23 Nisanı Çocuğunuz İçin Nasıl Anlamlı ve Özel Bir Hale Getireceksiniz?

Harikasın. Biz de kuzenler ve çocuklarımızla Dolmabahçe tarafına gitmeyi düşünüyoruz. Ellerimizde bayraklar,çocuklarımız mutlu biz gururlu olacağız inşallah.

Çocukluğumun 23 nişanlarını ne kadar özlediğimi senin konunla anladım. Burnumun direği sızladı.

Valla biz ailecek Atatürk baskılı tişörtlerimizi hazırladık. Biz anne baba olarak siyah üstüne beyaz baskılı,kızlar da beyaz üstüne siyah baskılı. Kızlara kırmızı pantalon ve kırmızı-beyazlı ayakkabı aldım. Bayraklarını da hazırladık. Başlarına da kırmızı çiçekli bantlar aldık.İlk önce büyük kızımızın okulunda etkinliğe gideceğiz, sonra da arkadaşımızın kreşinde çocuklara etkinlik var. Hokkabazlar, değnek üzerinde yürüyen cambazlar falan var. Bir de kreşten çocukların sayısını aldık, hepsine ufakta olsa hediyeler dağıtacağız.Küçük kızım 17 aylık daha ama, ağaç yaşken eğilir
Gözümde canlandırdım da çok güzelmiş herşey En Büyük TÜRKİYE

Sizi tebrik ederim
Bizimki daha 15 aylık bayrağımızı öğretiyorum daha tören kısmına gelemedik
Masal yerine de tarihimizi anlatmayı düşünüyorum
Daha özenli giydirip, gezdirin, bayrak ve balon alın ay yıldızlı sallasın minik yavru
Teşekkürler. Allah bağışlasın yavrunuzu,vatana millete hayırlı bir insan olsun inşallah.
Bugün okul çıkışı güzel bir kiyafet alacağız birlikte,kendi seçsin,sabah konuştuk ,anlattım bayram diye. Heveslendirdim baya,şimdi o hevese uyan bir kutlama bulmalıyım.

Ya sanki yaşayamayacakmış,anlamlandıramayacakmış gibi endişeleniyorum. Bizi annem bebekken bile götürürmüş o gösterilere,kutlamalara her bayram. Bende annemin yolundan ilerleyeyim dedim.
Yıl sonu gösterimiz var Haziranda (ilk bu bizim için) dans dersi alıyorlar şu an,ona bile aşırı bir heyecanla yaklaşıyorum.
ilk çocukta öle oluyor benim oğlum kreşte yıl sonu gösterisinde şiir okumuştuda o zaman foto makinaları vardı şu filmliden magazin gibi ne resimler çekmiştim aileden herkes ordaydı falan şimdi kızımın cumartesi halkoyunları var hiç heyecan yok gidip izleyip gelip temzilik yapıcam.:cry:

Selam;
Biliyorsunuz bu sene 23 Nisan Cumartesi gününe denk geliyor. 3.5 yaşında kızım var,Cuma günü okulda muhakkak uygun bir etkinlik yapılacak ama ne yalan söyleyeyim,ben çocukluğumdaki gibi,özel giysiler giyip,büyükçe bir stadyumda yaptığımız gösteriler tarzında birşeyler yaşasın istiyorum.
Ne büyük heyecandı,22 Nisan gecesi giysilerimi,ayakkabımı baş ucuma koyar uyurdum,heyecandan uyuyamazdım yada.
Şimdi bakıyorum,eskisi gibi kutlama,etkinlik vs göremiyorum fazla.
Kızımında mahrum kalmamasını istiyorum tabi.
Şimdi daha" 3.5 yaşında ne kadar anlamlandırabilir diyebilirsiniz" muhakkak ama ben özel ,önemli bir gün olduğunu şimdiden öğrenmesini istiyorum. Ona öyle bir seçenek sunabileyim ki heyecanlansın,bayram böyle birşey demekki diye aklında kalsın istiyorum.
Evet sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda.
Neler planlıyorsunuz?
Avrupa yakasında güzel bir etkinlik önerebilirmisiniz?
Benimki gecen yıl 3buçuk yaşındaydı. Aldık bayrağımızı. En yakın okulda kutlamaya katıldık. Sonra bugün çocuk bayramı bayrak üzerinde atatürkü gösterip bu bayramı çocukara armağan etti dedim. Benden bir şey isteyebilirsin dedim. Hamburger istedi :KK70: dönüşte bayram hediyesi oyuncak aldım eve döndük. Bu sene kendi gosterisi var kuzumun buralar heyecan

Harikasın. Biz de kuzenler ve çocuklarımızla Dolmabahçe tarafına gitmeyi düşünüyoruz. Ellerimizde bayraklar,çocuklarımız mutlu biz gururlu olacağız inşallah.

