yaptılar mı???:olamaz:
başka bir üye de din sömürüsü yazmış alıntılayıp
çıkarımlara hayran kaldım
vallahi ne yazacağını bilemedim, peki deyip geçeyim

ama yol yaptılar mı???:olamaz:
başka bir üye de din sömürüsü yazmış alıntılayıp
çıkarımlara hayran kaldım
vallahi ne yazacağını bilemedim, peki deyip geçeyim

Haa pardon yol ve park. Parkı unutmuşum.
Bu şekilde yazdığımda evet beni gayet anlamışsın diye onaylamıştınız.

w.png

bir sürü alıntılayan olmuş
öncelikle, benim 2 çocuğum var, günde 5 saat bir projede çalışıyorum, 24 saat KK'nın başında olmam beklenemez değil mi? (bu yönde eleştiriler olmuş)
vakit buldukça ve sayfaları okuyabildikçe cevap yazmaya çalışıyorum

öncelikle son derece kibar sorduğunuz için teşekkür ederim. aşağıda paylaşıyorum.

öncelikle size cevap vereyim
hani muhalif kesim diyor ya akp seçmeni sadece yandaş medya takip ediyor vs diye (ki ben akp seçmeni değilim ama bu seçimde oy vereceğim), sizin şu mesajınızı görünce gerçekten "şiştim" diye düşündüm
muhalif kesimin medyasını alıp buraya taşımakla gerçekten münazara etmiş mi oluyoruz?
yazdığınız şeylerin çoğu, sürekli etrafımdaki chp'lilerden de duyduğum şeyler, aynı facebookta bir şeyi görür görmez paylaşmak gibi
madde madde cevaplayayım

1) hazine yardımı bütçe gelirlerinin 5000'de 2'sidir ve siyasi partilere, son seçimde aldıkları oy oranına göre her yıl ödenir. bu yardım, 1984 yılında yasalaşmış, 1995 yılında değiştirilmiştir. dolayısı ile verilen yardımlarda bir haksızlık söz konusu değil

mesela Ocak 2018 akp 139 milyon, chp 71 milyon yardım almış
aradaki fark 68 milyon tl, bu 68 milyon tl tüm akp için geçerli
hani diyorsunuz ya uçuruuuuuuuuuuum var,
bir de diyorsunuz ki vergilerle dönse idi hazine yardımı olmazdı
oysa sırf bakırköy belediyesinin mesela 2014 yılı vergi gelirleri 125 milyon tl! bakın chp demiyorum, sadece chp nin bakırköy belediyesi diyorum
bu verileri daha da yorumlamama gerek var mı?

2) hazine payları
hepsinin bilançosu, verileri yayınlanıyor, hiç açıp baktınız mı?
öncelikle katkı payı nasıl hesaplanıyor? böyle

1723503-95068dfaeb32b0c98eef2497bcb12836.jpg

bu hesaplamaya göre mesela 2011 verileri nasıl? tablolarda sondan bir önceki sütun eğer 2011 yeni kanuna göre ödense idi ne olurdu, son sütun ne ödenmiş. tabi tablo başlıklarında hesaplama kalemleri de var

1723505-5481286df0d95ff7e1b8c3dfc473c014.jpg

1723508-c1051bd117e72fe0202e4a9c0589bdfd.jpg

hesaplanan payların bir diğer ifade şekli de "kişi başına paylar". bakın bakalım 2014-2015 1 yıllık dönemde ankara ve istanbul'un önüne hangi il geçmiş?

1723509-afaa5703ef19f8a3252b437fcd297990.jpg

ben bu verilerde bir haksızlık göremedim. siz de bir bakın, bulabilirseniz paylaşın.
ayrıca yeni kanunda öngörülen sistem ile, eski kanuna kıyasla en çok kazanan ilk beş il yüzde değişim olarak sırasıyla muğla (%90), van (%77), erzurum (%71), balıkesir (%65) ve tekirdağ’dır (%63). payların artmasına rağmen istanbul %4’lük bir kayıp yaşarken, izmir, ankara ve gaziantep’teki değişim %5’in altında kalmaktadır.

bakın kanun 2012 (akp yeni), o zamanlar muğla Chp, van Hdp mesela.

bu arada belediyelerin kendilerine ait gelirleri ile hazineden aldıkları paylar arasındaki orantı da şöyle (paylar kalemi gayet net görülüyor)

1723516-f5bac31c0399dbb1e4d76cfe2024d149.jpg

3) sayıştay kredileri
şimdi bir haberi nasıl servis ettiğiniz çok önemlidir. "en borçlu 5 belediye". iyi de mesela 5,000 tl kazanan insan ile 100.000 tl kazanan insana veya kuruma verilecek kredi aynı olur mu? şimdi 5000 tl geliri olanın 3.000 tl borçlanması ile 100,000 tl geliri olanın 5.000 borçlanması aynı şey midir? ama 5.000 borçlananın borcu en fazladır. bu doğru bir mantık mı???
kredilerin bir karşılığı ve teminatı vardır
sizden rica ediyorum kulaktan dolma veya medyadan copy paste yapma bilgilerle değil de, bu kredileri gösterir (teminatı nedir, karşılığı var mıdır yok mudur) belgelerle gelin, o zaman tartışalım. hepsi yayınlanıyor devlet kurumlarınca.

