merhabalar hepinize...gökcem eve geldi buraya yazmaya bile vaktim kalamdi...bukadar zor ve yogun olcagini düsünmemistimkafamçokkarıştı tatli telaslar tabii rabbim bugüblerimizi aratmasin insallah...gökcem iyi allaha sükür ,, tabi onun eve alismasi,, bize alismasi eh bizimde ona alismamiz zaman aldi ama sükürler olsun hersey yolunda...tek bir problem var sütüm cok azaldi(( ne yaptiysam yetmiyo kizima ...melegimde mamanin tadini hic begenmedi yemiyo...mama agzina gelince öööööööööööhh diyo resmen :)))) kücük cadimpompa yapiorum cok sivi aliyorum orucuda biraktim ama hala cogalmadi yetmio ne yapmaliyim budurumu yasyan varsa yardimlütfennn...
benim tecrübeli prematüre annelerinin yardimina ihtiyacim var...kizimi emzirmek istiyorum ama gökce gögsümü agzina alinca aglamaya basliyo ,, baya agliyo sanki onu dövüyomusum gibi...biraz inatlasiyorum zorluyorum ama sonrada kiyamiyorum poma yaptigim sütten veriyorum..biberona alisti emmek istemiyo ...sizler hastaneden eve gelince emzirebildinizmi yoksa hep pompami yaptiniz lütfen yardim edin ..ne yapmaliyim...doymuyo diye depresyona gircem ..emerse sütüm daha iiy geliyo hissediyorum pompa yaparken öyle gelmiyo ... ne zormus arkadaslar ya ,, hastanedeyken ayri zor eve gelince ayri zor...rabbim kolaylastirsin insallah....
size olan fotograf sözümü unutmadim yüzüm yok aslinda yazmaya:kedi: insallah en yakin zamanda yüklicem...allaha emanet olun...
maşallah maşallah allhım esirgesin allahım nazarlardan saklasın bahtı kendinden de güzel olsun....
kız ben minicik kırışık bişey bekliyodum....gökçe bebeğe bibnbir kere maşallah...çok da zeki bakıyo valla allahım esigesin..
canım öncelikle sakın stres yapma..biliyorum çok zor ama herşeyin bir süreç olduğunu ve düzeleceğini düşün..
benim kızım başlarda hiç emmedi..bu yüzden mama verdik,emmeyi istedi fakat süt olmayınca feryadı basıyordu..hatta memeye yaklaşınca ağlamaya başlıyordu..tabi o ağladıkça ben ağlıyordum..lohusa psikolojisiyle beraber..artık tamam dedim hiç sütüm gelmeyecek bebeğim mamayla büyüyecek..bu süt işi kısır döngü zaten bebek emmeyince sütte gelmiyo doğal olarak..sütüm kesilme derecesine geldi..sonra sütümü düzenli hep sağdım içmediğim sıvı kalmadı ama ben stres yaptıkça sanki inadına sütüm azaldı..şimdi yetmesede çok şükür arttı..
birde bebeğin emmediğinde sakın sinirlenme,bebeğine kızma..muhakkat sütün onu kesmediği içindir,yani seni istemediğini falan düşünme..ben öyle düşünmüştüm:))tam tersi onunla konuş,güzel şeyler söyle..dokun,okşa,inan..
sütünü artırma konusunda ise naçizane bana iyi gelen 2 şey tespit ettim ben canım bu kk da okumuştum..sende dene istersen..
birincisi kuru veya yaş mayayı hafif sulandır(ben dr oetkerin instant mayasını denedim kuru olan) sonra üzrine meyva suyu koy(acılığını alsın içilebilir olsun diye)
ikinciside yarım barda pekmezin üzerine ılık su koyup sulandır..pekmez şerbeti olsun
bunlar bana iyi geldi..birde çıtır çıtır dereotu yiyorum (önceden kokusuna bile tahammül edemezdim)))
sakın moralini bozma ..bu bir süreç unutma,okudum da geçmişi sen neler atlatmış insansın bunu mu atlamayacaksınkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
ylncım maşallah kızına canım ne güzel bi kız olmuş gökçemiz ayy senin kızı görünce sanki kendi kızımı görmüş gibi oldum rabbim herkesi sevindirsin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?