Çocukluğumun 23 nişanlarını ne kadar özlediğimi senin konunla anladım. Burnumun direği sızladı.
Dimi ya. Ne heyecandı. Bando takımindaydım,kırmızı ceket,beyaz etek,beyaz şapka,beyaz ayakkabı giyerdim. Bazı derslerde hocalarımız bizi çalişmamız için gönderirdi,günlerce çalışır hazírlanırdık. Öyle güzeldi ki.
O heyecanı bayram dışında çok nadirdir yaşadığım. Öyle anlamlı benim ićin.

benim ufaklıkta cuma ana okulunda bizim katılımımız olmadan kutlayacak ..
anca büyük c.tesi okulda ..folklörde zaten gösterileri var..
sizde bir çevrenizdeki bir okula gidebilirsiniz ..

ilk çocukta öle oluyor benim oğlum kreşte yıl sonu gösterisinde şiir okumuştuda o zaman foto makinaları vardı şu filmliden magazin gibi ne resimler çekmiştim aileden herkes ordaydı falan şimdi kızımın cumartesi halkoyunları var hiç heyecan yok gidip izleyip gelip temzilik yapıcam.:cry:
Yaaa deme öyle. Çocuklar icin öyle önemli ki böyle şeyler. Ben bando takımindaydım,stada çıkınca ailemi arardı gözlerim. Onları görünce daha bir hevesli olurdum. Çok güzeldi eski bayramlar ya.
Şu an eskisinden çok daha fazla etkinliğe,spora yönlendiriliyor çocuklar,bizim dönemimizde yoktu ki,kendi adıma benim donemimde sınırlıydı. Şimdi sende haklisin,fazlaca etkinlik,kutlama vs göreceģiz nasipse.

Benimki gecen yıl 3buçuk yaşındaydı. Aldık bayrağımızı. En yakın okulda kutlamaya katıldık. Sonra bugün çocuk bayramı bayrak üzerinde atatürkü gösterip bu bayramı çocukara armağan etti dedim. Benden bir şey isteyebilirsin dedim. Hamburger istedi :KK70: dönüşte bayram hediyesi oyuncak aldım eve döndük. Bu sene kendi gosterisi var kuzumun buralar heyecan
Ay ne güzel bende yilsonu gosterisi için çok heyecanlıyım,bizimde ilk bu,meraktan ,heyecandan ölüyorum. Bende sabahtan yakindaki bir okula götüreyim,orada coşkuyu yaşasın bari kuzum. Sonrasında bir iki yeri arayıp sorayım varmı etkinlik diye. Discovery Museum ,Vialand var aklimda bakalım. Hic olmadı,bugün bayram sen nereye gitmek,ne yapmak istersen onu yapalım diyip topu atacağım kuzuya :-)

Yaaa deme öyle. Çocuklar icin öyle önemli ki böyle şeyler. Ben bando takımindaydım,stada çıkınca ailemi arardı gözlerim. Onları görünce daha bir hevesli olurdum. Çok güzeldi eski bayramlar ya.
Şu an eskisinden çok daha fazla etkinliğe,spora yönlendiriliyor çocuklar,bizim dönemimizde yoktu ki,kendi adıma benim donemimde sınırlıydı. Şimdi sende haklisin,fazlaca etkinlik,kutlama vs göreceģiz nasipse.
bizim zamanımızda annem babam hiç bişeye katılma derdi bana paramız yok veremeyiz derlerdi.çook üzülürdüm öle dert olmuşki şimdi çocuklarıma her türlü spor aktivite eğlenceye yönlendiriyorum destekliyorum sosyal çocuklar çok şükür.sizin çocuğunuzda çok şanslı böyle annesi olduğu için.