4) metro yapımı
bunu okuyunca iyice merak ettim hiç mi okuduğunuz haberlerin bir cevabı, karşılığı var mıdır bakmıyorsunuz diye
bu haberin yalan olduğu ile ilgili istanbul büyükşehir belediyesinin yazılı açıklaması var. o açıklamayı alıp acaba doğru mu diye bir incelerseniz (mesela dönüp izmir metrosunun planını açmak gibi) 0 zaman nasıl algı operasyonu yapıldığını anlarsınız.
https://www.ibb.istanbul/News/Detail/33796

5) eiksund tüneli ve avrasya tüneli
kesinlikle iki tünel arasında, bence de fark var, maddi yönden beni de rahatsız ediyor
fakat bu konuda da eleştirim var
her ne kadar mesleğimi yapmasam da ben ciddi bir mühendislik okudum
hiç tüneller "uzunluğu şu maliyeti bu hadi böl maliyeti uzunluğa" diye hesaplanıp kıyas edilir mi Allah aşkına? hem de yalan bilgilerle

her şeyden önce Avrasya tünelinin 5.4 km dediğiniz kısmı sadece deniz altında ve iki katlı olan kısmıdır
toplamı ise 13-14 km kadardır.
tünel maliyetlerinde en büyük fark kayaç türünden gelir, yer altındaki zeminin türünden gelir vs
bunları bilmiyoruz bu 1 (bolu dağı için bile yıllarca "delinemez" denmedi mi? delinmedi mi?)

tr hele ki o bölge çok çok çok ciddi bir fay hattı, buraya yapılacak tünelin maliyetinin sırf bu sebeple kat be kat fazla olması çok normaldir. oysaki dünyada depremin en az görüldüğü bölgeler iskandinav ülkeleridir. (İsveç, Norveç, Sibirya, ABD, Fillandiya, Brezilyanın dogusu, Kuzey Afrika, Avustralya).
norveçteki en büyük deprem şiddeti 6 marmara hattındaki 10 dur. şimdi, bu iki ülkenin tünellerinin aynı yapı ve aynı mazlemede olması beklenebilir mi gerçekten?

dolar dolardır olur mu?
eiksund tüneli bitiş tarihi 2008 dir ve maliyeti 800,000 noktur o zamanki nok/dolar paritesini hesaplayınca 150.000.000 dolar gibi bir tutar çıkar.
tünelden ilk 6 sene geçiş ücreti tl ye vurduğunuzda 18 tl dir.
150 milyon dolar 6 senede 18 tl ile ödenir ise 1.3 milyarın (ki bunun 960 milyonu kredidir) 25 senede kaç tl ile ödenir?
ha ama tabi ki norveç araç sayısı ile istanbul araç sayısı arasında da fark var.

ama başta da dediğim gibi, elimizde yeterli bilgi olmadığı için, aradaki fark bana da büyük geliyor.

6) bu tübitak konusundan öğk geldi
bir kez daha yazayım, araştırın!
hayvanat bahçesi müdürü dediğiniz adam Mustafa Sancar'dır
kendisi tübitakta müdür değil, tübitak - ulakbim - cahit arf bilgi merkezinde müdür yardımcısıdır
bu merkez ne yapar?
dergi, belge sağlama, dizin vs
mustafa sancar yıllarca medya - reklam - dergi sektöründe çalışmıştır! erik meselesinin mustafa sancar tubitakta olduğu için olmamıştır!

erik meselesini ise henüz hiç inceleme fırsatım olmadı
görünüşte çok saçma bir şey gibi duruyor bence de, hiç anlam veremedim, en kısa sürede inceleyeceğim

7)son olarak erik olayından yola çıkarak (bilim konusunda) tüme varım yapmak bence doğru değil.
belki bu yazdıklarım da sizi, okuduklarınıza körü körüne inanmak yerine biraz olsun araştırmaya teşvik eder

bu arada
ben yine yol diyeceğim
ak partinin sürekli kaldırım yenileme, yol yenileme, yapılan yolları tekrar tekrar yapma olayları beni de çok rahatsız ediyor
imarlardan sağlandığı söylenen rantlardan ben de son derece rahatsızım
uluslararası ilişkilerde özellikle 2007-2014 arasındaki politikadan rahatsızım
ekonominin gidişatı konusunda endişeliyim vs vs vs

düzelteyim bari
bu yorumumdaki 2 madde hazine payları değil GBVG paylarıdır, yanlış başlık atmışım

X