bizim zamanımızda annem babam hiç bişeye katılma derdi bana paramız yok veremeyiz derlerdi.çook üzülürdüm öle dert olmuşki şimdi çocuklarıma her türlü spor aktivite eğlenceye yönlendiriyorum destekliyorum sosyal çocuklar çok şükür.sizin çocuğunuzda çok şanslı böyle annesi olduğu için.
Oyyyy. Benim babamda memurdu,tek maaşla büyüttü bizi. Biliyorum zorlanırdı o parayı verirken ama yinede bulur buluşurur verirdi. Bazen gezileri söylemezdim bile,bir kez cebindeki son parayı vermişti gezi için,o bana çok dokunmuştu,hiç unutmam. Seni çok iyi anlıyorum. Biz ortadirek ama mutlu çocuklardık. Bayramlarımız vardı bizim çok güzel çeşitli oyuncaklarımız olmasada,sokakta rahatça oynayabilen şanslı çocuklardık biz aslinda.

Oyyyy. Benim babamda memurdu,tek maaşla büyüttü bizi. Biliyorum zorlanırdı o parayı verirken ama yinede bulur buluşurur verirdi. Bazen gezileri söylemezdim bile,bir kez cebindeki son parayı vermişti gezi için,o bana çok dokunmuştu,hiç unutmam. Seni çok iyi anlıyorum. Biz ortadirek ama mutlu çocuklardık. Bayramlarımız vardı bizim çok güzel çeşitli oyuncaklarımız olmasada,sokakta rahatça oynayabilen şanslı çocuklardık biz aslinda.
benim arkadaşlarımın babasıda memurdu benim babamda memur biz giyinmez gezmezdik.eve arkadaş bile getiremezdik annem sizi zor doyuruyorum bide arkadaşınızamı bakacam derdi.hep para yok derdi babamda annemde ama kendileri çok sosyaldi.bu yüzden çok kırgınım onlara.hala yok derler hepimiz evlendik gittik maaşıda fena sayılmaz babamın hala çalışıyor sorsan geçinemiyorlar.oofff kusura bakma nereye geldi konu.ama arkadaşlarım da sizin gibiydi babaları bulur buluşturur yapardı kızlarının isteklerini.öle gezilere falan katılmak ne mümkün para falan eksilir nemelazım.

Selam;
Biliyorsunuz bu sene 23 Nisan Cumartesi gününe denk geliyor. 3.5 yaşında kızım var,Cuma günü okulda muhakkak uygun bir etkinlik yapılacak ama ne yalan söyleyeyim,ben çocukluğumdaki gibi,özel giysiler giyip,büyükçe bir stadyumda yaptığımız gösteriler tarzında birşeyler yaşasın istiyorum.
Ne büyük heyecandı,22 Nisan gecesi giysilerimi,ayakkabımı baş ucuma koyar uyurdum,heyecandan uyuyamazdım yada.
Şimdi bakıyorum,eskisi gibi kutlama,etkinlik vs göremiyorum fazla.
Kızımında mahrum kalmamasını istiyorum tabi.
Şimdi daha" 3.5 yaşında ne kadar anlamlandırabilir diyebilirsiniz" muhakkak ama ben özel ,önemli bir gün olduğunu şimdiden öğrenmesini istiyorum. Ona öyle bir seçenek sunabileyim ki heyecanlansın,bayram böyle birşey demekki diye aklında kalsın istiyorum.
Evet sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda.
Neler planlıyorsunuz?
Avrupa yakasında güzel bir etkinlik önerebilirmisiniz?
çok şükür iyi ki Ankara'da yaşıyoruz. Ben 23 Nisan'da 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'ta 29 Ekim'de güne Anıtkabir'de başlayanlardanım. Şehir dışında bile olsak dönüşte muhakkak gider Ata'mızı ziyaret ederiz.
Oğlum henüz küçük anlamıyor ama bunu bir alışkanlık halinde yaşadığımız için ilerde anlayacak ve heyecan duyacaktır. Oranın müthiş atmosferi her seferinde beni benden alıyor..
İyice aklı başına geldiğinde de 1. ve 2. Meclislere götürmeye başlayacağım Allah nasip ederse.
Bu sene kendi kafalarınca kutlamayacaklar güya ama siz evde bugünden hazırlıklara başlayabilirsiniz. Evi bayraklarla donatmak, belki kırmızı beyaz bir kıyafet almak gibi..

Sanırım eski 23 Nisan'ları çok özlemişiz bizlerde. O büyük caddelerde yapılan yürüyüşleri, eğlenceli konvoyları belki yaşatamayacağız ama ,o günün çocuklara özel ve kutlanmaya değer birgün olduğunu hissetmelerini istiyorum.
Ben çok özlüyorum kesinlikle. Çocukluğum aklima gelince yanında hep o bayram havasıda geliyor.
Bende aklinda kalsın,unutmasın,anlamını önemini bilip,kendi çocuklarına oda yaşatsın istiyorum mümkün mertebe.

benim arkadaşlarımın babasıda memurdu benim babamda memur biz giyinmez gezmezdik.eve arkadaş bile getiremezdik annem sizi zor doyuruyorum bide arkadaşınızamı bakacam derdi.hep para yok derdi babamda annemde ama kendileri çok sosyaldi.bu yüzden çok kırgınım onlara.hala yok derler hepimiz evlendik gittik maaşıda fena sayılmaz babamın hala çalışıyor sorsan geçinemiyorlar.oofff kusura bakma nereye geldi konu.ama arkadaşlarım da sizin gibiydi babaları bulur buluşturur yapardı kızlarının isteklerini.öle gezilere falan katılmak ne mümkün para falan eksilir nemelazım.
Üzüldüm okuyunca. Çocuk dediğin nedir ki,ne kadar yer ki. Bizim apartmanla okul karşılıklıydı,okul çıkışı cantaları eve atar,üzerimizi değiştirir çikardik okul bahçesine oynamak için. Acıkınca dönerdik apartmana 5-6 çocuk,kimin annesi müsaitse ,eldeki imkanlar dahilinde elimize tutuştururdu inanırmısın ekmek arası ,pişi vb birseyler,hem oynar hem yerdik. O bile ne kadar mutlu ederdi beni,en güzel yemeklerden daha güzeldi. Birde sürpriz olurdu o gün ne yiyeceģimiz,kapıda heyecanla beklerdik :-)
Şimdi yazdıklarımı okuyunca bildiğin sokak çocuğuymuşum ben,sokakta büyümüşüm :-) Ama çok ta mutluymuşum. Yazarken bile burnumun direği sızlıyor.

çok şükür iyi ki Ankara'da yaşıyoruz. Ben 23 Nisan'da 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'ta 29 Ekim'de güne Anıtkabir'de başlayanlardanım. Şehir dışında bile olsak dönüşte muhakkak gider Ata'mızı ziyaret ederiz.
Oğlum henüz küçük anlamıyor ama bunu bir alışkanlık halinde yaşadığımız için ilerde anlayacak ve heyecan duyacaktır. Oranın müthiş atmosferi her seferinde beni benden alıyor..
İyice aklı başına geldiğinde de 1. ve 2. Meclislere götürmeye başlayacağım Allah nasip ederse.
Bu sene kendi kafalarınca kutlamayacaklar güya ama siz evde bugünden hazırlıklara başlayabilirsiniz. Evi bayraklarla donatmak, belki kırmızı beyaz bir kıyafet almak gibi..
Harikasıniz. Çocuklarınızda çok şanslı.

Oncelikle sizi tebrik ederim keske tum anneler sizin gibi olsa. 23 Nisan kutlamalarina katilmakla birlikte bence Atamin sevgisini yerlestirin onun kalbine. Bu arada ben kutlamalara yillarca izci olarak katildim cok guzel gunlerdi.En Büyük TÜRKİYE

Cuma günü okulda etkinlik yapılacak 23 Nisan için, ama ben biraz araştırdım Bakırköy Botanik Park var orada saat 2'de başlayacak olan güzel etkinlikler yapılacakmış, oraya götüreceğim çocukları, aynı şekilde Yeşilköy sahil'de de 23 Nisan şenlikleri yapılacağını yine araştırmalarım sonucu öğrendim.

Oncelikle sizi tebrik ederim keske tum anneler sizin gibi olsa. 23 Nisan kutlamalarina katilmakla birlikte bence Atamin sevgisini yerlestirin onun kalbine. Bu arada ben kutlamalara yillarca izci olarak katildim cok guzel gunlerdi.En Büyük TÜRKİYE
Çok teşekkür ederim.
Gercekten güzel günlerdi.
Benim kızım,tarihi sevsin,herşeyi bilsin,şehitlerimize ,Atatürk'e minnettar olsun Atam'ı sevsin ve vatana millete hayırli bir birey olsun diye ben anne olarak elimden geleni yapacağım,yapıyorum.

X